» »

Je Zoki poštenjak ali baraba?

Je Zoki poštenjak ali baraba?

««
27 / 27
»
»»

mirator ::

tomlin je izjavil:

... in hitenje z izvedbo, kot da gre za kakšno zasebno investicijo, ne pa za infrastrukturni poseg na vodovarstvenem območju glavnega mesta....

Ne gre za zasebno investicijo, so pa znaki (protesti, tožbe, sprenevedanja, laži, ignoranca...) da gre za osebni interes.

dronyx ::

Tole nastaja v Ljubljani:

Meni to izgleda, kot bi razneslo plinovod in bi cevi zabrisalo ven iz zemlje na površje. Je pa kot kaže to neka umetniška inštalacija, kjer se bo pretakala voda. Cena tega železja pa menda 544.000 evrov brez davka na dodano vrednost. :))

Legende.

Daniel ::

Ali če prevedemo v jezik za tiste, ki ne živijo na državnih razpisih... To kar vidite je visoko razkošna popolnoma opremljena družinska hiša z bazenom, skupaj s parcelo in vsemi papirji. Ali 1,5 navadne družinske hiše.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Daniel je izjavil:

Ali če prevedemo v jezik za tiste, ki ne živijo na državnih razpisih... To kar vidite je visoko razkošna popolnoma opremljena družinska hiša z bazenom, skupaj s parcelo in vsemi papirji. Ali 1,5 navadne družinske hiše.

Ja, ampak samo železje v srebrni barvi! ;)

fikus_ ::

Vidim, da ne razumete!!! To je umetnost in umetnost nima cene!!!

S/OFF
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

LeQuack ::

dronyx je izjavil:

Meni to izgleda, kot bi razneslo plinovod in bi cevi zabrisalo ven iz zemlje na površje. Je pa kot kaže to neka umetniška inštalacija, kjer se bo pretakala voda. Cena tega železja pa menda 544.000 evrov brez davka na dodano vrednost. :))

Legende.

Kako bo to pomagalo mladim do stanovanja?
Quack !

LeQuack je izjavil:

Nisem zasledil, da naj bi to pomagalo mladim do stanovanja. Nekateri sicer trdijo, da bodo te cevi zdravile nespečnost in neplodnost, samo jaz v to pa ne verjamem. Nespečnost morda, če gledaš cevi toliko časa, da postaneš na smrt utrujen in zaspiš. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

mr_chai ::

Vi ne razumete, to so tubular bells, v poklon Mike Oldfieldu.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: tomlin ()

mr_chai je izjavil:

Vi ne razumete, to so tubular bells, v poklon Mike Oldfieldu.

Povsem možno, da je avtor teh cevi navdih dobil na naslovnici tega albuma. :)

Alexius Heristalski ::

Vodja nadzora Burazer. Hahaha, pa ne moreš, no. Vrhunsko trolanje.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Alexius Heristalski je izjavil:

Vodja nadzora Burazer. Hahaha, pa ne moreš, no. Vrhunsko trolanje.

Tole je videti kar resna zajebancija. Ne štekam sicer kam bo tu voda tekla, ker ni videti kot vodnjak. Oziroma ne...zgoraj iz cevi bo verjetno voda tekla v odprtino na tleh. Samo potem bo morali biti še enka zaščita, da pomotoma ne stopiš pod ta pol milijona vreden tuš, ko prideš iz name.

Zgodovina sprememb…

svecka ::

Zoki spet igra šerifa in za njega pravila privat zemlje ne veljajo.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...

tomlin ::

Ljubljani se obeta katastrofa z imenom C0

Na preiskovalni komisiji DZ je hidrogeolog Mitja Janža pričal o katastrofalnih nevarnostih projekta kanal C0, ki poteka neposredno nad najobčutljivejšim delom ljubljanskega vodonosnika. Trdi, da kanal ogroža glavni vir pitne vode za več kot polovico Ljubljane, saj se nahaja nad črpališčih Kleče ter Šentvid.

