Forum » Problemi človeštva » Turcija in potres ter hinavscina
Turcija in potres ter hinavscina
Temo vidijo: vsi
Kapitan Jack ::
Zel svet spet "jokca" za 6k+ mrtvih v potresu. Ni mi jasno to jokanje po spletu, po pisarnah in po ulicah. Zakaj smo taki hinavci in se delamo, da nam je mar za temi umrlimi?
Kaj je fora tega, da danes jokcamo zaradi Turcije, medtem se pa tam koljejo v Ukrajini ali prej v Siriji? Ali pa da ne govorim o umrlih zaradi lakote? Preko 15k jih krepne zaradi lakote dnevno, pa ne poznam nobenga, da je sel jokcat zvecer zaradi tega.
Ne vem kako je z vami, ampak men gre to na kurac to kar sedaj povsod berem in slisim. Meni je dejansko vseeni, ce sedaj zacne tresti in me pobere. Edino kar bi mi bilo zal, da ne bi videl svojega otroka vec, ampak tudi to pride enkrat.
Zakaj sem tak cudak?
Kaj je fora tega, da danes jokcamo zaradi Turcije, medtem se pa tam koljejo v Ukrajini ali prej v Siriji? Ali pa da ne govorim o umrlih zaradi lakote? Preko 15k jih krepne zaradi lakote dnevno, pa ne poznam nobenga, da je sel jokcat zvecer zaradi tega.
Ne vem kako je z vami, ampak men gre to na kurac to kar sedaj povsod berem in slisim. Meni je dejansko vseeni, ce sedaj zacne tresti in me pobere. Edino kar bi mi bilo zal, da ne bi videl svojega otroka vec, ampak tudi to pride enkrat.
Zakaj sem tak cudak?
pegasus ::
Ne razumeš, kako delujejo možgani. 6k mrtvih v eni noči je ogromna, šokantna sprememba in to možgani registrirajo. 15k mrtvih zaradi lakote dnevno je stabilna številka, ki se ne spreminja, zato ni zanimiva in se enostavno ignorira.
Highlag ::
Je bolj to kar nam servirajo mediji. Bolj ko je "udarno" bolj beremo... Zato tudi takšne novice...
Never trust a computer you can't throw out a window
starfotr ::
Mediji napihujejo in igrajo na čustva. To je direktna povezava na naklado/klike oz. na denar.
Treba je molzti kravo, dokler še kaj ima. Čez 1 mesec bodo molzli s pripisom "spomnimo". Po enem letu isto. In tako dalje. Novinarji rabijo delo in denar.
Vsi kavč komentatorji nič ne pomagajo. Edina pomoč, ki šteje je fizična ali denarna pomoč. Moralna pomoč in molitve ni še nikoli nikogar rešila izpod ruševin.
Tu zraven pristavijo lonček še še drugi. Države - kao neka pomoč ampak samo če zaprosijo, cerkev - poziv k molitvi ipd.
Treba je molzti kravo, dokler še kaj ima. Čez 1 mesec bodo molzli s pripisom "spomnimo". Po enem letu isto. In tako dalje. Novinarji rabijo delo in denar.
Vsi kavč komentatorji nič ne pomagajo. Edina pomoč, ki šteje je fizična ali denarna pomoč. Moralna pomoč in molitve ni še nikoli nikogar rešila izpod ruševin.
Tu zraven pristavijo lonček še še drugi. Države - kao neka pomoč ampak samo če zaprosijo, cerkev - poziv k molitvi ipd.
Magic1 ::
Tukaj gre bolj zato, da se to lahko zgodi marsikje praktično čez noč. In če pomoč pride hitro iz tujine, se lahko marikaj izboljša.
Ukrajina se je kuhala že od 2013, zadnje leto je pa dnevno poročanje in folk se navadi. Pošilja se pa tja itak miljarde, samo s zelo drugačnim namenom.
