» »

prekrsek

prekrsek

janez2503 ::

pozdravljeni

policist me ni ustavljal zavil sem na dvorisce iztopil iz vozila stal 1m stran ko je pristopil policist in me zacel obravnavati ni me videl za volanom ali lahko to sploh naredi in kaj rect na sodiscu ker je tudi on vabljen kot prica je pa blo bogato alkohola
  • zaklenil: bluefish ()

Magic1 ::

Upam da boš dobil poziv k sodniku. Policaj bo pričal, da si čudno vozil in je šel za tabo. Ti si bil seveda preveč pjan, da bi opazil če te je hotel ustaviti. Normalno te lahko obravnava na tvojem dvorišču, kaj misliš da policaj ne sme kam za tabo? Še čez mejo lahko gre.
Magic

UkrFTW! ::

Fascinantne warp lastnostnosti policistov, ki jih opazi voznik, pri katerem je bilo bogato alkohola.

Likalnik ::

če si pihal potem si pečen...če nisi pa itak nima dokaza, da si bil pijan

Tidule ::

Na sosišču se lahko policistu vljudno zahvališ, da so te dobili preden si koga ubil s svojim neodgovornim ravnanjem. Drugače pa vso srečo prodajat to pravljico, kako se je policaj teleportiral do tebe.

Horas ::

tole si pisal še vedno pijan? :D
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

feryz ::

Ne, policaj niti pod razno ne sme na tvoje dvorišče. Oz. lahko gre, ampak se mora tudi odstraniti, v kolikor mu to poveš.
Je pa res, da bo mnogo dražje, če vztrajaš pri tem. Moraš imeti zelo dober razlog, da mu prepoveš. Se pravi droge ali alkohol.

Torej si zaj... na polno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Daj rajsi prodajaj pravljice o porabi goriva. Tam si vsaj smesen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

Mato989 ::

Ne more te policist kr legitimirat na tvojem dvorišču in it na njega brez naloga... oz. lahko ampak se mora odstranit če mu tako naročiš...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

ja ja, normalno, ker vsi vemo da dvorišča delujejo tako kot v avtopralnice v GTA. Zapelješ gor in kar naenkrat ti nihče nič ne more in ni važno kaj se je 3 sekunde prej dogajalo v prometu. Policaji pozabijo kaj so delali in gredo mirno na krofe.

Na srečo se s takimi idiotizmi slovenska sodišča ne strinjajo, je že kar nekaj bedakov drago plačalo take idiotske nasvete.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Ne more te policist kr legitimirat na tvojem dvorišču in it na njega brez naloga... oz. lahko ampak se mora odstranit če mu tako naročiš...
Lahko, če si tak kot tidule in se jim klanjaš.
Suženj je bil suženj in bo suženj.

Btw, ta teden sem, baje, speljal in naredil 7 prekrškov v sekundi, zato so terali za mano s Škodo RS. Ker je bila gužva, sem jih bil primoran počakati, točneje rečeno, sta me dohitela. Zato sem pristavil, da folk ne posluša sirene brez veze.
Pride do mene in začne naštevati kot zmešan. Nekaj časa ga poslušam in mu rečem, naj spiše kar misli in zaključi z litanijami.
Po 15 minutah pride s papirjem in pravi, da mi je dal skonto. Samo 3 prekrške, namesto sedmih, torej 400 evrov pred popusti.

Kar sem hotel povedati je nekaj drugega. Priložijo položnico s qr kodo. In verjetno so edina ustanova v Sloveniji, ki na položnico natisne qr kodo in bralniki te qr kode javijo, da ta ni v slovenskem formatu. Mogoče sta bila iz Kranja, pa so že prilagojene novim državljanom, kdo bi vedel? Očitno pa res velja, da vicev o policajih ni. Glupi kot kante.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Lej, če ti pojma nimaš o prometnih predpisih in pooblastilih policije to pač prblem tvoje omejenosti. Ne pa takih idiotizmov svetovat drugim, ker jih bo na sodišču drago stalo. Če si domišljaš da si prvi bedak, ki se je spomnil, da ni nič kriv, če na dvorišču skoči iz avtomobila in trdi da ni udeleženec v prometu, te moram razoračat. Si samo eden v vrsti revežev, ki pojma nima o čem govori.

