» »

Porsche Leasing in zavarovanje

Porsche Leasing in zavarovanje

«
1
2

DOOM_er ::

Živjo, pri porsche leasingu imam avto in me zanima ali je nujno imeti njihovo zavarovanje, ali lahko sklenem kasko kjerkoli drugje?
Hvala za odgovore

lp
Robots will steal your job. But that's OK

dfgdfg ::

Lahko kjerkoli.

fikus_ ::

"Lahko kjerkoli. ", zna pa biti, da ti bodo lizing "podražili". Vseeno preveri.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

DOOM_er ::

okej, najlepša hvala za odgovor!
Robots will steal your job. But that's OK

wcpapir ::

Ki ni resničen. Prvi dve leti si lahko zavezan s pogodbo k Porsche versicherungs s kasko polico, potem komot odstopiš in skleneš drugje.

Glavne prednosti indivudialne police bodo:
-premium paketi zavarovanja za isto ceno kot imaš sedaj to pomeni:
-odbitna franšiza samo na prometno nesrečo
-brez odbitne franšize: vandalizem, toča, poškodovanje vozila ter vse delne kombinacije.

Glavne prednosti generalne police so:
ugodna cena,
ugodni plačilni pogoji,
ni ti treba vsako leto sklepati police, ker ti pošljejo le potrdilo domov.

Slabosti individualne police: odbitna franšiza praktično na vse, nimaš možnosti odkupa prve škode, itd.

Preden greš sklepati drugam moraš na Porsche poklicati, da ti pošljejo potrdilo o vstopnem bonusu, tako boš lahko dobil točen izračun pri drugi zavarovalnici-brez tega je samo rekla kazala.

Apple ::

Slabost je tudi, da ne dobiš dodatnega bonusa, če nisi imel nobene nezgode.

Leta in leta nazaj mi niso hoteli znižati ceno zavarovanja po izteku dveh let, zato sem šel na drugo zavarovalnico. Potem je takoj sledil klic in so mi nudili popust... Ampak glede na to, da nisem bil "nagrajen", ker nisem imel nobene nezgode, sem jih rade volje odpikal.
LP, Apple

Bonusa ne dobiš ker je popust scementiran na 50%. Za to pa se potrebuje potrdilo o vstopnem bonusu, ko greš drugam, ki sem ga omenil zgoraj.

Ahim ::

wcpapir je izjavil:

Slabosti individualne police: odbitna franšiza praktično na vse, nimaš možnosti odkupa prve škode, itd.

Najbrz si mislil "Slabosti ne-individualne police"?

Anney ::

Se bom tukaj vštrulil, od kdaj kasirajo postopek registracije, amzs 10.9€, mislim da tega lani ni blo in leta poprej.
Tehnični pregled 34.99 €
Letna dajatev 96.00 €
Postopek 10.90 €
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

PersonaRuda ::

Anney je izjavil:

Se bom tukaj vštrulil, od kdaj kasirajo postopek registracije, amzs 10.9EUR, mislim da tega lani ni blo in leta poprej.
Tehnični pregled 34.99 EUR
Letna dajatev 96.00 EUR
Postopek 10.90 EUR

Postopek se je vedno plačal. Temu se je z drugo besedo reklo "Podaljšanje veljavnosti prometnega dovoljenja". Sem šel gledat letošnjo položnico. Cifra te postavke: 9,90EUR. Plačal sem pred temi podražitvami od jeseni naprej. Tako, da če je zdaj 10,90EUR namesto 9,90EUR je to nekaj normalnega. Zadevo sem urejal na Štajerskem Avtodomu.

Zgodovina sprememb…

Ahim je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Najbrz si mislil "Slabosti ne-individualne police"?

Res je

schrack ::

Pozdravljeni,
sem pred nakupom nove octavie. Na gotovino dobim 1500€ popusta, če vzamem Porsche leasing pa 3200€. Prodajalec mi svetuje, naj vzamem leasing, po treh, štirih mesecih, pa ga poplačam v enkratnem znesku. Je že kdo to prakticiral?

iloveboobz ::

zračunaj si kaj te overall pride ceneje. Ker tudi lizing nekaj stane, čeprav bo osnovna cena avtomobila nizja...
smoki

Sc0ut ::

schrack je izjavil:

Pozdravljeni,
sem pred nakupom nove octavie. Na gotovino dobim 1500€ popusta, če vzamem Porsche leasing pa 3200€. Prodajalec mi svetuje, naj vzamem leasing, po treh, štirih mesecih, pa ga poplačam v enkratnem znesku. Je že kdo to prakticiral?