Ukrajina se je kuhala že od 2013, zadnje leto je pa dnevno poročanje in folk se navadi. Pošilja se pa tja itak miljarde, samo s zelo drugačnim namenom.
Magic
c3p0 ::
Ko nek ruski nabornik umre, ki niti ne ve za kaj gre, ker mu dron vrže bombico na čelinko, takrat pa isti proslavljajo, ki zdaj točijo solze.
Oboje je tragedija.
Oboje je tragedija.
redtech ::
Ali je kje kakšen seznam z direkt računi za pomoč?
Nisi čudak, mogoče te kdaj strese, boš potem razumel.
Nisi čudak, mogoče te kdaj strese, boš potem razumel.
solatko ::
redtech - Če bi ta pomoč res prišla do tistih, ki jo rabijo - poglej Petrinjo.
Delo krepa človeka
Jaz se sprašujem zakaj bi Turkom sploh karkoli pomagali.
Včasih so bili turški vpadi. Torej so naši sovražniki.
Napadli so Ciper in ga poselili in nočejo dol. Torej še en minus.
Turki zajebavajo Finsko ali Švedsko glede NATA. Sedaj ko je vojna z Rusijo.
Skratka, pustimo turčine tam in naj se znajdejo sami.
Invictus ::
Ko nek ruski nabornik umre, ki niti ne ve za kaj gre, ker mu dron vrže bombico na čelinko, takrat pa isti proslavljajo, ki zdaj točijo solze.
Oboje je tragedija.
Ja, težki hinavci.
BTW. Rusija je že poslal cel kup pomoči v Turčijo, EU pa daje vzpodbudne izjave...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Super, skregajmo s s Turki, ki jih je samo v Nemčiji 5 milijonov.
Skregajmo se z državo, ki nam (EU) lahko totalno prepreči dostop do Bližnjega vzhoda.
Skregajmo se z državo, ki ima sama več vojske kot cela EU.
Skregajmo se z državo, ki vzpostavlja svojo vojaško industrijo.
Skregajmo se z državi, ki odkrito paktira z Rusijo in nabavlja njeno orožje.
Skregajmo se z državo, ki se bo na koncu pridružila BRICS+ skupini in bo EU lastnikom tovarn rekla "fuck off" in jih nacionalizirala.
Skregajmo se z državo, ki kontrolira Bospor, in lahko prepreči dostop do Črnega morja.
Turki imajo že tako poln kurac EU, ker jim že 20 let blokira članstvo, še malo, pa bodo še NATO pokazali finger.
Oni imajo dovolj adutov v rokah, da lahko jebejo EU. Sporazumi se lahko vedno prekinejo, mednarodne pogodbe imajo svoj rok trajanja.
Potres je pač naravna katastrofa, sicer Tukov to ne gane preveč, 6k+ mrtvih bo čez 1 teden statistika, življenje gre dalje. Edino kak EU komisar se zna prikazati na kraju potresa za lasten marketing.
koyotee ::
Oboje je tragedija.
Ja, težki hinavci.
BTW. Rusija je že poslal cel kup pomoči v Turčijo, EU pa daje vzpodbudne izjave...
Kje so dokazi?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
V Turčiji...
https://www.reuters.com/world/middle-ea...
Bi si lahko sam našel, če bi bral kaj koristnega...
koyotee ::
V Turčiji...
Pa koga boli k., če so rusi šli v turčijo in sirijo?
https://apnews.com/article/turkey-syria...
Važno je, kaj pošiljajo ostali, ker baje iz evrope dobijo samo razglednico
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
AmokRun ::
Zakaj sem tak cudak?
Saj nisi, isti si kot vsi ostali.
Koliko stradajočih v Afriki bi se lahko najedlo s tvojo plačo, ti pa raje vse sam požreš in tukaj signaliriraš svoje vrline, kot da ti je kaj mar.
arnecan1 ::
Skregajmo se z državo, ki nam (EU) lahko totalno prepreči dostop do Bližnjega vzhoda.
