» »

Je Zoki poštenjak ali baraba?

««
18 / 23
»»

Utk ::

Tolk ga že ima pod kontrolo, da se mu na sodišču ne bo nič zgodilo. Ali pa na fursu.
Saj za ostalo se zokiju itak jebe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

tony1 ::

Golob je bil podpredsednik PS in je njegov sluga ostal še iz tistih časov. Botru, ki si mu enkrat poljubil roko ne moreš več obrniti hrbta, niti splezati nad njega.

Po eni strani je za njegov politični vzpon posredno kriv Kučan (pisal sem že, da se govori, da so Kučanovi izgnanstvo med drugo vojno preživeli v bližini (kar koli že to pomeni) familije Zokita), neposredno pa, ironično, JJ, ko ga je dal razrešiti iz Mercatorja.

Zokita politika sploh ni nikoli zanimala, ker si kot politik preveč na očeh javnosti - no, pa je našel pozicijo, kjer lahko dela kot "poslovnež"... :))

dronyx ::

tony1 je izjavil:

Zokita politika sploh ni nikoli zanimala, ker si kot politik preveč na očeh javnosti - no, pa je našel pozicijo, kjer lahko dela kot "poslovnež"... :))

Manjši problem nastane, ko je tak "poslovnež" enkrat premočan in dela kar hoče ter se ga vsi bojijo. V kaj se potem taka država spremeni pa nima smisla razlagat. :))

Če se prav spomnim je nekdo na svoji koži celo občutil, da se ne smeš tu zameriti niti Vučiću, ker lovke očitno segajo daleč. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

kamiKaZaA ::

Invictus je izjavil:

Zoki nad pravnim sistemom ? Malo morgen... Pač policija in tožilstvo sta pač nesposobna in prelena ter najbrž tudi podkupljena.

Drugim očitaš, da so naivni a na koncu ravno sam izpadeš najbolj naiven. :))8-)

Če Zoki ne bi imel takšne moči kot jo ima in ne bi bil nedotakljiv, ter "nad pravno državo" bi že zdavnaj sedel, ker ne bi prihajalo do naključij, ko bi moral 100% sedet, da potem tožilka "pozabi" vložiti tožbo... ;)

Ti pa bodi še naprej naiven, ko misliš, da so tožilci in policija nesposobni. Naša ustava je luknjasta kot švicarski sir ravno z namenom (saj so jo tako po nareku spisali ustavni sodniki), če bi se kdaj zgodilo, da bi kdo od pomembnih moral oditi sedet, da ga potem na tak način rešijo zapora. In Zoki je eden takšnih. Pa Kangler. Pa še bi lahko dalje našteval oz. po domače, če si "naš" te nima kaj skrbeti, sedel ne boš, pa magari boš imel 10+ kazenskih ovadb kot jih je imel Kangler in so vse lepo ovrgli (pospravili v predal).

Kangler pa se sedaj tolče po prsih, da ni bil nikoli nič kriF in da nima nobenih kazanivih dejanj. Pa je temu res tako? Za naivne seveda je vse to res. ;)

Nepojasnen izvor 150.000 eurov je pojasnil, da jih je zaslužil kot kmetovalec, ko je prodal 3 bale in 2 merjasca, ter tako zaslužil legalno 150.000 eurov. Naivni seveda nasedejo. Tožba pa je padla na sodišču, ker so jo morali pospraviti v predal. Kangler opran vseh krivd prejemanja podkupnine, pranja denarja in neplačveanje davkov za prejeto darilo v obliki 150.000 eurov kot provizija od poslov, katero je potem položil na banko, da je legalno kupil nepremičnino pod Pohorjem. Pa to je samo ena ovadba od 10+ kaznivih dejanj s strani Kanglerja.

Zgodovina sprememb…

Z.J. in njegova la famiglia je kot opažam za marsikoga postala kar velik problem. Ne samo, da je on sedaj na vrhu hirarhije, z močnimi povezavami na Balkanu, ampak je problem tudi v tem, ker njegove velike svinjarije so vidne iz vesolja in ljudje se seveda sprašujejo, kako ta sistem v bistvu deluje. Če je Furs sposoben izterjati od vsakega navadnega kekca praktično takoj tudi miniamlni dolg, kako ni sposoben v primeru milijonov sinov Z.J. tega v DESETIH LETIH? Ne da ni sposoben, to očitno ne smejo! Pa seveda tega je pri nas veliko, ni tako samo pri njemu in familiji. Tako to deluje zadnjih 30 let, ne glede na to, kdo pride na oblast. Problem pri Z.J. je v tem, da se začne raja spraševat, kaj je narobe s to državo, ko to vidi, ker je pač preveč na očeh javnosti! Ampak dokler je tako kot je, se ne sekirajo kaj dosti. Lahko pa nekoč ne bo tako kot je in zna biti...Ko postaje raja enkrat besna...:))

