Forum » Programska oprema » bandwith limiter za Linux
bandwith limiter za Linux
edmund ::
Rabil bi en bandwith monitor/limiter, ki bi znal izvesti eno custom komando (točno rečeno -> "kill") ob določenem znesku trafica.
V linux svetu nisem lih doma, tak da sem hvalažen za vsak nasvet :)
lp
V linux svetu nisem lih doma, tak da sem hvalažen za vsak nasvet :)
lp
[28-Jun-2003 15:55:08] Body temperature above normal (error type 215)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)
Reso ::
En način je da uporabljaš QOS čakalne vrste(htp2,cbq,..). Celotno hitrost ki jo imaš na voljo razdeliš na uporabnike. Tako bo naprimer uporabnik1 imel na voljo 100kbit/s uporabnik2 pa 156kb/s. V primeru da uporabnik2 ne uporablja internet ima uporabnik1 na voljo 256 kb/s ali pa tudi ne. Sam sem že spisal nekaj čakalnih vrst ki so nekakšni internet shaperji. En od njih je tukaj.
V iptables pa lahko omejiš koliko prometa lahko nekdo maksimalno naredi v določenem času (se mi zdi).
V iptables pa lahko omejiš koliko prometa lahko nekdo maksimalno naredi v določenem času (se mi zdi).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pravice in skupna raba datotek v Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5206 (4813) | SLO_Matej |
» | Omrežni strežnikOddelek: Operacijski sistemi | 772 (719) | urosh |
» | Računalništvo na maturi - več vprašanj, da vidimo kolko znate!Oddelek: Šola | 4884 (2956) | seaclam |
» | vpliv eMule na bandwidth ostalih uporabnikov routerjaOddelek: Omrežja in internet | 1657 (1455) | 2nemesis |
» | IP-TVOddelek: Omrežja in internet | 2032 (1441) | Tody |