» »

Rešeni problemi z Ruterjem

Rešeni problemi z Ruterjem

ar4743 ::

Vem da je že veliko tem o ruterjih, vendar nisem vedel kam naj to napišem in sem odprl nov topic.

In sicer je bi problem pri večini da je zmrzoval ruter ali drugače povedano se je obesil.
Ker sem tudi sam lastni enega izmed ruterjev (level one) in sem imel sam takčne probleme sem se odločil priti zadevi do dna in rešit ta problem.

V začetku mi ni bilo jasno zakaj meni doma ruter zmrzuje in uporabljem enake programe kot v službi, tam pa ruter dela brez problema. Malo sem zqadevo preveril kakšen ruter uporabljajo tam in sem ugotovil da je ruter Allied Talesyn, ok sem mislil da je to da je drugi ruter. POtem sem šel pogledat na interenet podatke od mojega ruterje in službenega in sem ugodovil da so vsi podatki popolnoma enaki in oba ruterja sta tudi v enakem cenovnem razredu, tako da mi ni bilo nič jasno. Potem sem pregledal kako imamo narejeno mrežo, ugotovil sem da imam vmes med ruterjem in računalnikom še priklopljen switch. Tako da sem malo posumil če bi slučajno lahko na to vplival switch. O tem sem se pozanimal po ratnih trgovinah in zahteval profesionalce o tem, vsak mi je rekel da to ni mogoče da bi na to vplival switch.

To mi ni dalo mira in sem rekel da bo razkiral za en switch, ker niti niso več zelo dragi in sem si nabavil switch od level one.

Sedaj pa mi zadeva že četrti dan špila brez problema in ruter se še ni obesil nobenkrat.

Tako da upam da je problem reše ali pa je bilo sedaj zgolj naklučje da mi špila zadeva brez problema.

Če pa mi bo zopet začelo zajebavat pa vam sporočim.

lp

ps upam da administratorji ne bozo jezni ker sem odprl še en topic o ruterjih.

VASkO ::

se ti je stari switch mogoce pregreval

ar4743 ::

Prej nisem imel switch-a ampak samo ruter.

VASkO ::

call me stupid, ampak si sam napisal:
Potem sem pregledal kako imamo narejeno mrežo, ugotovil sem da imam vmes med ruterjem in računalnikom še priklopljen switch.

VASkO ::

ce pa nisi imel switcha posebej pa sklepam, da si uporabljal vgrajenega v routerju (saj nisi napisal niti modela routerja, kak ti naj kaj pomagamo?) in se je ta pregreval in si zdaj z nakupom novega resil obremenitev switcha v routerju?!?!?

ar4743 ::

To vema da je na ruterju še 4 potni switch, in na firmi imamo tudi smo štiri računalnike jaz pa nisem pogledal od zadi koliko kablov je priključenih. To sem šel preverjat kasneje in sem takrat ugotovil kako je narejeno.

Glede tega pa da nisem napisal kateri ruter uporabljam pa ti priporočam da še enkrat prebereš tekst model pa bi lahko prepoznal takoj če bi malo spremljal forum glede ruterjev.

Po drugi strani pa nisem prosil pomoči ampak sem samo hotel pomagat drugim kako sem jaz rešil proble, ker mi sedaj dela vse kot treba.

Tako pa bi prosil opravičilo od tebe, ker si tako grobo nastopil v tej temi, če pa nimaš nič druga za počet kot pa zmerjat druge pa si rajši poišči druge stvari da bo imel kdo vsak kaj koristi od tebe.

lp

TribesMan ::

A se je res treba ob vsako malenkost zaletet? VASkO mislim da nisi dobro prebral teksta v prvem postu, ker model je napisal da ima doma samo router in na njega direktno priklaplja mašine, v službi pa imajo router ki pošilja podatke switchu, ta pa potem deli podatke med kompe.

Zanimiva ugotovitev tole. Jest mam tud doma ta router vendar še ni v uporabi, ker še ni ADSLa, in sem mal po nastavitvah brskal. Tam imaš eno zaščito pred DoS napadi ki omejuje maksimalno število povezav preden router spozna vseskupaj kot DoS napad. Mogoče bi izklop tega pomagal k boljši stabilnosti.

Pa prosim da ne napadate en druzga kar povprek. MAl manir nikoli ne škodi.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

ar4743 ::

Se opravičujem za preijšni izpad in tudi tebi se opravičujem VASKO.

lp

VASkO ::

ne vem, kje sem koga zmerjal ali napadel
ne vem, kje je napisal, da ima doma racunalnik direkt v router vklopljen
pise samo, da je v sluzbi zmes switch, o konfiguraciji doma pa ne
ne vem, zakaj bi moral cel forum prebrat, da bi zvedel, kateri model routerja ima
drugic se ne oglasim vec, 100%

flipflop ::

Iz prvotnega teksta se da razbrati,da je doma imel samo router,v službi pa router in še switch. Pol je pa šele za doma nabavil switch. A lahko kdo tole preveri,ker me zanima če je res? Da ne bom brezveze zapravljal velik $$$ za dražji router.

ar4743 ::

Prehito sem se veselil, sedaj ko sem prišel iz slušbe sem videl da se je vse skup obeslo. Delalo mi je brez problema 5 dni, sedaj pa bom še pustil pri miru in bom videl kako dolgo mi bo zdržalo.

