Forum » Loža » Nategovanje upokojencev
Nategovanje upokojencev
sparovcek2 ::
Skratka stari starsi kupijo skoraj vsako bedarijo, ki jo vidijo na TV reklamah. Kramo in raznorazne tablete, mazila.. Te pi***rije lahko skorajda z prikolico vozimo na smetisce.
Do sedaj smo to tolerirali, ampak sedaj pa je prislo do malce vecjega natega in sicer so jih nategnili in so placali vec kot 600eur za neke tablete(oziroma ubistvoma niti ne vem kaj je bilo, ker so skrivali in so vrnili na posto)... Placali so na banki preko poloznice. Sedaj naivno verjamejo, da bodo dobili kupnino povrjeno
Sodelujejo v razno raznih nagradnih igrah in z tem podajo soglasje, da se jih se naprej bombardira z raznimi reklami in podobnimi nategi. So pa te reklame res nategunske, na veliko in jasno pise da si dobitnik 4000Eur in to je edino kar starec vidi. Ta reklama specificno je s strani nategunskega Vitalmarket-a, proti katerem sicer naj bi ze tekli postopki zaradi zavajanja, ampak saj vemo kako je to.
Stari so preko 90let in so tezavni. Prestejejo vsak eur in so trmasti, ces da je njihov denar.
Racune jim placujemo mi preko njihovega racuna, imamo dostop do nlb klik. A je kaksna uporabna nastavitev, da bi lahko omejili nakazila, ali pa da bi bilo potrebna odobritev ali kaj podobnega? Stari gredo na banko, izrocijo poloznico in svojo kartico in niti ne vejo kaj placujejo. Da ukrepamo preden pride do kaksnega se vecjega natega in se izprazni racun...
Sicer so prisebni, tako da niti ne vem kako tocno je prislo do natega, so pa stari in verjetno hitro padejo na taksne fore.
Do sedaj smo to tolerirali, ampak sedaj pa je prislo do malce vecjega natega in sicer so jih nategnili in so placali vec kot 600eur za neke tablete(oziroma ubistvoma niti ne vem kaj je bilo, ker so skrivali in so vrnili na posto)... Placali so na banki preko poloznice. Sedaj naivno verjamejo, da bodo dobili kupnino povrjeno
Sodelujejo v razno raznih nagradnih igrah in z tem podajo soglasje, da se jih se naprej bombardira z raznimi reklami in podobnimi nategi. So pa te reklame res nategunske, na veliko in jasno pise da si dobitnik 4000Eur in to je edino kar starec vidi. