Forum » Programska oprema » Excel, izračun datuma glede na timestamp
Excel, izračun datuma glede na timestamp
sloxl8 ::
V LOG datoteki imam zapise, kjer je v prvem stolpcu zabeležen samo čas v obliki HH:MM:SS, v drugem stolpcu pa je naključno vsake toliko časa zabeležen tudi datum v obliki MM/DD/LLLL. Čas v prvem stolpcu teče od 00:00:00 do 23:59:59, nato pa se spet začne z 00:00:00 oz. s časom, ko se zgodi prvi dogodek po polnoči. V isti vrstici datum v drugem stolpcu ni zabeležen, lahko pa je kasneje tega dne.
Spodaj primer:
Tabelo bi rad uredil, da je v prvem stolpcu zabeležen tudi datum, ki ustreza času tistega dne, ker pa je zapisov več tisoč, nimam želje, da bi to ročno urejal.
Želen videz tabele:
Vem, s katerim datumom se začne LOG, zato me zanima, kako bi nastavil formulo v stolpcu Datum, da bi preverjal čas v stolpcu Čas in vrednostim časa znotraj 24 ur dodelil začetni datum, ko pa bi prišel v naslednjo vrstico (kjer je časovni žig enkrat zjutraj), pa bi datumu prištel 1 dan.
Spodaj primer:
16:47:58 TIMESTAMP 10/25/2022 17:20:41 IN: 17:28:02 IN: 17:52:49 IN: 18:16:17 IN: 18:16:17 IN: 18:25:54 IN: 18:57:50 IN: 22:52:59 TIMESTAMP 10/25/2022 04:58:00 TIMESTAMP 10/26/2022 06:10:09 OUT: 06:12:46 OUT: 06:30:37 OUT:
Tabelo bi rad uredil, da je v prvem stolpcu zabeležen tudi datum, ki ustreza času tistega dne, ker pa je zapisov več tisoč, nimam želje, da bi to ročno urejal.
Želen videz tabele:
DATUM ČAS DOGODEK MM/DD/LLLL HH:MM:SS DOGODEK
Vem, s katerim datumom se začne LOG, zato me zanima, kako bi nastavil formulo v stolpcu Datum, da bi preverjal čas v stolpcu Čas in vrednostim časa znotraj 24 ur dodelil začetni datum, ko pa bi prišel v naslednjo vrstico (kjer je časovni žig enkrat zjutraj), pa bi datumu prištel 1 dan.
Thomxy ::
To ne zgleda preveč težko.
Kaj če dodaš en stolpec (naprimer D), kjer napišeš =IF(c2="";d1;c2) in potegneš dol.
Ali sem narobe razumel?
Kaj če dodaš en stolpec (naprimer D), kjer napišeš =IF(c2="";d1;c2) in potegneš dol.
Ali sem narobe razumel?
Argonavt ::
Probaj kaj takega od druge vrstice datum naprej:
Poigraj se s trunc in IF. Trunc glede celi del števila, kdaj padeš spet na 1.. Bolj zjutraj so višje vrednosti kot pozno ponoči.
Predpostavka, da timestamp dela dopoldan in popoldan.
Poigraj se s trunc in IF. Trunc glede celi del števila, kdaj padeš spet na 1.. Bolj zjutraj so višje vrednosti kot pozno ponoči.
Predpostavka, da timestamp dela dopoldan in popoldan.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Argonavt ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | java date/timeOddelek: Programiranje | 1494 (1177) | Slovenet |
» | Excel pogojno oblikovanje časovnega območjaOddelek: Programska oprema | 1706 (1518) | prtenjam |
» | Pridobitev podatkov in sortiranjeOddelek: Programiranje | 922 (743) | Spura |
» | [Java] Evidenca delovnega časa - Java v navezi z AccessomOddelek: Programiranje | 3280 (2500) | c0dehunter |
» | PHP + časOddelek: Pomoč in nasveti | 884 (803) | d'Regi |