Kaj ima ostalo nekoeherentno nabijanje o tem, da si nesposoben voznik s temo, pa še sam verjetno ne veš.

Zgodovina sprememb…

Žal imaš ti probleme že z razvozlavanjem teksta, funkcionalno pismenostjo se temu reče.

Odgovor je super kratek. Ima policaj pravico pristopiti k tebi, na tvojem ozmelju, brez dovoljenja ali celo z izrecno prepovedjo? Ne. Točneje, lahko s sodnim nalogom ali če je ogroženo življenje.
Drugo pa ti prodajaj po forumih.

Zanimivo, da Višja sodišča v Sloveniji ugotavljajo ravno nasprotno, kot ti prodajaš. ampak saj smo že vajeni, najbolj glasni so tisti, ki stvari najmanj poznajo. Se pa vsaj nasmejem vsakič ko vidim tvoj post. Ampak normalno, velika avtoriteta je spregovorila in sodbe sodišče so ničvredne v primerjavi s sveto resnice forumskega nakladača.

BTW zgornja izjava je zgrešene že samo v kontekstu konkretne teme, kaj šele če pogledamo policijska pooblastila širše. Ampak verjamem, da reveža tvojega kova to ne bo ustavilo pri prodajanju pravljic. Dunning-Kruger efekt v praksi.

Zgodovina sprememb…

Bizkit45 ::

feryz je izjavil:

Žal imaš ti probleme že z razvozlavanjem teksta, funkcionalno pismenostjo se temu reče.

Odgovor je super kratek. Ima policaj pravico pristopiti k tebi, na tvojem ozmelju, brez dovoljenja ali celo z izrecno prepovedjo? Ne. Točneje, lahko s sodnim nalogom ali če je ogroženo življenje.
Drugo pa ti prodajaj po forumih.

Kako pa policist ve da je to tvoje dvorišče? hence legitimacija? :)
Mislim da ima pravico stopiti na tvoje dvorišče in te čist uradno legitimirati. Konec koncev, če veš da nisi nič narobe naredil, mu boš dal podatke/osebno, in tega tudi ne boš pisal po forumu :)

kako si drzneš dvomit v sveto avtoriteto? Če je on tako rekel potem tako je. Vse kar piše v sodbah slovenskih sodišč je nično. Vse kar piše v zakonodaji, ki obravnava policiske postopke je nično. Veliki forumski nakladač je povedal sveto resnice in resnica se bo zgodila. Pika! da si ne bi še kdo drznik kaj komentirat.

Sveta avtoriteta je nedolgo nazaj to doživela.
Če vas zanima, kako kultiviran policaj pristopi, vam razložim.
Ustavila sta na cesti, poleg hiše in me vprašala, če lahko pristopita k meni. Rekel sem da lahko.
Kasneje sem ju vprašal, kaj pa če ne bi smela. In policaj je odgovoril, da bi se vsedla v avto in odpeljala. Jaz pa bi dal namesto 50 evrov, nedefiniran znesek, mnogo višji.
Če jim ne dovoliš, to avtomatsko pomeni pobeg. Poleg vsega drugega, kar si ušpičil.

UkrFTW! ::

Skratka,

tu na forumu smo zvedeli, da če delaš "prekršek" na nepremičnini, ki jo imaš v lasti ali pa ni javno dobro, sme policaj samo do meje nepremičnine z javnim dobrom. Zato je Mato glup ko kanta in se to še dolgo ne bo spremenilo na boljše.

UkrFTW! je izjavil:

Skratka,

tu na forumu smo zvedeli, da če delaš "prekršek" na nepremičnini, ki jo imaš v lasti ali pa ni javno dobro, sme policaj samo do meje nepremičnine z javnim dobrom. Zato je Mato glup ko kanta in se to še dolgo ne bo spremenilo na boljše.

