Forum » Pomoč in nasveti » Plače programerjev mikrokrmilnikov
Plače programerjev mikrokrmilnikov
Wolfiwolf ::
Sem študent prvega letnika magistrskega programa računalništva. Zanimati me je začelo embedded programiranje oz. programiranje mikrokrmilnikov. Rad bi v tej smeri nadaljeval svojo kariero, vendar me skrbi ker bi naj bile plače nižje. Ali je to res?
LukiYo ::
Ne se odločat za karierno pot samo na podlagi plače. Če te to res zanima, je večja verjetnost, da ti uspe, kot če izbereš nekaj drugega, zarad 100 eur razlike. Uspeh se ne meri samo v plači.
Razen, če moraš nujno gledat na vsak evro iz nekega razloga (preživljaš koga, itd).
Razen, če moraš nujno gledat na vsak evro iz nekega razloga (preživljaš koga, itd).
Stvar je v tem, da tudi v spletnem programiranju bi užival na delovnem mestu, vendar me ebedded področje nekako bolj privlači. Če so plače +-100 eur je tako in tako približno enako. Če so pa večje razlike pa bi dvakrat pomislil preden bi šel v embedded.
Zako ::
ce si ze na magisteriju poglej prosta delovna mesta in poklici delodajalca in vprasaj razpon place, ki jo ponujajo.
Sicer pa, menim, da diplomant FRI-ja, ne skrbi za placo, samo cim vec prakse in placa se sama ponudi.
lp
Sicer pa, menim, da diplomant FRI-ja, ne skrbi za placo, samo cim vec prakse in placa se sama ponudi.
lp
Zako je zakon!!!
Jaz bi izbral embedded, weba se lahko (na svojo programersko podlago) kadarkoli naknadno (ali tudi sproti) naučiš s tečaji. Lahko delaš tudi naenkrat oboje, zakaj ne...
V web že imam več delovnih izkušenj. Plača je zelo lepa, zato me ravno skrbi, da če bi zamenjal na embedded smer, da nebi bilo tako. Iz embedded sem ravno tako dobil že kar nekaj znanja, vendar ne iz delovnega mesta.
Torej vzami si čas za pridobivanje izkušenj, ne za maksimiranje začetne plače za nekaj procentov. Ker X% od malo je še vedno malo. Ko dobiš izkušnje, bo hitro podvojena. Prav tako boš z združevanjem teh dveh področij bolj "poseben". In nenazadnje, lažje se je naučit web programiranja later-on, zarad vseh opcij tečajev, kot embedded (si predstavljam).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LukiYo ()
mr_chai ::
V web že imam več delovnih izkušenj. Plača je zelo lepa, zato me ravno skrbi, da če bi zamenjal na embedded smer, da nebi bilo tako. Iz embedded sem ravno tako dobil že kar nekaj znanja, vendar ne iz delovnega mesta.
V webu se da priti do tam nekje 12.000 eur/ mesec. Nekateri se zadovoljijo že z pol toliko. V embedded pa ne vem, ne vem kolk je kj remote dela sploh na tem področju in če je sploh možno to remote delati. Imam enga prjatla, ki je delal za nek startup v ZDA remote, pa so delali nek sistem, ki je vključeval Raspberry PI povezan na nekaj senzorjev. Ampak za vse so uporabljali Python in tud on predhodno ni kaj dosti vedel o embedded zadevah. Verjetno je embedded področje mnogo širše in so tud plače dosti širše. Od punce bratranc pa dela v Avstriji proper embedded stvari, ampak tist je že tko mal na meji med programiranjem in elektroniko. Pa mislim, da ima plače cca 4k, kar v bistvu ni tok dobro, sploh za avstrijo, ampak dobr, je zaposlen redno.
kuall ::
ko zamenjaš službo si manj učinkovit, ker se moraš na novo učiti, zato se ne splača. razen če imaš fetiš na veliko dela za male pare ampak ponavadi ciljamo bolj v drugo smer: čimveč para za čimmanj dela. za male pare se ti da delat na začetku, pol ne več.
menja se ponavadi zaradi višje plače, naveličanosti z delom ail smotanih šefov, sodelavcev. torej če si naveličan web programiranja potem menjaj, drugače ni nobenega razloga.
menja se ponavadi zaradi višje plače, naveličanosti z delom ail smotanih šefov, sodelavcev. torej če si naveličan web programiranja potem menjaj, drugače ni nobenega razloga.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
Jaz še vedno ne bi opustil embedded. Kot začetnik v prvi službi bo plača manjša v vsakem primeru. Zato na začetku ni toliko pomembna.