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

dronyx je izjavil:

Če je Furs sposoben izterjati od vsakega navadnega kekca praktično takoj tudi miniamlni dolg, kako ni sposoben v primeru milijonov sinov Z.J. tega v DESETIH LETIH? Ne da ni sposoben, to očitno ne smejo! Pa seveda tega je pri nas veliko, ni tako samo pri njemu in familiji. Tako to deluje zadnjih 30 let, ne glede na to, kdo pride na oblast. Problem pri Z.J. je v tem, da se začne raja spraševat, kaj je narobe s to državo, ko to vidi, ker je pač preveč na očeh javnosti! Ampak dokler je tako kot je, se ne sekirajo kaj dosti. Lahko pa nekoč ne bo tako kot je in zna biti...Ko postaje raja enkrat besna...:))

Ja, ni pač Zoki problem, je samo najbolj na očeh...

Drugače pa od kolega, ki je delal na FURS softwaru...

Tam obstaja bela lista ljudi in podjetij, ki se jih NE PREVERJA.

Zato pač lahko vidimo, kako neko podjetje v državni lasti 3 leta ne plača prispevkov, pa nikomur nič... Ko jaz zamudim s plačilom 10,01 EUR (10 EUR je meja dolga na FURSU za izvršbo), dobim takoj obvestilo, da sem nekaj zajebal oz. nisem plačal...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Ja, ni pač Zoki problem, je samo najbolj na očeh...

Pa to jaz razlagam, da je glavni problem. Z.J. je povečevalno steklo, s pomočjo katerega tudi navadna raja lahko razume delovanje sistema in marsikdo se čudi, kako je to sploh možno. In tega seveda nočejo. ;)

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Jaz razumem Zokija kot front mena za odvračanje pozornosti.

Vsi se ukvarjajo z njim, ostali pa veselo kradejo pri belem dnevu...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Jaz razumem Zokija kot front mena za odvračanje pozornosti.

To ne bo držalo. Z.J. sigurno ni neka dummy za odvračanje pozornosti. Sistem ima z njim problem, ker mora vedno znova javno razkriti, kako dejanko deluje in kaj vse je možno, če si del njihovega establišmenta. Zaenkrat so to sicer samo krajše novičke v medijih. Celo veliki JJ ne zganja nekega kravala. Ali se je postaral, ali pa je ugotovil, da je tudi sam navadna karikatura, ki je tak sistem pomagal graditi (ne vem sicer ali hote, ali nehote, pa niti ni važno - imamo kar imamo).

feryz ::

Take zgodbice me vedno spomnijo na en pripetljaj.
Pred par leti me kliče kolega, nadzorni, ki dela po celi Evropi.
Je prišel na projekt v Slovenijo in sicer je elektro nekaj večjega renoviral.
Dobil je projekt, finančne okvire, časovnice, normative, skratka vse jasno. Po uvodnem sestanku mu je bilo še bolj jasno.
Projekt je trajal leto dni in tik pred zaključkom, so iz minstrstva poslali enega gušterja, naj malo pregleda zadeve, papirologijo, način dela, skratka naj se nauči, kako se projektom streže.
In je ta nadzorni pojamral, da je sicer mulc priden, ampak da mu ni nič jasno.
Recimo zakaj so bageristi kopali za temelje več 10 ur, če se je zgradba samo renovirala.
Ali zakaj se je naročilo strešnega cegla za 2000 m2 strehe, če pa je strehe zgolj 1000 m2.
Ali zakaj se je naročilo 200 m3 cegla, če so zidovi ostali.
Ali zakaj 500 m2 stavbnega pohištva, če je steklenih površin zgolj 300 m2.
Itd, itd...
Finančno je sicer vse klapalo, aneksov začuda (v resnici ne) ni bilo treba, le količine materiala in storitev so bile hmmmm, čudne!?

