» »

Nepremičninski davek

Nepremičninski davek

Temo vidijo: vsi
««
26 / 37
»»

Malidelničar ::

A se samo meni zdi, da Golob, čeprav se postavlja kot CHAD igra v bistvu kot lutka po notah Mesca? V bistvu so vse vladne ideje ideje Levice (SD je tukaj samo še statist, oz. so preko Mladega Foruma že kopija Levice). Pridobi samo Mesec (ki ima tudi medijsko in I8M zaslombo), Golob pa pokasira gnev, ker idej realno ni mogoče implementirati.
Ker recimo to se vidi sedaj pri teh debatah o nepremičninskem davku.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

FireSnake ::

Ljudje odstopajo, golob kritizira ministra, koalicijski partnerji presenečeni nad potezami goloba:
https://siol.net/novice/slovenija/minis...

vse in to še več pri mencanju z davčno reformo.
Še sami ne vedo, kaj bi radi.

Plešimo!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

PersonaRuda ::

FireSnake je izjavil:

Še sami ne vedo, kaj bi radi.

Plešimo!

Oni dobro vedo, kaj bi radi. Radi bi, da bi nepremičninski davek plačevali vsi ostali, samo politična smetana ne. In trenutno nimajo ideje kako to izpeljati (prodati narodu), da se narod ne bi zbunil, zakaj politikom ni potrebno plačevati tega davka, mi pa ga bi morali. ;)

Nisem volil Goloba in nikoli v življenju ne volim Janše zaradi terorja med korono, ampak mi smo dejansko dobili najbolj nesposobno vlado v zgodovini Slovenije, katera pojma nima in sploh ne ve zakaj so v parlamentu, ter se niti med sabo ne morejo nič zmeniti, kako potem pričakovati, da bodo kaj koristnega naredili za nas državljane?

Invictus ::

Bodo že našli neko izjemo, recimo članstvo v politični stranki ali sindikatu.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Wrop ::

Najbolje ja. Vsem članom Levice in SD, ki se borijo za pravične in socialne davke, da se jim odmerijo nižji davki. :))

PersonaRuda je izjavil:

ampak mi smo dejansko dobili najbolj nesposobno vlado v zgodovini Slovenije, katera pojma nima in sploh ne ve zakaj so v parlamentu, ter se niti med sabo ne morejo nič zmeniti, kako potem pričakovati, da bodo kaj koristnega naredili za nas državljane?

Za KUL sem to govoril že dolgo nazaj:
https://slo-tech.com/forum/t791151/p740...
poglej kdaj je bilo to napisano. KUL-ovce so vse zreciklirali.

Za goloba prav tako (le povezave ne morem dati, ker je tema zaklenjena).

Mesec je že napovedal, da reforme gredo naprej po časovnici, samo, da Golob ne zna vedno dobro komunicirati. Zagotavljajo, da bodo začeli 20.000 stanovanj graditi 30. februarja 2026, končali in predali v uporabo pa jih bodo v 54. tednu leta 2030.

PersonaRuda ::

Wrop je izjavil:

Mesec je že napovedal, da reforme gredo naprej po časovnici, samo, da Golob ne zna vedno dobro komunicirati. Zagotavljajo, da bodo začeli 20.000 stanovanj graditi 30. februarja 2026, končali in predali v uporabo pa jih bodo v 54. tednu leta 2030.

:)):)):))

+1

Vrhunsko! Dejansko je resnično, a hkrati žalostno, ker dejansko takšne paciente imamo v vladi, ki vodijo to našo državo 54 tednov na leto.

LeQuack ::

Vladi je šlo dobro ko je delila povišice javnemu sektorju, zdaj pa ko hočejo dobit denar za to pa so kar naenkrat problemi. Kdo bi si mislil.
Quack !

Ni problem, saj so šli po denar na Japonsko klik.

Vedno je treba navesti vir, ker levaki imajo spomin zlate ribice. Dokazano tukaj in v podobnih temah.

bbbbbb2015 ::

Wrop je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

... Tako pa poskuša mrzlično vplivati na nastavljanje policijskih šefov, ki preiskujejo rabote GEN-I, kjer mislim, da vseeno ne bo mogel vplivati, da ne bi strici iz ozadja pritisnili na tipko in anulirali Holoba. Stvari komplicira še dejstvo, da ne more prepisati nepremičnine na ženo, ker - se ločuje. Golob ima več internih demonov, ki ga razjedajo. Glede karizmatičnosti pa je zdaj že tudi jasno, da je predvsem blefer. Ne verjamem, da bo ostal do konca vladanja cel brez prask.

Ne samo da poizkuša, ampak tudi nastavlja. Kaj se je zgodilo Lindavu, ki je bil takorekoč najvišje v policiji? Se pravi lahko rečemo top 1 % v policiji.
Po poročanju nekaterih medijev na litostrojski v Ljubljani nimajo niti ene mize in stola na voljo, da bi lahko nadaljeval z delom v policiji. Premestili naj bi ga nekam v Kranj.

O Lindavu samo na kratko: Je bil koristen idiot, nosil je novice levim (tistim, ki se prodajajo za leve) in špecal vsakega, kar se mu je zdelo potrebno. Za povrat je pričakoval pozicijo, vendar dvomim, da bi njemu še kdorkoli kaj zaupal. Zato je pristal tam, kjer je. Kar mene sploh ne čudi.

Kar se pa tiče Goloba in podrobnosti okrog GEN-I, to pa se je že naredila vrsta ljudi, ki biradi vedeli vse o tem. To je Golobov "kill-switch", ki bi ga Golob zelo rad skril, da strici ali kdorkoli drug, ne more pritiskati nanj.