A ga lahko po 4 mesecih predčasno izplačaš brez penalov? Ker cene ko res nižje če vzameš leazing. Čeprav ko gledam rabljene avte imajo drugje brez lizinga včasih takšne cene kot porsche z lizingom.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Invictus ::

Baje tako laufa pri Porscheju...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

iloveboobz je izjavil:

zračunaj si kaj te overall pride ceneje. Ker tudi lizing nekaj stane, čeprav bo osnovna cena avtomobila nizja...

Rad bi našel nekoga, ki je že to počel pred mano.Hojnikb, če bi vedel, bi izračunal.
Je pa kar nekaj dela. Potrebno je vzet avto na lizing z njihovim kaskom, pol najprej poplačat, prekinit njihovo zavarovanje, prepisat avto nase in nato ponovno registrirat.

Sc0ut je izjavil:

schrack je izjavil:

Pozdravljeni,

A ga lahko po 4 mesecih predčasno izplačaš brez penalov? Ker cene ko res nižje če vzameš leazing. Čeprav ko gledam rabljene avte imajo drugje brez lizinga včasih takšne cene kot porsche z lizingom.

Tako mi je bilo rečeno na Porsche-ju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: schrack ()

Namesto ugibanja po forumih reci prodajalcu, naj ti predstavi shemo placil in povezanih stroskov v primeru takojsnjega placila ("nakupa z gotovino" kot ti temu pravis, ceprav najbrz mislis placilo z nakazilom) in v primeru leasinga. Ce ti tega ne zna predstavit, potem zelo ocitno ni kvalificiran da bi drugim podajal svoje mnenje kaj pride ceneje in kaj drazje. To naj ti da na papirju, a ne bo potem sprenevedanja ces da "on pa ze ni tega rekel".

Ce se dejansko da predcasno poplacat leasing po stirih mesecih (zakaj stirih - zakaj ne takoj isti dan?) se lahko za lazji izracun pretvarjata da je obrestna mera na tvoj denar, ki ga bos drzal pri sebi se stiri dodatne mesece, 0% (torej da nic ne zasluzis s tem denarjem v stirih mesecih).

bemfa ::

Prodajalec ti reklamira tisto, od česar ima on več provizije oz. mu šteje v oceno delovne uspešnosti. Kaj se ti res bolj splača lahko zračunaš samo sam. Sem pri parih avtih že računal, pa se še nikoli ni izšlo.
Pozor: take lizing pogodbe majo običajno še penale, če odplačaš prej kot v npr. 2 letih. Rajši naj ti da še 500eur popusta na gotovinsko ceno, če ne pa pač probaš pri drugem prodajalcu, saj ni edini v SLO.

bemfa je izjavil:

Prodajalec ti reklamira tisto, od česar ima on več provizije oz. mu šteje v oceno delovne uspešnosti. Kaj se ti res bolj splača lahko zračunaš samo sam. Sem pri parih avtih že računal, pa se še nikoli ni izšlo.
Pozor: take lizing pogodbe majo običajno še penale, če odplačaš prej kot v npr. 2 letih. Rajši naj ti da še 500eur popusta na gotovinsko ceno, če ne pa pač probaš pri drugem prodajalcu, saj ni edini v SLO.

Benfa, prihaja nov model, pa sem omejen na tega prodajalca, ki ima dotični avto, ki me zanima. Ko dobim pogodbo za lizing, jo dobro preučim, preden podpišem.

alucard ::

Predkratkim sm hotu kupt avto pri avto hiši slak. Odločt sm se hotu za golf 8 cena bla 35000€ pa neki bopa mi dal popust okol 5000€ dal sm še svoj avto not ki je pršlo vse na 25100€ i mi zračuna lizing na mesec 380€ na 8let??????? ?Doma računam da bi avto preplačal za 10.000€ če bi bil ta obrok. Realn obrok na 25k bi blo 260€.Porsche leasing dobro nateguje folk ???GOOD LUCK

UkrFTW!! ::

Skratka, pričakuješ pri VW, da ti bodo dali posojilo brez obresti. Verjetno ima to kakšna druga znamka.

Ganon ::

35 tisočakov za golfa. Adijo pamet.

UkrFTW!! je izjavil:

Skratka, pričakuješ pri VW, da ti bodo dali posojilo brez obresti. Verjetno ima to kakšna druga znamka.

