» »

Kako se rešiti nepremičninske agencije ?

Kako se rešiti nepremičninske agencije ?

lemur233 ::

Moj fotr, boomer kot je, je storil eno neumnost. Čeprav sem ga opozarjal, da naj nič ne podpiše in naj meni zaupa prodajo nepremičnine, ker imam s tem že neke izkušnje, namreč prodal sem že svojo nepremičnino. Prepričeval sem ga , da naj prodajo zaupa meni in naj ne prodaja hiše preko agencije. On pač meni nič ne verjame in mi ne zaupa, skratka tipičen predstavnik boomer generacije, ki misli, da oni vse več vedo, kot mi mlajši. (Tip solatkota na tem forumu)

Potem sem mu tudi omenil, da če že res mora preko agencije prodajat, kakšne so provizije in za kakšno provizijo naj se zmeni. Svetoval sem mu 1 %, do max 2 % če res ne bo našel boljše agencije, ampak kakor se jaz spomnim, so se men kar po tleh metali, da bi jim dal 1 %.

Ampak boomer kot je moj fotr, se je šel prepričati jezikavemu agentu in podpisal ekskluzivo z 4 % provizijo. Torej, sedaj mu prodaja samo 1 agencija in imajo ekskluzivo naslednjh 9 mesecev. 4%!!!! To praktično noben degeneriranc danes ne bi podpisal no, ko je tako veliko agencij. Po vrhu moraš pa še 22 % davek plačati na to provizijo. Tako, da bo na koncu plačal, če vzamem eno hipotetično ceno 400k, bo plačal (400.000 x 0.04) x 1.22 = 19.520 eur !! Pa da ne omenim še kakšnega jurja ali dva več za pisarniške storitve, ki jih še dodatno zaračunajo.

Agenti so izkoristili trenutno slabo psihično stanje očeta, ker mu je ravnokar umrla žena, moja mati. In bi se res po hitrem postopku rad znebil nepremičnine, ker želi v stanovanje. Kombinacija vsega je, slabo psihično stanje, nepoznavanje trga, nezaupljivost do sina in kratkoglednost. Predvsem to nezaupanje, to najbolj boli. Ne gre se tok za denar, ki ga bo po nepotrebnem vrgu tem prokletim izmečkom.

Pa ko bi se agencija dejansko kaj potrudila, objavili so tak oglas, kot bi ga pisal 6 letni otrok, nič od nič. Niti niso dodali oglasa za zemljišče posebej, niti niso objavili tudi na portalu mojikvadrati, skratka gre se jim sam da se po čim nižji ceni proda, da se čim hitreje proda, da poberejo to debelo provizijo za praktično 0 dela.

Ogabni so ti ljudje, jaz jih vidim nižje od tistih odvetnikov, ki zastopajo samo kriminalce.

Zanima me če je možen odstop od pogodbe, v sami pogodbi nič ne piše o odstopu. Tudi če pade trg, pa če bi sam prodajal, bi dobil več denarja čez 9 mesecev, kot pa če proda danes preko teh pijavk.
Glede na to , da je nepremičnina v Ljubljani.

Gre za tisto znano agencijo Rape Entry - Max

Saj tudi če je možen odstop, ga bo težko prepričati. Sem mu poslal vse izračune, pa mi ni nič nazaj pisal.

shadeX ::

Ah torej ni (še) sprevidel napake? Zakaj si potem to tako ženeš k srcu, če te že na začetku ni poslušal?

PacificBlue ::

Kaj se potem sekiraš?

Anyway če je možen odstop od pogodbe, ker si je kao premislil, da proda hišo..piše tako vse v pogodbi, tudi glede penalov..
I’m out.
:3

PacificBlue je izjavil:

Kaj se potem sekiraš?

Anyway če je možen odstop od pogodbe, ker si je kao premislil, da proda hišo..piše tako vse v pogodbi, tudi glede penalov..

Ne, tega nič ne piše.

shadeX je izjavil:

Ah torej ni (še) sprevidel napake? Zakaj si potem to tako ženeš k srcu, če te že na začetku ni poslušal?

