Forum » Loža » Delova Sobotna priloga
Delova Sobotna priloga

yansek ::
Pozdravljeni,
iščem kakšne alternative moji ljubi Sobotni prilogi časopisa Delo.
Iščem kakšne časopise oz. priloge ipd. ki bi več prostora namenjala nekoliko daljšim in bolj poglobljenim intervjujem, pa seveda tudi druga pisanja, ki so značilna za to prilogo.
Res nisem povsem na tekočem, se mi pa zdi, da so drugi časopisi kot so Dnevnik, Večer imeli (ali imajo) neko podobno prilogo, ali ne?
iščem kakšne alternative moji ljubi Sobotni prilogi časopisa Delo.
Iščem kakšne časopise oz. priloge ipd. ki bi več prostora namenjala nekoliko daljšim in bolj poglobljenim intervjujem, pa seveda tudi druga pisanja, ki so značilna za to prilogo.
Res nisem povsem na tekočem, se mi pa zdi, da so drugi časopisi kot so Dnevnik, Večer imeli (ali imajo) neko podobno prilogo, ali ne?

one too many ::
Dnevnik ima ob sobotah (Dnevnikov) Objektiv. Je pa priloga manj resna in krajša kot Sobotna priloga. V glavnem sestoji iz velikega intervjuja in osrednjega članka (oboje 3 ali 4 strani) in nekaj krajših stalnih rubrik in kolumn, med katerimi priporočam Vojnovića in Dežulovića.:
Glede na uporabniško ime:
Mladina? Izhaja sicer ob petkih. Vem, je leva, ampak ogromno tudi pokriva kulturo.
Nekaj kolegov je zadovoljnih z revijo Global, ki pa jo izdaja ista založba kot Mladino.
Mladina? Izhaja sicer ob petkih. Vem, je leva, ampak ogromno tudi pokriva kulturo.
Nekaj kolegov je zadovoljnih z revijo Global, ki pa jo izdaja ista založba kot Mladino.

Timaj ::
Priporočam četrtletnika Razpotja in Outsider (ta je malo bolj usmerjen v arhitekturo in urbanizem) če pa želiš malo bolj v svet pa tednik New Yorker

janezvalva ::
poskusi Finance.
drugače pa si s slovenskimi časopisi ne boš mogel širit obzorja, ker prevladuje enoumje oz. o nekaterih stvareh je dialog prepovedan, zato o teh stvareh nihče ne piše.
drugače pa si s slovenskimi časopisi ne boš mogel širit obzorja, ker prevladuje enoumje oz. o nekaterih stvareh je dialog prepovedan, zato o teh stvareh nihče ne piše.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

gojira ::
one too many je izjavil:
Dnevnik ima ob sobotah (Dnevnikov) Objektiv. Je pa priloga manj resna in krajša kot Sobotna priloga. V glavnem sestoji iz velikega intervjuja in osrednjega članka (oboje 3 ali 4 strani) in nekaj krajših stalnih rubrik in kolumn, med katerimi priporočam Vojnovića in Dežulovića.:
Še en glas za Global.

Iščem na tem mestu v slovenskem jeziku.
-Ja res, Global je zanimiva revija.
-Finance so večinoma s področja ekonomije, gospodarstva. Je tudi zanimivo, ampak v mislih sem imel bolj teme s področja humanistike, politike, tehnologije, sveta in tudi vseh drugih raznoraznih bolj ali manj aktualnih tem.
-Meni osebno je tudi Ona dobra revija oz mnogokrat najdem kaj zanimivega.
...................................
Kaj pa naslednje:
-Dnevnikov Objektiv je sobotna priloga časopisa Dnevnik
Ekipa odličnih novinarjev Dnevnikovega uredništva bralcem pogosto prva in ekskluzivno razkrije velike in pomembne zgodbe.
Tedenski magazin Dnevnikov Objektiv je najboljše, kar lahko bralcu ponudi sedanja generacija slovenskih novinarjev in publicistov. Klasične novinarske analize tedenskih aktualij (gospodarstvo, kultura, politika itn.), poglobljeni pogovori z znanimi osebnostmi domačega in tujega javnega življenja, novinarske reportaže, kolumne in komentarji Dnevnikovih novinarjev v njem dopolnjujejo prispevki iz sveta modrnega človeka, teme, povezane z življenjskim stilom, družinska vprašanja, duhovnost, zgodovina, uporabna znanost, tehnološki razvoj in ekologija, zdravje in rekreacija ...
Tedenski magazin Objektiv izhaja ob sobotah s časnikom Dnevnik pod geslom "Svoboda pisane besede".
-Večer v soboto
Danes so razmerja med ljudmi in državami zelo zapletena. Poznavanje ozadij in sosledij vzrokov in posledic je nujno za objektivno sklepanje in ravnanje, različna mnenja pa pomagajo pri razumevanju sveta. Veliko je ljudi, stvari in pojavov, ki jih je vredno predstaviti, pojasniti, oceniti, vzeti pod drobnogled. In temu je namenjena sobotna priloga Večera - razkriva ozadja, ocenjuje, analizira, podaja kritična mnenja.
Kdo bere?
-Ja res, Global je zanimiva revija.
-Finance so večinoma s področja ekonomije, gospodarstva. Je tudi zanimivo, ampak v mislih sem imel bolj teme s področja humanistike, politike, tehnologije, sveta in tudi vseh drugih raznoraznih bolj ali manj aktualnih tem.
-Meni osebno je tudi Ona dobra revija oz mnogokrat najdem kaj zanimivega.
...................................
Kaj pa naslednje:
-Dnevnikov Objektiv je sobotna priloga časopisa Dnevnik
Ekipa odličnih novinarjev Dnevnikovega uredništva bralcem pogosto prva in ekskluzivno razkrije velike in pomembne zgodbe.
Tedenski magazin Dnevnikov Objektiv je najboljše, kar lahko bralcu ponudi sedanja generacija slovenskih novinarjev in publicistov. Klasične novinarske analize tedenskih aktualij (gospodarstvo, kultura, politika itn.), poglobljeni pogovori z znanimi osebnostmi domačega in tujega javnega življenja, novinarske reportaže, kolumne in komentarji Dnevnikovih novinarjev v njem dopolnjujejo prispevki iz sveta modrnega človeka, teme, povezane z življenjskim stilom, družinska vprašanja, duhovnost, zgodovina, uporabna znanost, tehnološki razvoj in ekologija, zdravje in rekreacija ...
Tedenski magazin Objektiv izhaja ob sobotah s časnikom Dnevnik pod geslom "Svoboda pisane besede".
-Večer v soboto
Danes so razmerja med ljudmi in državami zelo zapletena. Poznavanje ozadij in sosledij vzrokov in posledic je nujno za objektivno sklepanje in ravnanje, različna mnenja pa pomagajo pri razumevanju sveta. Veliko je ljudi, stvari in pojavov, ki jih je vredno predstaviti, pojasniti, oceniti, vzeti pod drobnogled. In temu je namenjena sobotna priloga Večera - razkriva ozadja, ocenjuje, analizira, podaja kritična mnenja.
Kdo bere?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: yansek ()

