» »

OpenWRT in 802.11r

OpenWRT in 802.11r

Matko ::

Uporablja kdo OpenWRT in 802.11r?

SasoS ::

Ja, jaz sem nastavil.
Ne vem pa koliko je kaj uporabno ker Windows zna to nucat samo na ne-PSK omrežjih. Sem enkrat testiral z androidom in je OpenWRT pokazal v logu fast transition.

aborko ::

Kr razpisite se malo, ker moram flešati ene 4 xiaomi 4A routerje z OpenWrt, ravno zaradi 802.11r, kar originalni fw ne podpira in mi gre zelo na živce, da vztraja predolgo na slabem wifi signalu. Sedaj imam od Telemacha router s vklopljenim DHCP. Če želim da mi tale 802.11r lepo deluje med napravami moram dati Telemachov router verjetno bridge mode in nastaviti enega od Xiaomi 4A routerjev da dodeljuje ipje (DHCP), preostale 3 Xiaomi routerje pa na staticen ip?

Matko ::

SasoS je izjavil:

Ja, jaz sem nastavil.
Ne vem pa koliko je kaj uporabno ker Windows zna to nucat samo na ne-PSK omrežjih. Sem enkrat testiral z androidom in je OpenWRT pokazal v logu fast transition.

Katere verzijo OpenWRT in wpad imaš?

SasoS ::

Samo 802.11r ne bo pomagal kaj dosti da vztraja na preslabem signalu...to je bil tudi moj namen, ampak v praksi ne dela. Tako kot sem napisal zgoraj, W10 tudi to ne podpira na PSK omrežjih, 802.1x pa ne bom postavljal zato.

Da dela preklapljanje bolje, mora router vržt dol klienta. Obstaja sw, kjer AP meri jakost signala klienta, potem pa se zmenijo med sabo kdo ga vidi najbolje in ga ostali blokirajo. Eden takih je recimo DAWN: https://github.com/berlin-open-wireless...
Meni sicer ni delal zanesljivo, se je sesuval čeprav sem dosti popravljal kodo sproti, potem se mi pa ni več dalo. Mogoče so medtem že uredili...

Drugi je usteer. Tega še nisem sprobal...

OpenWRT kompajlam sam, zato sem malo zadaj. Trenutno imam running verzijo 1907 in wpad z openssl.
Še pripravljam novejše, pa tudi usteer moram testirat ampak nisem še uspel najti časa za migracijo. Openssl imam zaradi drugih paketov (ipsec, openvpn...) zato tudi wpad vedno kompajlam z openssl.

Matko ::

Sem malo iskal, nato našel to,
https://www.libe.net/en-wlan-roaming
a sem mislil, prelepo, da bi bilo res

SasoS ::

Ja, članek kar dobro povzame...bistvo je to:

"The responsibility for switching to another reception zone lies purely with the end device."

...dokler pač end-client ne preklopi, se bo držal istega signala.
Zato rabi včasih še malo pomoči na strani AP-ja, da ga zbrca dol. Včasih je tako, da client dobro vidi AP (ker ima močnejšo anteno), AP pa njega ne vidi več dobro in ima mogoče sosednji boljši signal. DAWN je po mojih izkušnjah kar kompliciran za nastavit (rabi tudi delujoč umdns), zato upam da bi usteer deloval bolj zanesljivo... meni (vidim zdaj) tudi manjkajo nastavitve za 802.11k in 802.11v, moram vključit tudi to. Ampak na koncu mislim da bo največ pomagal usteer, saj kot rečeno w10 802.11r ne podpira na PSK omrežjih, vsaj sodeč po dokumentaciji.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Huda ranljivost v vseh napravah z Wi-Fi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7224908 (19873) SeMiNeSanja
»

Enajst let star WRT54GL še vedno prinaša milijone (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
7724830 (18700) hojnikb
»

Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7021762 (15963) broken/link
»

Standard 802.11n potrjen

Oddelek: Novice / Diski
354941 (3300) saxnfeld
»

Asus WL-500gP OpenWRT konfiguracija

Oddelek: Omrežja in internet
263821 (2739) Bakunin

Več podobnih tem