Zato, ker me ne posluša in ne jemlje resno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lemur233 ()

Unchancy ::

Mislim da je na koncu vedno njegova pravica prodati ali ne. Se pravi tudi če mu najdejo kupca za ceno, ki jo je postavil, lahko on zavrne ponudbo kupca. In tako 9 mesecev...
Po mojem da je odstop prej več ali manj možen samo če se oni s tem strinjajo.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

delavec44 ::

Kako pa da niso otroci nič podedovali od te hiše po smrti mame? Potem ne bi mogel kar tako sam prodajati.

Unchancy ::

Ponavadi otroci prepustijo svoj delež tistemu od staršev, ki ostane.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Sem sedaj pogledal še en dodatni list, ki ga prej nisem opazil, pod splošnimi pogoji je omenjeno, da je možen odstop kadarkoli, če ni v nasprotju z dobro vero in poštenjem.

Ne, hiša je bila na očeta napisana. Saj tudi ne bi hotel deleža, ker rabi denar za nakup stanovanja.

Scaramouche3 ::

lemur233 je izjavil:

Sem sedaj pogledal še en dodatni list, ki ga prej nisem opazil, pod splošnimi pogoji je omenjeno, da je možen odstop kadarkoli, če ni v nasprotju z dobro vero in poštenjem.

Ne, hiša je bila na očeta napisana. Saj tudi ne bi hotel deleža, ker rabi denar za nakup stanovanja.

Mogoče fotr teb noče dati in je to nek znak da hoče nekomu drugem zapustiti...

Lonsarg ::

9 mesecev počalat ali pa penali. Če penali v pogodbi niso predvideni so del dogovora ali jih pa določi sodišče če gre tako daleč. Penali so lahko v worst case scenariju toliko kot provizija, torej 4% v tvojem primeru.

To je to.

Ja jeba so neumni starši, sploh kadar so neumni iz principa :)

Scaramouche3 je izjavil:

lemur233 je izjavil:

Mogoče fotr teb noče dati in je to nek znak da hoče nekomu drugem zapustiti...

Saj ne bi nič na mene napisal, samo prodajati bi mu pomagal, da bi hodil na oglede in se pogovarjal s potencialnimi kupci itd.. Na pogodbi bi bil on prodajalec.

Scaramouche3 ::

Saj ne bi nič na mene napisal, samo prodajati bi mu pomagal, da bi hodil na oglede in se pogovarjal s potencialnimi kupci itd.. Na pogodbi bi bil on prodajalec.

On to ve, samo vidi da bi ti potem ostal ''dolžan'' in ti bi imel večjo vlogo na njegove emocije...ni on od včeraj...

kixs ::

Glede na to, da je ta nepremicnina zrasla iz nekoc 80K€ na 400K€, bo tistih 20K€ mala sala za placat. Foter ze ve. Saj jih je on klical.

starfotr ::

OP, ne sekiraj se. Denar mora krožit.

Za 400k si bo pa že kupil kako stanovanje.

In ne, ne bo poslušal tvojega pametovanja. Naj dela kar želi, denar je njegov. Prej ko to spoznaš, bolje zate in tvoje živce.

Četudi na koncu pusti 0 ali celo minus, to ni tvoj problem. Ti si na svojem on pa na svojem. To je to.

Scaramouche3 je izjavil:

On to ve, samo vidi da bi ti potem ostal ''dolžan'' in ti bi imel večjo vlogo na njegove emocije...ni on od včeraj...

Ne provociraj kar nekaj, ker ne poznaš situacije. Itak, da bom nekoč dedoval, če ne bom prej umrl. Ampak tukaj ni point tega, point je da hočeš svojemu najbližjemu pomagat, da iztrži več, da bo za njega dobro, ne za mene. Sem mu tudi rekel, da bi lahko imel višek denarja, ki mu ostane za potovanja.

starfotr je izjavil:

OP, ne sekiraj se. Denar mora krožit.

Za 400k si bo pa že kupil kako stanovanje.

In ne, ne bo poslušal tvojega pametovanja. Naj dela kar želi, denar je njegov. Prej ko to spoznaš, bolje zate in tvoje živce.

Četudi na koncu pusti 0 ali celo minus, to ni tvoj problem. Ti si na svojem on pa na svojem. To je to.

