Forum » Elektrotehnika in elektronika » Home assistant in več garažnih vrat
Home assistant in več garažnih vrat
waters ::
Pozdravljeni!
Pri hiši imamo več garažnih vrat, vse so opremljene z Eurodrive euroKit 2 mehanizmom, ki deluje na 433,92 MHz in seveda rolling code. Imamo preveč daljincov in bi vrata rad upravljal preko HA.
V kolikor grem na Sonoff, Shelly daljinci ne bodo delali in bom odvisen od samo od HA-ja....
Kako se lotiti, da bi jih lahko odpiral preko Home assistanta in ostal na obstoječem?
LP
Pri hiši imamo več garažnih vrat, vse so opremljene z Eurodrive euroKit 2 mehanizmom, ki deluje na 433,92 MHz in seveda rolling code. Imamo preveč daljincov in bi vrata rad upravljal preko HA.
V kolikor grem na Sonoff, Shelly daljinci ne bodo delali in bom odvisen od samo od HA-ja....
Kako se lotiti, da bi jih lahko odpiral preko Home assistanta in ostal na obstoječem?
LP
Karen ::
Jaz imam tudi podobno, samo ena vrata sicer: na daljinca, ampak ga ne uporabljam več. Imam še tipko, da odpiram iz hiše. Vzporedno z njo sem na isto stikalo montiral še sonoff tipko, tako da sonoff za sekundo vključi tipko, enako kot če bi pritisnil tipko na roke. Če ti to kaj pomaga kot ideja.
dejanslo ::
Jaz bi predlagal montažo kot jo ima Karen. Tako imam tudi sam in obdržiš vso ostalo funkcionalnost (fizično tipko in daljinca). Poskrbi za stabilen signal in je to to.
There`s More Than One Way To Do It
Apple ::
Pri Merossu obdrzis vse, gre samo za razsiritev, ki jo verjetno omogocajo vsi proizvajalci motorjev za vrata.
Jaz imam in tipke po hisi in daljince in Siri (integracija HomeKita z Merossom).
Jaz imam in tipke po hisi in daljince in Siri (integracija HomeKita z Merossom).
LP, Apple
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 4 … 50 51 52 53 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 483409 (2074) | Lonsarg |
» | Kompatibilni daljinec za garazna vrataOddelek: Loža | 13390 (1256) | c3p0 |
» | pametna hiša, stanovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18276 (2766) | kriptobog |
» | Univerzalni remote za garažna vrataOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5259 (2813) | Karen |
» | vtičnice, stikala za luči... (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 17562 (8940) | marjan_h |