» »

Applove ure in telefoni kličejo nujno pomoč med smučanjem

Applove ure in telefoni kličejo nujno pomoč med smučanjem

Slo-Tech - Nove Applove pametne ure in telefoni iPhone 14 od lani sami pokličejo na pomoč, če se njihov lastnik znajde v prometni nesreči. Ustrezne senzorje so imeli že leta, lani pa je Apple s programsko nadgradnjo omogočil tudi njihovo uporabo za klice na pomoč. Čeprav je zamisel hvalevredna, pa se je v zadnjem času povečalo število nepotrebnih klicev na pomoč, poroča The New York Times. Večinoma gre za smučarje ali druge športne navdušence, katerih vragolije Applove naprave zaznajo kot trk.

Ob vsakem trku, ko želi Applova ura poklicati na pomoč, ima uporabnik 10 sekund časa, da to prepreči. A pri športni aktivnostih na prostem, še posebej pri smučanju, se lahko zgodi, da tega preprosto ne slišijo ali vidijo. Primerov je čedalje več, ugotavljajo. V nekaterih primerih so operaterji uspeli priklicati ljudi in potrditi, da jim ni nič, v drugih pa so dejansko poslali reševalce, ki so odkrili, da je vse v najlepšem redu. Vodja centra za obveščanje v okrožju Summit v Koloradu je povedala, da se sedaj cel dan ukvarjajo z obvestili o prometnih nesrečah z Applovih naprav. Število prijav se je namreč podvojilo, število nesreč pa ne. Apple bo zato moral ukrepati.

Iz podjetja so sporočili, da se v nekaterih primerih lahko zgodi, da naprave zaznajo nesrečo, čeprav se ta ni zgodila. Vztrajajo, da je to redek primer, a na smučiščih niso tega mnenja. V Aspnu so na smučiščih postavili obvestila, naj uporabniki Apple Watch ali iPhona 14 funkcijo izklopijo ali pa ustrezno nadgradijo svoje naprave.

1 komentar

Velki ::

Zanimiv bi bil tudi podatek kdo plača te intervencije... Zavarovalnice, davkoplačevalci, posamezniki ali Apple?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple predstavil svojo prvo fitnes uro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
628443 (3351) Mr.B
»

Apple predstavil iPhone 14 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
11318353 (6587) chucki
»

Apple Easy Upgrade - zavajanje

Oddelek: Loža
332949 (2095) vinkop
»

Apple predstavil nove iPhone, uro Watch 4 in iOS 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
42792191 (78059) MrStein
»

Applove novosti: Smart Watch, iPhone 6 in iPhone 6 Plus, Apple Pay in iOS 8 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22796532 (85630) amacar

Več podobnih tem