Ok, pod črto, ko sva se slišala čez par dni, sem ga povprašal o problemu z gušterjem in mi je nadzorni povedal, da je govoril z investitorji o tem in mulca so takoj čudežno potrebovali drugje. Tudi poročila mu ni bilo treba napisati.

mirator ::

Ne vem, kaj se tako čudite? Kje smo že na lestvici korupcije? Zakaj vsi vemo, da je nekaj narobe pa se nihče noče osebno angažirati in zadeve popraviti, razen seveda anonimno na nekem forumu?
Sicer bi lahko bil enoznačen odgovor, da zato, ker smo vsi ovce. Pa ne drži povsem tako. Bolj drži to, da za drobtinice zatisnemo obe očesi ali pa se ne želimo izpostavljati pred strahom šikaniranja.

mirator je izjavil:

Ne vem, kaj se tako čudite? Kje smo že na lestvici korupcije? Zakaj vsi vemo, da je nekaj narobe pa se nihče noče osebno angažirati in zadeve popraviti, razen seveda anonimno na nekem forumu?
Sicer bi lahko bil enoznačen odgovor, da zato, ker smo vsi ovce. Pa ne drži povsem tako. Bolj drži to, da za drobtinice zatisnemo obe očesi ali pa se ne želimo izpostavljati pred strahom šikaniranja.

To ne drži. Tako kot včasih v komunizmu, nisi imel nič za naredit, ker je bil sistem enostavno premočan, je danes povsem enako. Sistem je premočan in to vemo. Resda metode niso enake, kot včasih, samo enako te lahko uničijo, če želijo. V bistvu se sistem od tistega v komunizmu sploh ne razlikuje tako zelo. Nek današnji "partijec" da ukaz in se ti hitro začno dogajati razne neprijetnosti. že Furs te lahko tako strese iz gat, da tanko piskaš, na drugi strani ne uspe familiji Z.J. v 10 letih nič naredit, ker je prišla taka direktiva iz vrha današnje "partije". 10 let se ukvarjajo z neko ubogo davčno izvršbo!? Nimaš kaj proti takem sistemu. Največ kar lahko narediš je, da se norca iz tega delaš po internetu. Ampak to seveda na sistem nima nobenega vpliva. :)) :)) :))

Zgodovina sprememb…

NuMaN ::

kako da Solatko ni komentiral Jurčkov odpis dolga, tcc tcc.
Je že teden od tega.

Sicer pa, kdor molči, desetim odgovori. :))

LeQuack ::

dronyx je izjavil:

Nimaš kaj proti takem sistemu. Največ kar lahko narediš je, da se norca iz tega delaš po internetu. Ampak to seveda na sistem nima nobenega vpliva. :)) :)) :))

Največ kar lahko narediš je, da v takem sistemu nimaš otrok, oziroma jih čim prej pošlješ v tujino, če že, in pustiš to tvorbo da propade na dolgi rok.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Največ kar lahko narediš je, da v takem sistemu nimaš otrok, oziroma jih čim prej pošlješ v tujino, če že, in pustiš to tvorbo da propade na dolgi rok.

Ja, to glede tujine jaz vsakomur razlagam in jih poznam kar nekaj, ki so od tu odšli in sedaj delajo v tujini. Nimaš tu kaj. mariskdo misli, da je z njim nekaj narobe, pa ni. Tu je sistem tako kot je. Nepotizem, korupcija (sistemska, tako, drugačna)...Enkrat bodo morda to rešili, samo prav hitro sigurno ne, ker so korenine globoke, leta pa tečejo.

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

mirator je izjavil:

To ne drži. Tako kot včasih v komunizmu, nisi imel nič za naredit, ker je bil sistem enostavno premočan, je danes povsem enako. Sistem je premočan in to vemo. Resda metode niso enake, kot včasih, samo enako te lahko uničijo, če želijo. V bistvu se sistem od tistega v komunizmu sploh ne razlikuje tako zelo. Nek današnji "partijec" da ukaz in se ti hitro začno dogajati razne neprijetnosti. že Furs te lahko tako strese iz gat, da tanko piskaš, na drugi strani ne uspe familiji Z.J. v 10 letih nič naredit, ker je prišla taka direktiva iz vrha današnje "partije". 10 let se ukvarjajo z neko ubogo davčno izvršbo!? Nimaš kaj proti takem sistemu. Največ kar lahko narediš je, da se norca iz tega delaš po internetu. Ampak to seveda na sistem nima nobenega vpliva. :)) :)) :))

Če je v trdem socializmu nek direktor živalsko vpil na svoje zaposlene - tako kot Zoki na Mercatorijadi, na katero je nekdo prišel s Tuševo vrečko - bi ga odstavil že sindikat. Če ne bi mogel, ker je ta buddy z republiškim vodstvom, bi lahko pisal Jovanki, in tiste krivice se je kdaj tudi zares popravilo.

Danes lahko pišete Tini :-)

Še v smrtni fazi socializma je ta zmogel odstaviti nekega direktorja Mercator Investe, menda zaradi šmiranja z babami (pojma nimam, če je bilo konsenzualno ali ne)... Danes gredo uslužbenci občine raje na terapijo, večni župan bo pa od tam odšel, vsaj tako izgleda, le z nogami naprej...