Za web je pot jasna in jo, kot programer, lahko opraviš tudi kasneje, remote. Za embedded je ta pot (morda) malo manj jasna, zato se splača nabrat izkušnje on-site, v službi.
Oboje skupaj je posebna kombinacija in lepa naložba v prihodnost. Denar bo pa v vsakem primeru.
Za web je pot jasna in jo, kot programer, lahko opraviš tudi kasneje, remote. Za embedded je ta pot (morda) malo manj jasna, zato se splača nabrat izkušnje on-site, v službi.
Oboje skupaj je posebna kombinacija in lepa naložba v prihodnost. Denar bo pa v vsakem primeru.
Zgodovina sprememb…
ko zamenjaš službo si manj učinkovit, ker se moraš na novo učiti, zato se ne splača. razen če imaš fetiš na veliko dela za male pare
Ravno obratno je. Treba se je učit, ker se splača. Comfort zone ni fajn v našem poklicu. Veliko učenja = velike pare.
Zgodovina sprememb…
Smurf ::
Trenutno je v remote embedded sluzb manj kot web-development (kar je logicno), se pa najdejo. Glede visine place bi rekel, da je bolj razlika med podjetji/drzavami kot pa samim podrocjem.
@Wolfiwolf, ce bos iskal sluzbo v slovenskem prostoru mi lahko posljes CV na privat, vodim embedded razvoj v enem izmed relativno znanih podjetij.
@Wolfiwolf, ce bos iskal sluzbo v slovenskem prostoru mi lahko posljes CV na privat, vodim embedded razvoj v enem izmed relativno znanih podjetij.
Blinder ::
Sem študent prvega letnika magistrskega programa računalništva. Zanimati me je začelo embedded programiranje oz. programiranje mikrokrmilnikov. Rad bi v tej smeri nadaljeval svojo kariero, vendar me skrbi ker bi naj bile plače nižje. Ali je to res?
Nižje? Raje se vprašaj, ali sploh kdo potrebuje. Ali si kaj pogledal oglase za zaposlitev? Poleg tega, če nisi elektrotehnik, padeš iz izbora oz. imaš dosti manj možnosti.
FRI sproducira 100+ diplomirančkov letno, ki bi se radi šli embedded oz. kaj temu podobnega, a na koncu vsi delajo kot javascript/php code monkey.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
kuall ::
ko zamenjaš službo si manj učinkovit, ker se moraš na novo učiti, zato se ne splača. razen če imaš fetiš na veliko dela za male pare
Ravno obratno je. Treba se je učit, ker se splača. Comfort zone ni fajn v našem poklicu. Veliko učenja = velike pare.
ne vem, če to drži. Sliši se lepo ja. Učenje samo po sebi je potrata časa. So še druge stvari tu boljše kot učenje. Avtomatizacija, optimizacija, inovacija.
Smurf ::
Poleg tega, če nisi elektrotehnik, padeš iz izbora oz. imaš dosti manj možnosti.
To ni res. Osebno imam izkusnje, da imam na voljo ogromno elektrotehnikov, ki so sli v embedded (kar je super, ker imajo boljse poznavanje vezij), ampak po drugi strani pa bi imel tudi kaksnega FRIjevca z vec smisla za samo arhitekturo/znanje objektnega programiranja. In te mi je trenutno bistveno tezje najti.
srus ::
30+ let sem v razvoju embedded SW in tako kot drugje tudi na tem področju velja: ni malih ali velikih vlog, so mali ali veliki igralci.
Izberi tisto smer, ki te veseli. Ki te veseli sedaj, ki te bo veselila čez pet let, tako s katero boš lahko našel službo kjerkoli v svetu.
Izberi tisto smer, ki te veseli. Ki te veseli sedaj, ki te bo veselila čez pet let, tako s katero boš lahko našel službo kjerkoli v svetu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Menjava kariere v programerske vodeOddelek: Loža | 2505 (1234) | pm558 |
» | Menjava poklica in dodaten študijOddelek: Loža | 2597 (1660) | kuall |
» | Učenje doma za novo službo - Katera znanja? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12716 (10431) | scipascapa |
» | FRI - v sežani ali na FEMNITOddelek: Šola | 6879 (5832) | swdev |