Forum » Loža » skrbništvo nad otrokom
skrbništvo nad otrokom
PrihajaNodi ::
Ja drugo je da sta skupi zivela pa so stari tam med 8-12 let. Ceprav je mogoce taksna razdvojitev se bolj boleca, za moskega in za otroka. Tko da mogoce je ta situacija bols, ker stikov ne bo prav dosti ce sploh. Tisti prisiljeni stiki so djabe...2x na teden po eno uro. To bos bolj kot ne nek pomocnik. Al pa da ga bos v vrtc vozu ona bo sla pa na kofetke
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
ginekk ::
Odvetnika sem že kontaktiral. Vendar ne vem kaj naj storim v primeru da se ona odloči da otroka sploh ne vidim. Trenutno se mi zdi da imam zvezane roke vsaj dokler ne bo prišla odločba iz sodišča....
Ne sme ona kar sama odločat. Vedno se gleda v korist otroka in če nimaš kakšne zgodovine (nasilje, zapor, prepoved približevanja, etc), imaš enako pravico do otroka, ter sodišče to upošteva (pa tudi CSD). Otrok rabi oba starša za normalno odraščanje. Tudi otrok je še premajhen da bi se odločilo, kako je ona pretežno skrbela zanja skozi odraščanje. Za CSD priporočam da se izogibaš ruralni izpostavi, če se le da. V mestih so togledno pač bolj napredni, povem iz prve roke.
Odvetnik pa obvezno v vsakem primeru. In tudi menjaj ga brez slabe vesti, če slučajno ne boš zadovoljen.
Nimam nič pametnega za dodati, samo moje opažanje ... Dosti parov gre narazen med nosečnostjo, kakšni so razlogi za to?
Odvisno od iskrenosti v odnosu. Ampak če si do takrat kolebal in vlekel nekako zvezo, gre od takrat dalje zares, padejo prve maske dol, pride odgovornost še za druge, je treba poskrbet za bivanje, stalen dotok denarja, delitev dela, itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ginekk ()
Miki N ::
Če ima kakršnekoli namene profitirati s tamalim - in unih 300 na mesec nakazuje, da jih ima ... potem ne bo s pogajanji nič. To je tuhtala že ko si jo pumpal (vidiš - Nodi ve, ker je strokovnjak za pumpe). Minimiziraj preživnino, pojdi naprej.
Če ima kakršnekoli namene profitirati s tamalim - in unih 300 na mesec nakazuje, da jih ima ... potem ne bo s pogajanji nič. To je tuhtala že ko si jo pumpal (vidiš - Nodi ve, ker je strokovnjak za pumpe). Minimiziraj preživnino, pojdi naprej.
Z otrokim profitirat ne moreš v noben primeru. :) Terja ne samo ful denarja, tudi čas in delo. Edini način da zmanjša preživnino je, da se on tudi ukvarja z njim, kar seveda tudi terja denar in čas. Če hoče bit zares oče, v vsakem primeru priporočam slednje.
StevicaM ::
Ce si ga znal naredit, bos tudi znal sprejeti odgovornost in malemu nudit prezivnino in tudi kaj vec. Mali ne bo ne prvi ne zadnji, ki bo odrasel v razpadli druzini ni pa to pravilo, da mora iz njega izrasti nepridiprav. Lahko, da si spocel bodocega naslednika velike Ruske Federacije vse odvisno kako ga boste zalival, vzgajali in negovali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: StevicaM ()
Z otrokim profitirat ne moreš v noben primeru.
Valda da ja. Sploh ce je bejba okol 30 pa ji bioloska ura ze tece. Takrat si ji ze mal fucka za kes pa bo sla z vsakim da jo napumpa. Kle je pa (pomojem) mal mlajsa pa mu bo zvisevala prezivnino.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PrihajaNodi je izjavil:
Z otrokim profitirat ne moreš v noben primeru.
Valda da ja. Sploh ce je bejba okol 30 pa ji bioloska ura ze tece. Takrat si ji ze mal fucka za kes pa bo sla z vsakim da jo napumpa. Kle je pa (pomojem) mal mlajsa pa mu bo zvisevala prezivnino.
In po tvojem od preživnine lahko dobro živita oba? Dej ne seri, ne morem verjet da maš froce, pa toliko malo vpogleda koliko dejansko stanejo in koliko dela terja ukvarjanje z njimi.
To je približno tako glupa ideja, kot una da Albanci/Romi/Slovenci naštepajo 8 otrok in potem so na zeleni veji zaradi sociale. Dejansko so reveži v vsakem primeru
In po tvojem od preživnine lahko dobro živita oba?