Točno tako, kot je dronyx napisal. Dregni, če se upaš.
Ok, če bi mel denarja na lagerju, zase in za vsaj eno generacijo za mano, bi se še takih zadev in takih ljudi lahko lotil, tako pa...
Plus, rabiš neprebojna stekla na hiši in v avtu.

Še ena, podobna.
Me kliče kolega, včasih je bil moj podizvajalec, da rabi eno kontra ponudbo, prenavlja eno javno stanovanje. Ni frke, pošlji podatke.
Pošlje, moja punca naredi ponudbo, 8.800 evrov. Pravim, naj dvigne za 30 posto, ker itak ne bomo mi delali.
Zaokroži na 11 jurjev in pol in mu pošlje.
Un me takoj pokliče, da je premalo. Ok, mu pravim, bom podvojil "normalno" ceno, se pravi okrog 17 jurjev.
"Ne, še vedno ne bo dovolj."
"Pa dobro, koliko za vraga si dal, povej, pa bom šel čez."
In mi pove, da je on nastavil ceno na 33 jurjev, posel je dobljen, rabi pa ponudbo za vsaj 35 jurjev.
Iz 8.800 evrov!?
Sem rekel, naj si jo kar drugje najde, ker takih zadev pa res ne moreš početi.

Kapo dol, bravo. :)

V zvezi z Z.J. jaz vidim še en velik problem. Namreč če je on hipotetično nedotakljiv (zaenkrat vidimo da to absolutno drži), potem je cela "Balkanska naveza" nedotakljiva, kar pa je nevarno. Mene je včasih sram, kaj smo mi naredili s to državo. In vse to samo zato, ker se ni nikdar v 30 letih našel nekdo, ki bi postavil sistem tak, kot mora biti. Tako pa povsod sami aparatčiki, ki delajo po ukazu iz "partijskega" vrha za neke drobtinice. to ja, to ne, to ne, to pa ja...

Zgodovina sprememb…

solatko ::

ripmork - Volitve pokažejo, koliko vas je "ljubljančanov" proti. Kar se tiče odpisa, jih je veliko, saj tudi davčna dela napake, na katere se pritožuješ toliko časa, da vse zastara. V yugi so lahko davke določali na podlagi insinuanc, oziroma predvidevanj, koliko bi kmet ali obrtnik moral zaslužit.

Invictus - Vseeno bi rad od tebe podatek, koliko v cifrah, glede na to, da v kleti govorite na podlagi verodostojnih podatkov, da krade, vejo za vsakim šankom, tudi v krajih izven LJ.

arnecan1 - Zakaj lažeš? V M je nesposobno vodstvo nastavil puklavc, zaradi delnic DELO-a in potem je šlo tako dol, da je firmo kupil zapufan hrvaški tajkun. Zoki bi kupil tako hrvata, kot srba in bi postal največji balkanski trgovec s pozitivnim poslovanjem.

dronyx - Seveda, saj so politiki uredili tak sistem, kaj pa puklavc? O županih odločajo volilci in to ne po strankarskem ključu, temveč poimensko, zakaj bi določali število mandatov, če volilci dobrega župana hočejo, niti ni najdlje na tem položaju. Bog ne daj, da se zameriš puklavcu. Po navadi barabe niso ravno glasne, zakaj bi bil JJ izjema? Smo videli kako deluje sistem v zadnji jajotovi vladi, je kar nekaj ovaduhov padlo v nemilost vlade, tako v zdravstvu, policiji, šolstvu in celo gospodarstvu. Leta 1991 Demos sistema nalašč ni postavil pravilno, da so imeli od takrat čas plenit družbeno (naše) premoženje, uničevat gospodarstvo in predvsem polnit svoje riti, prednjačil pa je Lojz in poglejte, koliko si je nabral v teh letih.

kamiKaZaA - Je bil pa v finalu, kar je kretenizem ali pa veliko mariborčanov z nizkim IQ-jem ali volilcev SDS. Tudi glede na priljubljenost vijolic, je inteligenca bolj na nivoju Drave. Saj bi bil procesiran, če bi delal napake pa jih ne, ker uboga svetovalce, puklavca pa na vsaki korenini spotaknejo, samo, da se približa sodišču. Zahvali naj se odvetnikom, da je sploh še na prostosti.

tony1 - Od kdaj je Golob v stranki SDS? Samo v tej stranki imate večnega, nezmotljivega in edinega predsednika in vsi morajo kimat vi isto stran. Morda je pa za državo dobro, da se z županom glavnega mesta, razume, saj je kar nekaj poslov skupnih.