Na žalost to ni delo one-man-banda, ampak precejšnjega števila ljudi in četudi da čistilko, da preiskuje zločine, bodo detajli prišli do ljudi, ko to hočejo in želijo vedeti. Tega "kill-switcha" nimožno skriti. Zato pravim, da Golob skuša vplivati. Ta kill-switch je večji od njega.

zavajon ::

delavec44 je izjavil:

Enkrat za probat bi lahko imeli brezvladje. Slabše skoraj ne more iti :D

O, pa je lahko slabše! Vlada Janeza Janše. :D

FireSnake je izjavil:

Ni problem, saj so šli po denar na Japonsko klik.

Vedno je treba navesti vir, ker levaki imajo spomin zlate ribice. Dokazano tukaj in v podobnih temah.

Že ime je srhljivo. "Ljudske obveznice". Doslej so bile "Obveznice Republike Slovenije" izdaja ta in ta. Ne razumem, zakaj bi se človek šel tja zadolževat. Še najbolje je evro nominirane obveznice na Evro borzah. Resda so Angleži propadli, oz. jim je bil odvzet kliring v Evrih, samo a ni kaj podobnega v EU-27?

zavajon je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Enkrat za probat bi lahko imeli brezvladje. Slabše skoraj ne more iti :D

O, pa je lahko slabše! Vlada Janeza Janše. :D

To ni tema o whataboutanju, ampak o nepremičninskem davku in drugih zgodah in nezgodah trenutne vlade. Komaj smo se znebili stavkov: "Vlada Janeza Janše".

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Glede na to, da je nova vlada tukaj eno leto, je izgovor "Janez Janša" malo pase...

Nepremičninskega davka ne bo. Pernati ne bo imel jajc...

Poleg tega bo uveden nepremičninski davek lepa predvolilna mantra za drugo stran...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Ni direkt povezano, a je zdaj jasno, da konačeva nima vsega pošlihtanega v glavi:
https://www.facebook.com/institut8.mare...
in taki nam soustvarjajo državo?
Golob sredi ločitve.

Niti svojega življenja ne znajo urediti, pa bi nam urejali državo?

Jaz ne plešem več, že dolgo ne!
In nisem edini, ki mu ni več do folklore.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Se pravi, če se nekdo ločuje, ta ni sposoben upravljati države?
Pa saj ločitev je urejanje lastnega življenja ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

Invictus je izjavil:

Glede na to, da je nova vlada tukaj eno leto, je izgovor "Janez Janša" malo pase...

Nepremičninskega davka ne bo. Pernati ne bo imel jajc...

Poleg tega bo uveden nepremičninski davek lepa predvolilna mantra za drugo stran...

Podtem ni druge kot da nižji/srednji sloj še bolj obdavčijo. Najbrž z dvigom prispevkov ob plači in pa dvigom DDVja. Nekdo mora plačat luksuz.
Quack !

zavajon je izjavil:

1) Se pravi, če se nekdo ločuje, ta ni sposoben upravljati države?
2) Pa saj ločitev je urejanje lastnega življenja ;)

1) Točno to pomeni. Da nima urejenega zasebnega življenja. Bi pa državo šlihtal?
2) Dobra!!!! :D

zavajon je izjavil:

Se pravi, če se nekdo ločuje, ta ni sposoben upravljati države?
Pa saj ločitev je urejanje lastnega življenja ;)

Razumem. Saj si sam dal odgovor na vprašanje. Ljudje z neurejenim življenjem se zelo trudijo "urejati" življenja drugih, ki pa so urejena. Mi bi si želeli imeti še bolj urejena in predvsem bolj polna življenja. Vedno je mogoče stvari še bolj urediti.

Prav je, da se človek o vseh pomembnih odločitvah posvetuje z soprogo. On se očitno ni. In se ločuje. Kloakarica se tudi ločuje, oz. se je ločila:

https://twitter.com/BojanPozar/status/1...

Kup neprilagojencev, ki so zaslepljeni z nekim oblastništvom in gredo čez lastne mrtve okostnjake. In bi nam (meni) solili pamet o davkih, pa nepremičninah, pa ni da ni. Kdo? Golob? Ta mi bo solil, kako se davki plačujejo? Za začetek bomo pogledali gotovinske dvige GEN-I in ko bo to čisto kot solza, se naprej pogovarjamo.

Me res zanima, kako Golob živi s tremi otroki, od tega eden posebne potrebe, pri starleti, ki se vsak dan maže 45+ minut in jo zanimajo živali. Čisto tako... Kje je mama? Treh otrok? To je bila prva stvar, kar se je vprašal ženski del v moji žlahti.

Zgodovina sprememb…

AtaŠtumf ::

FireSnake je izjavil:

Ni direkt povezano, a je zdaj jasno, da konačeva nima vsega pošlihtanega v glavi:
Golob sredi ločitve.

No tole urejanje svojega življenja in urejaneje države nima ravno velikih skupnih točk, druga zgodba je, če bi bil zadolžen do vratu!

Če bi golobček obdelal Niko, Greta, Tino, Urško in še Tanjo v enem tednu in bil dober predsednik vlade, se v njegove posteljne dosežke nihče ne bi obregnil.

