» »

Miška MX 700, troubleshooting

Miška MX 700, troubleshooting

GregiB ::

Po(zdr)avljeni!
Sem ponosen in do sicer izjemno zadovoljen lastnik Logitechovega glodalca MX700. Vendar pa imam težave, in sicer:
1. Po letu in pol redne uporabe (povprečno 1-2 uri na dan) mi miška že po kakšni uri uporabe začne javljati, da je "Battery Level Low". Gre za 2xNiMn 1700MAh baterije, rechargable. Zanima me, ali bi moral kupiti druge baterije ali nemara leži problem drugje... Vem, da imajo tudi baterije za polniti le določeno število polnjenj, ampak po letu in pol se mi le zdi mal hiter, da bi se začele poslavljati?!
2. Pred cca. pol leta (ja, skoraj takoj po izteku garancije) imam težave s polnilcem. Namreč le s težavo postavim glodalca v polnilec tako, da se začne polniti (zelena kontrolna lučka". Probal sem že čistiti miško, polnilec... a ni nič boljše. Seveda le od zunaj. Pogruntal sem tudi, da imam več "sreče", če oslinim kontakte (bljak:D ). Ima kdo podobne probleme? Mogoče je 1. problem v povezavi z 2.? Svetujte, please...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

urban99 ::

same problems here :| Baterija se mi sicer še ne izprazni tako hitro, je pa očitno, da bom moral kmalu zamenjat. Tisto s polnilcem se mi je pa začelo dogajat pred kratkim in tudi jaz še študiram, kako rešiti zadevo. Res annoying - miško moram zabiti v polnilec!

Moonman ::

Isto pri meni.
Baterija še vedno drži enako kot ko sem jo nabavil (cca. 1.5 leto)
Kontakte na polnilcu vsake toliko časa očistim pa normalno deluje.


urban99 ::

Stupid question - s čim čistiš? :8)

GregiB ::

Probal vse živo... vlažna, suha krpa, bibopalčke, alko... you name it :D
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Moonman ::

"Stupid question - s čim čistiš?"

Čistim s purolom ali pa kontakte prešpricam s kontakt sprayem (skoraj vsaka trgovina z elektroniko ga ima).
Ponavadi več problemov delajo kontakti na sami miški, zato ne pozabi na njih.


ddeben ::

Baterije mi se vedno zdrzijo 4 dni ob uporabi 6-8ur na dan, tisto s polnilcem pa tudi mene zajebava...kar zabiti moram misko v polnilec:)

GregiB ::

Zanimivo... vidim, da nas ima kar precej probleme s polnilcem za MX700. Pa na netu glih nisem našel veliko referenc za ta problem...?! Sicer pa sem miša včeraj res temeljito očistil. Opazil sem, da se konektorji, tako na polnilcu, kot na miški, na mestu stika oksidirajo. Moral sem zelo drgniti kontakte, da sem nekako prišel do "podlage".... Bo zgleda treba pač vajo ponavljati 1x na teden ali več...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Trubadur ::

Enak problem s polnilcem tudi pri meni:|
Berite Thomasa!

ch]p ::

Jaz sem imel iste težave. ;( Poleg tega mi je miška ob polnjenju začela spuščat nadležne piskajoče in pokajoče zvoke (WTF?). Na koncu sem obupal in si omislil navaden polnilec za AA baterije, ki deluje BP.

P.S.: Se je še komu barva hudo zdrgnila s te miške? Moja izgleda kot da bi jo uporabljal 100 let. Ne vem, osebno sem nad to miško hudo razočaran. Škoda denarja, če dobiš isto (ali pa še bolj) kvalitetne miške drugih znamk za polovico cene.

Odyn ::

Tegale mišaka uporabljam že dolgo, dolgo časa. Sem pa imel enake probleme kot vi: slab kontakt v polnilcu, krajšanje dobe delovanja. No, rešitev za baterije je preprosta (če že ne brezplačna): zunanji polnilec za baterije, pa ene 2 para baterij za filat (originalne sem že davno vrgel ven, ker se niso dale več nafilat sploh, pa še en par baterij tudi).
Pa tudi barva se mi je znucala na logotipu, stranski tipki, tam, kjer so prsti, pa kjer pociva dlan, pa na dnu miške, pa nogica se je odlimala...
Sicer pa odlična miš, čeprav zgleda, da je moja odslužila svoje (po kakih dveh letih mnogourne uporabe): leva tipka ne dela dobro, in enojni klik večkrat prepozna kot dvojnega (drag&drop je postal zelo težavna naloga). Ni pa izključeno, da bom kupil še eno takšno.

simoncek ::

Res je kar pravite. Jaz sem imel tudi probleme z polnilcem. Najbolje je, da kupiš navaden polnilec in štiri batarije za polnit. 2 bateriji 2100mAh mi držite 1 teden. Če boš kupoval batarije vzemi tiste ki imajo čim večji mAh(2400).

LP!
simoncek

GregiB ::

No... pardon izrazu, to se mi zdi totalna debuloza... Eden od glavnih razlogov, da sem kupil miša je ta, da ni treba menjavat baterij....
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

urban99 ::

Jah, mislim, da nisi edini. :D Mene je Odynov post res prestrašil... gulp, kaj vse me še čaka.

offtopic: Tale Logitech bi očitno rabil eno svojo posebno temo. Jaz sem miško kupil v kompletu s tipkovnico, s katero nimam posebnih težav, mi gre pa ultra na živce logitechov software iTouch. Od zBrowserja, do tipke "Media", ki je ne morem skonfigurirat, da bi avtomatsko odprla Winamp, ne pa menija z vso ostalo navlako (ok, za to lahko uporabim tudi kak drug gumb, ampak vseeno). Nekdo je na STu že neuspešno spraševal, kako narediti backup nastavitev tipkovnice... itd


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sanyo Eneloop - kje kupiti (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
21966901 (41332) McLuzo
»

NiMh baterije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
12125329 (17017) hojnikb
»

[AA rechargable baterije] razlika med tipi/znamkami in razlike med polnilci

Oddelek: Loža
61751 (1651) Pyr0Beast
»

kapaciteta polnilnih baterij

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
217390 (7002) door_man

Več podobnih tem