Forum » Kaj kupiti » Predplačniška kartica - Aircash?
Predplačniška kartica - Aircash?
majstore_199 ::
Pozdravljeni!
Potreboval bi nasvet glede sledeče situacije. Ker smo večja družina bratev in sester, si med seboj delimo vse stroške naših staršev. Ker se pa zdaj že težko zberemo skupaj in si podajamo gotovino, me zanima, če obstaja kakšna predplačmiška kartica ali kaj drugega, da bi lahko na ta račun oziroma kartico nakazali denar od doma. S tem računom pa bi se nato plačale položnice. Vendar brez, da bi se komu od nas potem poznalo kaj pri dohodnini ali bi se upoštevalo kot dohodek. Torej samo, da dobimo digitalno denar na kup in se s tem potem plača vse stroške. Je mogoče ta nova Aircash kartica nekaj pravega v tej smeri?
LP
Potreboval bi nasvet glede sledeče situacije. Ker smo večja družina bratev in sester, si med seboj delimo vse stroške naših staršev. Ker se pa zdaj že težko zberemo skupaj in si podajamo gotovino, me zanima, če obstaja kakšna predplačmiška kartica ali kaj drugega, da bi lahko na ta račun oziroma kartico nakazali denar od doma. S tem računom pa bi se nato plačale položnice. Vendar brez, da bi se komu od nas potem poznalo kaj pri dohodnini ali bi se upoštevalo kot dohodek. Torej samo, da dobimo digitalno denar na kup in se s tem potem plača vse stroške. Je mogoče ta nova Aircash kartica nekaj pravega v tej smeri?
LP
novak-t ::
Poskusite z Revolutom. Ima točno, kar si opisal.
Jo je potrebno prijaviti fursu, kar pomeni, da se bo to potem nekomu poznalo pri dohodnini...
Za to bi bilo potrebno imeti kartico brez IBAN številke. Samo to potem tudi pomeni, da se lahko z njo samo plačuje, ne moreš pa nakazati na nek trr. Načeloma ni problema, le plačevati bo treba položnice fizično (petrol, trafika,...)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: novak-t ()
Tidule ::
O čem blodiš? pri dohodnini se poznajo obdavčljivi prihodki, ne pa plačila stroškov za starše.
Ta kartica kot jo oglašujejo ne omogoča direktnih nakazil, ampak moraš na trafikah polagat gor gotovino (vprašanje za kakšno provizijo), tako da to nič ne reši. Ne razumem v čem je point, da izumljate toplo vodo. Eden naj pač poravna stroške iz svojega računa ostali pa mu nakažejo svoj del.
Ta kartica kot jo oglašujejo ne omogoča direktnih nakazil, ampak moraš na trafikah polagat gor gotovino (vprašanje za kakšno provizijo), tako da to nič ne reši. Ne razumem v čem je point, da izumljate toplo vodo. Eden naj pač poravna stroške iz svojega računa ostali pa mu nakažejo svoj del.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
V-i-p ::
Naj si vsak vzame svojo Aircash prepaid mastercard za tistih 5EUR pa imate mir. Registriraš jo z osebno, se pa nikjer ne vidi (furs, itd...). Vem, ker jo ima znanec, ki prejema socialne transferje pa nima nikakršnih problemov. Jaz jo uporabljam za Aliexpress. Prednost je, ker jo z gotovino napolniš na Petrolu ali katerikoli 3dva trafiki. Itak ti vse, ki jo imajo pobere iz imenika in lahko prenakazujete sredstva med seboj za 1% provizije. Določite enega, ki bo plačeval zadeve in njemu vsi nakažete svoj delež. Potem pa ta oseba lepo plača vse skupaj z isto svojo kartico, kjer se je nabral denar pa je. Transakcije so lepo vidne kdo in koliko je komu nakazal in to je to. Prednost je to, ker so transakcije res takojšnje, v sekundi ima prejemnik denar na razpolago. Pa veljavnost je 4 leta. Še to, provizije, ko kupiš a-bon za vrednost 5, 10, 20, 50 ali 100EUR ni, torej tolilo kot kupiš, toliko imaš na računu. Sprinta ti račun kjer imaš qr kodo katero v aplilaciji poskeniraš, da se naloži dobroimetje ali pa vneseš tisto 16 mestno kodo.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: V-i-p ()
Tidule ::
Še vedno mi manjka zdravorazumska razlaga zakaj bi se s tem zajbaval? A ste z brati in sestrami vsi na socialni pomoči, pa se bojite da bo CSD videl transferje?
