Forum » Loža » Ventilator za na strop
Ventilator za na strop
Kapitan Jack ::
Ma kdo to? Nekako nisem fan klime in posebej ne da se mi zdaj to vrtat in packat po stanovanju.
Malo sem ze gledal in dejansko nisem nasel nic razen chinaware in to mi je brezveze. Ma kdo kaksno oring zadevo za par sto eurov doma, pa da laufa lepo in da se ne slisi kot navadni ventilatorji?
Malo sem ze gledal in dejansko nisem nasel nic razen chinaware in to mi je brezveze. Ma kdo kaksno oring zadevo za par sto eurov doma, pa da laufa lepo in da se ne slisi kot navadni ventilatorji?
ales85 ::
Brez vrtanja tudi takšnega ventilatorja ne boš spravil na strop... Pomaga pa ravno toliko, da ti suši pot. Mene ne prepričajo v vseh letih, kolikor sem jih uporabljal. Vsaj če imam na izbiro klimo. Je pa boljše kot nič...
Ecoo ::
Ne vem koliko je to individualna iskušnja: bi se upal rečt, da "ohladi" 2-3 stopinje na počasni stopnji, sobna temperatura ne več kot 27-28 stopinj. Mogoče bi bil boljši rezultat na višjih obratih, samo so potem problem suhe oči.
Avenger ::
Stropni ventilator je boljše kot nič. Ne bo pa zmanjšal vlage v zraku. In če je vročinski val in si sredi betona in asfalta, boš še vedno fural safr. Klima je nekaj drugega, ne rabiš niti met skoz vklopljene, če ti ni preveč mar za višjo temperaturo, ampak vsake toliko, da pobere vlago pa zniža za nekaj stopinj.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Morison ::
Kapitan Jack je izjavil:
Ma kdo to? Nekako nisem fan klime in posebej ne da se mi zdaj to vrtat in packat po stanovanju.
Ne vem kje si ti to iskal samo si bolj slabo iskal. Tega je kot dreka tudi pri nas.
https://www.mimovrste.com/stropni-venti...
https://www.svet-svetil.si/stropni-vent...
https://www.bauhaus.si/ogrevanje-in-hla...
https://www.vidaxl.si/g/1700/stropni-ve...
Brez vrtanja tudi takšnega ventilatorja ne boš spravil na strop... Pomaga pa ravno toliko, da ti suši pot. Mene ne prepričajo v vseh letih, kolikor sem jih uporabljal. Vsaj če imam na izbiro klimo. Je pa boljše kot nič...
Ni potrebe po nobenem vrtanju. Lahko se pritrdi tudi na obstoječe luknje. Ni pa slabo dat malo močnejših vložkov oziroma vijakov takrat je treba malo povrtat ja.
Ne vem no jaz imam dva in ni tako slabo, če ne drugega za mešanje zraka. Seveda imam tudi klimo, toda če ni neke sile samo prižgem ta stropni ventilator. Imaš pa itak več ali manj po tri brzine in možnost vrtenja v dve smeri. Enkrat ti piha na dol, drugič na gor in ta druga varianta je boljša, da piha pod strop in potem na dol, da če nisi ravno dalj časa spodaj, da te ne "prepiha" ker potem res ni zdravo predvsem za glavo.
BRBR ::
To foro sem videl samo v ameri. filmih. Vedno sem se spraševal , kaj če se odšrauba in ti pade na bučo, al pa jo odseka.
Horas ::
To foro sem videl samo v ameri. filmih. Vedno sem se spraševal , kaj če se odšrauba in ti pade na bučo, al pa jo odseka.
jaz pa v trgovinah ko sem bil mali, nama in podobne
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Enkrat ti piha na dol, drugič na gor in ta druga varianta je boljša, da piha pod strop in potem na dol, da če nisi ravno dalj časa spodaj, da te ne "prepiha" ker potem res ni zdravo predvsem za glavo.
Te variante za pihanje na "gor ali dol" naj bi bile povezane ravno s hlajenjem/gretjem. Če pobira gor, naj bi vleklo toploto iz prostora (če imaš odprto okno/vrata). Če piha dol, pa pobira toploto iz stranic, kjer so (tam kjer so še) radiatorji. (Mogoče je obratno, nisem 100%, ampak takšna je ideja)
Jaz sem jih videl že res ogromno, v živo. Nekateri so se tako majali, da so skoraj poleteli. Ampak se še vedno vsi držijo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ales85 ()
running full blast
Tega je po netu še pa još, part of it , complete derail, ....
Hehe si pa našel vir. Vem, da se povsod najdejo šalabajzerji, ampak če ga dobro namestiš, ne bo "odšel" nikamor.
Enkrat ti piha na dol, drugič na gor in ta druga varianta je boljša, da piha pod strop in potem na dol, da če nisi ravno dalj časa spodaj, da te ne "prepiha" ker potem res ni zdravo predvsem za glavo.