Torej če jaz hodim nag po parceli ki je moja in če hodim nag po mestu je to isto in lahko policija v obeh primerih enako pristopi do mene in me oglobi? =) Ali pa če me vidi v mojo hišo čez okno kako sem nag?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Machete ::

Mato in Feryz sta kot debata v zgodnjih 90ih. Polno urabnih mitov in 'nadmudrenja' kepov.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

darkolord ::

Mato989 je izjavil:

Torej če jaz hodim nag po parceli ki je moja in če hodim nag po mestu je to isto in lahko policija v obeh primerih enako pristopi do mene in me oglobi? =) Ali pa če me vidi v mojo hišo čez okno kako sem nag?
Za prehitro vožnjo te bo oglobila v vseh treh primerih.

darkolord je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Za prehitro vožnjo te bo oglobila v vseh treh primerih.

A res? Torej če jaz vozim 100km/h po lastni parceli (recimo da je dovolj dolga) in se mimo pripelje policija pridejo na mojo parcelo in me oglobijo? =)

darkolord ::

Če si storil prekršek, potem boš oglobljen.

darkolord je izjavil:

Ne ne, če sem storil prekršek in me DOBIJO, bom skoraj zagotovo oglobljen... prkrškov sem storil že ničkoliko in nisem bil oglobljen =)

feryz je izjavil:

Sveta avtoriteta je nedolgo nazaj to doživela.
Če vas zanima, kako kultiviran policaj pristopi, vam razložim.
Ustavila sta na cesti, poleg hiše in me vprašala, če lahko pristopita k meni. Rekel sem da lahko.
Kasneje sem ju vprašal, kaj pa če ne bi smela. In policaj je odgovoril, da bi se vsedla v avto in odpeljala. Jaz pa bi dal namesto 50 evrov, nedefiniran znesek, mnogo višji.
Če jim ne dovoliš, to avtomatsko pomeni pobeg. Poleg vsega drugega, kar si ušpičil.

Lej, sem razumel, da pojma nimaš o čem govoriš že ko si objavil prvi post. Ni se več treba matrat in dokazovat, da pojma nimaš. Kaj točno ima ta pravljica, ki si jo tukaj napisal z konkretno temo? O kakem pobegu sanjaš? A sta policista pristopila do tebe, po tem, ko si pijan pripeljal domov? tolk da bomo vsaj bežno poskušal razumet, kaj imajo tvoje blodnje z dejansko temo. In kaj ima to brezvezzno napihovanje z idiotizmom, da policist ne sme stopit na dvorišče, če nima sodnega naloga ali ni ogroženo življenje.

UkrFTW! je izjavil:

Skratka,

V bistvu je še bolj idiotsko. Določeni reveži dejansko verjamejo, da lahko delajo prekrške kjerkoli kot jim paše, potem se pa skrijejo na dvorišče in jim čudežno nihče nič ne more.

Mato989 je izjavil:

darkolord je izjavil:

Ne ne, če sem storil prekršek in me DOBIJO, bom skoraj zagotovo oglobljen... prkrškov sem storil že ničkoliko in nisem bil oglobljen =)

Saj o tem je dovora v temi. OP je naredil prekršek in so ga dobili. Tako da lahko nehaš delat bedaka iz sebe in greš nazaj nag laufat po dvorišču.

Zgodovina sprememb…

da razčistimo par idiotizmov:

Policist vsekakor sme stopiti na zasebno dovorišče. Lahko se tudi sprehodi čez celo odvorišče in pozvoni pri vratih. Mirno lahko tudi kogarkoli ogovori, ne glede na to ali se nahaja na dvorišču ali na javni površini. Še več pri tem sme opravljat določene naloge (kamor sodi tudi opazovanje) in tudi ukrepati v kolikor zazna kršitve. Zgolj dejstvo, da ni imel sodnega naloga ali izrecnega dovoljenja lastnika na legalnost samega postopka popolnoma nič ne vpliva. Seveda pa se policist ne sme na dvorišču zadržaveti več kot je nujno. Ravno tako mora na zahtevo lastnika dvorišče zapustiti v najkrajšem možnem času.