lp

Cuoresportivo ::

meni se router tud non stop obeša. imam pa Planet router 401c. En kolega je imel 401b verzijo, pa je samo nadgradil firmware, pa je rešlo težave. Za moj router pa čakam na kaj novejšega. Tak je to ne, malo dnara malo muzike. Za svoj router sem dal cca 10.000 sit. Dobri router(cisco npr) pa se začnejo pri 60.000.
lep pozdrav(best regards)

MrStein ::

Maš prav glede "koliko denarja , toliko muzike".
Glede popravka z novim firmwareom, pa je tak :

Firma: "A naj porabimo lasten čas in denar za izdelavo popravljenega firmware-a? No ja, saj budale veselo kupujejo izdelek takšnega kot je. Bomo kar ostali pri obsoječi uspešni formuli..."

LP,
MrStein

Dead_Eye ::

lahko prosim daš naslov firmware-a, ker jaz imam verzijo 2.11.0004 (2003.03.28) in se mi še vedno obeša.
The one and only

Cuoresportivo ::

kaj misliš za verzijo 401 c ali401 b? je razlika. jaz imam 401c, kjer je firmaware na datum 19.03.2003, verzija 0.76. Novejše za ta router ni še. za 401 b, pa pojdi na njihovo stran ali pa pojdi
SEMLE.

Zanima me nekaj. Ali je možno da je kriva mrežna kartica za obešanje routerja. Imel sem namreč matično ploščo asus a7v600, na kateri je onboard gigabit lan kartica. torej kartica je 10/100/1000 , router pa je 10/100. Zakaj tak sklepam? Vmes(petek na soboto) sem zamenjal matično ploščo in sicer z a7n8x deluxe kje je tud onboard mrežna vendar 10/100. In router ne šteka tako pogosto kot prej. Če sem vlekel recimo kaj z emule,je zelo pogosto štekal, zdaj pa ni niti enkrat še. Pogosto mislim na 2 uri. Ali je to možno?
lep pozdrav(best regards)

VASkO ::

pomoje se ti stvar pregreva
ofnaj pa zamenjaj kuler, ki je v vecini primerov zalepljen na "procesor" s takim debelim pljunkom lepila, da sploh ne hasne, da je kuler gor

LuckyMato ::

Zanima me, kdaj se ti router obeša. Če uporabljaš Mulo in podobne programe, ali tudi, če jih ne uporabljaš. Imam router level one in se mi, kako bi rekel, ne obeša glih, vsi programi delajo zelo počasi in tudi preklepljanje med njimi je zelo (beri 5-10 sekund;(( ) počasno. Potem sem ugotovil, da moj router podpira največ do 250 povezav, v muli pa sem imel nastavljeno preko 600. Vse je spet normalno delalo, če sem samo mulo zaprl. Sedaj imem nastavljeno na max 250 povezav pa se mi več ne obeša. :)

Law_Enforcer ::

Moje izkušnje:
- prej: router LevelOne FBR-1700TX (7 portni + uplink, zanj dal cca 60 KSIT:( ) - zgubljal povezavo, če sem laufal Mulo preko 300 odprtih povezav, tudi na nekaterih www straneh,
- zdaj: stara kišta, na kateri se je nabiral prah pod mizo + Clarkconnect + 8 portni Planet switch (cca 6 KSIT) - na Muli preko 4000 sourcev (3 popularne datoteke naenkrat) - še enkrat nisem izgubil povezave

Nauk: Če se ti kje valja kakšna stara škatla, jo uporabi! :D

Dead_Eye ::

torej imam 401-b in na planetovi strani ga sploh ni - kot da ni njihov>:D sem dal search in našel 1 omembo v faq kjer piše da je bolj primitiven kot C verzija. zgoraj napisani firmware pa sem dobil nekje drugje (kdo se spomne).

torej: prej ko sem imel še orig. firmware je stvar prav nehala delat - lučke so gorele, v routerju je pisalo connected internet pa ni delal - to se je dogajalo vsake nekaj časa (včasih 2x na teden, včasih je zdržal par tednov). Z "novim" firmware-om pa mi je 2x delalo vse na slow motion, razen emule - tipo se je na yahoo povezovalo 1 min,.... zdej sem vklopu še funkcijo block hacker scan poleg hacker attack protect ki je enablana že po defaultu zdej dela 3 dni bp - čemo videt


zdej pobiram dol fajle s ftp.planet,.... samo dela nenormalno počasi - 5,2kb/s|O
The one and only

Dead_Eye ::

začenjam pa resno razmišljati o še eni kišti,....
The one and only

Cuoresportivo ::

law enforcer:


kak si to mislil kišto? kot še en računalnik , stari bolj, ki se tije valjal nekje v kotu , ali kako drugače?
lep pozdrav(best regards)



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Router nakup

Oddelek: Kaj kupiti
132622 (2384) jan01
»

Problem z prekinjanjem interneta!

Oddelek: Omrežja in internet
6960 (857) mihamedo
»

Ruter, ki je uporeben tudi za P2P in torrent

Oddelek: Kaj kupiti
413704 (2426) pujsek_
»

Kateri router? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
555291 (4021) plavko61
»

sesuvanje mreže (router)

Oddelek: Pomoč in nasveti
352831 (1816) motorist

Več podobnih tem