» »

Starejšim ljudem vsiljujejo naročniška razmerja preko telefona

Starejšim ljudem vsiljujejo naročniška razmerja preko telefona

zobnik ::

Ko ni nobenga doma in starejši ne vejo kaj odg. nekomu, naročijo nekaj kar preko telefona (revije, križanke, časopise, itd) in to je uradno dovoljeno. Jaz preko telefona ne morem sklent nobeno naročniško razmerje, moraš al dobiš domov pogodbo da podpišeš in nazaj pošlješ al pa osebno se zglasit tam.
Me res zanima a v tej državi še kak organ dela da bi take barabe polovil.
Zanima me tudi kam take prijavit, zaradi nadlegovanje starejši ljudi, ki so lahko dementni, bolni-----

mn ::

Kot prvo, tudi tukaj velja tistih 30 dni za prekinitev pogodbe, enako kot pri nakupih preko spleta.

Torej če koga prepričajo v pogodbo, ki je za njih škodljiva, odjavi.

In razširi znanje o tem, da bodo ljudje vedeli, da ni konec takrat ko so podpisali.

zobnik ::

Pogodba sklenjen kar preko telefona je tako podlo da bolj ne more bit.
Res me zanima kam tako golazen prijavit. Odpoved pogodbe ja, plačal se bo tistih 15 evrov....saj ma tudi revije doma.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

smetko ::

Lahko pametuješ kaj je podlo in kaj ni kolikor hočeš, lahko pa ukrepaš, da se to ne dogaja več.
1. Pri pogodbah preko telefona je odpovedni rok, pa čeprav si izvode že prejel.
2. V telefonskem imeniku zahtevaš prepoved klicev za komercialne namene, več na tem linku https://www.itis.si/prepoved_klicev
Šele potem ko to urediš, in če ponovno kličejo za prodajo revij oziroma časopisov, lahko daš prijavo na inšpekcijo. Vendar tudi tu obstajajo izjeme, in to so so sodelovanje pri raznih nagradnih igrah, pošiljanje rešitev križank izdajateljem. Če pa že sodelujete pri raznih nagradnih igrah, pa pazite, da vedno izberete, da se podatkov ne uporabi v komercialne namene. Če pa se to spregleda, pa je možno naknadno pisno poslati izdajatelju, da preklicuješ uporabo podatkov v komercialne namene.
No comment

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nategovanje upokojencev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
828659 (4954) mtosev
»

FURS Preveri račun (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
813177581 (61831) PINki
»

upor slovenskim spamerjem

Oddelek: Omrežja in internet
336289 (5017) BlueRunner
»

SMS spam?

Oddelek: Loža
365214 (2875) vorantz

Več podobnih tem