Ja, samo pozabljaš, da bom nekoč moral skrbeti za njega. Ne privoščim mu, da gre prezgodaj v dom za ostarele. Pa tudi ko bo prišlo do tega, da ne bo moral več skrbeti za sebe, dom za ostarele ni poceni. Predvidevam, da bo treba tudi koga podmazati, da bo sploh prišel do sobe. Imeti dovolj denarja za mesečni strošek doma ne bo dovolj. Sploh ko gledam to vlado, ki ne bo nič naredila za dolgotrajno oskrbo in ne bo prostora.

Zgodovina sprememb…

Pač se bo odpovedal denarju in stanovanju, pa bo država plačevala dom zanj. Saj pravim, ne se sekirat. Če ni še vojska ne vzame.

sentiš ::

Ja kupcu pač reče, da želi da oni poravnajo stroške provizije in je končna dogovorjena cena za toliko višja. Ali pa vsaj pol. Ker zakonsko tega ne smejo, naj kupec poravna davek od prometa z nepremičninami, torej tistih 2%. Pa je že 2% profitiral.

Sheteentz ::

Najslabše kar lahko človek naredi je, da se do staršev obnaša, kot da so neki nebogljeni otroci. Vsakdo ima pravico početi kar mu paše, tudi v svojo škodo.

Invictus ::

Fotr odpove pogodbo, in je to to. Zadeva zaključena. Pač reče, da ne bo prodal.

Kupca lahko ti sam najdeš, agencija je upravičena do provizije samo, če najde kupca in spelje posel.

Ekskluziva v teh poslih ne obstaja, razen če se zmeniš za nižjo provizijo... Pa še to je na nivoju rekla-kazala.

Bajte za 400k ne bo prodač, če ni locirana ravno v Ljubljani...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Utk ::

Če je agencija proda za 400, če so se za tolk zmenli, jo kar naj proda. Jo bi tudi sam prodal za tak denar? Ali bi spustil na 380, po pol leta zajebavanja s "kupci"? Kje je pol matematika?
Upam samo, da je ta cena 400 res pretirana. Zna bit da je. Potem pustiš agenciji, da jo par mesecov prodaja, če ji uspe, hvala bogu, če ne, ni niti njim več v interesu to vlečt. Samo pod nobenim pogojem ne spuščat cene agenciji.

MIHAc27 ::

Jaz ti bom takole rekel.
Sem bil pooblaščen za T2 pri tašči, ker se pač spoznam na IT. Se odselimo. Enkrat slučajno preverim, kaj je z stanjem in vidim 70€ računa za mobitel.
Itak se pozanimam kaj je to, ker prej je imela skoz 10-15€. A misliš, da se mi je zahvalila, ker sem ji svetoval neomejen paket za 15€? Ne, slišal sem jih, od kje vem da ima toliko telefona za plačat.

Dobrota je sirota. Pa naj ima 1000€ na mesec, sej ni moj denar.

Tko da fotru se zahvali, ker je najel agencijo, tebi pa ni treba niti migniti. Tistih 20k bo pa že odcolal, ko bo dobil 400k.

paraboŁa ::

Takšno razmišljanje boomerjev je slovenska klasika. Nisi edini, oni najbolje vedo :D.

Senzor ::

20 jurjev je še kar nizka cena za mirne živce. Pusti ga, naj počne, kar želi, ti pa si samo misli svoje.

Z leti ugotoviš, da je pri trmastemu folku bolje samo kimati. Naj imajo svoj občutek pomembnosti in zmagoslavja, ti imaš pa mirne živce. Boomer generaciji je zelo pomembno, "da imajo oni prav". Da se počutijo, da še vedno nekaj vedo in znajo. Tudi ko jim želiš dobronamerno razložiti, da njihova odločitev/pot ni optimalna, se postavijo na okope, ker se počutijo napadeni. Oni ne razmišljajo ad rem (o stvari), ampak ad personam (kako se ti spravljaš nanje). Ne moreš tukaj nič oz. škoda tvojega miru.

GupeM ::

Čakam, da fotr odpre temo z naslovom Kako se rešiti tečnega sina?

Šmorn ::

Če bi vedel, koliko živcev ti lahko poberejo potencialni kupci, bi bil tiho. Tako pa si navaden kreten, ki ne pustiš ostalim, da delajo kar hočejo.

cronos1234 ::

lemur233 je izjavil:

Saj tudi če je možen odstop, ga bo težko prepričati. Sem mu poslal vse izračune, pa mi ni nič nazaj pisal.