Te variante za pihanje na "gor ali dol" naj bi bile povezane ravno s hlajenjem/gretjem. Če pobira gor, naj bi vleklo toploto iz prostora (če imaš odprto okno/vrata). Če piha dol, pa pobira toploto iz stranic, kjer so (tam kjer so še) radiatorji. (Mogoče je obratno, nisem 100%, ampak takšna je ideja)
Ja no, malo se ti sanja, mal si pa pomešal
Odvisno od lopatic, kako so obrnjene in v katero stran se vrti ali v smeri urinega kazalca ali v nasprotni smeri je potem odvisno od kod pobira zrak.
Topel zrak se nabira pod stropom.
Topel zrak je namreč lažji od hladnega, zato se dviga. Zato če imaš obrnjeno na dol, ti izpod stropa pobira topel zrak in ti ga piha v glavo, seveda če si spodaj. Če pa imaš obrnjeno navzgor pa zrak lepo kroži, izpodriva topel zrak navzgor in vstran po stenah navzdol, pa še ne piha ti direkt v glavo. Saj če ga imaš lahko probaš pa boš videl kaj je bolje. Sem bil že pri velikih, ki so imeli te ventilatorje pa sploh niso vedeli za ta sistem.
Ni pa ta zadeva slab v kombinaciji z klimo.
Odvisno od lopatic, kako so obrnjene in v katero stran se vrti ali v smeri urinega kazalca ali v nasprotni smeri je potem odvisno od kod pobira zrak.
Topel zrak je namreč lažji od hladnega, zato se dviga. Zato če imaš obrnjeno na dol, ti izpod stropa pobira topel zrak in ti ga piha v glavo, seveda če si spodaj. Če pa imaš obrnjeno navzgor pa zrak lepo kroži, izpodriva topel zrak navzgor in vstran po stenah navzdol, pa še ne piha ti direkt v glavo. Saj če ga imaš lahko probaš pa boš videl kaj je bolje. Sem bil že pri velikih, ki so imeli te ventilatorje pa sploh niso vedeli za ta sistem.
Saj sem rekel, da nisem ziher. Vem sicer od česa je odvisno, kot si opisal. Sam ga še nimam, ga bom pa najbrž kupil.
mirator ::
Kar si zapisal, res drži. Jaz imam stropni ventilator v vsaki sobi, klimo pa samo v dnevni. Ko zaprem vsa okna in zunanja vrata (notranja so jasno vsa odprta na stežaj), vklopim klimo in vetilatorje pa se mi celotno stanovanje lepo ohladi. V dnevni imam pihanje dol, v ostalih prostorih pa gor.
Kapitan Jack je izjavil:
Samo ti stropni ventilatorji so vsi grdi.
Ja ti si pa prov lep. Ne vem kaj bi ti rad, glede na vso to izbiro? Raketo, da se ti voz pod stropom pa piha ven hladen zrak. LOL
zl0dej ::
Kapitan Jack je izjavil:
Meni tudi, sem pa našel enega, ki mi je všeč in sem ga tudi naročil (ga še čakam):
Faro 33432, 180cm premer
https://moj-letak.si/lidl-katalogi/kata...
tegale je moja stara mama kupila za v dnevno in je prav fajni.
zl0dej ::
Ja samo ni lep
No ja, samo tvoji stari mami
Ja samo ni lep
Daj prilepi kaksnega lepega, da vidimo tvoje standarde
BRBR ::
V ameriških filmih so bile lopatice lesene. Najbrž so taki lepi.
google img
google img
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
Ja samo ni lep
Tebi marsikaj ni jasno. Ne gre se zame, ampak za OPa
Kapitan Jack je izjavil:
Ja samo ni lep
Kapitan Jack je izjavil:
Seveda gre zate, ce ti pises, da ni lep. Potem pa meni ni jasno...
Za to ceno že klimo dobiš. a ne ?
Verjetno res, ampak ne maram preveč tistega hladnega zraka od klime. Uporabljal ga bom v kombinaciji z talnim hlajenjem, bom videl kako se obnese. Pa fajn mi je da iz nekje malce pihlja, sploh ko telovadim.
saj se lahk klimo nastavi tudi na več kot 19-21°, pa da piha čisto navzgor in minimalno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Horas ()
Amdforce ::
Jaz ga imam ze cca 10 let, je super v kombinaciji s klimo, sploh ce je veliko oseb v tem prostoru. 3 brzine, smer gor/dol zakon....je pa res da znajo oci pect po določenem času, ampak ni sile.
Ja samo ni lep
Kapitan Jack je izjavil:
Seveda gre zate, ce ti pises, da ni lep. Potem pa meni ni jasno...
Daj nehaj trolat. Ko se ti vidi, da nimaš 5pik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera je danes najboljša prenosna klima (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 35933 (30095) | BorutK-73 |
» | Stropni ventilator - pozimiOddelek: Loža | 3289 (2828) | BladE_ |
» | Kdaj kupiti/vgraditi klima napravo?Oddelek: Loža | 7369 (5068) | Ganon |
» | Katero prenosno klimo kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 8255 (7861) | freesty |
» | Zakaj se z radiatorjem ne da hladiti prostora ?Oddelek: Loža | 8248 (6733) | Zion10 |