Sej se ne gre zato. Baba hoce vso kontrolo, svobodo, pa se mal kesa. Romi so pa slozni tko kot albanci. Druga kultura, druga pravila.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Pa saj preživnina verjetno ni edini prihodek. Ponavadi je osnova šiht, sociala, starši ... preživnina je da mami laži hendla lajf no.
fur80 ::
Zdravo. Vprašanje imam glede skbništva oziroma izvajanje stikov nad otrokom.
S partnerico sva 3 mesece pred porodom prekinila najino zvezo. Poiskusil sem pri CSD da se že pred porodom določijo nekatere stvari a brez efekta. Po porodu sem imel stike z otrokom vsak dan včasih tudi večkrat na dan. Ta prvi mesec sem skrbel za otroka in njegovo mamo nato je pač podala predlog da glede da nisva skupaj da je 1x na dan obisk dovolj. S tem sem se strinjal vendar je to trajalo samo kakšen teden. Nato so se začeli problemi in sicer da otroka nisem videl tudi po par dni oziroma le 2x tedensko. Potem sva šla na predhodno svetovanje na CSD in smo se zmenili sledeče. obiski 3x tedensko po 2 uri, 150evrov preživnine in pa da je otrok zaupan v skrbništvo mami. Tega dogovora se je bivša partnerica držala samo 1 teden nato dovoljevala stike z otrokom samo 1x ali 2x tedensko. Večkrat sem se pritožil na CSD vendar oni pravijo da nimajo pooblastil. Ko sem jo opozoril da imava dogovor iz CSD-ja mi je samo odgovorila da zadeva ni pravnomočna in da je njena dobra volja da sploh vidim otroka. Dober teden nazaj sem dobil pošto njenega odvetnika da ona želi da imam stike z otrokom samo 1x tedensko ker naj bi z večkratnimi obiski motili ritem spanja otroka, trdi da je otrok dojen čeprav ni, zahteva 300 eurov preživnine češ da ima mesečno stroškov z otrokom 600 eurov in pa da želi imeti skbnišvo nad otrokom. Zanima me kaj so moje opcije, kaj lahko naredim in na koga se lahko obrnem.
Kaki CSD, tam nimajo pojma in pooblastil, na sodišče, da določijo kako in kaj in to čimprej, potem pa policija, če se tega ne drži, če dokažeš, da pije, se drogira, pa imaš možnost, da se stvrari obrnejo tebi v prid.
Pa saj preživnina verjetno ni edini prihodek. Ponavadi je osnova šiht, sociala, starši ... preživnina je da mami laži hendla lajf no.
Jup. Vzgajala bo froce itak babica.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
guano ::
Če nista bila poročena nimata kaj imeti spolnih odnosev, kaj šele otrok. zdaj je že prepozno
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
BCSman ::
Ce se ima otroke z nekimi odpadki iz levicarsko vzgojenih druzin je za pricakovat take scenarije.
DeeJay ::
Ce se ima otroke z nekimi odpadki iz levicarsko vzgojenih druzin je za pricakovat take scenarije.
Jap.... pri desničarski pa pijan fotr pa fajmošter nardita svoje.
Don't f with me.
2f4u ::
Skrb za otroka, stiki in finančna delitev med staršema. Vrstni red vpletenih je otrok, mati in fotr. Vprašanje ali je hčera ali sin ima tudi vlogo. Ne bumbajte kar v tri dni. 300 eu je nekaj, ni malo. Je pa realno danes. Verjetno bo še več in če lahko sodeluj. Res, naj ti ne bo škoda par 100 eu več preko meseca. Pa tudi časa na razpolago. Tudi planice al pa kakšna zdravila lahko kupiš. Igrače. Oblačila... in ne odštevaj tega od preživnine. Daj če le lahko.
Potrebujeta mediatorja, nekoga, ki mu oba vsaj malo zaupata. Lahko tudi skupen odvetnik, ki bo našel srednjo pot. CSD nimam najboljših izkušenj, ampak tudi kaj pametnega povedo, svetujejo ampak končna odločitev je na starših in nato sodišče (ker smo pač zajebani in vsi pametni). A ni žalostno, da rabiš sodišče, da bo froc dobro?!? tistih 300 eu bo naneslo potem na 500eu pa še precej dni, ur, noči neprespanih, tudi solz,... na koncu pa se pojajo drugi na denarju in ne otrok, mati in ti sam na koncu. Ok, če je v okolici alkohol, nasilje, droge,... ni varno,... to je drugo in dokaze boš rabil. Marsikdo je žleht - ampak kmalu to pride kot palica z debelejšim koncem nazaj.