Skyman ::
Mbills noben furs ne rabis prav tako nic prijavljati,za polnenje imas pa vsak petrol v vasi.
Cossy ::
Ubistvu je resitev preprosta. Vzames predplacnisko visa, recimo moja visa na banki sanpaolointesa, na enega od enega od starsev. Ne dobis trr, ampak imas na kartici trr in svoj sklic. Vsak od vas otrok nakaze na ta trr in sklic, nikjer se ne vidi. Placujes pa normalno s to kartico, kot z navadno. Strosek kartice je mislim da 20eur/4 leta in mesecno 0.25eur vodenje.
Verjetno ima tudi nlb in nkb isto tako kartico.
Verjetno ima tudi nlb in nkb isto tako kartico.
TehDucky ::
Mbills noben furs ne rabis prav tako nic prijavljati,za polnenje imas pa vsak petrol v vasi.
Odlična zadeva, deluje točno tako kot rabiš.
Niti kartice ne rabiš, samo odpreš račun, greš na petrol z osebno in pametnim telefonom pa ti ga bodo naredili.
Potem pa samo nakažeš na "telefonsko" (dejansko na račun, ampak je vezan na št.) od brata/sestre in je to to. Hkrati pa preko QR kode brez problema plačaš vse položnice. Plus je to, da ni provizije za plačilo položnic.
Včasih gre svak/svakinja v trgovino, ker so bližje večjim nakupovalnim centrom, pa se kakšne stvari samo tam dobi, gremo na obisk običajno ob nedeljah pa so trgovine zaprte. Pa takrat nakažemo kolikor je pač stalo.
Po novem lahko tudi pri nas s fotkičem skeniraš QR kodo položnice in plačaš brez provizije - zaenkrat ;).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Laki_ laik ::
Da se vmešam v to temo.A se da z to kartico kupovati na amazonu in ebayu?
Hvala
Lp
Mislim na aircash kartico.
Hvala
Lp
Mislim na aircash kartico.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Laki_ laik ()
janeznovak2 ::
Aircash kartica je Mastercard tako da se da kupovati na vsaki spletni strani in povsod po svetu
gerič77 ::
Zdravo
Imam problem okoli aricasha. Družinski član mi je za darilo poklonil a-bon v vrednosti 50€. Le tega neuporabljamo več zato prosim vas(nekoga), če kdo odkupi A-bon za 50€. Hvala.
Imam problem okoli aricasha. Družinski član mi je za darilo poklonil a-bon v vrednosti 50€. Le tega neuporabljamo več zato prosim vas(nekoga), če kdo odkupi A-bon za 50€. Hvala.
Alen88 ::
Vprasanje
Ali je kdo imel primer da je nakazival denar iz paypala na to kartico pa potem na bankomati dvigovat ta denar
Hvala
Ali je kdo imel primer da je nakazival denar iz paypala na to kartico pa potem na bankomati dvigovat ta denar
Hvala
gregiprletic ::
Ali kdo od vas odkupi Abon za 45€ saj ga sam neuporabljam več ker sem prešaltal na drugo predplačnisko kartico.
Prodam Abon v vrednosti 45€ za 35€.
