Forum » Elektrotehnika in elektronika » star polnilec in baterija
star polnilec in baterija
polozweii ::
- V predalu sem našel star gsm polnilec z napetostjo 4.8V. Ker ima samo 0.2A bi blagodejno vplival na življensko dobo baterije. Zanima me če je 4.8V polnilec slabši za današnje baterije ki imajo priložene 5.0V polnilce.
- Zanima me tudi čemu služi tretji kontakt na telefonskih baterijah. Našel sem staro beterijo ki bi jo rad uporabil za ventilatorček.
- Zanima me tudi čemu služi tretji kontakt na telefonskih baterijah. Našel sem staro beterijo ki bi jo rad uporabil za ventilatorček.
Magic1 ::
Ni potrebe po takih ekstremih. Če lahko zagotovijo, da ne bo šla baterija falit v dveh letih pri polnenju s 30-120W, potem lahko veš, da boš baterijo 5-15W minimalno obremenjeval. Veliko več boš naredil, če ne polniš nad 80%.
Magic
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lego vlak - 9v baterijo vs 3 x 1.5V?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2197 (1365) | Matej_K |
» | Menjava baterijskega paketa nicd v liion 18650 na stari baterijski vrtalkiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2753 (1817) | espacious |
» | NiMh baterije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 25579 (17267) | hojnikb |
» | baterija za GSMOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1045 (954) | pr2501 |
» | Miška MX 700, troubleshootingOddelek: Strojna oprema | 1439 (1279) | urban99 |