Najbolje naredi zase neko strinjanje za sodelovanje, vzgojo, prisotnost... sedaj na začetku je to težko ampak ko te "pokliče", želi, da si na voljo, da imaš čas, da si zraven. Pripravi plan, idejo kako želiš sodelovati in zapiši to. Predstavi materi. Kreg z mamo, okolico, sorodniki ne pripelje daleč.
Na koncu lahko napišem - vse kar bo ostalo za tabo so froci, noben izdelek, nobena hiša, noben avto,... nič, za tabo ostanejo samo "geni". Vem, sem srečno ločen in nisem izkopal sekire ampak sem doziral svoje prepričanje otrokoma ko je bil čas za to. Svetujem.
Sem srečno ločen. :)
Potrebujeta mediatorja, nekoga, ki mu oba vsaj malo zaupata. Lahko tudi skupen odvetnik, ki bo našel srednjo pot. CSD nimam najboljših izkušenj, ampak tudi kaj pametnega povedo, svetujejo ampak končna odločitev je na starših in nato sodišče (ker smo pač zajebani in vsi pametni). A ni žalostno, da rabiš sodišče, da bo froc dobro?!? tistih 300 eu bo naneslo potem na 500eu pa še precej dni, ur, noči neprespanih, tudi solz,... na koncu pa se pojajo drugi na denarju in ne otrok, mati in ti sam na koncu. Ok, če je v okolici alkohol, nasilje, droge,... ni varno,... to je drugo in dokaze boš rabil. Marsikdo je žleht - ampak kmalu to pride kot palica z debelejšim koncem nazaj.
Najbolje naredi zase neko strinjanje za sodelovanje, vzgojo, prisotnost... sedaj na začetku je to težko ampak ko te "pokliče", želi, da si na voljo, da imaš čas, da si zraven. Pripravi plan, idejo kako želiš sodelovati in zapiši to. Predstavi materi. Kreg z mamo, okolico, sorodniki ne pripelje daleč.
Na koncu lahko napišem - vse kar bo ostalo za tabo so froci, noben izdelek, nobena hiša, noben avto,... nič, za tabo ostanejo samo "geni". Vem, sem srečno ločen in nisem izkopal sekire ampak sem doziral svoje prepričanje otrokoma ko je bil čas za to. Svetujem.
2f4u ::
Imaš tud društvo očetov za te primere. Ustanovil Andrej Mertelj. Ima internet stran o vsem kaj je preživljal.
Dodam še tukaj...
To društvo poznam ; nekako pravilno razmišljanje, bil v kontaktu ampak nisem verjel v pristop. Dejansko "biti enakovreden" ni enako kot boriti se za to da mati dovoli skupno skrbništvo. 50:50 morata oba starša razumeti.
Gor sem bral, res je - ko sodišče enkrat odloči potem je relativno težko spremeniti stike, sploh, če je manipolacija zraven. Ni pa nemogoče - sploh, če je v korist otroka.
Skrb za otroka, stiki in finančna delitev med staršema. Vrstni red vpletenih je otrok, mati in fotr. Vprašanje ali je hčera ali sin ima tudi vlogo. Ne bumbajte kar v tri dni. 300 eu je nekaj, ni malo. Je pa realno danes. Verjetno bo še več in če lahko sodeluj. Res, naj ti ne bo škoda par 100 eu več preko meseca. Pa tudi časa na razpolago. Tudi planice al pa kakšna zdravila lahko kupiš. Igrače. Oblačila... in ne odštevaj tega od preživnine. Daj če le lahko.
To se pa bere tko kot kot zaposlitveni načrt od babe na zavodu za zaposlovanje ki ni imela nikoli niti dneva realne delovne dobe a svetuje pri zaposlitvah in odločitvah al boš dobil socialno al ne.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Hypathia ::
S partnerico sva 3 mesece pred porodom prekinila najino zvezo.
Glede na to, da si zapustil visoko nosečo žensko, ki je nosila tvojega otroka, ima vso moralno pravico, da te stera v kurac, otrok si bo pa mnenje o tebi in tem tvojem dejanju ustvaril, ko bo dovolj star. Pokazal si, da si slabič in nezanesljivež, ki ob prvi težavi stisne rep med noge, slab zgled za potomca, sploh če je moškega spola.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
Avenger ::
OP: lawyer up.
