Forum » Omrežja in internet » Mobilni operaterji in zaračunavnje fiktivnega prenosa podatkov preko LTE
Mobilni operaterji in zaračunavnje fiktivnega prenosa podatkov preko LTE
jukoz ::
Zdravo,
ker mojih pritožb o fiktivnih prenosih preko LTE v tujini A1 ne šmirgla več me zanima, ali je kdo dal prijavo na AKOS in kako se je rešilo.
Ob priklopu na omrežje v tujini telefon naredi fiktiven prenos podatkov par kb (100, 200, kaj več ne). V EU ni problema, izven EU se pa teh prenosov hitro nabere za par EUR.
Do lani mi A1 teh zadev ni računal, dal sem par pritožb in so mi postavko brisali iz računa oz mi dali dobropis, sedaj mi pa nočejo več.
Svetujejo mi, da naj izklopim LTE in preklopim na 3G in teh postavk ne bo več. Je to težava telefona ali omrežja? Ali resno prenaša podatke, kljub temu da imam prenos izklopljen?
Če ja, je to težava proizvajalca telefona, če ne, je težava pri omrežju.
ker mojih pritožb o fiktivnih prenosih preko LTE v tujini A1 ne šmirgla več me zanima, ali je kdo dal prijavo na AKOS in kako se je rešilo.
Ob priklopu na omrežje v tujini telefon naredi fiktiven prenos podatkov par kb (100, 200, kaj več ne). V EU ni problema, izven EU se pa teh prenosov hitro nabere za par EUR.
Do lani mi A1 teh zadev ni računal, dal sem par pritožb in so mi postavko brisali iz računa oz mi dali dobropis, sedaj mi pa nočejo več.
Svetujejo mi, da naj izklopim LTE in preklopim na 3G in teh postavk ne bo več. Je to težava telefona ali omrežja? Ali resno prenaša podatke, kljub temu da imam prenos izklopljen?
Če ja, je to težava proizvajalca telefona, če ne, je težava pri omrežju.
fikus_ ::
To je "težava" G4 protokola in več, ker telefon komunicira z domačim operaterjem/omrežjem.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4 … 109 110 111 112 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 1360523 (4263) | starfotr |
» | LTE "minimalni prenos" ob izkljucenih mobilnih podatkihOddelek: Mobilne tehnologije | 1944 (1676) | _Denny_ |
» | Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 54475 (16803) | V-i-p |