» »

Waze - navigacija

Waze - navigacija

Malcolm_Y ::

Uporablja kdo Waze, navigacijski app? Če bi aplikacijo uporabljala kritična masa ljudi, bi bila kar uporabna.

janezvalva ::

p2p?
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Ahim ::

janezvalva je izjavil:

p2p?

Vuze je to kar najbrz ti mislis, on pa sprasuje za Waze (izgovori se kot "ways"; navigacija).

Mare2 ::

Malcolm_Y je izjavil:

Uporablja kdo Waze, navigacijski app? Če bi aplikacijo uporabljala kritična masa ljudi, bi bila kar uporabna.

Bom sprobal tole Waze. A ni uporabna?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Nikonja ::

Jaz je občasno uporabljam ampak več ne kot ja. Večinoma dela ok, ampak včasih izbira fuul čudne poti, grafično zelo grdo izgleda, in enostavno mi G.Maps dela boljše kot celota.
Edino mi ni jasno zakaj Google ne združi končno te dve aplikaciji ker je očitno počasi ubija (uporabniki javljajo vse več in več napak)

Mare2 ::

Nikonja je izjavil:

Jaz je občasno uporabljam ampak več ne kot ja. Večinoma dela ok, ampak včasih izbira fuul čudne poti, grafično zelo grdo izgleda, in enostavno mi G.Maps dela boljše kot celota.
Edino mi ni jasno zakaj Google ne združi končno te dve aplikaciji ker je očitno počasi ubija (uporabniki javljajo vse več in več napak)

Meni ta googlova navigacija zadostuje. Večinoma te na zastoj pravočasno opozori, cesto označi z rdečo. Včasih sem imel IGO, je že dolgo tega.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

dunda ::

Waze ima nekaj dobrih stvari, ampak pri izbiri poti je - podobno kot je omenil predhodnik - občutno slabša kot Google Maps. Nisem eden tistih, ki bi to kar bleknil po prvem ali drugem preizkusu, pač pa sem se pred časom kar analitično lotil in uporabljal obe aplikaciji hkrati. Pa mi je Waze z nekaterimi stvarmi kar všeč.
Takrat sem prebral kar nekaj razlag, zakaj Google ne združi teh aplikacij in dejansko so njihovi odgovori bili takšni, da nimajo tega namena. Kakor se to čudno sliši, še vedno vztrajajo, da dobivajo informacije o prometu in stanju na cestah po čisto drugih kanalih. Ne vem sicer, ali jih vseeno ne bi bilo smiselno združiti, ampak za sedaj stojijo za tem. Verjetno imajo kakšne tehtne razloge.
Vsekakor pa je Google Maps sedaj res dober. Poleg dobrega vodenja (seveda bo vedno kup napak, saj se tudi stanje stalno spreminja - kdo pa ve, da je danes v naši vasi šranga na cesti) mi je pri Google Maps res všeč iskanje. To je res fenomenalno z upoštevanjem tvoje lokacije, navad ... in prikazom podatkov (telefona, trenutne obiskanosti ...). Mislim, da sedaj skoraj ni več dileme, kaj uporabljati. Seveda obstaja pomislek glede zasebnosti, ampak to ni predmet te teme.
Je pa dejstvo, da je Waze pri nas manj popularen kot v nekaterih drugih državah.
https://www.kacnje.eu

Nekje sem jo zasledil, videti je sicer ok, ampak mislim, da je point, da jo uporablja dosti ljudi - če je skoraj nihče, je neuporabna.

Razlika med Maps pa je, da Maps upoštevajo logiko poti ne glede na razmere, Waze pa naj bi pot prilagajal glede na razmere (sporočene zastoje, ipd). Seveda pod pogojem, da ima dovolj inputa, sicer je (kot kaže) slabši od Maps.

dunda ::

Mislim, da tole ne bo držalo. Google Maps namreč zelo dobro upošteva razmere na cesti. Preizkušeno skoraj vsak dan.
https://www.kacnje.eu

GupeM ::

Tudi Maps upoštevajo razmere na cestah. Že nekaj let. In to precej dobro.

Včasih je to bila prednost Wazea. Pa to, da so uporabniki lahko sami sporočali radarje, ovire, zastoje, zapore. Ampak vse to ima zdaj tudi Maps, tako da res ne vem, kaj bi bila prednost Wazea. Edino socialna nota, kjer ti kaže ostale Wazerje na zemljevidu, pa jim lahko "potrobiš." Kar je pa itak bolje da tega ni, da te ne moti med vožnjo.

He, hvala vam. Očitno leta prepozno odkrivam toplo vodo. :)

Tidule ::

Waze je bil top navigacija pred leti, preden jih je kupil google. Uporablja lsem ga v ameriki in je sicer izbiral poti, da včasih nisi čisto točno vedel, če boš obdržal ledvice, ampak so bile vedno najhitrejše. V atlanti se spomnim, da sem se 4 dni vsak dan vozil od točke A do točke B in niti enkrat nisem šel po isti poti.

Ključna razlika med waze in googlom je bila v tem, da se je waze primarno zanašal na trenutno stanje, ki so ga ažurno dobival s strani uporabnikov, google pa na trende. Tako je waze prej zaznal anomalije, kot so prometne nesreče, google pa boljše ocenil kakšno bo stanje prometa na dano uro, čez tri dni.

Potem jih je 2013 google kupil, prenesel številne funkcije (predvsem glede ažurnega spremljanja prometa) v google maps, waze pa počasi odmira. Dodatno so bili par let nazaj, če se prav spomnim prisiljeni prilagodit algoritme, ker je bilo v ZDA ogromno protožb, da obvozi obremenjujejo stanovanjske soseske itd... Mislim, da je v Los angelesu celo prišlo do tožbe. Tako, da sedaj ponuja manj alternativnih poti.

Tako, da ja, ene 10 let prepozen si:) top funkcija, ki jo še vedno pogrešam v google maps je bila recimo ažurna cena goriva, ki se je v ZDA lahko med črpalkami razlikovala tudi za 20%.

Jaz pa cel ponosen, kako fensi aplikacijo sem "odkril". :)

</head> ::

Waze je bil zanimiv 2010, ko smo risali ceste v zemljevid s furanjem po Sloveniji :)

jb_j ::

meni ima Waze uporabniški vmesnik, tak kot, da bi bil narejen za 5letne otroke

raje uporabljam iGO ali Google maps,

sem pa bral, da je v ZDA, celo najbolj priljubljena navigacija

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Offline android navigacija (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
538712 (1112) SmeskoSnezak
»

Huawei bo uporabljal TomTomove zemljevide

Oddelek: Novice / Android
4610319 (7823) dunda
»

Prikazovanje zastojev v navigaciji-SLO (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14622181 (18733) Mare2
»

Sygic - navigacija - nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5518370 (13072) dunda
»

Google kupil Waze

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
188711 (6663) CaqKa

Več podobnih tem