Njegov problem ni njegovo družinsko življenje, ampak to, da je več kot očitno nedorasel položaju, pa še obdal se je z luft mešetarji!
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AtaŠtumf ()

Senior Dev ::

Če bi vsi šli na plant-based dieto se danes ne bi kregali o davkih. Še vedno pa lahko plešemo.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

WizzardOfOZ ::

PersonaRuda je izjavil:

Wrop je izjavil:

:)):)):))

+1

Vrhunsko! Dejansko je resnično, a hkrati žalostno, ker dejansko takšne paciente imamo v vladi, ki vodijo to našo državo 54 tednov na leto.

ampak poglej to z druge strani. Tisti, katerim je leto 54 tednov, plačajo manj davka kot osdali, ker znajo aplikacije samo za 52 tednov davka zaračunat.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

AtaŠtumf je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Golob sredi ločitve.

No tole urejanje svojega življenja in urejaneje države nima ravno velikih skupnih točk, druga zgodba je, če bi bil zadolžen do vratu!

Če bi golobček obdelal Niko, Greta, Tino, Urško in še Tanjo v enem tednu in bil dober predsednik vlade, se v njegove posteljne dosežke nihče ne bi obregnil.

Njegov problem ni njegovo družinsko življenje, ampak to, da je več kot očitno nedorasel položaju, pa še obdal se je z luft mešetarji!

To z luft mešetarji ti lahko pritrdim. Vendar...

Bil sem šef mnogim ljudem v svojem življenju. Načeloma sem se držal principa živi in pusti živeti. Nisem se spuščal v to, če so dobre volje ali slabe. Dokler so naredili, kar so morali, mi je bilo vseeno. Ni to na mojem zeljniku zraslo, to sem bil šolan. Zaposlenih je bilo 50, nisem se mogel glih z vsakim ukvarjati.

Obstajali so tudi ljudje, ki demonstrativno *NISO* hoteli delati. Dolga zgodba, skratka...

Opazil sem, da ljudje, ki so imeli osebne probleme (so se ločevali, bili v bridkem sporu z lastno žlahto, ena sodelavka je hodila na neke terapije za neplodnost) so bili strašno nezanesljivi, narejenga niso naredili niti na pol, težave z razumevanjem problema. Napake v analizi, napake v kodi, poročila manjkala. Sredi dneva so izginili, ne da bi se štempljali, niti privat izhod ne. Nihče ni vedel, kje so.

Imel sem sodelavko, delala je na firmi približno leto manj, kot jaz. Analitik in razvijalec je bila. Zelo natančna, hitra, brez odvečnih vprašanj, ni zamudila rokov, nič.
Nakar se je skregala s fantom, s katerim se je hotela poročiti. Menda sta že skupaj kupila neko stanovanje, nekaj sta šraufala luči. Nakar sta se sporekla, on je odšel, ter vse pustil.

Iz nje ni bilo nič. Cel teden ni napisala niti poročila o delu. Do konca meseca se je nekako pobrala, nekako. Koda manjkala, zadolžitve niso bile narejena. Dizaster.

V realnosti se ni pobrala niti leto po tem sporu. Po tem več nisva skupaj delala, jaz sem šel delat druge stvari,njej pa več ni bilo možno dati težjih delov analize, čeprav je imela super plačo in delovno mesto. Bivši sodelavec mi je komentiral, da se je pobrala šele 5 let po tem, ko se je skregala, našla si je drugega fanta, samo je rekel, pač tako dobra več ni bila.

Skratka, ljudje ki imajo družino urejeno, funkcionirajo bolje.

Pa to ni edini primer, še kar nekaj jih je bilo. Zato me ne bo nihče prepričal, da ljudje z osebnimi problemi dobro funkcionirajo v poslu in politiki (ki je oblika dela).

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

5 let je še slabo delala in imela dobro plačo in noben ji ni mogel nič. Potem se pa vprašaš ali so marljivi blesavi.

delavec44 je izjavil:

5 let je še slabo delala in imela dobro plačo in noben ji ni mogel nič. Potem se pa vprašaš ali so marljivi blesavi.

Jah, pač tako je. Ko sem jaz bil njej šef, smo bili pri koncu zadnjega projekta (v Ljubljani, v Sloveniji). Potem sem itak nameraval oditi. Pač njeno delo sta prevzeli dve drugi sodelavki, analitiko pa sodelavec. Njej pa smo dali dokumentacijo in eno sodelavko, ki je bila bolj take sorte, veš, da ti je prinesla kavico, celo enkrat je šla kupit tortice, ko smo bili zmatrani in smo se zafrkavali z neko migracijo do enih ponoči. Da pazi na to našo depresivno punco in jo spravi k sebi.

Ni je glih spravila k sebi, ampak se vsaj ubila ni, dokler je bila v mojem timu.

Kasneje pa pač. Jbg, jaz sem šel naprej, kaj so pa unile delali, pa ne vem, ne morem vplivati in dejansko pač, me ne zanima. Slučajno sem 5 let kasneje srečal enega bivšega sodelavca, pa je pogovor nanesel na to nekdanjo sodelavko.

Zato še enkrat, dobri familiarni odnosi so zlata vredni. Vsak ravs je zelo slab za predano delo.

Zgodovina sprememb…

Bila je Tarča z Eriko. Prišla sta, med drugim, od vladnih - prekla Pipanca in Sanja Ajanović Hovnik. Ključna vprašanja so bila iz področja reform, ter dejstva, da je Boštjančič manjkal, prav tako je manjkal Golob.

