» »

Kako kupiti pravi model za backup streznik

Kako kupiti pravi model za backup streznik

Kapitan Jack ::

Prvic bom v firmi nabavljal streznik za backup, pa me zanima na kaj vse je potrebno paziti pri nakupu. Lahko mi pomagate tudi tako, da mi date konkreten model.
Ali je bolje kupiti all in one torej, da so diski ze v strezniku ali rajsi locen storage?
Trenutno je ene 250 virtualk, koliko jih bo v naslednjih letih ne vem. Podatkov je trenutno okrog 120TB skupaj z Office 365 paketom.
Vse se backupira na enem strezniku in na locenem storage.
Cilj je nakup dveh streznikov in lociti on premise okolje z Office 365.
Kupoval se pa bo izkljucno HP streznik.

Ali je nakup streznika odvisen tudi od tega, kako bodo backup jobs nastavljeni ali to nima veze? Trenutno imamo en vecji job, ki backupira vse virtualke. To bi rad razkosal na par dnevnih jobov in locil pomembne virtualke od manj pomembnih.

c3p0 ::

Premalo podatkov, odvisno tudi kako se backupira. A 120TB se na dan backupira? Malo dosti se sliši...

Z ZFS ti lahko s pravim setupom inkrementalno backupiram 250 virtualk v urci, magari na star HP Gen6 server.

Lahko pa tu narediš znanost in še mašina za 20k€ na do dovolj močna.

Ok, kateri podatki pa manjkajo. To z ZFS me zelo zanima, ce je stabilna zadeva.
Backupiramo z Veeam in to ostane in ni druge debate.
Backupiramo vsak dan in za to imamo daily job, ki tece 7 dni in ima 7 dni retention policy. Potem se ta job ustavi in gre na nov daily job, ki se spet backupira 7 dni in ima 7 dni retention policy in tako skozi cel mesec torej 4x sete taksnih jobov.

V tem jobu pac backupiramo vse virtualke in ne locimo od pomembnih do nepomembnih streznikov - to je spet stvar zase in ni ravno dober pristop.

Podatkov je 70TB virtualk ter okrog 20TB Microsoft 365 produktov (maili, teams, sharepoint...) - to je raw podatkov. Tisto 120TB sem rekel prevec, ker sem najprej napisal so se stari backupi.

kloko ::

Kapitan Jack je izjavil:

Ok, kateri podatki pa manjkajo.

Predvsem, kakšen proračun je namenjen nabavi. Nato v nadaljevanju, kolikšno stopnjo avtomatizacije pričakuješ in kaj si pripravljen narediti sam.

pegasus ::

Kapitan Jack je izjavil:

Vsi bistveni. Obseg backupa, željen čas trajanja backupa, čas hranjenja podatkov, način hranjenja podatkov (koliko full backupov, koliko inkrementalnih). Na koncu pa še izbrana backup tehnologija in softver.
Server tu je bolj postranskega pomena, rabiš en mali proc, da ti bo šofiral os in diskovje in to je to ... bolj te zanima diskovje in potreben IO.

RedDrake ::

Ok, samo trenutek.
Ti _dnevno_ backupiraš 90TB podatkov na eni mašini?
Ker to zahteva cca 1GB/s pisanje 24 ur, da se izvede.
To se sliši _ZELO_ veliko.

pegasus je izjavil:

Kapitan Jack je izjavil:

Vsi bistveni. Obseg backupa, željen čas trajanja backupa, čas hranjenja podatkov, način hranjenja podatkov (koliko full backupov, koliko inkrementalnih). Na koncu pa še izbrana backup tehnologija in softver.
Server tu je bolj postranskega pomena, rabiš en mali proc, da ti bo šofiral os in diskovje in to je to ... bolj te zanima diskovje in potreben IO.

To se strinjam. Tle v mojem primeru je problem stari storage, ki je priklopljen na backup streznik. Zato pa sem sedaj mislil na en HPE streznik in not nabasat diske.

McMallar ::

Tu bi ti potem bolje sluzil kaksen VTL (Virtual Tape Library).

Mi smo tako backupirali celotno infrastrukturo in podatke. VTL je bil povezan na SAN preko optike, navaden tape library pa je potem 24/7 backupiral podatke z VTL.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Evo to so moja jajca.
Moralo bi iti zapisovanje hitreje, ne vem zakaj samo 78.8MB/s

Gre se pa za old Lenovo S2200 storage.
 Storage jajcka

Storage jajcka

c3p0 ::

Pol mate par takih "shelfov" za 120TB * n?

Kaj naj grem kupit HPE ali Dell? Od tega bo potem odvisno vse. Ker se mi ne da zajebavat z razlicnimi vendorji, pa supporti. Dell je cenejsi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Japonska univerza izgubila 77 TB podatkov

Oddelek: Novice / Ostale najave
277106 (4457) bbbbbb2015
»

Varnostno kopiranje in arhiviranje v malih in mikro podjetjih (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6111364 (9753) borisk
»

Shramba podatkov za malo podjetje, kaksen disk? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5211507 (10075) krneki0001
»

Je virtualizacija rešitev?

Oddelek: Operacijski sistemi
284573 (3729) peko_deko
»

Backup podatkov in ne sistema

Oddelek: Programska oprema
273809 (2904) axee

Več podobnih tem