Forum » Loža » Prodaja prikolice
Prodaja prikolice
45cal ::
Že več let imamo v družini starejšo avtoprikolico in bi jo želel prodati. Tehnični ni bil delan že več let in zaradi neuporabe ima stare izpraznjene pnevmatike. Na njej so še tablice skladne z avtom, ki ga imamo.
• Mora prikolica iti obvezno skozi tehnični, da se jo lahko proda?
• Če se jo proda tako kot je moram pri prodaji (neglede na to, če je tehnični narejen ali ne) narediti kupoprodajno ali ni potrebno?
• Se tablico na prikolici (če se ne naredi kupoprodajne) preprosto odstrani in prikolica ne bo več vezana v registru, preko VIN oz. kakorkoli drugače na avto?
Ne vem, če sem še kaj pomembnega spregledal ampak hvala za pomoč.
• Mora prikolica iti obvezno skozi tehnični, da se jo lahko proda?
• Če se jo proda tako kot je moram pri prodaji (neglede na to, če je tehnični narejen ali ne) narediti kupoprodajno ali ni potrebno?
• Se tablico na prikolici (če se ne naredi kupoprodajne) preprosto odstrani in prikolica ne bo več vezana v registru, preko VIN oz. kakorkoli drugače na avto?
Ne vem, če sem še kaj pomembnega spregledal ampak hvala za pomoč.
kloko ::
A nisi to že pred kratkim nekje spraševal?
Torej, če je tablica enaka, kot na avtu, potem PAZI ta tablica spada k avtu (tretja tablica), ne k prikolici. Tablico obdržiš, ker je tvoja, prikolico prodaš prvemu, ki pride mimo z gotovino. Če imaš še originalni homologacijski kartonček kje pri roki, ga izročiš bodočemu lastniku, napišeta morebiti kakšen list o predmetu prodaje in adijo. Brez homologacijskega kartončka prav veliko za prikolico ne boš iztržil...
Te prikolice, ki imajo homologacijo z največjo dovoljeno maso do 750kg, nimajo svoje tablice, se jih ne vozi na tehnični pregled in niso nikjer zavedene v registru.
L.p., Kloko
Torej, če je tablica enaka, kot na avtu, potem PAZI ta tablica spada k avtu (tretja tablica), ne k prikolici. Tablico obdržiš, ker je tvoja, prikolico prodaš prvemu, ki pride mimo z gotovino. Če imaš še originalni homologacijski kartonček kje pri roki, ga izročiš bodočemu lastniku, napišeta morebiti kakšen list o predmetu prodaje in adijo. Brez homologacijskega kartončka prav veliko za prikolico ne boš iztržil...
Te prikolice, ki imajo homologacijo z največjo dovoljeno maso do 750kg, nimajo svoje tablice, se jih ne vozi na tehnični pregled in niso nikjer zavedene v registru.
L.p., Kloko
starfotr ::
Kupoprodajno pogodbo je priporočljivo napisat za vsak nakup, kateregakoli izdelka. Tudi če gre za 100 eur.
Namreč tako se izogneš morebitnemu težkemu sranju v prihodnje.
Lahko je napisana tudi na wc papir. Bolje to, kot nič.
Namreč tako se izogneš morebitnemu težkemu sranju v prihodnje.
Lahko je napisana tudi na wc papir. Bolje to, kot nič.
45cal ::
Ja par tednov nazaj sem enako vprašal in dobil odgovor, da lahko prodam takšno kot je. Hvaležen sem za kakršnkoli odgovor ampak tisti mi ni kaj dosti koristil oz. specifično odgovoril na moja vprašanja, kakor sta vidva.
Kar se tiče kupoprodajne je verjetno najbolje, da se gre na AMZS in se tam izpolni ali pa preprosto sam naredim kopijo kupoprodajne in jo prilagodim za prikolico. Važno, da je vsaj nekaj kot pa nič.
Če se ne motim, ko je NDM do 750kg mora biti tehnični pregled vsaka štiri leta?
Kar se tiče kupoprodajne je verjetno najbolje, da se gre na AMZS in se tam izpolni ali pa preprosto sam naredim kopijo kupoprodajne in jo prilagodim za prikolico. Važno, da je vsaj nekaj kot pa nič.
Če se ne motim, ko je NDM do 750kg mora biti tehnični pregled vsaka štiri leta?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 45cal ()
Aramis ::
A nisi to že pred kratkim nekje spraševal?
L.p., Kloko
Ne zavajaj, ker trosiš laži.
Prikolico do 750kg je potrebno vsakih 4 leta voziti na TP! Starejše celo bolj pogosto...Tretja tablica od vozila nima nič s tem.
MIHAc27 ::
Starost tudi nima veze. Mojo 800kg 29let staro je bili treba na tehničnega peljat vsake 4 leta.
Za prepis jo ne rabis nikamor p
eljat.
Prodaš jo lahko tako kot je. Novi lastnik mora potem poskrbeti za tehničnega, če jo bo vlekel. Če jo bo pa naložil na avtovleko in peljal na povšal, pa ne rabi nič tehničnega.
isto kot avto. sem prodal enega z razkopanim motorjem. Pač kupec je moral poskrbeti za vleko in to je to.
eljat.
Prodaš jo lahko tako kot je. Novi lastnik mora potem poskrbeti za tehničnega, če jo bo vlekel. Če jo bo pa naložil na avtovleko in peljal na povšal, pa ne rabi nič tehničnega.
isto kot avto. sem prodal enega z razkopanim motorjem. Pač kupec je moral poskrbeti za vleko in to je to.
Zimonem ::
Starost tudi nima veze. Mojo 800kg 29let staro je bili treba na tehničnega peljat vsake 4 leta.
eljat.
Avto moraš odjavite. Potem pa prinesti ali kupoprodajni pogodbo ali pa potrdilo o razgradnji. Samo toliko , da se ve.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prevoz prikolice in 3 tablicaOddelek: Na cesti | 15793 (15288) | Ghost7 |
» | PIaggio ciao in ustreznost za vožnjo brez vozniškega dovoljenjaOddelek: Na cesti | 21163 (10341) | konspirator |
» | Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 56295 (45501) | Oki |
» | Avtomobil + čoln 5 M(prikolica)Oddelek: Loža | 5353 (5129) | St235 |
» | Kako preprečiti krajo avtomobilskih tablic?Oddelek: Na cesti | 4096 (3592) | Avenger |