Pogodba je nanj pisana, nepremičnina je njegova - če nima interesa iti mimo agencije ti tukaj ne moreš nič - ne glede na to koliko denarja bi mu več ostalo in kako bi ti to bolje speljal :) Še vedno ne gre za oderuštvo (za to obstaja celo zakon) ampak samo malo bolje plačane agencijske storitve. In s svojim premoženjem lahko razpolaga kot želi, lahko tudi vse skupaj Karitasu podari če si tako zaželi. Predlagam da se ponudiš "če boš rabil pomoč sem na voljo", to je pa tudi največ kar lahko narediš :)

Zgodovina sprememb…

Točno to. Včeraj sem hodil peš, pa je ena stara mamca s povsem krivim hrbtom "peljala" karjolo polno nekega listja čez neko pot. Izgledalo je nekako tako, da je porinila karjolo za 10 cm naprej, naredila korak z eno nogo, nato še z drugo, nato je karjolo porinila naprej za novih 10 cm in ponovila vajo. Grem mimo, vidim da se matra, jo vprašam če ji pomagam. Je rekla: "Ne! Moram sama. Edino tako se razmigam. Bi vas pa takšnih, ki ste v vseh letih ponudili pomoč, lahko preštela na prste ene roke. Hvala." Sem še enkrat rekel, da ni problema pomagat, da mi vzame samo par sekund (njej pa verjetno 10 minut ali še več). Pa je še enkrat rekla ne, itak je samo listje noter in ni težko. Sem rekel prav, pa nasvidenje.

Naj jo zbijem po tleh, ji vzamem karjolo, stresem tisto listje nekam in ji nazaj pripeljem? Če ne želi pomoči, ne želi pomoči. Jebiga.

kixs ::

Sej ti je lepo rekla zakaj bo ona to naredila in se prav ima.

PS:
Sicer pa vedno provizijo na koncu placa kupec. Ko sem sam kupoval hiso, se menimo okoli cene in pridemo do nekega cudnega zneska. Da pod tem pa ne gredo. Kasneje sem malo razmisljal in to je bila lepa okrogla stevilka z dodatkom provizije. Oni od svoje "najnizje" cene pac niso odstopili.

kixs je izjavil:

Sej ti je lepo rekla zakaj bo ona to naredila in se prav ima.

Se strinjam. Tudi če mi ne bi povedala, zakaj bo ona to naredila, bi imela prav. Karjola je njena, listje je njeno, čas je njen, matra se ona, ... Če noče da ji pomagam, noče. Tako kot OP-jev foter. Zato je brezveze težit in silit ne vem kaj ...

IL_DIAVOLO ::

Trmast clovek mora sam ugotovit, da je butelj. Ce mu bos rekel da je, bo kvečjemu se bolj trmast.

Osnove psihologije.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Šmorn je izjavil:

Če bi vedel, koliko živcev ti lahko poberejo potencialni kupci, bi bil tiho. Tako pa si navaden kreten, ki ne pustiš ostalim, da delajo kar hočejo.

Ti pa debilček, ki ne zna brati. Kot že omenjeno, sem prodal že svojo nepremičnino in vem koliko živcev ti poberejo, ampak na koncu ti poberejo samo toliko živcev, kolikor si jih sam pripravljen izgubiti. Če nimaš sistema, potem ti veliko poberejo, če pa imaš sistem pa zelo malo. Vso papirologijo od lokacijske do GD, do zemljiške knjige in poročila iz iobčine so dobili v roke. Vsakemu nameniš samo x časa, potem pride že naslednji, torej vse gre lahko kot po tekočem traku. Tisti, ki ima interes kupiti, bo kupil, če pa je prišel samo firbcat, mi bo pa pobral samo tistih 10 min. Pa kaj če v enem tednu izgubim 1h s takimi, to že vzameš v zakup in če si pustiš, da ti taki poberajo živce, pol pa mogoče rabiš spremeniti kakšno stvar v svojem življenju, ker te očitno vsaka stvar nervira. Poleg tega, sem omenil tudi to, da bi jaz za njega prodajal in se on s tem ne bi rabil ukvarjati, tukaj se spet kaže manjko tvoje funkcionalne pismenosti.