c3p0 ::
Kindle + kaka dobra knjiga, boljše od razne politične solate in delanja pametnega, olepševanja, poveličevanja samega sebe, ker večinoma beremo v teh intervjuih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()

dunda ::
Tudi sam sem bralec časopisov - predvsem seveda poglobljenih in skrbno pripravljenih člankov ("long read").
Delova sobotna priloga ima običajno nekaj solidnih člankov na izdajo, ni pa vse zlato. Tukaj je še Dnevnikov Objektiv, ki jim kdaj tudi kaj uspe, zanimiv je tudi Global.
Delova sobotna priloga ima običajno nekaj solidnih člankov na izdajo, ni pa vse zlato. Tukaj je še Dnevnikov Objektiv, ki jim kdaj tudi kaj uspe, zanimiv je tudi Global.
https://www.kacnje.eu

Tody ::
Ah če se hočeš poglobit je treba pogledati cez mejo... Seveda za veliko večjo ceno
The economist, new york times, the guardian in nemški dw.com. za razvedrilo in jemanje z veliko soli pa se cnn.com ampak pozor ljudje nismo narejeni da gledamo iz svojega mehurčka.
The economist, new york times, the guardian in nemški dw.com. za razvedrilo in jemanje z veliko soli pa se cnn.com ampak pozor ljudje nismo narejeni da gledamo iz svojega mehurčka.

Ah če se hočeš poglobit je treba pogledati cez mejo... Seveda za veliko večjo ceno
Bi mi pasalo prebiranje v slovenščini.

dunda ::
Tujih je seveda precej več. Jih občasno spremljam in to zelo različne, da ima človek širši pogled.
Seveda pa zadeve rajši berem v slovenščini. Tuji jeziki mi niso tako domači.
https://www.kacnje.eu

Tujih je seveda precej več. Jih občasno spremljam in to zelo različne, da ima človek širši pogled.
Morda bi bil še Le Monde in der Spiegel od tujih, ampak kot rečeno, v slovenščini.
Zgodovina sprememb…

Objektiv je kul.
Za raziskovalno novinarstvo pa https://podcrto.si/
Kul, bo kar nekaj gradiva za malo prelistati.
Drugo vprašanje:
V knjižnici kjer sem povprašal je možno prelistati pretekle številke zgolj v čitalnici, izposoja ni možna.
Idealno bi mi bilo vzeti nekaj deset številk, ki so bile izdane nekje v zadnjih 5 letih. Bo kar malo izziv to dobiti.
Ima kdo kakšno idejo? Razmišljam, da pišem/kontaktiram kar direktno ta podjetja oz. medijske, časopisne hiše pa povprašam, če je možno kupiti.

Natto ::
Se en glas za Outsider, Global in Mladino, od tujih pa Der Spiegel in The Economist. Vec pa ne zmorem, bi se moral knjigam odpovedat, tega pa ne dam :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Natto ()

cvalsr ::
Berem Sobotno prilogo že dolga leta, žal pa zadnje čase (~2 leti) postaja navadno ogabno levuharsko antijanšistično trobilo (Žerdin, Markeš, Videmšek itd), antipod odurne janšistične Nore24TV. Tehtnih, strokovnih, objektivnih člankov in intervjujev je žal čedalje manj.
Tudi jaz iščem dobre alternative.
Tudi jaz iščem dobre alternative.

driver_x ::
Morda bi bil še Le Monde in der Spiegel od tujih, ampak kot rečeno, v slovenščini.
Jaz že več kot 20 let berem Le Monde. Škoda, da si vezan na slovenščino.

Boš kaj več povedal, kaj ti je v zvezi s časopisom všeč?
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri mediji so po vasem mnenju zaupanja vredni (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17750 (15716) | Gogyto |
» | Ukinili so zurnal24.si (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20267 (15630) | BALAST |
» | Ameriški kongres mirno podaljšal FISO (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / NWO | 20548 (18410) | nekikr |
» | MOL, ŠOU in ŠOS financirali "content aggregator"-jaOddelek: Problemi človeštva | 4572 (3575) | luli |