Forum » Omrežja in internet » Kratek domet wi fi-ja
Kratek domet wi fi-ja

Laki_laik ::
Kot čisti noob bi imel eno vprašanje glede wifi omrežja.Imam star paket kombo m pri A1 preko telekomove optike.In imam slab wifi signal. Uporabljam opremo od operaterja.Torej na telekomovi optiki je škatlica INNBOX G21 na katero je potem priklopljen (nevem kaj je router ali modem) Ubee TVW625-OT-000 od katerega potem gredo utp kabli do tv-jev in računalnikov.Ker pa so vsi štirje izhodi zasedeni (2 x tv in 2 x pc) uporabljam wi fi za tablico in tv ter občasno prenosnik. Problem je ker je wifi na 5 metrih oddaljenosti že zelo slab.Po forumu sem malce že raziskoval pa nisem toliko pameten a je ta Ubee modem ali ruter in bi ga lahko zamenjal z svojim ruterjem fritzbox 7590 ax v2 ali bilo kakim drugim ruterjem z močnejšim wifi signalom?
Hvala
Lp
Hvala
Lp

Jure14 ::
Na telefon si namesti WiFi Analyzer in poglej, na katerem kanalu oddaja tvoj wifi, kakšna moč in koliko sosednjih wifijev je v bližini in na istem kanalu.
Sprrhodi se po stanovanju in na več mestih preveri.

Na telefon si namesti WiFi Analyzer in poglej, na katerem kanalu oddaja tvoj wifi, kakšna moč in koliko sosednjih wifijev je v bližini in na istem kanalu.
Na tem kanalo kot je moj ubee je le moj ube in noben drug . W bližini je le en wifi.

mailer ::
Kupiš po želji in zamenjaš, poglej kakšne teste za lažjo odločitev. Za večji domet so zunanje antene. Pa na osnovnem modemu izklopi wifi funkcijo, da ti ne moti signala in ga aktiviraj samo na routerju.
Osnovni modem od operaterja pustiš in spelješ vse na nov router, tam pa naprej do naprav žično in wifi. Tako imam jaz narejeno in deluje brez težav, imam pa 1x tv, 2x stacionarni, 1x tiskalnik in potem še 3 telefoni in 1 prenosnik preko wifi. Mislim, da je tv speljan direktno iz modema ponudnika.
Osnovni modem od operaterja pustiš in spelješ vse na nov router, tam pa naprej do naprav žično in wifi. Tako imam jaz narejeno in deluje brez težav, imam pa 1x tv, 2x stacionarni, 1x tiskalnik in potem še 3 telefoni in 1 prenosnik preko wifi. Mislim, da je tv speljan direktno iz modema ponudnika.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Malce sem se izgubil. Torej ta ube bi naj bil ruter če te dobro razumem in bi ga lahko zamenjal z svojim ruterjem?

mailer ::
Prva škatla innbox je modem druga pa router. Innbox ostane, Ubee pa lahko zamenjaš s svojim po želji.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

MrStein ::
Ubee je zanič.
Kako se zamenja pa glej sosednje teme, ker ni trivialno (VLAN-i in podobno).
Kako se zamenja pa glej sosednje teme, ker ni trivialno (VLAN-i in podobno).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Počasen wi fiOddelek: Omrežja in internet | 3533 (2361) | Laki_lai k |
» | A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Omrežja in internet | 87297 (29702) | Tilen |
» | Kako se logirati na ruter preko modema?Oddelek: Omrežja in internet | 1333 (1061) | lolipop2 |
» | Kako "prevladati" z svojim WIFI omrežjem čez sosedove? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 11994 (9521) | djabi |
» | Wifi najde vse sosede mojega routerja pa neOddelek: Omrežja in internet | 3213 (2934) | primo |