Prodam Abon v vrednosti 45€ za 35€.
ideep ::
Naj si vsak vzame svojo Aircash prepaid mastercard za tistih 5EUR pa imate mir. Registriraš jo z osebno, se pa nikjer ne vidi (furs, itd...). Vem, ker jo ima znanec, ki prejema socialne transferje pa nima nikakršnih problemov.
Pojasni. Aircash ni bančni račun. Kako lahko prejema socialne transferje gor? Prosim vprašaj prijatelja. Jaz razmišljam da grem iz mbillsa na aircash. In iz Revoluta nekam drugam. To ni stabilno več. Če mi hoče kdo nakazat na aircash, kako lahko to stori? A more na Petrol, a lahko preko banke men nakaže? Imam sicer aircash za wolt, ampak mi ni jasno nakazilo, ker namreč zgleda, kot da jaz sama sebi nakazujem na denarnico. Jaz pa hočem da men nekdo drug naloži v denarnico keš.
A dam gotovina - znesek, in generiraj kodo? Pa to velja, če naprimer naslednji dan s to kodo pride na Petrol?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ideep ()
@ideep: tole si pa ti nekaj pomešal, saj pa nikjer ne trdim, da je to osebni račun, kamor bi lahko prejemal denarno pomoč :). Na Aircash seveda to ne gre. Nakazujejo ti lahko prijatelji, ki prav tako uporabljajo Aircash, saj gre iz njihove denarnice (jih imaš v imeniku). Sam si pa lahko nakazuješ ali iz svojega računa ali pa iz maminega recimo, če seveda kartico vneseš. Kot spletni nakup pač. Številka, datum veljavnosti pa varnostna koda. Ja, lahko si z zneskom generiraš kodo ali tisto cifro, ki pa je veljavna pol ure. Itak pa na Petrolu ali v trafiki dobiš 16 mestno kodo, ko vzameš dobroimetje za nakazilo. Pa ti kodo pove, tisti ki je kupil in si napolniš.
Laki_laik ::
Fantje a mi lahko kdo pove kako povezati več aircash kartic z svojim računom. Prvo imam povezano sedaj pa bi dodal drugo in mi je ne uspeva dodat. Grem v "povezane kartice" nato "dodaj kartico" kjer vpišem vse potrebne podatke iz te nove kartice pa mi noče it. Mi ve kdo povedat kje ga biksam?
Hvala
Lp
Hvala
Lp
@Laki_laik: tole si pa čudno napisal, hmm? Odpreš AirCash app, greš pod kartice, podrsaš desno in imaš spodaj Dodaj kartico. Odpre se ti fotkič, poskeniraš QR kodo na zadnji strani nove kartice in jo takoj doda.
Laki_laik ::
@Laki_laik: tole si pa čudno napisal, hmm? Odpreš AirCash app, greš pod kartice, podrsaš desno in imaš spodaj Dodaj kartico. Odpre se ti fotkič, poskeniraš QR kodo na zadnji strani nove kartice in jo takoj doda.
Eno kartico že imam dodano in to mi pod kartice pokaže ampak da bi dodal še eno kartico mi pa ne pusti. Reklamirajo da lahko dodaš do 5 povezanih kartic jaz pa druge ne morem dodat.
thinkdaddy ::
Lahko kdo prosim napiše prvih šest številk svoje aircash kartice (t.i. BIN številka)? Glede na BIN številko določene naročnine (npr Spotify) ugotavljajo lokacijo uporabnika, zato vnos plačilne kartice s tujim BIN povečini ne deluje.
Lp
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Aircash - kartica za spletne nakupeOddelek: Pomoč in nasveti | 730 (489) | Nikonja |
» | Apple pay NKBM alternativa?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1672 (467) | wwwampy |
» | mBills v praksi (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 132634 (10036) | ideep |
» | Plačevanje z mobilnim telefonomOddelek: Mobilne tehnologije | 7530 (1970) | blink |
» | Osebni račun katera banka? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23701 (13740) | kriko1 |