Kakorkoli, fotr se je počasi začel zavedati, da ni storil prave poteze. Ker tudi agencija nekaj zavlačuje, dobili smo občutek, da zavirajo kupce, ker bi sami radi kupili po nižji ceni in preprodali. Ja tudi take zgodbice so med agenti...

Zgodovina sprememb…

shmandi ::

Naj se z agencijo zmeni, da ne proda za manj, kot je njegova cena plus provizija...

Invictus ::

Potencialne kupce preženeš že s tem, da jih vprašaš, če so kreditno sposobni. In imajo 10% cene za aro keša.

Marsikdo potem začne bluziti, s takimi se pač ne meniš...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

MIHAc27 ::

Sej verjetno to v agenciji ne bodo zamerili, če sam najdeš kupca, ki bo plačal zahtevano ceno. Oni potem samo speljejo pogodbo in pokasirajo. win-win za vse.

Nikonja ::

Jz sem prodal in kupil stanovanje z agentico in ni šanse da bi šel v to sranje sam, provizija je bila cca 1,5 za prodajo in nakup in mi ni ža niti eurčka ker smo se jeb... skoraj eno leto ko smo iskali stanovanje in brez nje bi me par njih kar fajn nategnilo. Tko da ja, prodaš mogoče še lahko če se ti da je.. z idioti vsak drug dan v stanovanju z debilinimi vprašanji, ampak nakup pa ni šanse da grem sam v to.
Ja, kot eni rečejo vse se da, tudi avto lahko sam popraviš če imaš želje in časa, tudi bajto lahko sam narediš če imaš želje in časa, al pa pustiš ljudjem ki se v to razumejo da naredijo tko kot je treba in so mogoče mal bolj sposobni.
Ampak ja, 20t eur se sliši veliko če je to res realna cena za bajto in se folk tepe za nakup, če pa nobeden živ ni še poklical in prišel na ogled je najbrž precej napihnjena in je lahko uber zadovoljan če jo proda za to ceno.
Pa še nekaj, ne srat po boomerjih ker tudi ti nisi pobral vso pamet sveta, ampak mogoče je glih to razlog zakaj je te fotr ne doživlja... je mal za razmislit...

zennfra ::

lemur233 je izjavil:

Če je bila hiša pridobljena v času zakonske zveze pokojne, potem je bila polovica njena lastnina (četudi ni bila zapisana v ZK). Kar pomeni, da bi šla polovica v zapuščinsko maso in bi se dedovalo po zakonu. Torej tudi ti, če si sin pokojne. Svojemu deležu bi se lahko odpovedal, bi pa morali čakati zapuščinsko in pravnomočnost, ipd...
Oče ne more prodajati cele hiše, če ni lastnik celote.
Če je to to, lahko verjetno zahtevaš odstop od pogodbe iz teh razlogov. Nepremičninska ni preverila vseh okoliščin. Oče čustveno nerazsoden.
Se pa moraš vprašat, ali bi oče to sploh želel in kaj bi ti s tem povzročil očetu?
Včasih denar ni glavni parameter.

zennfra ::

Nikonja je izjavil:

Jz sem prodal in kupil stanovanje z agentico in ni šanse da bi šel v to sranje sam, provizija je bila cca 1,5 za prodajo in nakup in mi ni ža niti eurčka ker smo se jeb... skoraj eno leto ko smo iskali stanovanje in brez nje bi me par njih kar fajn nategnilo. Tko da ja, prodaš mogoče še lahko če se ti da je.. z idioti vsak drug dan v stanovanju z debilinimi vprašanji, ampak nakup pa ni šanse da grem sam v to.
Ja, kot eni rečejo vse se da, tudi avto lahko sam popraviš če imaš želje in časa, tudi bajto lahko sam narediš če imaš želje in časa, al pa pustiš ljudjem ki se v to razumejo da naredijo tko kot je treba in so mogoče mal bolj sposobni.
Ampak ja, 20t eur se sliši veliko če je to res realna cena za bajto in se folk tepe za nakup, če pa nobeden živ ni še poklical in prišel na ogled je najbrž precej napihnjena in je lahko uber zadovoljan če jo proda za to ceno.
Pa še nekaj, ne srat po boomerjih ker tudi ti nisi pobral vso pamet sveta, ampak mogoče je glih to razlog zakaj je te fotr ne doživlja... je mal za razmislit...