Mertlja sem nekajkrat srečal, ker je prijatelj od prijatelja, s katerim že dolgo nimava stikov, tako da tudi nisem vedel kaj je bilo in na njegovo zgodbo lahko rečem samo uuuuuuf. Ampak ja, tipi kot je on, ki ima socialni status, denar, vpliv, karizmo, pride v vizir totalnih sociopatinj, ki se dobro znajo naredit neustavljivo privlačne - normalne ženske ob njih izpadejo kot sive miške, Mertelj, kot verjetno velika večina moških, pa pač nima (no, morda zdaj že) objektivnega pregleda, da bi bil sposoben presodit.
Ful, ful me zanima ali tisti, ki imate izkušnje s psiho ženskami - ko pogledaš nazaj, ali so bili prej, ko je bilo vse v redu, ali so bili kakšni znaki, da ni čisto gladka, da se zna stvar obrnit v to kar se je. Ali je bolj tko kot, prvih 5 let zveze je bila prikupen flegmatik, na koncu pa kot bi obrnil stikalo, maščevalen kolerik.
Imaš tud društvo očetov za te primere. Ustanovil Andrej Mertelj. Ima internet stran o vsem kaj je preživljal.
Mertlja sem nekajkrat srečal, ker je prijatelj od prijatelja, s katerim že dolgo nimava stikov, tako da tudi nisem vedel kaj je bilo in na njegovo zgodbo lahko rečem samo uuuuuuf. Ampak ja, tipi kot je on, ki ima socialni status, denar, vpliv, karizmo, pride v vizir totalnih sociopatinj, ki se dobro znajo naredit neustavljivo privlačne - normalne ženske ob njih izpadejo kot sive miške, Mertelj, kot verjetno velika večina moških, pa pač nima (no, morda zdaj že) objektivnega pregleda, da bi bil sposoben presodit.
Ful, ful me zanima ali tisti, ki imate izkušnje s psiho ženskami - ko pogledaš nazaj, ali so bili prej, ko je bilo vse v redu, ali so bili kakšni znaki, da ni čisto gladka, da se zna stvar obrnit v to kar se je. Ali je bolj tko kot, prvih 5 let zveze je bila prikupen flegmatik, na koncu pa kot bi obrnil stikalo, maščevalen kolerik.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
tony1 ::
"Ful, ful me zanima ali tisti, ki imate izkušnje s psiho ženskami - ko pogledaš nazaj, ali so bili prej, ko je bilo vse v redu, ali so bili kakšni znaki, da ni čisto gladka, da se zna stvar obrnit v to kar se je. Ali je bolj tko kot, prvih 5 let zveze je bila prikupen flegmatik, na koncu pa kot bi obrnil stikalo, maščevalen kolerik."
Tema postaja zanimiva. :-D
Mertelj je na to vprašanje odjamral, da je bil pač zaljubljen, in je alkoholizem in droge pač zato prenašal.
Na enem drugem forumu je en slavni forumaš pisal cele romane o ženski, s katero je imel ene 4 otroke, nato pa se ji je skockalo. Po več letih smo končno prebrali, kaj se je dogajalo: eden od otrok je dobil "grozno" diagnozo (ne spomnim se več, kaj točno, morda kifozo - kar je sicer resna reč, ampak, vsakdo, ki je kaj resnega z zdravjem dal čez mu bo jasno, da bi bilo lahko še mnogo slabše), na tisti pregled pa je forumaš pozabil priti (z ženo sta bila zmenjena, da gresta skupaj z otrokom tja oba), ženski se zmeša in krivdo za diagnozo v svoji glavi pripiše descu.
Sledi dobro desetletje podje6avanja, omejevanja stikov, groženj, je6e na sodišču, obveznih obiskov očeta pri psihiatru, in kdo ve česa vse, kar model niti ni pisal. Tudi on pravi, da v njeni osebnosti prej ni opazil nobenih čudnih znakov.
Moj sklep bi bil, da so osebni odnosi zapletena reč in da smo desci (po Stalinu) pogosti slepi ko mladi mucki. Ko moramo odpreti oči, je pa že prepozno, ker smo se čez noč znašli v WWII.
Mertelj je na to vprašanje odjamral, da je bil pač zaljubljen, in je alkoholizem in droge pač zato prenašal.
Na enem drugem forumu je en slavni forumaš pisal cele romane o ženski, s katero je imel ene 4 otroke, nato pa se ji je skockalo. Po več letih smo končno prebrali, kaj se je dogajalo: eden od otrok je dobil "grozno" diagnozo (ne spomnim se več, kaj točno, morda kifozo - kar je sicer resna reč, ampak, vsakdo, ki je kaj resnega z zdravjem dal čez mu bo jasno, da bi bilo lahko še mnogo slabše), na tisti pregled pa je forumaš pozabil priti (z ženo sta bila zmenjena, da gresta skupaj z otrokom tja oba), ženski se zmeša in krivdo za diagnozo v svoji glavi pripiše descu.
