Forum » Loža » inverter agregat ali navaden + ups
inverter agregat ali navaden + ups
Vili_vanili ::
Živjo!
Kot že naslov teme pove, me zanima, če lahko nabavim navaden agregat in kombiniram z najcenešim UPS-om ali moram kupiti inverter agregat? Če bodo slučajno kakšne redukcije?
In kako vzdrževati agregat, da čez 5 let spet vžge?
Hvala!
Kot že naslov teme pove, me zanima, če lahko nabavim navaden agregat in kombiniram z najcenešim UPS-om ali moram kupiti inverter agregat? Če bodo slučajno kakšne redukcije?
Hvala!
Natto ::
Vili_vanili je izjavil:
Živjo!
Hvala!
Kupi loceno, ce imas prostor. Manjsa moznost, da zaradi enega dela ne mores koristiti drugega dela. Cimmanj kombiniraj v en izdelek vec izdelkov (podoben primer so pralno-susilni stroji).
Glede redukcij, to je bullshit. Pozabi. Tega ne bo. Pac razni pokvarjenci strasijo folk, da bi svoje izdelke prodajali, marketing pac.
Podobno kot so drugi pokvarjenci imeli polna usta prehvaljevanja solarnih panelov. Zato, da so jih kreteni brez tehnicnega znanja ampak s kopico zelje po modernosti, kupili.
Ce se vseeno odlocis, imam Tromostovje za prodati, po nizki ceni, pa se prostor je za mini hidroelektrarno spodaj. Brez veze kupovati agregat, raje kupi Tromostovje, pa si preskrbljen(tm), samozadosten(tm),...(tm)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Natto ()
smile- ::
+1 - z navadnim agregatom ups ni hotel polniti akumulatorjev.
Sedaj imam apc ups in honda inverter in dela bp
Sedaj imam apc ups in honda inverter in dela bp
b3D_950 ::
Ali "online ups", ki dela dvojno pretvorbo (AC->DC->AC).
https://blog.tripplite.com/which-type-o...
https://blog.tripplite.com/which-type-o...
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
Daniel ::
Ker je že debata v tej smeri. Imam traktorski agregat 17 kW z AVR. Koliko je moderna elektronika kot so računalniki, napajalniki modemov, telefonov in podobne šare občutljiva na nihanje frekvence v omrežju? Včeraj sem ga testiral in ko se vklopijo 13 kW grelci frekvcenca pade iz 50,5 na 48. Napetost je sicer stabilna, najbrž zaradi AVR. Rekli so mi sicer, da lahko štartam na 52 hz in potem ko bo obremenjen bo ravno še malenkost nad 48 hz, kar naj ne bi bil nek problem za večino naprav.
Frekvenca sicer pade, ker traktorju s 95 km ob obremenitvi obrati na kardanski gredi padejo za 30 obratov na minuto, kar je ravno ta razlika v frekvenci, če mu povišam obrate pa je potem ob neobremenjenem agregatu frekvenca previsoka.
Frekvenca sicer pade, ker traktorju s 95 km ob obremenitvi obrati na kardanski gredi padejo za 30 obratov na minuto, kar je ravno ta razlika v frekvenci, če mu povišam obrate pa je potem ob neobremenjenem agregatu frekvenca previsoka.
Zimonem ::
Switcherji so relativno tolerantni na samo frekvenco. Že tako so delani za 60-50 hz. 48hz celo ni problem za napajalnik računalnika.
Kardan imaš pa na kakšnem razmerju(540/540e/1000)?
Kardan imaš pa na kakšnem razmerju(540/540e/1000)?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
Zaenkrat sem testiral 540 in 540E. V obeh primerih ob obremenitvi hitrost kardanske gredi pade za 20-30 obratov, se pa pri 540E malo bolj pozna na motorju. Drugače bi moralo po specifikaciji zadostovati 67 HP.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Zimonem ::
Moč na pto je itak manjša. Ampak moral bi biti zvrhano dovolj. Vse skupaj gre potem pripisati odklonu v regulaciji. Važno je da se ti ne seseda ali skače napetost.
Pa pri 540e je na koncu opazen prihranek pri nafti.
Pa pri 540e je na koncu opazen prihranek pri nafti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
Ne, napetost je presenetljivo izjemno stabilna, kar gre najbrž pripisati AVR regulaciji. Okrog prihranka pri nafti pa mi je kar poznano, se da kar precej prihraniti. Če bi bil cel dan brez elektrike bi ga najbrž lahko gnal tudi na 1000, ampak bi potem v teh dveh 20 minutnih špicah, ko delajo 13kw grelci, hladilnik in elektromotor moral preklapljati na 540E, kar pa ni ravno dobro za vso elektroniko, saj bi bila spet 2 dodatna izklopa. Hvala za pojasnila o frekvenci, vem, da je navadnim 3 faznim elektromotorjem razmeroma vseeno, za enofazne sicer ne vem, bolj me je skrbelo za elektroniko, ker je tega že cel kup pri hiši.
starfotr ::
Elektronike nimaš kaj gnat na tak agregat.
In če je 3 fazni agregat, to je namenjeno za pogon 3 faznih bremen (motorji, črpalke, grelci). Ker hitro ti zaradi nesimetrije med fazami lahko naredi škodo, če boš priklopil nanj 1 fazna bremena, ki ne bodo ustrezno razporejena in ne bodo istočasno obremenila agregata.
In če je 3 fazni agregat, to je namenjeno za pogon 3 faznih bremen (motorji, črpalke, grelci). Ker hitro ti zaradi nesimetrije med fazami lahko naredi škodo, če boš priklopil nanj 1 fazna bremena, ki ne bodo ustrezno razporejena in ne bodo istočasno obremenila agregata.
Bremena so že sedaj ko je vse skupaj priklopljeno na omrežje razmeroma dobro razporejena po fazah. Obenem "naj bi" AVR regulacija tudi poskrbela za rezanje špic zagonskih tokov. Bomo videli kako se bo obnesel. Saj za osnovo tako rabimo samo trifazne porabnike, če bi prišlo do daljšega izpada pa bo vsekakor prišlo tudi do rabe kakšne elektronike. Sedaj pač hodim izklapljat vsakega FIDa posebej, da ločim dele omrežja z več elektronike.
UPSman ::
Če že dečlaš kombinacijo UPS + Agregat za bolj čisti sinus, potem mora biti UPS obvezno online, Line interective UPS nima dvojne pretvorbe in dejansko vse spusti skozi in nič ne izboljša napetosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Agregat za backup napajanje hišeOddelek: Loža | 1990 (1063) | UPSman |
» | Kateri generator naj kupim? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6325 (4287) | WizzardOfOZ |
» | Backup baterija za celo hišo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7987 (5215) | TESKAn |
» | električni agregat za PCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5636 (3537) | matobeli |
» | Vse o agregatih (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 35233 (26897) | int47 |