» »

povečanje VRAM

povečanje VRAM

turist1 ::

sem povečal VRAM v regeditu. Vsega rama imam 16GB.
trenutno imam VRAM 102MB.
V registru sem dodal vrednost v folderju Intel -GMM- dodal Dword 32bitni in vpisal DedicatedSegmentSize "2048" in obkljukal base na Decimal. A se ko zaprem in ponovno odprem vrne na Hexidecimal in vrednost 800...restart neppomaga,

zakaj ne shrani??

imam pa win10 64bitne. Bi moral izbrati Dword 64bitni nov zapis??
hvala

hojnikb ::

karkoli bos pocel, tvoja integrirana grafika _nebo_ nič hitrejsa zarad tega. Itk pa, intelove grafike si tako dinamicno alocirajo potreben VRAM glede na zahteve, nekaj malega imajo pa "staticno" nastavljenga.
#brezpodpisa

hvala, a to ni ravno odgovor na vprašanje. VRAM se mora in lahko korigira. za potrebe Photoshopa ipd....
Torej nihče ne ve zakaj ne shrani nove vrednosti?

V-i-p ::

Hmm, mogoče zaradi tega:

How do I allocate more RAM to Intel HD graphics?

There is no way to preset your VRAM to a specific value, you can only limit the maximum memory that it can take. The Graphics Processing Unit (GPU) does not have a dedicated memory; it uses shared memory that will be allocated automatically depending on various factors.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

turist1 je izjavil:

hvala, a to ni ravno odgovor na vprašanje. VRAM se mora in lahko korigira. za potrebe Photoshopa ipd....
Torej nihče ne ve zakaj ne shrani nove vrednosti?

še enkrat, vram se in lahko korigira. Sam tega ne počneš ti prego regeditov, ampak počne to driver sam.
Dynamic video memory technology @ Wikipedia
#brezpodpisa

če na drugem prenosniku lahko korigiram.
maš 1000 vodičev kako korigirati preko registra, ali biosa.... sem še vedno skeptičen, da se ne da.

@vip copy paste kar iz nekje ni nek verodostojen podatek. to so neki odgovori napamet..... :)
sicer pa ok, bi rad omejil na 2048, namesto na 1024. Zakaj ne shrani? Res ni nobenega poznavalca?

Je kdo od vas sploh kdaj že večal VRAM?

V-i-p ::

Še to spodaj poglej. Drugače smo pa eni vram spreminjali že kaki dve desetletji nazaj :).

https://community.intel.com/t5/Graphics...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

MrStein ::

turist1 je izjavil:

sem povečal VRAM v regeditu. Vsega rama imam 16GB.
trenutno imam VRAM 102MB.
V registru sem dodal vrednost v folderju Intel -GMM- dodal Dword 32bitni in vpisal DedicatedSegmentSize "2048" in obkljukal base na Decimal. A se ko zaprem in ponovno odprem vrne na Hexidecimal in vrednost 800...restart neppomaga,

zakaj ne shrani??

800 hexadecimal je 2048 decimal
Je čisto prav shranil.

To je tako kot 2 ducata ali 24 kosov. Pomeni isto.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

ja, a če grem pogledati na grafične lastnosti je se vedno 1024, se ni povečalo. se bi pa moralo.

še enkrat, zakaj se ukvarjaš s tem? A maš kdaj dejansko probleme, da ti programje javlja, da je manjko vrama?
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

float vs decimal

Oddelek: Programiranje
366243 (4376) Looooooka
»

ne pravilno delovanje ekrana- priložena slika

Oddelek: Pomoč in nasveti
304414 (3797) solatko