Sledi dobro desetletje podje6avanja, omejevanja stikov, groženj, je6e na sodišču, obveznih obiskov očeta pri psihiatru, in kdo ve česa vse, kar model niti ni pisal. Tudi on pravi, da v njeni osebnosti prej ni opazil nobenih čudnih znakov.
Moj sklep bi bil, da so osebni odnosi zapletena reč in da smo desci (po Stalinu) pogosti slepi ko mladi mucki. Ko moramo odpreti oči, je pa že prepozno, ker smo se čez noč znašli v WWII.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Pa jebemti, če greš vtikat v tak karambol od ženske... potem ni bil samo zaljubljen ampak je očitno nekaj njene robe tudi sam snedel!
Pa jebemti, če greš vtikat v tak karambol od ženske... potem ni bil samo zaljubljen ampak je očitno nekaj njene robe tudi sam snedel!
Dons je težko najdt neki k ni karambol. Kle se samo preživnino plačuje v zda maš še alemoney tko da te oberejo do kosti.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
tony1 ::
Tega ne morem potrditi. Če grem sklepati po člankih iz Lady, pa roba pač kar sama zraven pride z dovolj dnarja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
DeeJay ::
"Ful, ful me zanima ali tisti, ki imate izkušnje s psiho ženskami - ko pogledaš nazaj, ali so bili prej, ko je bilo vse v redu, ali so bili kakšni znaki, da ni čisto gladka, da se zna stvar obrnit v to kar se je. Ali je bolj tko kot, prvih 5 let zveze je bila prikupen flegmatik, na koncu pa kot bi obrnil stikalo, maščevalen kolerik."
Malo za šalo, malo za res :)
Don't f with me.
V Moravčah je en kup ločenih. To je potrdil tudi lokaln župnik. Tko da če ma kdo fetiš na samske al pa mamice samohranilke se lahko ke zapele.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PrihajaNodi je izjavil:
V Moravčah je en kup ločenih. To je potrdil tudi lokaln župnik.
Ja saj župnik pumpa, farani pa preživnine plačujejo.
zobnik ::
Kakšne ženske so to, da se v takem času razide, ko otrok pride.....tud v naš vas je nekaj takih. Škoda za tak zaključek.
zobnik ::
PrihajaNodi je izjavil:
V Moravčah je en kup ločenih. To je potrdil tudi lokaln župnik. Tko da če ma kdo fetiš na samske al pa mamice samohranilke se lahko ke zapele.
Take spoznal na izletih, polno eni žensk, vrjetno s podobnimi težavami kot avtorjeva punca. Ena se je prov limala na mene sam ji ni ratal. Samska z mladostnikom.
Matko ::
Zanima me kaj so moje opcije, kaj lahko naredim in na koga se lahko obrnem.
Slabe in če bivša partnerica odloči, da te bo z otrokom podj... si ga na...
In če je res, kot pišejo, da si jo zapustil nosečo. Si si kar sam kriv.
No pustimo moraliziranje.
Otrok potrebuje oba starša.
Če si taprav dedc, boš sedaj prevzel pol skrbi za otroka. Se pravi polovico časa, boš skrbel zanj (tako časovno, kot finančno).
Dokler je otrok še mali to ni možno. A če se tega ne zmenite sedaj, bo potem samo težje.
Naredi si fokus, kar želiš in temu sledi.
Najbolje ti bo svetoval, kdo ki že šel skozi pekel.
Zapomni si: Za odvetnike si zgolj številka in bankomat.
Preživnina in konec je seveda najlažja pot. A to je za pusije.
Si želiš, da te otrok čez 20 let vpraša:"Ata, kje si bil, ko sem te rabil?"
Torej v kompletu poskrbi za otroka pol časa! Si fotr ali nisi!
Si želiš, da te otrok čez 20 let vpraša:"Ata, kje si bil, ko sem te rabil?"
To bo tako al tko, sam vmes mu bo mama še nagajala pa pluvala čez njega ko bo tamalga hodu obiskovat. No pa tud pol k ga ne bo zravn:) Al se bo obesu al pa ohranu mirno kri pa pusti vse skp. Če bi bla normalna situacija bi pa skup ostala. Ah ja. AI rešuje vse sam človeške neumnosti ne.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Alayne ::
1. Pohvalno, da želiš biti del otrokovega življenja.
Jaz lastnega očeta ne poznam. Človek živi manj kot 2km od moje rojstne hiše. Ne on, ne njegova družina (moja babi...) me niso niti enkrat prišli pogledat. Napisan je na rojstnem listu in je to to. Moja mati ni nikoli zahtevala eur preživnine. Itak je bila ona uspešna ITjevka (ena prvih generacij) on pa pijanc na minimalcu. Je rekla, da noče, da se mu jaz kdaj kaj dolžno počutim. Vseeno sem se kot otrok kdaj vprašala kaj sem mu naredila, da me niti pogleda ne.