Hovnikova se je ves čas porogljivo smejala. Zgledalo je, kot da je Hovnikova v eni dimenziji, ona razume Goloba, Golob je jasno rekel to in ono. Ona jasno razume. Erika pa ne, pa večina ostalih - pa ne. Ko jo je Erika soočila z dejstvi, da je Golob rekel eno (obdavčenja premoženja ne bo), Boštjančič pa da bo. Hovnikova je porogljivo rekla, da je ona pisala koalicijsko pogodbo. In potem ji je Erika potegnila stavek o obdavčenju, pa je Hovnikova obmolknila. Čim se je luč malo odmaknila od Hovnikove, se je zopet začela porogljivo smejati. Zdelo se je, kot da so to otročarije, vse je to otročarija, no koalicijska pogoda, ki jo je pa ona pisala, pa je svež studenec najbistrejših misli. V resnici je koalicijska pogodba zmazek popolnih političnih analfabetov, ki šele zdaj ugotavljajo, da je realnost drugačna.

Pipanca je začela z odvrnitvijo napada, da ona lahko govori samo za pravne reforme, ne more zdaj o ostalem, da naj Goloba vprašajo. Nakar je to zelo neumno izpadlo (ker Goloba ni bilo v studio). Nakar je Pipanca prešla na Fajonkino taktiko - govorila, govorila, nič povedala. Erika se ni pustila, ponavljala ji je vprašanje, konkretno jo je vprašala, če je ona vedela, da bo Golob rekel, da pa reform, morda pa tudi ne bo (ker je seveda neresno). Nakar se je v enem hipu zlomila in priznala, da ni vedela.

Da povzamem, Pipanca se je razburila, začela Eriko napadati nazaj. Pipanca, doktorica znanosti, se dere v povišanem tonu na Eriko. Zopet očitki, zakaj nje ne vprašajo, zakaj ne vprašajo... Šlo se je pač za dejstvo, da je Golob razpredal o svoji priležnici, naredil influencerski inmtervju s priležnico, ne zna pa povedati folku, kaj je zdaj s to davčno reformo. In ne zna priti v studio k Erriki, da bi ga ta vprašala, kako in kaj zdaj z reformami in predvsem z davki. Jasno je bilo ugotovljeno s strani ostalih, da je to Golobovo wannabe influencanje navadno preusmerjanje pozornosti.

To je bilo preveč mamljivo za Eriko, pa je Pipanco vprašala, pa v redu, kdaj bo davčna reforma, nakar seveda Pipanca tega ni vedela. Erika seveda, ni bila zadovoljna, je pač Pipanci rekla, pa bili ste na Brdu, ste se strinjali, ste si predstavili reforme, pa kako zdaj stavka ne ve povedati, kdaj bo to. Pipanca je postala vidno agitirana, vendar pa iz nje ni prišel niti en datum, trditev, kaj je s to reformo, kaj z ono.

Kakorkoli, Čeprav sta imeli ženski diplome Imenda, no), prekla Pipanca pa doktorat, nista iz sebe spravili nti eno koherentno misel, idejo, obrazložili načrte - vlade, koalicije, kogarkoli.

To je bilo strašljivo za gledati. Šlo je za popolne politične analfabete. Popolne. Strašljivo je tudi neka odločenost, da ja da pa reforma bo (nakar so ostali gosti opozorili, da reforme morajo delati v dobro ljudi). Zdi se, da je dobro ljudi miselno povsem diskonektano s kakšno koli reformo.

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

user4683 je izjavil:

Ne vem ce sem jaz tisti, ki ne razume. Pravim, da uvajajo davek, ki izgleda zelo podoben (in je podobno luknjast) nasemu davku na premozenje.
Ne drži. Avstrijci poleg obstoječega davka na nepremičnine uvajajo davek na prazne nepremičnine, ki nimajo z našim davkom nič skupnega - prazne nepremičnine v našem zakonu niso omenjene. Pri nas kupiš 10 stanovanj v novogradnji sredi Ljubljane in jih imaš prazna, pa ne boš plačal davka. Lahko pa kupiš tri stanovanja v starem bloku na fužinah in jih oddajaš, pa boš plačal davek.

RedDrake je izjavil:

Podobna štorija je na dolenjskem. A tam prodaja sploh ne pride v poštev, ker sem tisto podedoval in sem tam preživljal poletja mojega otroštva. Spet, če "zrihtam", me bodo opalili da bo joj.
Denar sicer ni nek hud problem, a se mi zdi neumno, ker je v kraju polno nepremičnin za potencialne kupce in to poceni. Jaz s tema dvema hišama torej ne "odžiram" mesta kakšnim mladim.
Če tam nihče noče živeti, so posledično nepremičnine praktično zastonj. In smisel davka na premoženje je, da se odmeri od vrednosti. Če je vrednost blizu nič, bi bilo pošteno, da je tudi davek blizu nič.

Drugo je stanovanje v LJ.
Tam dejansko "služim", a hkrati od najemnine tudi plačam letno cca 1k EUR davka. Zdaj, če prodam nekomu in potem on tam živi, bo davka praktično nič. Država bo na slabšem.
Če nekomu ne bo treba plačevati najemnine, bo tisti denar pač porabil nekje drugje in bo država tam nekaj pobrala. Iz tega, da ti ne boš plačal toliko davkov, ne moremo sklepati, da bo država na slabšem.
Za gospodarstvo je bolje, če denar kroži, kot pa da ga nekdo nekje hrčka, bodisi v neki neizkoriščeni nepremičnini, bodisi oddaja in hrčka najemnine zato, da bo potem kupil še eno nepremičnino in potem hrčkal še več, da bo kupil še eno...

bbbbbb2015 je izjavil:

Da povzamem, Pipanca se je razburila, začela Eriko napadati nazaj. Pipanca, doktorica znanosti, se dere v povišanem tonu na Eriko.
V resnici je imela doktorica kar prav. Da se porabi 15 minut časa v prime-timeu na javni RTV za razpredanje o tem, kako se je imenovala oseba, ki je Goloba izpraševala, in na kateri zofi je sedela, je popolnoma butasto. No, kakor za koga. Za tiste možgansko prikrajšane osebke, ki radi gledajo plehke limonade, je bil to morda celo vrhunec dneva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

johnnyyy ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Opazil sem, da ljudje, ki so imeli osebne probleme (so se ločevali, bili v bridkem sporu z lastno žlahto, ena sodelavka je hodila na neke terapije za neplodnost) so bili strašno nezanesljivi, narejenga niso naredili niti na pol, težave z razumevanjem problema. Napake v analizi, napake v kodi, poročila manjkala. Sredi dneva so izginili, ne da bi se štempljali, niti privat izhod ne. Nihče ni vedel, kje so.

To je odvisno od človeka do človeka, ene prizadane bolj, druge manj, tretje nič. Če imaš ob sebi neko razstreseno osebo, potem je velika verjetnost, da ima v zasebnem življenju štalo, ne moreš pa trditi v obratni smeri, kjer nekdo ki ne kaže težav, dejansko nima težav.

starfotr ::

Nepremičninski davek je nujno potreben. Prav tako ekstremno visok davek na prazna stanovanja.

Ob enem pa razbremenitev plač. Če tega ne bo, bo spet status quo.

In DDV naj znova znižajo. Ker to je bil trojanski konj.

bbbbbb2015 je izjavil:

Bila je Tarča z Eriko. Prišla sta, med drugim, od vladnih - prekla Pipanca in Sanja Ajanović Hovnik. Ključna vprašanja so bila iz področja reform, ter dejstva, da je Boštjančič manjkal, prav tako je manjkal Golob.

Hovnikova se je ves čas porogljivo smejala. Zgledalo je, kot da je Hovnikova v eni dimenziji, ona razume Goloba, Golob je jasno rekel to in ono. Ona jasno razume. Erika pa ne, pa večina ostalih - pa ne. Ko jo je Erika soočila z dejstvi, da je Golob rekel eno (obdavčenja premoženja ne bo), Boštjančič pa da bo. Hovnikova je porogljivo rekla, da je ona pisala koalicijsko pogodbo. In potem ji je Erika potegnila stavek o obdavčenju, pa je Hovnikova obmolknila. Čim se je luč malo odmaknila od Hovnikove, se je zopet začela porogljivo smejati. Zdelo se je, kot da so to otročarije, vse je to otročarija, no koalicijska pogoda, ki jo je pa ona pisala, pa je svež studenec najbistrejših misli. V resnici je koalicijska pogodba zmazek popolnih političnih analfabetov, ki šele zdaj ugotavljajo, da je realnost drugačna.

Pipanca je začela z odvrnitvijo napada, da ona lahko govori samo za pravne reforme, ne more zdaj o ostalem, da naj Goloba vprašajo. Nakar je to zelo neumno izpadlo (ker Goloba ni bilo v studio). Nakar je Pipanca prešla na Fajonkino taktiko - govorila, govorila, nič povedala. Erika se ni pustila, ponavljala ji je vprašanje, konkretno jo je vprašala, če je ona vedela, da bo Golob rekel, da pa reform, morda pa tudi ne bo (ker je seveda neresno). Nakar se je v enem hipu zlomila in priznala, da ni vedela.

Da povzamem, Pipanca se je razburila, začela Eriko napadati nazaj. Pipanca, doktorica znanosti, se dere v povišanem tonu na Eriko. Zopet očitki, zakaj nje ne vprašajo, zakaj ne vprašajo... Šlo se je pač za dejstvo, da je Golob razpredal o svoji priležnici, naredil influencerski inmtervju s priležnico, ne zna pa povedati folku, kaj je zdaj s to davčno reformo. In ne zna priti v studio k Erriki, da bi ga ta vprašala, kako in kaj zdaj z reformami in predvsem z davki. Jasno je bilo ugotovljeno s strani ostalih, da je to Golobovo wannabe influencanje navadno preusmerjanje pozornosti.

To je bilo preveč mamljivo za Eriko, pa je Pipanco vprašala, pa v redu, kdaj bo davčna reforma, nakar seveda Pipanca tega ni vedela. Erika seveda, ni bila zadovoljna, je pač Pipanci rekla, pa bili ste na Brdu, ste se strinjali, ste si predstavili reforme, pa kako zdaj stavka ne ve povedati, kdaj bo to. Pipanca je postala vidno agitirana, vendar pa iz nje ni prišel niti en datum, trditev, kaj je s to reformo, kaj z ono.

Kakorkoli, Čeprav sta imeli ženski diplome Imenda, no), prekla Pipanca pa doktorat, nista iz sebe spravili nti eno koherentno misel, idejo, obrazložili načrte - vlade, koalicije, kogarkoli.

To je bilo strašljivo za gledati. Šlo je za popolne politične analfabete. Popolne. Strašljivo je tudi neka odločenost, da ja da pa reforma bo (nakar so ostali gosti opozorili, da reforme morajo delati v dobro ljudi). Zdi se, da je dobro ljudi miselno povsem diskonektano s kakšno koli reformo.

Lahko link do tega?

No, na koncu so še mediji skapirali, da iz tega golobnjaka nič ne bo:

https://siol.net/novice/slovenija/velik...

Levaki, komentar?
Ker vo ste lagali, da se pleše še kar v isti meri.
Laž na laž na laž. Samo laži vas skup držijo.

starfotr je izjavil:

Nepremičninski davek je nujno potreben. Prav tako ekstremno visok davek na prazna stanovanja.