Skregajmo se z državo, ki se bo na koncu pridružila BRICS+ skupini in bo EU lastnikom tovarn rekla "fuck off" in jih nacionalizirala.
Skregajmo se z državo, ki kontrolira Bospor, in lahko prepreči dostop do Črnega morja.
Turki imajo že tako poln kurac EU, ker jim že 20 let blokira članstvo, še malo, pa bodo še NATO pokazali finger.
Oni imajo dovolj adutov v rokah, da lahko jebejo EU. Sporazumi se lahko vedno prekinejo, mednarodne pogodbe imajo svoj rok trajanja.
Potres je pač naravna katastrofa, sicer Tukov to ne gane preveč, 6k+ mrtvih bo čez 1 teden statistika, življenje gre dalje. Edino kak EU komisar se zna prikazati na kraju potresa za lasten marketing.
Če bi to bili Turki iz časov Ataturka, bi se s teboj strinjal.
Zdaj, ko so to Turki izpod Erdogana, me boli k....
Lahko vseh 5 mio gre nazaj v Turčijo in lahko zaprejo Bospor, če upajo.
Erdogan je bolnik z grandiozno predstavo o Turčiji od Dunaja do Bagdada z primesmi verskega fanatizma.
Če v Evropi ne bi bili tako woke, bi že zdavnaj bil obešen z petami navzgor pred Hago Sofijo.
AtaŠtumf ::
Se strinjam z OP, večini se dokaj je** za Turke, Ukrajince, Kurde, ..., pa še vse ostale.
Dokler naša lastna rit in ljudje, ki so nam blizu, niso direktno udeleženi, se po na po pravici je** za vse.
Vsi tisti polni empatije, so pa polni empatije, samo do faze, kjer se njihov osebni lajf nič ne spremeni.
Če bi bilo danes potrebno v svojem stanovanju brezplačno gostiti Ukrajinca ali Turka, ali bi mu morali iz lastnega žepa dajati nek konkretni denar (več kot par eur pomoči preko sms sporočila), bi praktično vsi rekli odločni NE.
Vsi smo dvolične hinavske riti!
ps: Sedaj pa hitro dokažite s tem, da niste in pobarvajte svoj profil v turške barve in twitnite #prayForTurkey, pa še tiktok video pokažite, kako jokate!
Dokler naša lastna rit in ljudje, ki so nam blizu, niso direktno udeleženi, se po na po pravici je** za vse.
Vsi tisti polni empatije, so pa polni empatije, samo do faze, kjer se njihov osebni lajf nič ne spremeni.
Če bi bilo danes potrebno v svojem stanovanju brezplačno gostiti Ukrajinca ali Turka, ali bi mu morali iz lastnega žepa dajati nek konkretni denar (več kot par eur pomoči preko sms sporočila), bi praktično vsi rekli odločni NE.
Vsi smo dvolične hinavske riti!
ps: Sedaj pa hitro dokažite s tem, da niste in pobarvajte svoj profil v turške barve in twitnite #prayForTurkey, pa še tiktok video pokažite, kako jokate!
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AtaŠtumf ()
No ja, jaz bi brezplačno gostil Ukrajinko, lahko tudi dve...
Dejstvo pa je, da je stanje tako, kot si napisal.
Tako ali tako je pa zdaj zahodno mnenje večine, da je mrtev Rus dobra stvar, mrtev ukrajinec pa svetovna katastrofa.
Totalno so nas blokirali kar se tiče vojne v Ukrajini, dobivamo drobtinice, folk pa raja na te drobtinice.
Schadenfreude, kaj hočeš...
Dejstvo pa je, da je stanje tako, kot si napisal.
Tako ali tako je pa zdaj zahodno mnenje večine, da je mrtev Rus dobra stvar, mrtev ukrajinec pa svetovna katastrofa.
Totalno so nas blokirali kar se tiče vojne v Ukrajini, dobivamo drobtinice, folk pa raja na te drobtinice.