Sedaj pa na tvojo dilemo. Res imajo ženske "prednost". Vendar vztrajaj. Poznam primere kjer je zelo fer urejeno. Recimo v enem primeru ima otroka ženska čez teden in on za vikend, ker je pač ona bližje šoli. Skrbništvo skupno in ni preživnine.
Vem tudi za enega, ki je dobil polno skrbništvo nad 3mi otroci (od dveh različnih žensk), ker je pač dokazal, da je bolj mentalno stabilen in so ble babe pač kure in je to bilo jasno pokazano na sodišču. Sedaj za svoje super skrbi.
Vse se da.
Vseeno ostani del otrokovega življenja. Tisto dojenje tut ni vse. Jaz sem z veseljem atiju predala, ko sma končali, da se je še tam pocartala. Sedaj pa je ati glavni pri naši princeski.
Good luck.
Jaz lastnega očeta ne poznam. Človek živi manj kot 2km od moje rojstne hiše. Ne on, ne njegova družina (moja babi...) me niso niti enkrat prišli pogledat. Napisan je na rojstnem listu in je to to. Moja mati ni nikoli zahtevala eur preživnine. Itak je bila ona uspešna ITjevka (ena prvih generacij) on pa pijanc na minimalcu. Je rekla, da noče, da se mu jaz kdaj kaj dolžno počutim. Vseeno sem se kot otrok kdaj vprašala kaj sem mu naredila, da me niti pogleda ne.
Sedaj pa na tvojo dilemo. Res imajo ženske "prednost". Vendar vztrajaj. Poznam primere kjer je zelo fer urejeno. Recimo v enem primeru ima otroka ženska čez teden in on za vikend, ker je pač ona bližje šoli. Skrbništvo skupno in ni preživnine.
Vem tudi za enega, ki je dobil polno skrbništvo nad 3mi otroci (od dveh različnih žensk), ker je pač dokazal, da je bolj mentalno stabilen in so ble babe pač kure in je to bilo jasno pokazano na sodišču. Sedaj za svoje super skrbi.
Vse se da.
Vseeno ostani del otrokovega življenja. Tisto dojenje tut ni vse. Jaz sem z veseljem atiju predala, ko sma končali, da se je še tam pocartala. Sedaj pa je ati glavni pri naši princeski.
Good luck.
111111111111 ::
Glede na to, da si zapustil visoko nosečo žensko, ki je nosila tvojega otroka, ima vso moralno pravico, da te stera v kurac, otrok si bo pa mnenje o tebi in tem tvojem dejanju ustvaril, ko bo dovolj star. Pokazal si, da si slabič in nezanesljivež, ki ob prvi težavi stisne rep med noge, slab zgled za potomca, sploh če je moškega spola.
Sam bi sicer to povedal malo lepše, ampak tudi mene zanima kaj je bilo, da sta šla dejansko narazen, ko je bila noseča?
ČE si jo pustil samo zato ker je popizdevala in bila "čudna", te moram opozorit, da je žal to bolj kot ne 9 mesečno "naravno" stanje pri vsaki ženski in če je to še prvi otrok težko hendlata oče in mati.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Problem je, da če si hoče OP ustvarit kaj novega - kar bi bilo fajn - bo težko to izvedel z nekimi nonstop obiski pri bivšini mali samohranilniški družinici ali z novim fotrom od otroka - kup ene toksične drame. To je tudi razlog, da imaš potem pogosto "serijske" neuspehe in zmešane odnose.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
jan1999 ::
Zgleda me čaka še trnova pot. Trenutno dela kar se ji zahoče. kot sem povedal pač ni problema otroka imam rad in želim poskrbeti zanj kakor se bo le dalo. Pač če mi bodo rekla na sodišču bo pač 300 jaz se za to ne mislim prerekat če otrok pač toliko potrebuje. Kar se pa tiče tega da berem da sem zapustil nosečo žensko naj vam povem da temu ni tako. Odšla je sama razlogov ne bom našteval ker sem to zadevo pri sebi predelal pa naj vam povem samo da nimam občutka krivde da sem karkoli slabo naredil.... Hvala vsem za pozitivne misli in pa nekaj dobrih nasvetov. Seveda si želim da bi med sabo to rešila ampak se trenutno to ne da. Najhujše pri tem mi je to da bo neka tretja oseba odločala v nadaljni usodi.
