» »

Katera panoga za sp se splaca?

Katera panoga za sp se splaca?

Patrik0 ::

Zdravo, me zanima kako mate mnenje glede sp, se splaca odpreti?
Katere panoge se splacajo? It, gastronomija, ciscenje itd?? Kaj menite kaj se splaca pa kdaj?

profii ::

Keramičarstvo, pečarstvo, malarija, elektro.

c3p0 ::

Vodovod/toplovod/klime+TČ

TheBlueOne ::

Nic od tega kar nastevajo pred mano, ker ni ne vem kako dobro placano. Vecina samo gleda koliko stane recimo polaganje m2 ploscic, ne uposteva pa iskanja strank, delanja predracunov, planiranja, iti po material, iti po orodje, vzdrzevati opremo ...

Pred projektom pa se najbolj tecno znosit material kjer se dela, pripraviti teren za polaganje, odnesti kar je postemano, ce ni novogradnja. Sele potem pa pride tisti del katerega vidijo vsi.

Ko pa je projekt koncan pa ne pozabit na reklamacije, neplacnike itn.

Izplaca pa se vse kar lahko dobis ali proizvedes poceni, prodas drago in kjer lahko proizvedes x kratnik brez posebej veliko dodatnega dela. To pa je odvisno od tega kaj imas na voljo.

Invictus ::

Splača se vse, če znaš delati in najti posel...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Olajuwon ::

Invictus je izjavil:

tole.

Recimo štromarstvo se mi zdi zelo donosen posel. Manj fizičnega dela kot ostali obrtniki kot npr keramičarji ali vodovodarji in kljub vsemu lahko dobro zaračunaš. Pa dosti se da delat s "keš na roke" pa nabijat stroške, tako da če si spreten praktično ne plačuješ davkov.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

secops ::

Samo to imej v mislih, da je to bruto bruto številka, ko ti privatnik pove koliko je zaslužil v zadnjem mesecu.

sdafsda ::

Ma jst gledam te frende, k so po srednji začel firme furat. To je vse zapito in zgarano pr 40ih. Itak so delal na polno po cele dneve. Dokler sam delaš, garaš, če maš pa zaposlene pa nis več obrtnik ampak biznismen.

Sparkxl ::

Olajuwon je izjavil:

Invictus je izjavil:

tole.

Recimo štromarstvo se mi zdi zelo donosen posel. Manj fizičnega dela kot ostali obrtniki kot npr keramičarji ali vodovodarji in kljub vsemu lahko dobro zaračunaš.

To se ti samo zdi. Sem delal v madosti preko študenta pri štromarjih. Moje glavno orodje je bila štemarca. Finomontaža je bila redka proti ostalemu obsegu dela in se je smatrala za wellness

cias ::

sdafsda je izjavil:

Ma jst gledam te frende, k so po srednji začel firme furat. To je vse zapito in zgarano pr 40ih. Itak so delal na polno po cele dneve. Dokler sam delaš, garaš, če maš pa zaposlene pa nis več obrtnik ampak biznismen.

Na žalost je res. Poznam enega ki je pri 35 letih starosti imel v garaži nek par 100k € avto, do penzije se sploh ni imel časa vozit z njim. Pa še ločitev, delovna potovanja, živci z nabavo in strankami… sedaj ima eno 20 let mlajšo, kdaj gre na dopust, malo se vozi z motorjem, večino časa pa sekira sina kako ne vozi biznis pravilno, kljub temu da vse laufa na polno, samo v jugi se je delalo drugače…

Tip je pač genetsko narejen za delat in se sekirat.

Furbo ::

Urar, čevljar, taki nišni izumirajoči poklici, ki pa prinašajo več eur, kot bi si kdo mislil.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

fikus_ ::

Vse je odvosno za kakšen denar znaš prodat svoje delo. Lahko trgaš cele dneve za malo denarja ali delaš po pameti za soliden denar. Najprej pa moraš znad delat, kar ponujaš.
Od bolj fizičnih del kakšna manjša zidarska dela, pleskarska dela, keramičarstvo, polaganje električne inštalacije (seveda sem spada tudi štemanje, ali pa dobiš fizikalca za to), . . .
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

feryz ::

Trenutno sončnice.
Se pravi štromar ali strehar.

Teh podjetij je dosti, ta trenutek pa je kolicina dela na vrhuncu. Nekje drugo leto bo slika drugacna. Takoj ko ne bo toliko dela bo konkurenca naredila svoje, kar je praviloma v Sloveniji v stilu, da prezivijo tisti, ki delajo na crno.

Mi je pa res zanimivo, da veliko forumasev vidi lukrativnost v teh garaskih obrteh, kjer v bistvu na koncu poceni prodajas svoje ure in znoj. Ce kdo res zeli sluzit mora take najemati, ne pa biti glavna delovna sila.

Saj sem napisal, če se znaš prodati, potem je vseeno kaj delaš in da delaš po pameti.

fikus_ je izjavil:

Saj sem napisal, če se znaš prodati, potem je vseeno kaj delaš in da delaš po pameti.

Odvisno kaj ciljas. Ce si obrtnik in prodajas svojo obrt katere ne mores skalirati, brez izrazito vec dela, imas vseeno kar hitro limito zasluzka. Tudi, ce lahko prodas za dvakratnik konkurence se vedno nisi med premoznimi. Da ne govorimo kak je riziko, ce ti ne mores delati. Torej od bolezni, do poskodb, visje sile pri bliznjem itn.

SP ima svoje prednosti in svoje slabosti. Tako, da riziko bolezni, poškodb in višje sile ima vsak SP.
Osebno poznam dva kamnoseka okrog 40+ let, začela sta kot enoosebni sp v garaži/uti, sedaj imata hale, stroje za nekaj 100k€, nekaj zaposlenih in ni videti, da bi bila z zdravjem na koncu.
Tako da, če si sposoben gre, sicer pa lahko veliko delaš za mali denar.

