» »

Dobre knjige

Dobre knjige

Avenger ::

V to temo prosim napišite (vsak največ 3) po vaše najboljše knjige. Pa ne ponavljat že napisanih.

Pogoji:
-ne sme biti sci-fi
-če veste, da je bila med obveznim šolskim čtivom, je ne pišite

Moje:
*Daphne du Maurier - Lačna gora
*L.N. Tolstoj - Ana Karenina
*Antoine de Saint-Exupéry - Mali princ
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Avenger ::

Hm, očitno berete samo časopise.... :\
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

kopernik ::

podobna, zelo podobna tema je bila že pred kratkim...

BigWhale ::

Gibbson - Neuromancer Trilogy (dva dni nazaj sem se prekljuval skozi Mona Liso ;>)
Adams - HHGTTG (jasno)
...

In zdaj gledam, da pise, da ne sme biti Sci-Fi. Bleeh :P

Rekel bi Mali Princ in Jonathan Livingston Galeb. Ostale literature pa ne prebiram tako dosti in mi zaenkrat ni nic takega ostalo v spominu. Mogoce se kaj od Bacha ampak, kdo bi vedel...

freserovski ::

Mika waltari-Egipčan sinuhe

madona ko je to ok knjiga, ena izmed boljših, ki sem jih bral (no, še jo berem) :D
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

DoloresJane ::

Avenger - pred "kratkim" so bile vsaj tri samostojne teme o podobni tematiki. Izvedi iskanje pod gesloma "knjige" in "branje".

Sicer pa moja lestvica, do katere sem se prigrebla po veliko razmišljanja.

Ondaatje: Angleški pacient. Znam nekatere odlomke na pamet. Knjiga, ki me je popeljala s sabo in me dolgo ni izpustila.

Jančar: Katarina, pav in jezuit. Beri zgoraj. Ni mi pustila iti svojo pot - morala sem jo prebrati. :)

Dostojevski. Največkrat sem brala Zločin in kazen (prvič, ko sem bila v tretjem razredu OŠ :D, do sedaj sem knjigo prebrala kakih sedemkrat), mi je pa na splošno stil Dostojevskega zelo blizu.

TRenutno berem roman The Hours M Cunninghama in menim, da se bo urvstil visoko na tole lestvico. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaša najljubša knjiga/avtor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
848690 (2270) donvito
»

Passengers

Oddelek: Sedem umetnosti
497801 (6342) BigWhale
»

Vprašanje glede naslednjega bralnega podviga: ZF (strani: 1 2 3 )

10716080 (9678) Jst
»

Knjiga Odiseja - Kaj je kaki film na to temo?

Oddelek: Šola
194564 (4427) Aspirinix
»

Knjige, ki jih niste marali, pa si niste upali povedati

4610563 (9604) Isht

Več podobnih tem