Schadenfreude, kaj hočeš...
zobnik ::
Ker je naravna nesreča. Sicer pa Turki so leni, smeti povsod, sedijo po pločnikih, poglejte si google maps.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
Tidule ::
Boste sedaj rekli, da ni blo potresa in da gre za "vojno".
Ne, zdaj bomo poslusal mentalne ivalide, da je to zrezirano in so samo igralci ter da se v bistvu ni nic zgodilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
Morison ::
Boste sedaj rekli, da ni blo potresa in da gre za "vojno".
Ne, zdaj bomo poslusal mentalne ivalide, da je to zrezirano in so samo igralci ter da se v bistvu ni nic zgodilo.
Ali pa bomo brali trolčke in njihove teorije zarote.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Tidule ()
SambaShare ::
Se strinjam z OP, večini se dokaj je** za Turke, Ukrajince, Kurde, ..., pa še vse ostale.
Lej ponovno, kdo je rekel drugače? Samo ti in OP se kot dva otroka mečeta ob tla pa nekaj tulita.
tikitoki ::
Upam, da ste zgolj glasna mansjina psihopatov, ki ne privoscijo pomoci ljudem v res hudi stiski. Upam, da so dobili in se dobijo cimvec pomoci in izpod rusevin resijo tiste, ki jih se lahko. Sam bi sel pomagati, sam mislim, da bi bil bolj v napoto, kot pomoc. Ali je nasa vlada poslala dovolj usposobljenega osebja, in dovolj hitro? Ne vem. Upam, da so.
Je pa zalostno koliko sociopatov navija za cimmanj pomoci in cimvec zrtev.
Daliborg ::
Upam, da ste zgolj glasna mansjina psihopatov, ki ne privoscijo pomoci ljudem v res hudi stiski. Upam, da so dobili in se dobijo cimvec pomoci in izpod rusevin resijo tiste, ki jih se lahko. Sam bi sel pomagati, sam mislim, da bi bil bolj v napoto, kot pomoc. Ali je nasa vlada poslala dovolj usposobljenega osebja, in dovolj hitro? Ne vem. Upam, da so.
Saj mi vsi mislimo isto kot ti, vključno z vsem vodstvam tega sveta.
Samo ti si imel edini jajca da to v živo reče ".. bi sel pomagati, sam mislim, da bi bil bolj v napoto, kot pomoc"
How is that different? They are the same fking picture. A zato ker, se znaš izražati pomeni da si manjši sociopat ali bolj prikrit sociopat? Mnja, kako že rečemo v slovenštini? "pred svojim pragom najprej pomesti preden greš tujega svinjati"
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
MaticSLO ::
Ce bi bili vsi prijatelji, kdo bi potem kupoval orozje?
Glugy ::
Kapitan Jack je izjavil:
Zel svet spet "jokca" za 6k+ mrtvih v potresu. Ni mi jasno to jokanje po spletu, po pisarnah in po ulicah. Zakaj smo taki hinavci in se delamo, da nam je mar za temi umrlimi?
Zakaj sem tak cudak?
Kaj bi raje videl da ne bi noben jokcal o tem zato ker tud o drugih zadevah ne jokcamo? Ja dobr če bi o vseh slabih stvareh na svetu neprestano jokcal ne bi nikamor prišli. Ampak če pa nikol ne jokcamo pa tud kaže na našo čustveno nerazvitost. Pač jokcanje mora biti uravnoteženo ravno tako kot življenje ni samo črno pa belo. Lovimo smisel znotraj tega včasih bolj uspešno včasih manj, vse je ciklično kar se uspešnosti tiče.
Grem pa stavt da če bi se tebi hiša zrušla da bi bil vesel da drugi jokcajo za tebe pa se trudijo te potegnit iz ruševine , tvojo družino in sosede.