Vseeno je EOM nekam abotno visoka, ce so stevilke res take. Potrosniski kredit pri neki banki za 25100 EUR na 7 let (ocitno najdaljsa mozna doba odplacila) pride 355 EUR/mesec - tako pravi informativni izracun na njihovi strani. Kdo normalen bi placeval skoraj 10% vec, pa se eno leto dlje, za isti znesek?

Meni se zdi da gre tam za fiktiven "popust", ki je pogojen z leasingom. Ce slucajno ni tako - torej da avto dejansko prodajo za 30 tisocakov - potem je jasno cenejse prodati svojega starega sam za 5 tisoc (ce ze avtohisa ponuja toliko, bo sel na Avtonetu za isti znesek z lahkoto), vzeti kredit za tistih 25 tisoc in placevati manjsi znesek na mesec pa se eno leto manj, tisti njihov leasing si pa lahko nekam zataknejo ...

alucard ::

UkrFTW!! je izjavil:

Fukjeni so ja

Ahim je izjavil:

UkrFTW!! je izjavil:

Vseeno je EOM nekam abotno visoka, ce so stevilke res take. Potrosniski kredit pri neki banki za 25100 EUR na 7 let (ocitno najdaljsa mozna doba odplacila) pride 355 EUR/mesec - tako pravi informativni izracun na njihovi strani. Kdo normalen bi placeval skoraj 10% vec, pa se eno leto dlje, za isti znesek?

Meni se zdi da gre tam za fiktiven "popust", ki je pogojen z leasingom. Ce slucajno ni tako - torej da avto dejansko prodajo za 30 tisocakov - potem je jasno cenejse prodati svojega starega sam za 5 tisoc (ce ze avtohisa ponuja toliko, bo sel na Avtonetu za isti znesek z lahkoto), vzeti kredit za tistih 25 tisoc in placevati manjsi znesek na mesec pa se eno leto manj, tisti njihov leasing si pa lahko nekam zataknejo ...

Kr naj si majo golfiča za ta dnar porsche leasing na tak način nateguje folk

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: alucard ()

mihec87 ::

Ahim je izjavil:

UkrFTW!! je izjavil:

Ja samo če vzame kredit na banki ne bo dobil 5k eur popusta ki ga dobi pri porsche lizingu....in mora na banki vzet 5k več(30k)...
35k avto
-za starega dobi 5k in rabi še 30k,
-če vzame leasing pa dobi še 5k popusta in rabi še 25k

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

bemfa ::

Pusti golfa, kupi focusa dokler so še zaloge.

Zvezdica27 ::

kakega fokusa, kaj pa je? Imajo kako akcijo? Tudi mondeo? (letos kupujem karavana, lahko tudi takoj danes, sam čakam, da se malce streznijo tile črički prodajalci)...

zz

mihec87 je izjavil:

Ahim je izjavil:

Meni se zdi da gre tam za fiktiven "popust", ki je pogojen z leasingom.

Ja samo če vzame kredit na banki ne bo dobil 5k eur popusta ki ga dobi pri porsche lizingu....in mora na banki vzet 5k več(30k)...
35k avto

Saj sem napisal - izgleda kot fiktiven "popust". Kdor je tako neumen, da nasede na tak "popust", naj pac nasede. To ni noben popust, ce ga moras itak placati.

delavec44 ::

Ampak na reklami pa lepo zgleda. Nov avto že od 25k€*

DamijanD ::

"cena s financiranjem"

Ahim je izjavil:

mihec87 je izjavil:

Ahim je izjavil:

Meni se zdi da gre tam za fiktiven "popust", ki je pogojen z leasingom.

35k avto

Saj sem napisal - izgleda kot fiktiven "popust". Kdor je tako neumen, da nasede na tak "popust", naj pac nasede. To ni noben popust, ce ga moras itak placati.

Ja si pač vsak mora malo preračunat kaj se mu bolj splača....

ššš ::

Poznam dva, ki sta visoko v biznisu prodaje novih avtomobilov. Nabavne cene novih manjših avtov so polovica končne cene, večjih pa 1/3. Da se vam ne bo preveč zdel, ko dobite 5% popusta na 70k vredn avto.

Tud nabavna cena, med recimo Polom in Golfom je skorej ista. Mogoče jurja razlike max. Pr premium plehu plačate 2/3 cene na premium. Kt une babe, k kupjo Gucci torbico za 5k, narjeno v PRC za 50 evrov.

