» »

Pošlijanje e-pošte slovenskim podjetjim

Pošlijanje e-pošte slovenskim podjetjim

borela9 ::

Zanima me kako je z zakoni pri nas glede pošiljanja e-pošte (enkratna stvar) za namene oglaševanja spletne strani/produkta/karkoli podobnega slovenskim podjetjim (s.p.,d.o.o.,...). Je dovoljeno?
Če je možno, zraven dodajte link do zakona.
Hvala

Apple ::

Živijo,

ker gre za javne podatke, je dovoljeno poslati marketinški email tistim SPjevcem in pravnim osebam, ki v AJPESu niso izrecno zahtevali, da se jih ne sme kontaktirati za namen oglaševanja.

Zraven vsakega emaila je potrebno dodati navodila/link za odjavo (po 73. členu ZVOPa).
LP, Apple

matej_jack ::

Apple je izjavil:

... pravnim osebam, ki v AJPESu niso izrecno zahtevali, da se jih ne sme kontaktirati za namen oglaševanja.

Kako se pa odda takšna zahteva? Je kak obrazec, ali je dovolj, če samo pošljem mail na lokalno izpostavo?

Apple ::

Primer noge emaila:

Sporočilo ste prejeli skladno s 45. Členom Zakona o varstvu potrošnikov. To sporočilo je poslano v skladu z UREDBO GDPR in je namenjeno podjetju-tj. subjektu, ki na trgu opravlja dejavnost in je vpisano v javno evidenco poslovnih subjektov AJPES. Obveščamo Vas, da smo podatke podjetja (e-mail naslov podjetja) zbrali iz javno dostopnih virov (BIZI, TIS, AJPES) ali v okviru opravljanja naše dejavnosti in jih uporabljamo v skladu z določili 72. člena ZVOP-1.

V naši bazi prejemnikov imamo shranjene samo elektronske naslove in jih uporabljamo samo v namen pošiljanja občasnih promocijski sporočil. Vaš elektronski naslov skrbno varujemo in uporabljamo v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (URADNI LIST RS, št.84/04 in 113/05).

V kolikor se želite odjaviti, pošljite na zgornji mail naslov povratni mail ODJAVI.

Ajpesu se placa za bazo.
LP, Apple

Karen ::

Tole tazadnje se že začne narobe, namreč s citatom 45. člena ZVPot. Namreč če pogledamo 1. člen istega zakona, ta v 2. odstavku definira potrošnika kot fizično osebo: "Po tem zakonu je potrošnik fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti."
ZVPot za pravne osebe ne velja, torej je pravna podlaga popolnoma napačna. Tako da tule so nafookane vse mogoče pravne podlage, ki jih je potrebno kritično pregledati (vem da računalničarji radi namečejo vse notri v stilu od viška glava ne boli, ampak ni smiselno). Mislim da je edino 73. člen ZVOP tista stvar (sicer citiranje členov zakonodaje in same zakonodaje ni nikjer zahtevano). 3. odstavek 72. člena istega zakona pravi, da mora pošiljatelj obvestiti prejemnika o njegovih pravicah, ki so v naslednjem členu - kar ne pomeni da citiraš zakonodajo, ampak moraš navesti vsebino. Tudi obveščanje o "skrbnem varovanju" po ZVop ni niti potrebno niti smiselno - če uporabljaš javno dostopen podatek ti bo varovanje tega podatkov pomenilo kaj točno?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GDPR, se ze veselite? :) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
33190475 (62582) Mikrohard
»

Samo en bančni račun za sp-je (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15639651 (29438) mojca
»

upor slovenskim spamerjem

Oddelek: Omrežja in internet
335977 (4705) BlueRunner
»

program za izdajo računov

Oddelek: Programska oprema
275783 (3799) prtenjam
»

Snemanje incoming callov na GSMu

Oddelek: Mobilne tehnologije
84006 (3743) antonija

Več podobnih tem