Forum » Loža » Kazen iz Italije po enem letu
Kazen iz Italije po enem letu
Legon ::
Popolnoma nobenega. Izterjava dolgov nima nič s policijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Magic1 ::
Izogibaš se lahko plačilu, če obvestilo/zahtevek ne ustreza zakonskim predpisom. V kolikor je narejeno pravilo, se pa igraš na srečo z občutno višjim končnim zahtevkom.
https://www.amzs.si/motorevija/mobilnos...
https://www.amzs.si/motorevija/mobilnos...
Magic
Pithlit ::
Zdaj že vemo, da je ta sistem v Italiji legalen. Če torej slovenski voznik, ki je storil prekršek v Italiji, prejme obvestilo o storjenem prekršku s strani pooblaščene agencije za izterjavo in pod dodatnim pogojem, da ga prejme na ustrezen način (z osebno vročitvijo, ki se zahteva po našem pravu), naj potem kazen za cestno prometni prekršek tudi plača.
Life is as complicated as we make it...
angelos ::
Pozdravljeni prijatelji. Rabim en nasvet. Danes je prišla kazen iz Italije COMUNA DI
PISA s povratnico iz Nizozemske. Plačilo kazni je, če plačam v 5 dneh 118EUR, v 60 dneh
143EUR pozneje pa 226EUR. Na dan prekrška sem res bil na tem območju , in sicer z avtom.
Kazen je zaradi vožnje po pasu za avtobuse in taxi. Na spletni strani info.myfines.it bi
si s kodami in ID številko lahko pogledal sliko. Probal sem na več računalnikih in telefonih
priti do te slike, a mi dostop na vseh zavrne s razlogom, da ni veljavna coda. Na spletni
strani za online plačilo pisa.multeonline.it mi ne odpre strani. Na telefonsko številko, ki
je podana na papirju, se ne odzove nihče in se sliši samo melodija za čakalni klic in se po
5 min prekine. Kaj naj naredim? A je imel kdo podobno zadevo? Bojim se, da je prevara.
Če sem kriv, bom plačal, vendar bi rad imel vsaj dokaz, da sem res kaj narobe naredil.
Tako pa me terjajo za nekaj, za kar ne vem, ali sem sploh zagrešil ali ne.
PISA s povratnico iz Nizozemske. Plačilo kazni je, če plačam v 5 dneh 118EUR, v 60 dneh
143EUR pozneje pa 226EUR. Na dan prekrška sem res bil na tem območju , in sicer z avtom.
Kazen je zaradi vožnje po pasu za avtobuse in taxi. Na spletni strani info.myfines.it bi
si s kodami in ID številko lahko pogledal sliko. Probal sem na več računalnikih in telefonih
priti do te slike, a mi dostop na vseh zavrne s razlogom, da ni veljavna coda. Na spletni
strani za online plačilo pisa.multeonline.it mi ne odpre strani. Na telefonsko številko, ki
je podana na papirju, se ne odzove nihče in se sliši samo melodija za čakalni klic in se po
5 min prekine. Kaj naj naredim? A je imel kdo podobno zadevo? Bojim se, da je prevara.
Če sem kriv, bom plačal, vendar bi rad imel vsaj dokaz, da sem res kaj narobe naredil.
Tako pa me terjajo za nekaj, za kar ne vem, ali sem sploh zagrešil ali ne.
BuDi79 ::
gruntfürmich ::
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kazen iz tujine (Italija) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14778 (2023) | PINki |
» | Opomin pred izvržbo. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7874 (6319) | Vetrpiha |
» | Kazen (radar) v Avstriji, kjer nisem bila (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 30008 (22645) | Mare2 |
» | Kazen iz Španije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 33178 (28484) | mihec87 |