Forum » Programiranje » Copyright
Copyright
kunigunda ::
Ojla,
je kdo ze imel spor glede lastnistva programa, ki ga je naredil izven sluzbenega casa in na privat opremi ?
Razumem da si firma, kjer si zaposlen lasti program, ce si ga naredil na njihovi opremi ali pa med sluzbenim casom, kaj pa ostale
variacije ?
je kdo ze imel spor glede lastnistva programa, ki ga je naredil izven sluzbenega casa in na privat opremi ?
Razumem da si firma, kjer si zaposlen lasti program, ce si ga naredil na njihovi opremi ali pa med sluzbenim casom, kaj pa ostale
variacije ?
FireSnake ::
Pričakuješ, da ti vse razčlenimo?
Povej kako je bilo pri tebi?
Predvidevam: doma si sfušal na ukradeni programski opremi.
2x si v prekršku:
- delo na črno
- zaslužil si s pomočjo ukradene programske opreme
Zdaj se pa še čudiš?
Kaj si pričakoval, da te bomo tukaj tolažili?
Plačaj kazen.
Pa samoprijavo na FURS naredi in plačaj samo tisto, kar je cesarjevega. S samoprijavo se izogneš kazni.
2x si v prekršku:
- delo na črno
Zdaj se pa še čudiš?
Plačaj kazen.
Pa samoprijavo na FURS naredi in plačaj samo tisto, kar je cesarjevega. S samoprijavo se izogneš kazni.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Pričakuješ, da ti vse razčlenimo?
2x si v prekršku:
- delo na črno
Zdaj se pa še čudiš?
Plačaj kazen.
No cist nic od zgoraj napisanega ni res.
Niti nimam spora, ampaj je zgolj splosno vprasanje :)
Gagatronix ::
@FireSnake, te daje bralno razumevanje ?
Edini problem, ki ga jaz tu vidim, je ce ima OP v pogodbi zavedeno kako konkurencno klavzulo.
ki ga je naredil izven sluzbenega casa in na privat opremi ?
Edini problem, ki ga jaz tu vidim, je ce ima OP v pogodbi zavedeno kako konkurencno klavzulo.
tony1 ::
Tudi če jo ima, verjetno pravne prakse, ki takšno popoldansko delo pri nas sankcionirala v korist dopoldanskega delodajalca, sploh še ni.
Tudi če si takšno klavzulo podpisal, se bi jo pri nas težko uveljavljalo, če delaš popoldne na nekem področju, ki ni neposredno povezano z rednim delom. Je pa to morda ravno pri programiranju težje definirati...
Tudi če si takšno klavzulo podpisal, se bi jo pri nas težko uveljavljalo, če delaš popoldne na nekem področju, ki ni neposredno povezano z rednim delom. Je pa to morda ravno pri programiranju težje definirati...
Karen ::
Poglej Zakon o avtorski in sorodnih pravicah. Sicer so avtorske pravice za tisto, kar si ustvaril v okviru delovnega razmerja, v lasti firme, kar si pa popoldan naredil sam, pa je tvoje in lahko s tem delaš kar hočeš. Če ti nekdo ukrade/vzame tisto kar si naredil (torej nisi delal v okviru delovnega razmerja - ti ni bilo naročeno - pazi: nima veze če si delal od doma službeno zadevo), je to kršitev avtorskopravne zakonodaje. Glej nekako tako: v službi si fotograf na porokah in ok, to je to. Ko pa prideš domov in delaš makro fotografijo ali slikaš zvezdnato nebo, je pa to tvoje. No, s programom je isto.
DamijanD ::
V zgodovini (ZDA) je bil pa eden takih prvih primerov neko orodje za DOS, če se še pravilno spomnim, kjer je firma vzela ves copyright, čeprav je bilo vse narejeno doma... Pozabil sem pa točno kaj je bilo, vem pa da je bilo zelo popularno.
FireSnake ::
Gagatronix je izjavil:
Ne, me ne daje.
Ker na koncu piše: kaj pa ostale variacije?
Pa zdaj vidimo, da bi se OP preprosto rad ... pogovarjal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Gagatronix je izjavil:
Ne, me ne daje.
Ker na koncu piše: kaj pa ostale variacije?
Pa zdaj vidimo, da bi se OP preprosto rad ... pogovarjal.
Pod ostaLe variacije pase npr: Delo izven sluzebenega casa, izven firme, na sluzbeni opremi
Nimam se jest cajta pogovarjat kot vidis na forumu, rabim zgolj konkretne "precedense" :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ugrabitev LPP avtobusa v Ljubljani (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 7093 (5379) | XLapse |
» | Tolerantna policija =)Oddelek: Na cesti | 2006 (1314) | RejZoR |
» | Prepoved uporabe FB v privat življenju (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 13036 (11017) | fizikalac |
» | Delodajalec zbira podatke o svojih zaposlenih. Katere lahko ?Oddelek: Problemi človeštva | 6815 (5157) | BlueRunner |
» | FušOddelek: Loža | 2894 (2103) | Vikking |