Ne kupujte novga pleha, sploh pa ne na lizing.

Ganon ::

Tisti, ki avtomobile kupujejo s čustvi, najbolj nasankajo. Avto je izguba denarja. Osemletni lizing za kup pleha na kolesih, s katerim imaš stroške in ki bo v tem času izgubil večino vrednosti, je norost. Pri današnjih cenah sploh.

mancini ::

NOrmalno da preplača 10k če jemlje na 8 let.
Pa si naj preračuna koliko preplačaš, če bi vzel na 3 leta.

Pač je ta golf za 35k predrag zanj in naj gleda avto, 260€ na 3 ali 4 leta.

iloveboobz ::

ššš je izjavil:

Poznam dva, ki sta visoko v biznisu prodaje novih avtomobilov. Nabavne cene novih manjših avtov so polovica končne cene, večjih pa 1/3. Da se vam ne bo preveč zdel, ko dobite 5% popusta na 70k vredn avto.

Tud nabavna cena, med recimo Polom in Golfom je skorej ista. Mogoče jurja razlike max. Pr premium plehu plačate 2/3 cene na premium. Kt une babe, k kupjo Gucci torbico za 5k, narjeno v PRC za 50 evrov.

tole si zdej globko iz riti potegnu... noben prodajalc novih avtov nima 50%+ marze lol
smoki

feryz ::

Niti 10% nima, kaj šele 50%.

pero50 ::

Ko sem par mesecev nazaj kupoval tovorno vozilo - kombi - so imeli pri VW res hude "akcije". 10 %, 11 % + 1.250 € bonusa na financiranje za podjetnike. Z velikim ponosom pa oglašujejo samo 6,5 % obrestno mero ali nekaj v tem rangu (debili... tisti, ki to oglašujejo, in tisti, ki to vzamejo).

Long story short: če bi "skeširal" 70 % in ostalih 30 % vzel na 2 leti, bi me avto še vedno prišel cca 500 € dražje, kot če bi ga plačal v celoti. Če bi hotel prej odplačat? Seveda penali.
Potem pa seveda: obvezen polni kasko, kar znese 1.500 € letno ali še več.

Grem h konkurenci - MAN. Tam mi povedo: ne silimo in ne pogojujemo z leasingom... Se mi je že kar smejalo, potem pa še sledeče:
- 3.000 € dodatne opreme zastonj
- cca 1.000 € opreme, ki je že serijska (pri VW vse doplačaš)
- in na koncu še realno 5.000 € nižja cena pri vozilu ranga 40.000 €

Pa najboljši del? Vozilo iz istega traku.

Ko sem sredi pogovora prodajalcu na VW omenil, da imam ponudbo od MAN-a, je izgledalo, kot da se bo obrnil in šel stran. Ves interes, vsa osladnost in skrb za stranko so čudežno izginili. Še ponudbo mu je bilo odveč poslati, preden sem sploh vedel o kakšnih cenah se pogovarjamo.

VW živi na ljudski zavesti da rabiš nekaj iz VW. V osnovi pa so preplačan šrot. Pred leti so vsaj dajali 6 letno jamstvo, sedaj pa bi vse dodatno zaračunavali, ker nimajo jajc dat 10 letnega jamstva. Porsche Slovenija pa ni več v poslu prodaje avtov, ampak poslu posojanja denarja :)

feryz ::

Sc0ut je izjavil:

Porsche Slovenija pa ni več v poslu prodaje avtov, ampak poslu posojanja denarja :)
Misliš Porsche Leasing, najbrž. Kar niti ni tako čudno, da je. Vsaj po imenu sodeč.

bambam20 ::

ššš je izjavil:

Na 70.000€ cene v trogivni , če ne znaš dobiti minimalno 18%, si slab pogajalec.

pero50 je izjavil:

Long story short: če bi "skeširal" 70 % in ostalih 30 % vzel na 2 leti, bi me avto še vedno prišel cca 500 € dražje, kot če bi ga plačal v celoti. Če bi hotel prej odplačat? Seveda penali.
Potem pa seveda: obvezen polni kasko, kar znese 1.500 € letno ali še več.

Če imaš za "skeširat" avto se pač ne rabimo pogovarjat o leasing-u ter kreditih...

delavec44 ::

Samo potem tudi "popusti" magično izginejo.

fujtajksel ::

mancini je izjavil:

NOrmalno da preplača 10k če jemlje na 8 let.
Pa si naj preračuna koliko preplačaš, če bi vzel na 3 leta.