Nisi čudak samo svet je zdej bolj povezan kot kadarkoli prej in tok informacij je tak da ne moreš biti odrezan od sveta pa živet v svojem balončku udobja, obenem pa rabiš nekaj udobja, zato pride do teh konfliktnih situacij ali zadevo ignorirat ali pa biti človek in mal pojokcat za te uboge ljudi ki se jim je življenje obrnilo na glavo. Enostavno je preveč informacij ampak po drugi strani pa mora biti tako če želimo tud iz tega naslova imet ugodnosti. Vse ima pozitivne in negativne plati. Človek ni in ne bo nikol popoln.
Blinder ::
Kapitan Jack je izjavil:
Ali pa da ne govorim o umrlih zaradi lakote? Preko 15k jih krepne zaradi lakote dnevno, pa ne poznam nobenga, da je sel jokcat zvecer zaradi tega.
Za umrle od lakote mi je vseeno, ker so si za to krivi sami oz. njihovi starši, ki se množijo kot podgane. Če ne bi umrli od lakote, bi se množili in bi umirali od lakote njihovi otroci. Kakorkoli obrneš bojo umirali in to zaradi sebe.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
Zakaj sem tak cudak?
Saj nisi, isti si kot vsi ostali.
Koliko stradajočih v Afriki bi se lahko najedlo s tvojo plačo, ti pa raje vse sam požreš in tukaj signaliriraš svoje vrline, kot da ti je kaj mar.
Kdo pa je rekel, da mi je kaj mar? Dejansko mi je popolnoma vseeno. Toliko sem otopel, da me boli spodnji organ, ce mora tam nek otrok nabirat v rudniku sestavine za moj nov bodoci telefon.
Jaz sem vsaj iskren in to je ocitno danes tabu.
nekikr ::
Mislim, da bi morali biti v tem žalostnem času vsi maksimalno solidarni z njimi in narediti kar lahko. Običajno je povsem dovolj, če greste na twitter in pošljete poljubčke in pozdravčke, če imate sledilce tudi iz tujine pa thoughts and prayers. Samo tako bo jutri lepši dan za vse. Predvsem za vas in vaš ego. V resnici prav nikogar ne zanima nihče tam daleč stran.
Webmojster ::
Ravno toliko se sekiram, kot bi se sekiral en random Turk, če bi se v Sloveniji zgodil takšen potres.
Težava je, da dobimo informacije s celega sveta, praktično v nekaj urah. Poleg tega je teh informacij neskončno mnogo.
Včasih se je tako hitro razširilo, če se je nekaj zgodilo na vasi.
Iz sosednje vasi so izvedeli kako novico čez nekaj dni ali teden ali 2.
Da ne omenjam, da veliko zadev niso nikoli izvedeli. In prav je tako. Tudi mi ne bi smeli vedeti kaj se dogaja po svetu. To samo škoduje ljudem. Ničesar pametnega pa ne prinese posamezniku ali družbi kot celoti.
Pač to je industrija. Novinarstvo. Industrija rabi toliko in toliko balasta, da ga preda naprej. Ker je to njihov kruh.
Tako, kot vojaška industrija rabi vojne za svoje delovanje. In farmacija rabi bolne za svoje delovanje. Če je to dobro ali slabo pa vsak naj sam pri sebi pogleda. In tako dalje.
Včasih se je tako hitro razširilo, če se je nekaj zgodilo na vasi.
Iz sosednje vasi so izvedeli kako novico čez nekaj dni ali teden ali 2.
Da ne omenjam, da veliko zadev niso nikoli izvedeli. In prav je tako. Tudi mi ne bi smeli vedeti kaj se dogaja po svetu. To samo škoduje ljudem. Ničesar pametnega pa ne prinese posamezniku ali družbi kot celoti.
Pač to je industrija. Novinarstvo. Industrija rabi toliko in toliko balasta, da ga preda naprej. Ker je to njihov kruh.