NuMaN - Zakaj bi komentiral uradne ugotovitve, saj Petana in drugih tudi ne komentirate, je pač zastaralo, zakaj in kdo je odgovoren pa,...... Morda pa davčni dolg ni bil pravilno ugotovljen, kot pri Snežiču, ki na sodiščih spodbija en primer za drugim.
Delo krepa človeka

" tony1 - Od kdaj je Golob v stranki SDS?"

Que? Vsaj dvakrat sem v tej temi že napisal: Golob je bil podpredsednik PS in slikan je bil, ko je sedel zraven Zokita, na neki prireditvi PS na Kongresnem. To se je dogajalo že dolgo nazaj, preden je Zoki neuspešno postal mandatar.

tony1 - In zato ga brezpogojno uboga? Take ovce imate samo v SDS-u.
Delo krepa človeka

Tako je, v PS ni šel nihče z idejo, da bo oponiral šefu. Kdor ne, je že zdavnaj šel ven iz PS. V PS so samo še ovce. In golobčki.

Hahahahaha, če nekdo pove, da je Zoki boter, Golob pa nekdo, ki mu je poljubil roko, je zdaj eksponent Kleti? :))

Slab poskus družbenega nadzora. Dajte si izmisliti kaj boljšega. 8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Še enkrat da se vrnem k primeru davčnega dolga v familiji Z.J. Furs kot vemo ni uspel v dolgih 10 letih tega rešit in izterjat dolg. Če je kdorkoli od nas kaj dolžan Fursu je izvršba naslednji mesec. Tu deluje sistem res ko švicarska ura. Samo ne ko gre za familijo Z.J. Ampak v 10 letih so se menjale vlade, na oblasti je bil tudi domnevni poštenjak JJ, ampak tudi njemu očitno ni uspelo izterjat tega dolga (čeprav Furs bi moral biti neodvisen, ampak sigurno ni, ker neodvisno ni pri nas čisto nič). Še največji revež, ki se mi pa res smili v tej zgodbi je nesrečnik, ki so mu dali reševat ta primer. Pritiski so morali biti siloviti. Ampak če spet pride na oblast domnevni poštenjak JJ, kdo mislite da bo v tej farsi nastradal? Ja ta revež, ki ni uspešno rešil primera davčne izvršbe! LOL :)) :)) :))

Jaz trdim že vrsto let, da je največji problem Slovenije dejansko JJ. On je po moje ves čas zagovarjal stališče, da sistem pri nas ni slab, samo napačni ljudje so na pozicijah. In ko pride on na oblast menja ljudi na pozicijah. Ampak kaj se izkaže? Je sistem deluje enako, samo face so druge. Aparatčiki, ki poslušajo brezpogojno ukaze nekih "partijcev". Dobro, danes niso samo eni "partijci", ampak jih je več. Samo to so spet samo nianse. Izkaže se, da JJ deluje povsem enako kot ti, ki mu gredo tako na živce. In potem seveda je tako kot je in bo še dolgo vrsto let.

Zgodovina sprememb…

HrščPščvnk ::

takole dejmo se vsi včlanit v politično stranko ZJ oziroma povezanih strank PS, SD, SDS,... po nekh letih z mal komolčkanja priplezemo višje pa spremenimo sistem
Hrošč Puščavnik, ogrožena živalska vrsta iz Tivolija.

Zgodovina sprememb…

HrščPščvnk je izjavil:

takole dejmo se vsi včlanit v politično stranko ZJ oziroma povezanih strank PS, SD, SDS,... po nekh letih z mal komolčkanja priplezemo višje pa spremenimo sistem

Če boš prilezel tako visoko, verjemi na besedo, boš postal aparatčik, ki bo potrpežljivo prenašal ukaze aktualnega "partijskega vrha". Še vsi, ki sem jih poznal in so šli v politiko z idejo, da bodo nekaj spremenili, so postali aparatčiki. Pa jim ni hudega. Načela pa tudi ne moreš speči v pečici ali namazati na kruh. Z načeli tudi ne moreš kupiti letalske karte za Zanzibar. :))

Zgodovina sprememb…

solatko je izjavil:

NuMaN - Zakaj bi komentiral uradne ugotovitve, saj Petana in drugih tudi ne komentirate, je pač zastaralo, zakaj in kdo je odgovoren pa,...... Morda pa davčni dolg ni bil pravilno ugotovljen, kot pri Snežiču, ki na sodiščih spodbija en primer za drugim.

Saj sem se malce samo hecal, ker vedno zagovarjaš Zokija.

Če pa primerjamo Snežića in Jurčka, ni primerjave: prvi je sposoben, drugemu pa je ati zrihtal, da je delal maturo izven roka. Sicer ne vem kako se je to končalo in ali je bil kak epilog.