Strokovna opozorila so bila prezrta: projektant ni upošteval niti enega od predlaganih zaščitnih ukrepov. Ministrstvo in MOL so zavrnili sodelovanje s stroko, ARSO pa je izdal sklep s po Janževih besedah "napačnimi in zavajajočimi" ugotovitvami. Ugotovitev, da bi v primeru potresa lahko prišlo do izlitja odpadne vode, ki bi črpališča dosegla v manj kot treh mesecih je pošastna.
Šokantno je tudi, da je bil program zaščite podzemne vode naročen šele po umeščanju trase, kar kaže na politično vmešavanje. Minister Bojan Kumar je pričanje ponovno odpovedal-izogiba se odgovornosti!
Vprašanje je jasno: Ali bo Ljubljana sposobna zagotavljati pitno vodo, če pride do onesnaženja? Po videnem - ne.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

Daniel ::

Ma pusti ti ljubljančane, bojo pač drek na pipo točili. Očitno jim tako ustreza. Še en naš periferc, ki se je odselil v ljubljano mi je kakšno desetletje+ nazaj razlagal, da zoki vse zrihta. Če kaj rabiš greš do njega in on vse zrihta. Sicer na račun drugih in tudi mimo vseh zakonov, ampak on zrihta.

Če je to, da zoki zrihta bolj važno kot zakoni, voda in pravice tistih ljudi, katerim jih krši, potem naj pa pač tako bo.

tomlin ::

Daniel je izjavil:

Ma pusti ti ljubljančane, bojo pač drek na pipo točili. Očitno jim tako ustreza. Še en naš periferc, ki se je odselil v ljubljano mi je kakšno desetletje+ nazaj razlagal, da zoki vse zrihta. Če kaj rabiš greš do njega in on vse zrihta. Sicer na račun drugih in tudi mimo vseh zakonov, ampak on zrihta.

Če je to, da zoki zrihta bolj važno kot zakoni, voda in pravice tistih ljudi, katerim jih krši, potem naj pa pač tako bo.

Ja, res žalostno je, če se "zrihtat" šteje za več kot zakon, varnost in pitna voda. Ampak potem nismo več družba, ampak fevdalizem z lokalnimi šerifi.
In ko bo enkrat "drek na pipi" dejansko realnost – kar glede na pričanja strokovnjakov ni daleč – bo za ukrepanje prepozno. Takrat bodo pa isti ljudje, ki danes molčijo ali se norčujejo, tulili, da naj jim država pomaga.
Ampak voda ne pozna cinizma. Samo teče. In ko je enkrat onesnažena – je konec zgodbe.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

tony1 ::

Ime je znanjene, še eden:
https://www.facebook.com/share/r/164ezq...

zodiak ::

LeQuack je izjavil:

dronyx je izjavil:

Legende.

Lahko daš štrik čez in se obesiš...

lynxslo5 ::

https://www.delo.si/novice/svet/ime-pre...

Janković med kandidati za predsednika vlade Srbije.

V Sloveniji imamo župana glavnega mesta, ki je očitno dvojni državljan in bolj kot do Slovenije lojalen do Srbije.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

dronyx je izjavil:

Zadnjič sem ob pivu slišal, da so za korupcijo najprimernejši razni kipi, skulpture, vodnjaki in spomeniki. Namreč v takih primerih se zelo težko oceni, koliko je nekaj zares vredno in za koliko je zadeva preplačana. Se mi zdi da se pri nas po nekaterih mestih kar lepo postavlja razne kipe, vodnjake in skulpture. Za to cev na sliki jaz ne bi nikdar pomislil, da je vredna več kot pol milijona evrov. :))

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

dronyx je izjavil:

Legende.

To je spomenik kanalizaciji in vsem vodovodnim delom v Ljubljani.

Drugače pa ja, kar nekaj in lep primer "saj je bilo objavljeno v Mestni hiši" - ta projekt sem jaz zasledil nekje res čisto sučajno ko je zmagal na natečaju, zdi se mi najmanj 5 let nazaj. Saj to je! Dostikrat ko gledaš kake projekte (Novi Narodni dom/Ilirija, Šumi, Megaželezniška, razni brutalizmi ipd. ) si rečeš "aaah saj to ne bo tako grozno kot je na CGIju" ... potem pa ko nastane "faaaak še huje je"! :|

Po moje ta bedarija nima res nikakršnega smisla, saj stoji na poti pešcem in kolesarjem. Moja prva asociacija, ko sem to zagledal je bila, da izgleda kot bi se usral ogromni Terminator. :D

socialec ::

Terminatorji nimajo trakulje, da slučajno že serjejo tako na tenko.

borut_p ::

lynxslo5 je izjavil:

V Sloveniji imamo župana glavnega mesta, ki je očitno dvojni državljan in bolj kot do Slovenije lojalen do Srbije.