PrihajaNodi je izjavil:
To bo tako al tko, sam vmes mu bo mama še nagajala pa pluvala čez njega ko bo tamalga hodu obiskovat. No pa tud pol k ga ne bo zravn:) Al se bo obesu al pa ohranu mirno kri pa pusti vse skp. Če bi bla normalna situacija bi pa skup ostala. Ah ja. AI rešuje vse sam človeške neumnosti ne.
Zakaj taka mržnja do ženske, mame 4 mesečnika? S takim malim otrokom ni lahko, če ga pa še partner biksa...
Pri vsaki zgodbi sta 2 strani in 2 krivdi.
Moj nasvet OP-u, poskusita sledeče:
- dogovori se za vozičkanje, zmeni se za dni v tednu, da boš malega vozil z vozičkom na sprehod. Ta čas naj mati gredo na masažo ali naj preprosto oddrema 1-2 urice, naj si vzame čas zase ali si v miru pospravi stanovanje.
Kar se pa tiče tega da berem da sem zapustil nosečo žensko naj vam povem da temu ni tako. Odšla je sama razlogov ne bom našteval ker sem to zadevo pri sebi predelal pa naj vam povem samo da nimam občutka krivde da sem karkoli slabo naredil....
Potem si bil pa samo darovalec in bo kup razočaranj, ščuvanja - zjebal si boš variante za naprej. Fook dat bitch, minimiziraj odnose - pa sej otrok imaš lahko tudi več. V živjenju je treba biti malo.. Rom
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
mr_chai ::
Odvetnika sem že kontaktiral. Vendar ne vem kaj naj storim v primeru da se ona odloči da otroka sploh ne vidim. Trenutno se mi zdi da imam zvezane roke vsaj dokler ne bo prišla odločba iz sodišča....
Kakor jaz vem, so po novih pravilih starši res enakopravni in nima mama tu nobene pravice neka pravila postavljati kokr se njej sprdne! K odvetniku in nato z odvetnikom na CSD, da se tiste neuporabne riti mal iz stola vrže.
Zgleda me čaka še trnova pot. Trenutno dela kar se ji zahoče. kot sem povedal pač ni problema otroka imam rad in želim poskrbeti zanj kakor se bo le dalo. Pač če mi bodo rekla na sodišču bo pač 300 jaz se za to ne mislim prerekat če otrok pač toliko potrebuje. Kar se pa tiče tega da berem da sem zapustil nosečo žensko naj vam povem da temu ni tako. Odšla je sama razlogov ne bom našteval ker sem to zadevo pri sebi predelal pa naj vam povem samo da nimam občutka krivde da sem karkoli slabo naredil.... Hvala vsem za pozitivne misli in pa nekaj dobrih nasvetov. Seveda si želim da bi med sabo to rešila ampak se trenutno to ne da. Najhujše pri tem mi je to da bo neka tretja oseba odločala v nadaljni usodi.
O kakšni psihoterapiji sta razmišljala. Da se vsedeta dol in vama dober psiholog postavi nekaj vprašanj, da malo razčistita te stvari.
Noben te ne obtožuje, poznamo pa samo tvojo plat zgodbe in zgodbe imajo vedno 2 plati. Situacija je precej zafrknjena in dvomim da bi jo sama vidva znala rešiti. Resno predlagam pred pravniki psihologa, morda se ti razjasni zakaj je odkorakala, da ne boš ponavljal istih napak pri izbiri ženske.
Predlagam tudi kakšno knjigo na to temo, da malo umiriš misli in ne razmišljaš tako napadalno kot ti svetuje nekaj starost slo-techa, ki svojih ločitev niso dobro izpeljali, sploh pa preskoči Nodija, ker o teh stvareh nima pojma.
Knjiga: https://www.bukla.si/knjigarna/psiholog...
Malo preberi, da osmisliš kaj se ti je zgodilo.
mr_chai ::
PrihajaNodi je izjavil:
Zanimiva ideja, sam a ni tam Termit, ki na polno onesnažuje okolje in majo vse babe genetske okvare.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mr_chai ()
111111111111 je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Zakaj taka mržnja do ženske, mame 4 mesečnika? S takim malim otrokom ni lahko, če ga pa še partner biksa...
Pri vsaki zgodbi sta 2 strani in 2 krivdi.
