» »

Convert iz *.dwg v *.jpeg oz *.tiff

Convert iz *.dwg v *.jpeg oz *.tiff

Intl ::

Torej, v Autocadu 2000 imam nekaj skic, ki pa jih moram objaviti na web-u. Zanima me, če mi lahko kdo pomaga pri tej convertaciji ter da ohranim čiste krivulje.
Varianta kot je ta, da v autocadu označim in kopiram in prilepim v Photoshop odpade ker so risbe prevelike in pol k zumiram mi kopira samo tisto kar je vidno na zaslonu.
Kakršnakoli pomoč je zaželjena
M.

jamiroq ::

probaj DWG shanit kot DXF, ki ga nato uvoziš v CorelDraw (ali v urejevalnik risb v OpenOffice.org) in iz Corela/OOo izvoziš oz. shraniš kot sliko.

Highlag ::

Ja tole v Corel gre tud drugače:

Izbereš vsebino / Copy
V corelu pa Paste special / Picture metafile
Pol pa Ungroup / izbereš ozadje, ga zbrišeš, označiš črte, spremeniš debelino in dodaš okrogle zaključke ( da ni problemov pri exportiranju)

Drugače pa če hočeš zares dobro resolucijo moraš vektorski format ohranit. To se zelo dobro naredi Acrobat-om. Enostavno sprintaš na PDF printer pa imaš povečave kolk hočeš. Ne moreš pa tega prikazat kot slike.

Drugače pa Autodesk mislim ponuja ene vtičnike, ki omogočajo pregledovanje risb preko spleta.

mamut ::

V Autocadu dodaj ploter Mislim da je "Adobe Layer 3 plus". BI mogu bit ze zraven. Potem ga izberes kot ploter in v poljubnem merilu plotas v fajl in dobis EPS. S tem pa lahko pocnes kar hoces.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izrezati objek iz ene slike s Corel draw

Oddelek: Programska oprema
62679 (2600) pr2501
»

pomoč pri AUTOCADU

Oddelek: Pomoč in nasveti
61913 (1849) nonenone
»

Kje bi dobu sliko sveta, da bi jo sprintal na 6 listov a4 format?

Oddelek: Loža
283435 (2693) trek@s
»

Autocad vprašanje ?

Oddelek: Programska oprema
72806 (2615) boyan64
»

*.dwg v *.jpg

Oddelek: Izdelava spletišč
5901 (830) plavko61

Več podobnih tem