Zal ni bil izbran .... ocitno pa ima apetite naprej od zupanovanja .. mogoce se ga celo znebimo po zem mandatu

socialec je izjavil:

koliko Terminatorjev si pa že videl? To me spominja na filmsko foro...It tastes like shit. How do you know what shit tastes like? ;)

lynxslo5 je izjavil:

Še en link:
https://www.24ur.com/novice/tujina/vuci...

Malo je manjkalo, pa bi LJ ostala brez župana. J*b*m* s*nc* Vućićevo, spet si z*j*b*l!

socialec ::

dronyx je izjavil:

socialec je izjavil:

koliko Terminatorjev si pa že videl? To me spominja na filmsko foro...It tastes like shit. How do you know what shit tastes like? ;)

Mislim, da sem videl vse Terminatorje do sedaj, od klasike, do tisth iz mimetične polizlitine, do vozil, letal, mobilnih stolpov, motorjev, kač, še menda Terminatorko. Noben ni tako sral, če sploh, še najbližje so tisti 'tekoči'. To si malo povezal z Abyssom/ET vodnimi 'sondami', ne zaupaj toliko UI :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

fikus_ je izjavil:

Malo je manjkalo, pa bi LJ ostala brez župana. J*b*m* s*nc* Vućićevo, spet si z*j*b*l!

če se ne motim Džibuti išče premiera. Morda se lahko tam poskusi s svojimi bogatimi izkušnjami. Počutil se bo kot doma.

FireSnake ::

Zdaj se pa že levaki grizejo med sabo:
https://siol.net/novice/slovenija/levic...

Iz vira:
Svetniški klub Levica je na Mestno občino Ljubljana naslovil uradno zahtevo za vpogled v pismo podpore srbskemu predsedniku Aleksandru Vučiću in v službene poti v aktualnem mandatu župana Zorana Jankovića. Župan zahteve za posredovanje teh informacij ignorira, s čimer kaže, da ne priznava osnovnih načel demokratičnega odločanja, menijo v Levici.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Mene recimo zanima, kdo je plačal stroške službene poti Zokita npr. na košarkarsko EP 2017, kjer smo ga videli sedeti direktno ob igrišču in koliko dni dopusta je za to porabil? In takih primerov je zagotovo še na desetine.

Kaj ima koristi MOL od takih potovanj župana? Kaj pa od takih v Srbijo?

Gambino ::

tony1 je izjavil:

Mene recimo zanima, kdo je plačal stroške službene poti Zokita npr. na košarkarsko EP 2017, kjer smo ga videli sedeti direktno ob igrišču in koliko dni dopusta je za to porabil? In takih primerov je zagotovo še na desetine.

Kaj ima koristi MOL od takih potovanj župana? Kaj pa od takih v Srbijo?

No teh for z Župani je kar nekaj. Najbolj bode recimo Miran Stanovnik, ki je bil med službenem časom bil voditelj šova Survivor. Takrat ga je iskalo kar nekaj ljudi dva meseca, on pa je v ozadju snemal šov. Pa telefonske pogovore uporabljal na račun občine v času snemanja šova, ... pa še marsikaj.

Marsikateri župani si pač upaj!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gambino ()

Potem pa zapravljamo miljone proračunskega denarja za kazenski pregon petih dekanov, ki so bili samo podpisniki papirjev (ki jih je itak pripravila pravna služba, oni so samo ogovorne osebe) za ene relativno brezvezne dodatke k plači? In na koncu je bil strošek pregona večji kot izplačani dodatki?

Hja, seveda, osebno okoriščanje odgovorne osebe na javni funkciji je pač manj kaznivo. Valjda.

Kar se tiče rizika se očitno najmanj splača goljufat na tehničnih pregledih. Tam pa z lahkoto dobiš par let zapora. Pri nas gre letni obseg korupcije prek 100 MIO (morda prej nekaj 100 MIO EUR). Koliko od teh jih sedi? :))

Zgodovina sprememb…

redtech ::

Zoran Veliki I. srpski kralj bez ograničenja trajanja mandata. Kapo dol :))

harvey ::

Miki N je izjavil:

To je spomenik kanalizaciji in vsem vodovodnim delom v Ljubljani.