Problem je, ker nepremičninski davek NUSZ že je. Potem ljudje plačajo iz naslova gradnje nepremičnine cel kup davkov (parcela, priklopi, dovoljenja, material, majstri). Potem če se nepremičnino
obnavlja spet plačaš davek. Poleg tega je pač problem, ker ne moreš ene zadeve dvojno obdavčiti.

Verjetno je najbolj realno, da bi se nekaj sredstev lahko dobilo z višjim davkom davka ob prometu nepremičnin. Obdavči se likvidnost, davčni priliv je stalen, nekaj se pač dobi in lahko se naredi da ta sredstva zakonsko gredo v Stanovanjski sklad za financiranje novih gradenj. S tem bi Stanovanjski sklad ob proračunskih virih dobil še en vir prihodkov.

In navsezadnje na ta način bi ta sredstva dobivali ven iz likvidnostnih tokov, tako kot je to pri DDV-ju.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

starfotr je izjavil:

Pokaži izračun koliko moramo pobrat nepremičninskega davka in na katere nepremičnine, da ima lahko vsak zaposlen 50 evrov višji neto.
Potem pa še izračun koliko davka treba tam pobrat, da znižamo ddv nazaj na 20, pa seveda izračun koliko davka in kje, da grejo plače v JS gor za 5-10%, al kolk se že fantazira.
En sekretar je že odstopil, ker je to neizvedljivo, ampak možno, da on ni znal tega skup spravit, ti pa znaš.

Hint: 50 evrov x 12 mesecev x 1 mio zaposlenih je 600 mio. Danes se davka na premoženje, ki obdavčuje vse 2., 3. nepremičnine in večje hiše od 160 m2 zbere cca 40 mio, od 140,000 zavezancev. Komu in koliko bi še tega zaračunal, da bi pobral 15x več?
Tudi če bi, teh 600 mio bo že sam JS požrl kot keks, jih ne bo. Treba bi potem najt še enkrat novih 600 mio. Kje je potem še znižanje ddvja...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Za 50 € več na mesec, bi to čez palec pomenilo v povprečju 6000 € na leto za drugo in več nepremičnino. Gut lak.

starfotr ::

Stanovanj je dovolj pri nas. Praznih ne izkoriščamo in zato raje gradimo nove, kateri so za investicije in ne za bivanje. To je skregano z vsako logiko. In sedaj bi to podpirali še z javnim denarjem.

Javni sektor je preveč potraten. Ne samo s plačami. Tudi z razmetavanjem denarja za nepotrebno menjanje pohištva in računalniške opreme na dve leti.

Denar ni dobro razporejen. Ker po drugi strani je pa en del JS povsem v letu 1960 kar se tiče opreme.

Utk ::

starfotr je izjavil:

Stanovanj je dovolj pri nas. Praznih ne izkoriščamo in zato raje gradimo nove, kateri so za investicije in ne za bivanje. To je skregano z vsako logiko. In sedaj bi to podpirali še z javnim denarjem.

Javni sektor je preveč potraten. Ne samo s plačami. Tudi z razmetavanjem denarja za nepotrebno menjanje pohištva in računalniške opreme na dve leti.

Denar ni dobro razporejen. Ker po drugi strani je pa en del JS povsem v letu 1960 kar se tiče opreme.

Kaj od tega bi rešil nepremičninski davek in v kateri višini? Ker ti si napisal, da nujno rabimo nepremičninski davek, nisi napisal, da nujno moramo pometat ven 1/3 javnega sektorja in bolje organizirat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

RedDrake ::

starfotr je izjavil:

Ja, nekaj _stanovanj_ je celo praznih. V osnovi je pa praznih _mnogo_ hiš po podeželju, ker, guess what, nihče noče živeti tam.
Je pa izjemno veliko stanovanj v turističnem oddajanju, sploh v LJ, na obali in še kje.
Cena v LJ gre gor _SKORAJ_ ekskluzivno zaradi turistov.
Garsonjera v LJ ti s turisti navrže komot 10k letno, mogoče tudi do 15k na bolj nice lokaciji. Jasno da bodo po 150k in ne po 70k kot so bile 10 let nazaj. Važn da Zoki dela, da se gremo butični turizem in da vsi bogatijo.
Aja stanovanj za reveže ni.
Tough luck za njih.

Utk je izjavil:

starfotr je izjavil:

Pokaži izračun koliko moramo pobrat nepremičninskega davka in na katere nepremičnine, da ima lahko vsak zaposlen 50 evrov višji neto.
Potem pa še izračun koliko davka treba tam pobrat, da znižamo ddv nazaj na 20, pa seveda izračun koliko davka in kje, da grejo plače v JS gor za 5-10%, al kolk se že fantazira.
En sekretar je že odstopil, ker je to neizvedljivo, ampak možno, da on ni znal tega skup spravit, ti pa znaš.

Hint: 50 evrov x 12 mesecev x 1 mio zaposlenih je 600 mio. Danes se davka na premoženje, ki obdavčuje vse 2., 3. nepremičnine in večje hiše od 160 m2 zbere cca 40 mio, od 140,000 zavezancev. Komu in koliko bi še tega zaračunal, da bi pobral 15x več?
Tudi če bi, teh 600 mio bo že sam JS požrl kot keks, jih ne bo. Treba bi potem najt še enkrat novih 600 mio. Kje je potem še znižanje ddvja...