Tako, kot vojaška industrija rabi vojne za svoje delovanje. In farmacija rabi bolne za svoje delovanje. Če je to dobro ali slabo pa vsak naj sam pri sebi pogleda. In tako dalje.
IL_DIAVOLO ::
Bos moral vprašati kakega zdravnika, kaksno bolezen imas. Načeloma pa bi moralo vsakega malo stisniti pri srcu, da se lahko cez noc znajdes pod rusevinami, cakajoc da te bog odreši muk.
Bognedaj da moras cakati, da izves koliko soordnikov bos pokopal.
Ali pa se preprosto ne zavedas širine tragedije, ki se dogaja v Turciji.
Bognedaj da moras cakati, da izves koliko soordnikov bos pokopal.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Daj ti meni povej, a se ti zavedaš velikosti sveta? Koliko časa so včasih pluli, medtem ko dane v nekaj urah priletiš na destinacijo?
A ko gredaš rambota se tudi jokaš, ko vse pobije? V prime time na TV? Ali tam pa ne, ker je fikcija?
Porniče tudi gledaš zaradi ljubezni, ane?
Nikogar ne briga, kaj se dogaja po svetu. Imamo svoje težave. In prelepo nam je. Pa čas imamo, da se ukvarjamo z drugimi, namesto s sabo. To je vse. In ja, moje srce je otopelo za te neumnosti.
A ko gredaš rambota se tudi jokaš, ko vse pobije? V prime time na TV? Ali tam pa ne, ker je fikcija?
Porniče tudi gledaš zaradi ljubezni, ane?
Nikogar ne briga, kaj se dogaja po svetu. Imamo svoje težave. In prelepo nam je. Pa čas imamo, da se ukvarjamo z drugimi, namesto s sabo. To je vse. In ja, moje srce je otopelo za te neumnosti.
atubbuta ::
Bolj kot to se mi zdi sramotno od naše države, da bomo prispevali za pomoč ljudem v tragediji manj, kot 500.000€. Torej nekje okoli 25 centov na prebivalca!???
Res je ta podpora eno samo sprenevedanje in šminkarija. Samo za to je, da zgleda in ne, da bi se kumu kaj pomagalo!
Všeč mi je, kar je rekel Edvard Žitnik: "Pri takih tragedijah vsi skačemo, dokler je zadeva medijsko vroča, prava razsežnost pa se pokaže čez leto dni, ko novinarji potihnemo. Takrat se nihče več tega ne spomni in na nas novinarjih je, da na to spomnimo tudi takrat, ko ljudje ostanejo pozabljeni in zapuščeni, lačni in brez strehe nad glavo."
Po drugi strani pa širokogrudno dajemo orožje v Ukrajino, da bo ja še več nesreče in smrti. Tu pa ni škoda ničesar, pa če tudi pol države zastavimo za to. Vse skupaj je žalostno, če pomislim na to. In razmišljam, ali obsatja kaka možnost, da naslovim odprto pismo naši prekrasni vladi?
Res je ta podpora eno samo sprenevedanje in šminkarija. Samo za to je, da zgleda in ne, da bi se kumu kaj pomagalo!
Všeč mi je, kar je rekel Edvard Žitnik: "Pri takih tragedijah vsi skačemo, dokler je zadeva medijsko vroča, prava razsežnost pa se pokaže čez leto dni, ko novinarji potihnemo. Takrat se nihče več tega ne spomni in na nas novinarjih je, da na to spomnimo tudi takrat, ko ljudje ostanejo pozabljeni in zapuščeni, lačni in brez strehe nad glavo."
Po drugi strani pa širokogrudno dajemo orožje v Ukrajino, da bo ja še več nesreče in smrti. Tu pa ni škoda ničesar, pa če tudi pol države zastavimo za to. Vse skupaj je žalostno, če pomislim na to. In razmišljam, ali obsatja kaka možnost, da naslovim odprto pismo naši prekrasni vladi?