OutOfTheBox ::

Patrik0 je izjavil:

Katere panoge se splacajo? It, gastronomija, ciscenje itd?? Kaj menite kaj se splaca pa kdaj?

Keramičarstvo, Beljenje, Zidarjenje na katerikoli dan. In ne poslušaj ljudi ki nimajo pojma (iz druge roke poznam keramičarja in majstra ki beli zidove po bajtah). Drugi ima termine razprodane za več mesecev vnaprej, je pa res da se mu ne mudi in dela počasi (ter kvalitetno).

OutOfTheBox je izjavil:

Keramičarstvo, Beljenje, Zidarjenje na katerikoli dan. In ne poslušaj ljudi ki nimajo pojma (iz druge roke poznam keramičarja in majstra ki beli zidove po bajtah). Drugi ima termine razprodane za več mesecev vnaprej, je pa res da se mu ne mudi in dela počasi (ter kvalitetno).

In kaj ima od tega? Taki praviloma nonstop delajo. Od jutra do pozno popoldne na deloviscu in nabavljanje materiala, pozno popoldne do potencialnih strank delati predracune, vikendi in prazniki papirologija itn. Ce tvoj frend ima kaj za pokazati in dela recimo 5h na dan je totalna izjema.

Zasluzi tisti kateri naredi dober projekt in mu garaci sezidajo recimo dvojcka, on pa do konca zivljenja sede dobiva premijo.

svecka ::

najbolj se splača majster za centralne. 1 dan dela 1000 eur.

user4683 ::

svecka je izjavil:

najbolj se splača majster za (vstavi poljuben poklic) :))

svecka je izjavil:

Brez materiala? Samo klasicno "delo"? Kot dan stejes recimo 5h na lokaciji? Za 200EUR/h dela brez drugih stoskov te je verjetno dobro nat****.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

In kaj ima od tega? Taki praviloma nonstop delajo.

Kar sem se jaz naučil v življenju je to da ljudje smo različni in nimamo istih apetitov. Eni pač nočejo samo klicat okol, urejevat dokumentacijo, ter sprejemat velike rizike ampak raje zjutraj vstanejo, grejo na delo, ga naredijo in so korak bližje zastavljenemu cilju, brez večjih rizikov in stresa za relativno dobro nagrado.

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:

Kar sem se jaz naučil v življenju je to da ljudje smo različni in nimamo istih apetitov. Eni pač nočejo samo klicat okol, urejevat dokumentacijo, ter sprejemat velike rizike ampak raje zjutraj vstanejo, grejo na delo, ga naredijo in so korak bližje zastavljenemu cilju, brez večjih rizikov in stresa.

Denasko ti razumes kar pravi OP:

Nekako tako:
Me zanima kateri s.p., kjer nonstop garam in zato, da nimam financnih tezav.

Riziko pri posebej s.p. obliki pa je zelo velik. Vprasaj naokoli koliko je neplacnikov.

Riziko pri posebej s.p. obliki pa je zelo velik.

Odvisno kako se znajdeš. Npr ta znanec ki sem ga omenjal je prej delal v enem slovenskih gradbeniških podjetij, zraven popoldansko je pa še prijateljem kaj naredil okol bajte, večinoma je belil. Ko je podjetje šlo falit je imel že toliko teh znancev, da je samo registriral podjetje in fural naprej cel dan, namesto samo popoldne. V tem primeru rizik za njega ni obstajal, ker je stranke že imel. Drži pa če odpiraš podjetje kjer praktično nimaš zgrajenega momentuma - čist druga zadeva, z veliko večjim rizikom ja.

Zgodovina sprememb…

MadMax ::

Zobna tehnika.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

mr_chai ::

Onlyfans

Avenger ::

Kaj znaš pa delat?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Dtrader ::

Ah, kakšen sp neki... Človek mora bit izven sistema. Lahko si trgovec s kriptovalutami. Potrebna je povezava in comp.
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)

OutOfTheBox je izjavil:

Riziko pri posebej s.p. obliki pa je zelo velik.

Odvisno kako se znajdeš. Npr ta znanec ki sem ga omenjal je prej delal v enem slovenskih gradbeniških podjetij, zraven popoldansko je pa še prijateljem kaj naredil okol bajte, večinoma je belil. Ko je podjetje šlo falit je imel že toliko teh znancev, da je samo registriral podjetje in fural naprej cel dan, namesto samo popoldne. V tem primeru rizik za njega ni obstajal, ker je stranke že imel. Drži pa če odpiraš podjetje kjer praktično nimaš zgrajenega momentuma - čist druga zadeva, z veliko večjim rizikom ja.

Ne mislim riziko zaradi premalo dela. Bolj riziko zaradi morebitnih neplacnikov in posledicno terjatev proti tebi, ker nekaj je verjetno bilo treba investirati, kupiti material itn.

Pa niti ne pravim, da se ne da zasluzit, ker se na vsak nacin da. Samo v smislu kaj "se splaca", pa ne verjamem, da je rokodelstvo v taki preprosti obliki resitev. Morda ce delas posebej premium s posebej lepimi marzami, imas posebej dosti znanja in se predvsem odlicno prodas. Ta kombinacija pa uspe zelo malo obrtnikom.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako popolnoma spremenit kariero pri 39? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9310909 (6065) zobnik
»

Ideje za investicije - brainstorming (strani: 1 2 )

9314266 (11641) Gavran
»

Majster v Ljubljani (strani: 1 2 )

8114631 (11621) Smurf

Več podobnih tem