Analitiki so izračunali, da bi samo za zvišanje plač raznih javnosektorskih skupin, kot je bilo obljubljeno at face-value (aka 600 € vsak zraven) potrebovali med 900 mio € in 1,2 mrd €. Realno niti te miljarde ni možno spraviti skupaj, pa pri gradnji sploh še nismo.

Zelo jasno je, da javni finančni okvir (sedanji, bodoči) ne zdrži teh obljub, pa smo samo pri javnosektorskih plačah.

Ta plaz zahtev je posledica nepremišljenega dviga minimalne plače, ki je kompresiral plačno lestvico in ko se je to skušalo popraviti, je podrl plačna razmerja med skupinami v javnem sektorju.

Glavni in odgovorni za fijasko: Luka Mesec

AtaŠtumf ::

RedDrake je izjavil:

Aja stanovanj za reveže ni.
Tough luck za njih.

In zakaj bi moral revež poceni kupiti stanovanje v centru Ljubljane?

Po kaki logiki?

bbbbbb2015 je izjavil:

Analitiki so izračunali, da bi samo za zvišanje plač raznih javnosektorskih skupin, kot je bilo obljubljeno at face-value (aka 600 € vsak zraven) potrebovali med 900 mio € in 1,2 mrd €. Realno niti te miljarde ni možno spraviti skupaj, pa pri gradnji sploh še nismo.

Zelo jasno je, da javni finančni okvir (sedanji, bodoči) ne zdrži teh obljub, pa smo samo pri javnosektorskih plačah.

Ta plaz zahtev je posledica nepremišljenega dviga minimalne plače, ki je kompresiral plačno lestvico in ko se je to skušalo popraviti, je podrl plačna razmerja med skupinami v javnem sektorju.

Glavni in odgovorni za fijasko: Luka Mesec

Nope, glavni in odgovorni za fijasko je Robert Golob, ostali krivci so pa Tanja Fajon in Luka Mesec, potem gre pa po vrsti dol, do butastih volilcev, ki padajo na prazne obljube!
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AtaŠtumf ()

starfotr je izjavil:

A ti si butast ali kaj? NUSZ (Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča) že obstaja in to se plačuje.

Prav tako obstaja davek na nepremičnine:

94 Davek od premoženja od stavb - fizične osebe

In tudi to plačujem. To je bilo skopirano točno iz mojih e-davkov. Kaj bi radi še več? To, da ne obstaja davek na nepremičnine, je sanjarija nekoga, ki verjetno še ni nobenih davkov plačal, pa sploh ne ve, da to že obstaja. In se plačuje. Pa berite že malo ta faking forum, ker je bilo to že 100x rečeno.

Vsi davki so že instalirani. Kaj bi radi, da plačam dodatno miljardo? Jaz sam? Pa nori ste! Tu imaš (obstoječ!) zakon:

https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/ope...

Zgodovina sprememb…

simonchelo ::

Evo ga enmu se je že spipal. Hehe. Mors vedt da tukile na forumu je kar dost trolanja.

So pa te nepremičninske obremenitve in razne dodatne dajatve večinoma pobožne želje nekih zahojenih v večini zadrogiranih metelkarjev ki se počasi prebijajo na položaje znotraj politike. Treba se je zavedati da Ljubljana ni Slovenija in kdorkoli bo pritisnil na premoženje slovenskega podeželja bo tudi požel tisto kar bo sejal.

Slovenska policija je čisto preslabo plačana da bi jih zaščitila pred desno sredinskim slovenskim proletarjatom, Oz. Lahko rečemo delavni narod, ki bo delal po 12ur na dan da si kaj ustvari, da bomo hranili parazite v Ljubljani. Prej bo Ljubljana gorela kot bo katerakoli vlada sfurala obdavčitev podeželja.

Pa good luck
ciao

RedDrake ::

AtaŠtumf je izjavil:

In zakaj bi moral revež poceni kupiti stanovanje v centru Ljubljane?
Po kaki logiki?

Ne, saj revež ga ne rabi kupiti tam.
Ampak lahko bi ga pa kupil kje drugje.
Ampak nekam drugam se seli kobajagi srednji razred, in posledično gredo cene gor povsod.
Kot rečeno, revež lahko danes ali:
a) ostane v najemu in je s tem še večji revež
b) dobi socialno stanovanje
c) gre živet v neke rovte nekam in se spet bolj verjetno zacikla v revščino

Pa btw, tudi Ljubljana rabi osebje za čiščenje, polnjenje polic, hišnike, skladiščnike, ipd ...
Zdaj, lahko rečeš, ok, vozite se iz medvedjega brda, tam lahko živite, ampak realno bodo ti ljudje preplačali najemnino nekje v LJ, zato da bo nek landlord kupil novo bemflo.

Vsak s trohico socialnega čuta razume, da to ni prav, ampak reševanje težave je potrebno pri vzroku, ne pri posledicah.
Vzrok, specifično za LJ, je pa turizem.

RedDrake je izjavil:

Pa btw, tudi Ljubljana rabi osebje za čiščenje, polnjenje polic, hišnike, skladiščnike, ipd ...

Saj jih je dost v ljubljani na socialni, bodo pa mal delat začel.

RedDrake je izjavil:

Vsak s trohico socialnega čuta razume, da to ni prav, ampak reševanje težave je potrebno pri vzroku, ne pri posledicah.

Pa ne v sloveniji. Tukaj se tiste, ki opozarjajo na težave odmakne od tega, da bi lahko imeli kak vpliv in da ne govorijo preveč naglas, ker pri nas samo lepe travce in rožice rastejo in ni nikjer problemov.

bbbbbb2015 je izjavil:

Kje je mama? Treh otrok? To je bila prva stvar, kar se je vprašal ženski del v moji žlahti.