:)
nekikr ::
V Ukrajino pošliljamo staro železo, ki bi ga morali tako ali tako odpisati. Dejansko nam delajo uslugo. Turčiji pa mi ne moremo v nobenem primeru dati kakršnekoli omembe vredne vstote. Če bi dali 200 milijonov je to še vedno nič. Za nas pa ogromno. Vsaj dva meseca dodatkov javnemu sektorju.
Mislim, da se ti ne zavedaš kakšen je svet tam zunaj in da so te žrtve v Turčiji statistično nepomembne. V Afriki jih toliko pod mačetami umre vsak dan pa noben ne dvigne obrvi.
Mislim, da se ti ne zavedaš kakšen je svet tam zunaj in da so te žrtve v Turčiji statistično nepomembne. V Afriki jih toliko pod mačetami umre vsak dan pa noben ne dvigne obrvi.
atubbuta ::
Ja dobro, če bi prispevali npr. 5 milijonov, kar niti ne dosega cene enega preprostega nadvoza nad progo, se vsaj smešili ne bi.
:)
sbawe64 ::
Upam da se zavedate dejstva, potres je prizadel tudi Sirijo (severno polovico).
In od EU držav je pomoč enaka 0.
In od EU držav je pomoč enaka 0.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
tikitoki ::
Saj mi vsi mislimo isto kot ti, vključno z vsem vodstvam tega sveta.
Samo ti si imel edini jajca da to v živo reče ".. bi sel pomagati, sam mislim, da bi bil bolj v napoto, kot pomoc"
How is that different? They are the same fking picture. A zato ker, se znaš izražati pomeni da si manjši sociopat ali bolj prikrit sociopat? Mnja, kako že rečemo v slovenštini? "pred svojim pragom najprej pomesti preden greš tujega svinjati"
Imas sociopate, ki hodijo npr. pred studijem medicine vaditi na crncih v Afriki (verjetno lahko mednje vkljucimo tebe). In imas ljudi, ki razumemo, da za dolocena opravila potrebujemo ustrezno izurjene in opremeljene kadre, ki so veliko bolj ucinkoviti. Imamo tudi vodstvo, ki lahko te kapacitete primerno usmeri.
Odpisani so kvečjemu zmerni islam glavorezci, ki imajo podporo EU in ZDA... Drugače bi tam imeli novo Somalijo/Libijo.
Assad bo ostal.
Še video
https://t.me/IntelRepublic/13652
US and EU sanctions (against Damascus) create obstacles - Syrian permanent representative commenting on receiving humanitarian aid after the earthquake
To add insult to injury, the European Union will NOT help earthquake victims in Syria due to the sanctions; all EU aid sent to Turkey.
Assad bo ostal.
Še video
https://t.me/IntelRepublic/13652
US and EU sanctions (against Damascus) create obstacles - Syrian permanent representative commenting on receiving humanitarian aid after the earthquake
To add insult to injury, the European Union will NOT help earthquake victims in Syria due to the sanctions; all EU aid sent to Turkey.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
Nikonja ::
Sej je isti drek pri vsem, pošlješ "thoughts and prayers" po fejsu in si ti svoje naredil, zdaj se vsi v Turčiji počutijo boljše. Enako je pri nas, ko se pizdimo za vsaki k... kaj nas moti ampak ko treba kaj naredit nikjer nobenega ker "glih tisti dan ne morem" drugače pa res bi. Navsesplošno empatije do drugih, ki niso tvoji blizki znanci, prijatelji, družina je NI, in večino boli k.... - logika naj vsak skrbi za svojo rit, idelna kapitalistična ideologija.
Pa logika "zakaj bi poslal pomoč itak je ne bodo dobili tisti ki rabijo" - mi je carski izgovor ki ga obvezno moraš napisat/povedat na glas in si nafutrat ego, tko da vsi mislijo da ti drugače pomagaš ampak zdaj, ko se ne ve kam gre ta denar, pa ne boš.... carsko!!!!