No, 20k je za 10 mesecev dela po 8 ur vsak dan kar ok plača.
Pa garantiram, da jo lahko proda v 168 urah dela.
Osebno še nisem imela izkušnje s korektno nepremičninsko agencijo, nekorektnih pa kar nekaj. Pravzaprav so bile vse, s katerimi sem sodelovala sama šlamparija. Glavno jim je bilo, da so na koncu dobile provizijo. Ni bilo preverjanja dokumentov, ni bilo korektne pogodbe, celo nepoznavanje postopka prodaje, pa še in še

Netrunner ::

Kar jaz vem če odstopiš plačaš vse stroške ki so nastali do takrat. Lahko pa zavračaš vse kupce dokler se pogodba ne izteče. Drugače pa agencije vedno dajo 3$ ali 4% provizije s tem da če je 4% ponavadi 2% računajo kupcu in 2% prodajalcu.

Srečno.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

feryz ::

Kakšne norosti se greste!!!
Če bi ti hišo prodajal za 100 jurjev, naj jo agencija za 104 in si vzame tiste 4. Problem rešen. Ne pa tudi lakomnost. Vseh vpletenih.

Utk ::

Sej to. Če jo agencija proda za 400, kapo dol, sam vprašanje, če jo bi za 350. V čem je pol problem?
Moj rabljen avto je tudi švercar prodal za 10 procentov več od cene po kateri ga ni nihče niti povohal dokler sem ga sam prodajal. Pa ne bi zato nikoli reku, da je kdo tu koga nategnil. Če od nečesa živiš, si pač boljši v tem od nekoga, ki to dela enkrat na 10 let.

borut_p ::

Kolk je zanimiv da si otroci mislijo da imajo kakrsnokoli idejo se vtikat v finance starsev.
Delaj s svojim denarjem kot dober gospodar, pusti ostale da zivijo kot hocejo. Vec kot svoje mnenje pristavit ne mores in tudi ni tvoja vloga.

delavec44 ::

borut_p je izjavil:

Kolk je zanimiv da si otroci mislijo da imajo kakrsnokoli idejo se vtikat v finance starsev.
Delaj s svojim denarjem kot dober gospodar, pusti ostale da zivijo kot hocejo. Vec kot svoje mnenje pristavit ne mores in tudi ni tvoja vloga.

Neumno razmišljanje. Po smrti je vse od otrok. Zakaj torej ne bi sodelovali že za časa življenja in se skupaj trudili za čim boljši finančni uspeh.

Ampak ja lažje se je kregati in jemati kredite.

Zato pa je najbolje ko greš ve penzijo vse prodat in za čas življenja, ki ti še ostane čim več zapravit, da na koncu ni nekih dedovanj in to je to. Kaj se boš ti kot otrok mastil s premoženjem tastarih? Oni morajo varčevat, da boš ti čim več dobil? Pffff!

In ko je vse od otrok, to pomeni tudi dolgovi. Tako, da otrok se mirno lahko odpove dedovanju.

borut_p ::

delavec44 je izjavil:

borut_p je izjavil:

Neumno razmišljanje. Po smrti je vse od otrok. Zakaj torej ne bi sodelovali že za časa življenja in se skupaj trudili za čim boljši finančni uspeh.

Ampak ja lažje se je kregati in jemati kredite.

Kdo pravi da je vse od otrok ... starši imajo pravico zagonit SVOJ denar kot hočejo in vejo. Nimajo otroci prava glasa se zraven vtikat.
Postavite si življenje na svoje noge.

mertseger ::

Vse piše v zakonu o nepremičninskem posredovanju. Ampak ja nategnil se je. Lahpo pa od agencije zahtevaš da posredovanje izvede tako kot se spodobi, ker trenutno tudi sam kupujem stanovanje lahko rečem da so to same pijavke ki izkoriščajo tako prodajalce kot kupce.
Tako vehementno kot oni kršijo zakon ga pa res v nobeni stroki ne. Vsi po vrsti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lastnik hiše in agencija (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
548458 (5561) tikitoki
»

Obvoz nep. agenta (strani: 1 2 )

859247 (6048) Bizkit45
»

Nepoštena praksa pri nakupu stanovanja (strani: 1 2 )

8414450 (11298) thramos
»

Nakup stanovanja - posrednik pijavka?

3711014 (8491) Telbanc

Več podobnih tem