Damjan je sposobnejši, sicer končal v osebnem stečaju, čeprav se mi zdi, da je to bil samo del družinske taktike.

Za Petana - a je to tisti pri DZS?

Sicer pa, kot sem pisal dva dni nazaj, grmovja in šavja še niso obrezali, tako da zaseda skoraj polovico pločnika, so pa obnovili kolesarske črte.

Sicer lahko pišem na MOL, ampak bodo zrihtali tudi brez tega, vprašanje samo, kdaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

Kurzweil ::

Baraba!

wcpapir ::

Že prej sem vedel, da je Zoki poštenjak, v mojih očeh je to oseba, ki ne škodi drugim.

Ko sem poslušal AIDEa podcast pa je to samo potrdil. Sposoben mož.

Ravno en toliko kot tvoj naziv.
Tudi vonj je enak.

wcpapir je izjavil:

Že prej sem vedel, da je Zoki poštenjak, v mojih očeh je to oseba, ki ne škodi drugim.

Prva žrtev Stožic
Zaradi velike krize v gradbeništvu so v najtežjem položaju srednja in mala podjetja. Med takšnimi je tudi Splošno ključavničarstvo Varkos Selinšek, katerega lastnik ni zdržal psihičnega pritiska in je na začetku tedna naredil samomor.

https://old.delo.si/gospodarstvo/prva-z...

To podjetje je kasneje bankrotiralo, ker ni dobilo plačila in je več kot 100 ljudi ostalo na cesti. Torej Zoki res ne škodi drugim?

Opankar ni nič kriv.
Je zastaralo na sodišču, torej res ni.

"Če pa primerjamo Snežića in Jurčka, ni primerjave: prvi je sposoben, drugemu pa je ati zrihtal, da je delal maturo izven roka. Sicer ne vem kako se je to končalo in ali je bil kak epilog."

Jurček je uspešno naredil maturo v tistem 1 in tričetrtinskem roku, in kasneje tudi magisterij (me zanima koliko je mentor koštal). Naloga je dosegljiva na spletu, videli boste, da brezveznik niti kazala ni poštimal kot bi bilo treba :))

kasneje tudi magisterij

Na kateri univerzi? Iščem na Ljubljanski, pa nič ne najde za njega, so neki drugi Jankovici.

Žal ne pomnim, očitno ni bilo vredno spomina... Možno, da kakšne privat zadeve... Poglej še na Cobiss...

Nasla na Cobiss.
Vpliv vodje na uspešnost podjetja. Gea college. Magistr, 24strani...
Kazalo: error bookmark not defined

T440 ::

Kot bi prostitutko spraševal, če je še devica.

NuMaN - Zrihtal mu je samo to, da je maturo opravljal v prvem roku, ker je naredil popravca dovolj hitro, nič drugega. Če se že ukvarjate z drugimi, se pozanimajte za celotno zgodbo in ne na pol, ostalo pa gostilniške debate.

kamiKaZaA - Poizvedi pravi razlog za samomor in pozanimaj se, kdo ni plačal ali MOL (ZJ) ali privatnik, katerega podizvajalec je bil dotični privatnik. Zoki je postavil javno vprašanje državnim organom, na kakšen način lahko MOL zakonito plača, neplačanim podizvajalcem pa tega načina ni, ker je MOL račune plačal, za isto soritev pa zakonito ne moreš plačat 2x. Pozitivnega odgovora seveda ni dobil in, če bi MOL kljub temu račune še enkrat plačal, bi se danes pogovarjali o dvojnih plačilih, od katerih je šlo eno plačilo v Zokijev žep.

tony1 - Ja, Snežič je pošten, ker je znal uporabiti vse luknje v zakonodaji, Jurček pač ne, samo v toliko je sposobnejši.

T440 - Velika večina poslovnežev je baraba, več ima večja baraba je, seveda v očeh tistih, ki niso nikoli nič ustvarili.
Delo krepa človeka

" tony1 - Ja, Snežič je pošten, ker je znal uporabiti vse luknje v zakonodaji, Jurček pač ne, samo v toliko je sposobnejši."

Kar je naredil v lajfu je:
-podedoval fotrovo firmo, s katero je foter kupoval zemljišča na katerih je Mercator nato zidal MCje, med tem je bil pa foter predsednik uprave M.; to sploh ni problematično in sploh ne bi bil problem v nobeni normalni državi
-fotrovo firmo je spravil v bankrot in za sabo pustil miljone dolgov; hallmark sposobnega biznismena, še Trump bi mu bil fouš

Skratka, ko bo foter enkrat ostal brez pozicije bosta oba Jurčka (butec & butec) klošarila na Tromostovju...

solatko je izjavil:

NuMaN - Zrihtal mu je samo to, da je maturo opravljal v prvem roku, ker je naredil popravca dovolj hitro, nič drugega. Če se že ukvarjate z drugimi, se pozanimajte za celotno zgodbo in ne na pol, ostalo pa gostilniške debate.