Moj nasvet OP-u, poskusita sledeče:
- dogovori se za vozičkanje, zmeni se za dni v tednu, da boš malega vozil z vozičkom na sprehod. Ta čas naj mati gredo na masažo ali naj preprosto oddrema 1-2 urice, naj si vzame čas zase ali si v miru pospravi stanovanje.
Trenuno ko imam stike pridem z vozičkom po otroka in greva pač na sprehod do mojih staršev ali pa samo na sprehod. V primeru da je slabo vreme greva pa pač do mojega stanovanja ali do mojih staršev. Zmenjeni smo bili 3x na teden po 2 uri tega sem se tudi držal. Ona pač ne in trenutno vidim otroka 1x na teden po 2 uri. Da greva na sprehod to je vse in zdi se mi premalo.
Problem je, da če si hoče OP ustvarit kaj novega - kar bi bilo fajn - bo težko to izvedel z nekimi nonstop obiski pri bivšini mali samohranilniški družinici ali z novim fotrom od otroka - kup ene toksične drame. To je tudi razlog, da imaš potem pogosto "serijske" neuspehe in zmešane odnose.
Jup. Kot da so vsi nepismeni klovni tu. Rekla mu je da froc stane 600 eur. Po kateri kalkulacije nevem. In že tu je en red flag, da pač hoče keš. Pol pa še omenjena zajebancija kdaj in kako ga bo hodil obiskovat. Verjetno bodo obiski sam takrat ko od nje mat ne bo mela cajta pa da ga v vrtc pele. Si lepo povzel, kup toksične drame.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
111111111111 je izjavil:
O kakšni psihoterapiji sta razmišljala. Da se vsedeta dol in vama dober psiholog postavi nekaj vprašanj, da malo razčistita te stvari.
Noben te ne obtožuje, poznamo pa samo tvojo plat zgodbe in zgodbe imajo vedno 2 plati. Situacija je precej zafrknjena in dvomim da bi jo sama vidva znala rešiti. Resno predlagam pred pravniki psihologa, morda se ti razjasni zakaj je odkorakala, da ne boš ponavljal istih napak pri izbiri ženske.
Predlagam tudi kakšno knjigo na to temo, da malo umiriš misli in ne razmišljaš tako napadalno kot ti svetuje nekaj starost slo-techa, ki svojih ločitev niso dobro izpeljali, sploh pa preskoči Nodija, ker o teh stvareh nima pojma.
Knjiga: https://www.bukla.si/knjigarna/psiholog...
Malo preberi, da osmisliš kaj se ti je zgodilo.
Sem razmišlaj o temu ja ampak samo da sem ji omenil sem dobival takoj sovražna sporočila da mislim da je nora in tako podobno! Sam sem bil 3x pri psihologu v zadnjih 10 letih pač nič tko da bi bilo kaj narobe ampak sem si želel malo razjasniti svoje obnašanje v določenih situacijah in pa da dobim neki objektivno mnenje o sebi. pač ja prijatelji stojijo ob strani vendar so subjektivni
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jan1999 ()
Kakor jaz vem, so po novih pravilih starši res enakopravni in nima mama tu nobene pravice neka pravila postavljati kokr se njej sprdne! K odvetniku in nato z odvetnikom na CSD, da se tiste neuporabne riti mal iz stola vrže.
Papir vse prenese. Najbolj pa je smešno da se v to temo vmešal najbolj pokvarjena oseba ki je z ženinimi kovid dodatki kupoval stanovanja in sedaj tu serje dobrega samarijana. Grozno
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Pat_MaGroin je izjavil:
No, ampak 300 na mesec za novorojencka ni lih zdej 10x pretiravanje?
Ja ne ni, je pa zelo problematičen njen odnos. Kar tako malo določi da je 600 eur in mora on dat 300 pa potem mu še določa red obiskov. Ma tole ne more laufat pa če se OP na glavo postav.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Pat_MaGroin je izjavil:
ja meni se zdi veliko da je strošek novorojenčka 600 eurov na mesec
PrihajaNodi je izjavil:
Pat_MaGroin je izjavil:
Ja ne ni, je pa zelo problematičen njen odnos. Kar tako malo določi da je 600 eur in mora on dat 300 pa potem mu še določa red obiskov. Ma tole ne more laufat pa če se OP na glavo postav.
Ona zahteva 300 eurov in pa 1x na teden po 2 uri obiska....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jan1999 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Zanikanje ocetovstva - pogodba (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 78401 (70533) | koyotee |
» | Podhranjena otroka - zbiranju sredstev, obveščanje medijev in javnosti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25450 (14406) | stara mama |