Pač je ta golf za 35k predrag zanj in naj gleda avto, 260€ na 3 ali 4 leta.

Tipične leasing ponudbe imajo visok zadnji obrok okvirne končne eurotax vrednosti avta, dejansko na koncu avto še vedno ni tvoj razen če takrat odkupiš njegovo praktično celotno vrednost in je takrat vprašanje če se ti to sploh splača (ga v tistem trenutku sam težje prodaš za ta denar kot avtohiša) in te tako vržejo na finto da rajši vzameš nov avto na lizing ki ga spet preplačuješ.
Seveda je možnost brez visokega zadnjega obroka, ampak potem so mesečni obroki precej višji.

Sgt. Lipnikar ::

bambam20 je izjavil:

ššš je izjavil:

Na 70.000€ cene v trogivni , če ne znaš dobiti minimalno 18%, si slab pogajalec.

Sami neki hudi dealerji z avti.
Ajde ce lahko ti dobis 18% popusta pol mi pa zrihti novega MB E klaso 300de kombi. MPC - 18% + 2k za tebe. A bo slo?

endelin ::

Cca 20% boste dobili samo na odhajajoče modele. Npr x5 ki pride nov čez nekaj mesecev ;)

feryz je izjavil:

Sc0ut je izjavil:

Porsche Slovenija pa ni več v poslu prodaje avtov, ampak poslu posojanja denarja :)
Misliš Porsche Leasing, najbrž. Kar niti ni tako čudno, da je. Vsaj po imenu sodeč.

firma pod firma, nad firmo, pri firmo, skupna malha je na koncu enaka, potejto potato.

PROTEINSKI ::

Kdo danes sploh še kupi nov avto? To ti mora zrihtat firma in potem se z njim voziš tudi privat. Seveda plačaš za uporabo nekaj malega. Cene so nore - nek srednje opremljen, srednje velik SUV, recimo Audi Q5, je tam okrog 70.000€. Za take denarje si povprečen slovenec kupi manjše stanovanje v katerem biva večino svojega življenja.

bambam20 ::

PROTEINSKI je izjavil:

Kdo danes sploh še kupi nov avto? To ti mora zrihtat firma in potem se z njim voziš tudi privat. Seveda plačaš za uporabo nekaj malega. Cene so nore - nek srednje opremljen, srednje velik SUV, recimo Audi Q5, je tam okrog 70.000€. Za take denarje si povprečen slovenec kupi manjše stanovanje v katerem biva večino svojega življenja.

Ker obstaja samo Audi pa avti za 70.000€. Jup. Lohk vzamše pa KIo za 35.000€ pa se boš ravno tako vr edu peljal s full opremo.

Sgt. Lipnikar je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Sami neki hudi dealerji z avti.
Ajde ce lahko ti dobis 18% popusta pol mi pa zrihti novega MB E klaso 300de kombi. MPC - 18% + 2k za tebe. A bo slo?

Ne poznam MBjeve cenovne politike, ampak pri neki drugi znamki imajo nadvse radi mocno napihnjene MPC, da se lahko potem pohvalijo z ogromnimi "popusti". 18% "popusta" dobiti ni potem noben problem, ampak je po nepotrebnem kasko precej drazji.

Konkretno: po racunu je cena vozila brez DDV 69K EUR, popust pred DDV 20K EUR, DDV 10K EUR (vozilo po narocilu iz konfiguratorja, ne iz kaksne zaloge).

PROTEINSKI ::

bambam20 je izjavil:

PROTEINSKI je izjavil:

Ker obstaja samo Audi pa avti za 70.000€. Jup. Lohk vzamše pa KIo za 35.000€ pa se boš ravno tako vr edu peljal s full opremo.

Cliota s full opremo za 25.000€. Ni slab avto v budget segmentu.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali se lahko v avtohišah "handla"? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10732881 (752) bambam20
»

Legalnost pogojevanja zavarovanja Kasko pri specifičnem ponudniku

152241 (2062) feryz
»

Bi trenutno upali vzeti leasing za avto z variabilno obrestno mero (5 let)? (strani: 1 2 )

8620352 (17931) kriptobog
»

Avto leasing

Oddelek: Loža
174037 (3335) LitralSM
»

Najugodnejši avto kredit

4613554 (11970) fosil

Več podobnih tem