A si to ti, Aleš Primc? :))

WizzardOfOZ je izjavil:

Saj jih je dost v ljubljani na socialni, bodo pa mal delat začel.

Kako pa ti veš, da so tisti, ki so v Ljubljani na socialni, sposobni delati?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

Če so zmožni hodit po kafičih, ki so po ljubljani polni, lahko pa še metlo primejo, pa kaj pometejo po ulici, da si bodo zaslužili socialno.

bbbbbb2015 je izjavil:

NUSZ (Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča) že obstaja in to se plačuje.

Prav tako obstaja davek na nepremičnine:

94 Davek od premoženja od stavb - fizične osebe

In tudi to plačujem. To je bilo skopirano točno iz mojih e-davkov. Kaj bi radi še več?

Hm se da še več.
Portugalska namerava oddajati prazna stanovanja brez privolitve lastnika. :))

zavajon je izjavil:

Hm se da še več.
Portugalska namerava oddajati prazna stanovanja brez privolitve lastnika. :))

To je pa super ideja. Na mehak način prisilijo lastnika, da legalno oddaja oz. nekaj naredi s tem kosom neuporabljenega prostora. Brez davka.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

zavajon je izjavil:

Kako pa ti veš, da so tisti, ki so v Ljubljani na socialni, sposobni delati?

Ker imajo dovolj kondicije za kolesarjenje in hkrati nabijanje po piskru.
Pod marš nagnat delat ali pa ukinit socilano.

In potem bodo dobili na evropskem sodišču odlične odškodnine.

Čas je da je privat lastnina res privat lastnina in da se to tudi upošteva.

RedDrake je izjavil:

Kot rečeno, revež lahko danes ali:

Dajmo te opcije malce oceniti in mogoče dodati še kakšno. Torej for the sake of argument, težnje da smo v skladu s tematiko ki se nanaša na problematiko nepremičnin mlajših generacij, in za potrebe reprezentativnosti tega foruma, kjer so zelo mladi in relativno mlajši uporabniki, se omejimo na to, kaj lahko naredi revnejša oz. ne obdarjena z normiranstvom oz. manj perspektivna oz. lower class oz. deplorable mlada oseba v SLO:

RedDrake je izjavil:

a) ostane v najemu in je s tem še večji revež

Zdej, tukaj glede najema je veliko spremenljivk, ki najem lahko naredijo za "uporabno" obdobje v katerem imaš moč da si večaš potencialni znesek za polog. Recimo najem relativno na obrobju LJ/izven LJ torej da se čim bolj zmanjša strošek, potem več mladih skupaj in si delijo strošek, potem če sta morda že mlad par in sta spet skupaj in spet pride do delitve stroška, potem če je ta najem kratek, ker je samo vmesna stopnja med dolgim mama hotelom in kasnejšim nakupom. Najem je do neke mere nekaj čemur se ne da izogniti, najem is a bitch, se pa da izvesti en tak 'smart play'.

RedDrake je izjavil:

b) dobi socialno stanovanje

To je dejansko premalo izkoriščena opcija, johnnny je to promoviral. Tveganje št. 1: prednost imajo priseljenci. Tveganje št. 2: Našega reveža hitro lahko zaradi sistema dodatkov itd. prehitijo "reveži". Tveganje št. 3: Ko je v socialnem stanovanju vprašanje ali si lahko povečuje premoženje za potencialni nakup, ker potem izgubi benefite. Torej je tukaj čisto strateško vprašanje ali so alternative (mama hotel, garsonjera, mladi skupaj) vseeno boljše?

RedDrake je izjavil:

c) gre živet v neke rovte nekam in se spet bolj verjetno zacikla v revščino

Te logike rovte = revščina res ne razumem. 1) Nepremičnine so tam potencialno cenejše. 2) Zraven dobiš veliko zemlje (lastna hrana) 3) Če imaš hišo je možnost ureditve energetske samooskrbe na dolgi rok 4) Marsikje v "rovtah" je dejansko dostopnost do storitev vseeno solidna 5) Na dolgi rok bodo nekateri trendi o remote delu, investicij v pokritost z omrežjem, nadgradnja cestnega in železniškega omrežja v naslednjih 3 letih, morebitne davčne ugodnosti za kmete itd. - povečale vabljivost 'rovtarstva'. Še več mislim, da sta LJ in slovenski "urban style" precenjena.

RedDrake je izjavil:

Zdaj, lahko rečeš, ok, vozite se iz medvedjega brda, tam lahko živite, ampak realno bodo ti ljudje preplačali najemnino nekje v LJ, zato da bo nek landlord kupil novo bemflo.

Tu se pa 100% strinjam. To je dejansko težava za Ljubljano, ki bo zniževala kvaliteto življenja v LJ. V megapolisih ala Pariz, London, New York zadeva deluje. v Ljubljani pač ne, če pa bodo delno zadevo pokrili s socialnimi stanovanji to zopet pomeni izpad za naše mlade in ne pridejo do socialnega stanovanja, kar si omenil pod prejšnjo točko zgoraj.
««
26 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1114199582 (26727) MrStein
»

Boscarol, obdavčitev bogatih in Levica (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
72888880 (42806) user4683
»

Kdaj se bo spet splačalo kupit nepremičnino? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17442197 (18884) kriptobog
»

Ameriški tehnološki magnati skoraj ne plačujejo davkov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostalo
19829992 (24054) gruntfürmich

Več podobnih tem