Pa še naj odgovrim na prvi post - nobeden razen medijev ni nikoli povedal da lakota ali druge vojne niso pomembne, tko da ne iskat izgovor za svoj manko empatije, lahko vsak dan pomagaš za vse te stvari katere si naštel na marsikatere načine, pa grem stavit da nisi niti eura nikoli dal za nič od tega. Tko da ja hinavščina je tudi na tvoji strani, tudi če je sam ne vidiš!
Pa logika "zakaj bi poslal pomoč itak je ne bodo dobili tisti ki rabijo" - mi je carski izgovor ki ga obvezno moraš napisat/povedat na glas in si nafutrat ego, tko da vsi mislijo da ti drugače pomagaš ampak zdaj, ko se ne ve kam gre ta denar, pa ne boš.... carsko!!!!
Pa še naj odgovrim na prvi post - nobeden razen medijev ni nikoli povedal da lakota ali druge vojne niso pomembne, tko da ne iskat izgovor za svoj manko empatije, lahko vsak dan pomagaš za vse te stvari katere si naštel na marsikatere načine, pa grem stavit da nisi niti eura nikoli dal za nič od tega. Tko da ja hinavščina je tudi na tvoji strani, tudi če je sam ne vidiš!
teslam2 ::
Na srečo je veliko napisanega povsem zgrešenega. Turki so bolj odvisni od nas kot mi od njih. Mogoče bi ti blo jasno, če bi mel še kak drug stik s Turki kot pa počitnikovanje v all inclusiv "5star" hotelu.
k4vz0024 ::
Turkom, Kurdom in Sircem je treba nuditi humanitarno pomoč. Vendar zaradi vladavine Erdogana se porajajo dvomi ali bo finančna pomoč prišla v prave roke. Je pa na žalost tako, da se nekatere oblasti takoj, ko sanirajo stanje v državi, predvsem njihove politične elite obrnejo proti državam donatoricam in se delajo norca iz naše človeškosti. Bo Erdogan prižgal zeleno luč za pristop Švedske k Natu? Dvomim. Zato je grenak priokus, ko jim dajemo pomoć, elite na oblasti pa bodo vodile proti evropsko politiko.
Turkom, Kurdom in Sircem je treba nuditi humanitarno pomoč. Vendar zaradi vladavine Erdogana se porajajo dvomi ali bo finančna pomoč prišla v prave roke. Je pa na žalost tako, da se nekatere oblasti takoj, ko sanirajo stanje v državi, predvsem njihove politične elite obrnejo proti državam donatoricam in se delajo norca iz naše človeškosti. Bo Erdogan prižgal zeleno luč za pristop Švedske k Natu? Dvomim. Zato je grenak priokus, ko jim dajemo pomoć, elite na oblasti pa bodo vodile proti evropsko politiko.
Pomoc ali pa bo spet odprl vrata in bo prislo milijon sirijcev. Kaj si zelis?
Scaramouche3 ::
Ali so oni enako aktivni pri pomoči EU državam, ki jih če tam ni velika številka muslimanov, ne zanimajo!
EU bi morala pri zadnji EU državi, ki ima EU članstvo enostavno graditi ograjo, ker denar ki ga Turki dobijo, ga ne bodo dali nazaj če se odnosi zamajajo!
Turkey’s government restricts access to Twitter amid earthquake response
https://therecord.media/turkey-twitter-...
https://therecord.media/turkey-twitter-...
Since the earthquake struck, the government has been highly sensitive to criticism, with reports of journalists being detained and threatened with investigation for reporting on the emergency response. On Tuesday, President Tayyip Erdogan’s communications director announced the launch of an app through which citizens can report disinformation.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Turčija - 20% padec valute v 12 urah , kaj točno se dogaja? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 39403 (29757) | Zheegec |
» | Vojaški puč v Turčiji (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Problemi človeštva | 244693 (171407) | vostok_1 |
⊘ | Se bližamo WW3? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 21520 (19591) | ahac |