Treba se zavedat, da dvorišče ne uživa enakega statusa po ustavi kot zaprta nepremičnina (hiša, stanovanje...). In enako kot lahko na dvorišče stopi naključni mimoidoči, ki je prišel vprašat koliko je ura, to lahko stori tudi policist me dopravljanjem uradne dolžnosti.

Kot drugo, zgolj zato ker je nekdo parkiral na dvorišču in skočil ven iz avta ne pomeni, da čudežno ni več udeleženec v prometu. Kar v praksi pomeni, da sme policija zoper njega ustrezno ukrepati zaradi kršitev prometnih predpisov. Lahko mu tudi odredi alkotest.

Alkotesta voznik ni prisiljen opravit in ga lahko mirno zavrne, pri čemer je povsem vseeno ali to stori na dvorišču ali na cesti. Ravno tako so enake posledice za zavrnitev alkotesta.

Bedakov, ki so se poskušali na sodišču branit s tem, da je postopek policije zoper njih protizakonit, ker se je zgodil na dvorišču se ne manjka. In taka butasta argumentacija na sodiču seveda ne zdrži. Prvostopeskih sodb žal pri nas ni javno objavljenih, je pa več kot dovolj odločitev Višjih sodišč, ki so to potredila. Dejansko edini način, ki v taki situaciji lahko pije vodo, je to da domnevni storilec uspe vzpostavit z zadostno verjetnostjo, da ni bil udeleženec v prometu. Ampak večina (kot vidimo tudi v tej temi) je bistveno preneumnih zato in se sami pokopljejo s tem, da priznajo, da so dejansko vozili ampak zmotno verjamejo, da je postopek zoper njih protizakonit, ker so bili na zasebnem dvorišču.

Je pa res, da tudi prikazat, da posametnik ni bil udeleženec, je pogosto zelo težko, sploh če policaji s tabo pripeljejo na dvorišče.

TZ24 ::

Bravo Tidule! Prebiram temo in ne morem verjeti, da je dejansko tako veliko pametnjakovičev na cesti,ki mislijo, da so pametni, plačujejo kazni in delijo nasvete kar tako malo na počez.

PacificBlue ::

Saj vsak policaj, ki stopi na tvoje dvorisce te ne bo oglobil. Pri meni je celo kupil domace kokosje jajce.
I’m out.
:3

janez2503 ::

ubistvu sm hotu tle zvedt ce se kdo is tem ukvarja in da ve zakaj se gre da bi mi dal kontakt da mu posljem papirje iz sodisca ker se mi ne da dolgovezit,...
doloceni komentatorji pa ,.......

Ukvarja s cim? Zagovarjanjem pijanih norcev? Nasvet kaj naredit sem ti dal v prvem odgovoru. Zahvali se policaju, da te je vsaj zacasno spravil s ceste.

Zgodovina sprememb…

LukiYo ::

janez2503 je izjavil:

ubistvu sm hotu tle zvedt ce se kdo is tem ukvarja in da ve zakaj se gre da bi mi dal kontakt da mu posljem papirje iz sodisca ker se mi ne da dolgovezit,...
doloceni komentatorji pa ,.......

Odvetniki se ukvarjajo s tem. Jih je precej v Sloveniji.

Mare2 ::

Tudi jaz se strinjam 100%. Pijanci ne sodijo na cesto, kaj šele za volan. Upam, da te ne srečam nekje na cesti, ko boš vozil nasproti, pijanega seveda. Strezni se.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Manjši posek v lastnem gozdu in kazen zanj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10332697 (3646) 111111111111
»

Pihanje 0,0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7610016 (7479) destroyer2k
»

Pravni nasvet

245153 (4338) MIHAc27
»

Deljena krivda, namesto 100% krivda pešca (strani: 1 2 3 )

11320724 (18049) amigo_no1

Več podobnih tem