Forum » Zvok in slika » Težave s surroundom
Težave s surroundom
GReeN-Boo ::
Imam zvočnike Creative Inspire 5.1 5300 OEM .... Pa mam zvočno kartico od NVIDI-e nforce2 intergrirano na matično ploščo Epox...
Pa me zanima kako (če se sloh da) iztisnt taprau surround zvok?
Zravn sm dubu en programcek NVIDIA nforce2 Nadzorna plošča k ma equalizer pa pohn enih stvari, pol ma pa še nastavitve zvočnikov.... In tm piše število zvočnikov (6) pa za označt je dva kvadratka:
- Usposobi Dolby Surround Kodiranje
- Usposobi Dolby Digital Kodiranje
In mam označenga Digital in lepo delajo vsi zvočniki sam ni tist taprav zvok. Pol dam pa na Surround kodiranje pa se kr lepo sliš, sam mi pa zadnja dva zvočnika ne delata (oz čist potih 1 dB).
Zakaj ne delata zadnja zvočnika?
Pa me zanima kako (če se sloh da) iztisnt taprau surround zvok?
Zravn sm dubu en programcek NVIDIA nforce2 Nadzorna plošča k ma equalizer pa pohn enih stvari, pol ma pa še nastavitve zvočnikov.... In tm piše število zvočnikov (6) pa za označt je dva kvadratka:
- Usposobi Dolby Surround Kodiranje
- Usposobi Dolby Digital Kodiranje
In mam označenga Digital in lepo delajo vsi zvočniki sam ni tist taprav zvok. Pol dam pa na Surround kodiranje pa se kr lepo sliš, sam mi pa zadnja dva zvočnika ne delata (oz čist potih 1 dB).
Zakaj ne delata zadnja zvočnika?
The B ::
Jst se tud s tem mal hecam in sm se marsikej naucu. Mam tud epox-ovo plato z soundstormom. Ti mas men se mi zdi analogne zvocnike in jih mas vklopljene v vse tri lukne zadi. Ce je tko pol so nastavitve:
nacin poslusanja: 6 zvocnikov, analogni izhod
nastavitve za okolje: tridimenzionalno premikanje sredinskega kanala in mogoce se ustvari kanal za mejne frevence (sam mislm da ni treba; poslusi ce wufer dela in ce ne mors to omogoct)
In to je vse. Tisto dolby surround kodiranje bi blo uporabno ce bi mel 6 zvocnikov pa sam en vhod (na zvocnikih). Pol mors pa poslusat ksno res 5.1 vsebino. Ksn ac3 divx al pa ksn spil k podpira tak zvok (ut2003, morrowind, max payne2, tr6...). Ce pa se kej pa vprasi. Drgac je pa ta forum zlo kul za te stvari. B
nacin poslusanja: 6 zvocnikov, analogni izhod
nastavitve za okolje: tridimenzionalno premikanje sredinskega kanala in mogoce se ustvari kanal za mejne frevence (sam mislm da ni treba; poslusi ce wufer dela in ce ne mors to omogoct)
In to je vse. Tisto dolby surround kodiranje bi blo uporabno ce bi mel 6 zvocnikov pa sam en vhod (na zvocnikih). Pol mors pa poslusat ksno res 5.1 vsebino. Ksn ac3 divx al pa ksn spil k podpira tak zvok (ut2003, morrowind, max payne2, tr6...). Ce pa se kej pa vprasi. Drgac je pa ta forum zlo kul za te stvari. B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/
http://blaze.sopca.com/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7929 (6684) | gumby |
» | abit nf7-s in 5.1 zvočniki??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1067 (899) | mamamia |
» | 5 zvočnikov pa sam 2 špilata...Oddelek: Zvok in slika | 1792 (1674) | Poletnik |
» | Dolby 5.1Oddelek: Zvok in slika | 3246 (2794) | ciper |
» | PC to HI-FIOddelek: Zvok in slika | 1351 (1164) | gumby |