Ni res. Jurček je delal maturo eksluzivno, zunaj urnika, je ati zrihtal s svojim vplivom.

Je pa možno, da potem to ni veljalo, ko je zadeva prišla v javnost.

Dejstvo pa je, da so spet bila mutna posla. Zoki pa se je ven vlačil družina pa to ...

Je pa zadeva že dokaj stara, nihče se ne bo izpostavljal, tako da bo to ostal še en izmed zaznamkov dinastije "Zoki".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

Utk ::

Zoki je postavil javno vprašanje državnim organom, na kakšen način lahko MOL zakonito plača, neplačanim podizvajalcem pa tega načina ni, ker je MOL račune plačal, za isto soritev pa zakonito ne moreš plačat 2x.

Zakaj so izbrali Grep, če ni bil sposoben tega speljat, in kam je šel denar iz Grepa, če ni šel podizvajalcem?
Vemo kam:
Zoranu Jankoviću in podjetjem njegove družine policija zaradi nakazila 500.000 evrov, ki ga je graditelj Športnega parka Stožice, družba Grep, nakazala na račun podjetij v lasti družine Janković, očita kaznivo dejanje pranja dejanja.

Zdaj se sprenevedat, da MOL ni kriva za to...morda MOL res ne, Janković osebno pa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Jeffreyy ::

T440 je izjavil:

Kot bi prostitutko spraševal, če je še devica.

V katoliških državah se mora to posebej preverit, ker v njih velik del populacije verjame, da je nosečnica lahko devica.

solatko je izjavil:

kamiKaZaA - Poizvedi pravi razlog za samomor in pozanimaj se, kdo ni plačal ali MOL (ZJ) ali privatnik, katerega podizvajalec je bil dotični privatnik. Zoki je postavil javno vprašanje državnim organom, na kakšen način lahko MOL zakonito plača, neplačanim podizvajalcem pa tega načina ni, ker je MOL račune plačal, za isto soritev pa zakonito ne moreš plačat 2x. Pozitivnega odgovora seveda ni dobil in, če bi MOL kljub temu račune še enkrat plačal, bi se danes pogovarjali o dvojnih plačilih, od katerih je šlo eno plačilo v Zokijev žep.

Stožice je gradilo podjetje Grep. MOL je nakazal denar Grep-u, Grep pa bi moral podizvajalcem. Lastnik Grep-a pa je bila familija Janković bolje rečeno Jurček Janković. In nisem vedel, da si tako neumnen, da ne veš, da je Janković nakazal denar MOL-a in je potem ta denar Jurček zadržal oz. ga prenakazal na Ciper in da je to bila največja kraja pri belem dnevu vsem na očeh in se na koncu ni nič zgodilo, ker je familija Janković nad državo, nad sodstvom in nad novinarji, kateri niso smeli vprašati lastnika Grep-a (Jureta Jankovića) zakaj ni plačal podizvajalcev, ampak smo po medijih samo gledali kako je Janković izjavil, da je on plačal podjetju, katero je gradilo (Grep-u) in da je on svoje opravil. In novinraji bi potem morali spraševat lastnika Grep-a zakaj ni dal dalje denarja podizvajalcem, pa tega niso storili. Sodstvo pa tudi ni ošpravilo svojega dela.

Na ta način si je familija Janković prisvojila več kot 30 milijonov evrov od MOL-a za katere na koncu ni bilo potebno plačati davka, dobička, niti podizvajlcev in je vse skupaj zastaralo. Le kako je to možno v "pravni" državi?

Sodstvo bi moralo zapreti Jurčka Jankovića že zaradi pranja denarja, ker so prejeli več 10 milijonske zneske in niso plačevali podizvajalce (imeli zato dobiček) na koncu pa je brez plačlia vseh davkov pristal ta denar na Cipru. Čista kraja davkoplačevlalskega denarja (MOL-a) in potem pranje tega denarja.

@solatko dokazal si, da si še bolj neumen od najbolj neumnega Slo-techovca, katerega ne bom omenjal, ker bo takoj predlagal izbris tega komentarja.

kamiKaZaA je izjavil:

Le kako je to možno v "pravni" državi?