Drugače pa ja, kar nekaj in lep primer "saj je bilo objavljeno v Mestni hiši" - ta projekt sem jaz zasledil nekje res čisto sučajno ko je zmagal na natečaju, zdi se mi najmanj 5 let nazaj. Saj to je! Dostikrat ko gledaš kake projekte (Novi Narodni dom/Ilirija, Šumi, Megaželezniška, razni brutalizmi ipd. ) si rečeš "aaah saj to ne bo tako grozno kot je na CGIju" ... potem pa ko nastane "faaaak še huje je"! :|

Takole bo to zgledalo

Več o skulpturi pa spodaj
https://mkocbek.com/water-sculpture/
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

FireSnake ::

Župan Ljubljane Zoran Janković razume nedeljsko izjavo srbskega predsednika Aleksandra Vučića, ki ga vidi v srbski politiki, kot izjemno spoštovanje Vučića do njega in njegovega dela. "A ostajam župan Ljubljane," je dejal v nocojšnjem pogovoru za 24ur zvečer na POP TV, svojo odločitev glede nadaljnjih potez pa napovedal za 9. maja prihodnje leto.

Naj se spelje tja, kamor si želi!
Pri nas je naredil že dovolj škode.

https://siol.net/novice/slovenija/janko...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Gregor P ::

Skulpture tu in tam za malo kulturne poživitve mesta v osnovi niso napačne. Pri tej mi je dejansko všeč, da je celo uporabna kot klopca. Cena te sodobne klopce je pa zanimiva:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Ganon ::

Naj mi nekdo razloži to logiko. Janković je bil na večerji z Vučićem, nista se pogovarjala o njegovem angažiranju v srbski politiki. Nakar se Vučić javno zlaže, da mu je ponudil premierski položaj, Janković o tem ne ve nič, ampak ta laž je znak spoštovanja. :))

Janković je politik in nekateri politiki se kdaj zlažejo, imajo kdaj slab spomin,.... odvisno od potreb in kam piha veter.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Gregor P je izjavil:

Skulpture tu in tam za malo kulturne poživitve mesta v osnovi niso napačne. Pri tej mi je dejansko všeč, da je celo uporabna kot klopca. Cena te sodobne klopce je pa zanimiva:D

Če prav razumem jo lahko uporabiš poleti ko je vroče tudi kot tuš, če bo res tekla voda. Če kdo ne bo pazljiv in ne bo gledal kje hodi, se pa mu tudi lahko zgodi, da bo nehote moker.

harvey je izjavil:

Takole bo to zgledalo

Več o skulpturi pa spodaj
https://mkocbek.com/water-sculpture/

Očitno so uspeli isto skulpturo prodati še Nemcem, tako da to v Ljubljani potem niti ni več edina verzija...

Fountain for Chemnitz, Market Square_international competition
competition entry: 2nd prize
project date: 2019
type: public
client: City of Chemnitz

WTF? :))

Zgodovina sprememb…

MojsterX ::

Sem mislil da Nemci niso tok neumni, da bi izbrali tok grdo skopucalo, (saj je ta vodnjak zasedel 2 mesto pri njih in ni bil izbran, medtem pri nas pa je bil) samo očitno sem se motil, so izbrali še zmeraj grdo skopucalo:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MojsterX ()

Sem videl da je bilo samo drugo mesto, samo očitno potem ta skulptura v Ljubljani sploh ni nujno unikat, ampak jo lahko avtorji prodajajo naprej še drugim mestom. To je meni čudno. Ampak očitno so tudi te skulpture dober biznis. :D

Nekaj časa so bile popularne skulpture, kjer si imel pipo, iz katere teče voda, ni bila pa nikamor priključena. Trik je bil v tem, daje bila montirana cev, po kateri je voda tekla navzgor do pipe in potem padala navzdol. Cevi pa nisi videl.

Zgodovina sprememb…

Veliki_Blek ::

Slovenija je de facto srbska kolonija. Guverner srbske kolonije Slovenije Janković bi skoraj napredoval na najvišji položaj v matici Srbiji.

MojsterX ::

Veliki_Blek je izjavil:

Slovenija je de facto srbska kolonija. Guverner srbske kolonije Slovenije Janković bi skoraj napredoval na najvišji položaj v matici Srbiji.

Brez skrbi, Albanci tudi svoj delež Slovenije jemljejo, tako da bo v prihodnosti Slovenija preimenovana v Velika Srbska Albanija.

LJ Srbska eksklava, KR Kosovska eksklava,.... in tako naprej po drugih večjih krajih.
««
27 / 27
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lokalne volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25251331 (44851) SimplyMiha
»

Zoki zmagal, Kangler v drugi krog (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30192431 (86969) lexios

Več podobnih tem