O kakšni "pravni" državi je govora? Slovenija ni bila nikdar pravna država, saj je cela skupina ljudi nedotakljivih za organe pravne države. Seveda tako pravna država ne deluje in to niso organi pravne države. Po stopnji korupcije in koliko naš sistem odstopa od ideala pravne države smo po moje mi v EU čisto na koncu, skupaj s Hrvati in Bolgarijo. Katastrofa, ki se jo en del populacije ne zaveda, drugemu delu pa je čisto vseeno.

Nič nenavadnega, saj je že Martin Krpan tovoril sol na svoji kobilici...

Indeks zaznave korupcije 2023 je objavila nevladna organizacija Transparancy International. S 56 točkami od stotih, kar je enako kot lani, je Slovenija še naprej pod povprečjem Evropske unije, ki znaša 65 točk. Med vsemi državami sveta se je uvrstila na 42. mesto, kar pomeni, da je zdrsnila je eno mesto nižje kot v letu pred tem, je v sporočilu za javnost zapisala Komisija za preprečevanje korupcije.

Slovenija si na lestvici zaznave korupcije 42. mesto med 180 državami deli z Italijo in Dominico. Glede na lanske rezultate je padla za eno mesto, kar gre pripisati izboljšanju rezultata Češke, s katero si je lani delila uvrstitev.

Podobno kot Slovenija so v Evropski uniji pri svojem rezultatu v primerjavi z lani nazadovale tudi Švedska (s 83 na 82 točk), Nemčija (z 79 na 78) in Francija (z 72 na 71), napredovale pa so med drugim Estonija (s 74 na 76), Češka (s 56 na 57), ki je prehitela Slovenijo, in Slovaška (s 53 na 54). Hrvaška (50), Italija (56) in Avstrija (71) so dosegle enako število točk kot lani.

https://www.rtvslo.si/slovenija/na-svet...

Utk - Tebi je vse jasno, Brezigarjeva pa je kot ministrica iskala cel mandat, dokaze proti Popoviču in Zokiju pa ni mogla ob toliko gostinskih novicah, najti niti za eno prevnomoćno obtožnico, da bi lahko speljali postopek. Torej je res nekaj narobe ali je vse po zakonu ali pa je Zoki genialc, katerega lahko pravnomočno obravnava samo šank.

kamiKaZaA - Tebi se pa res blede, Grep pa familija Jankovič, kot lastniki? Res je vroče, zato bodi raje v senci in ne pij toliko.
Delo krepa človeka

slon4 ::

Zelo nasprotujoče si trditve.. Komu verjeti? To je zdaj vprašanje? Najbolje, da se vsak sam informira o tej blamaži...

https://vecer.com/slovenija/lep-del-den...

2 direktorja sta bila. Torej ni družine Jankovič tu zraven. Kamikaza govori nesmisle...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: slon4 ()

Sem malo pomešal. Dolgo je že tega. Electa holding je firma preko katere je familija Janković kradla pri Stožicah. In lastnika Electe sta bila Jure in Damjan Janković. Grep je pa bil samo zmesni posrednik od koder je potem denar romal na Electo in kasneje na Ciper. Po domače, denar je namesto podizvajalcem se nakazal podjetju Electa Holding d.o.o. v lasti družine Janković.

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Le kako je to možno v "pravni" državi?

O kakšni "pravni" državi je govora? Slovenija ni bila nikdar pravna država, saj je cela skupina ljudi nedotakljivih za organe pravne države. Seveda tako pravna država ne deluje in to niso organi pravne države. Po stopnji korupcije in koliko naš sistem odstopa od ideala pravne države smo po moje mi v EU čisto na koncu, skupaj s Hrvati in Bolgarijo. Katastrofa, ki se jo en del populacije ne zaveda, drugemu delu pa je čisto vseeno.

Saj zato sem pa dal "pravna" država v narekovaje in s tem nakazal, da mi nismo p od pravne države. ;)

Drugače pa se strinjam s tvojim zapisom in tudi tvojimi prejšnjimi, kjer si dobro raztomačil vse te zadeve (svinjarije).

Meni je smešno tudi to, ko pademo za kakšno mesto na področju digitalizacije takoj delajo neke akcijske načrte, medtem ko smo že dolgo pri vrhu EU po stopni korupcije, samo tu pa nikakršnih akcijskih načrtov, ničesar, ker seveda vedo, da tega problema ne želijo reševati, pa je za prihodnost te države mnogo bolj pomemben in usoden, kot pa digitalizacija.

Zgodovina sprememb…

««
18 / 23
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lokalne volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25248277 (41797) SimplyMiha
»

Zoki zmagal, Kangler v drugi krog (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30190219 (84757) lexios

Več podobnih tem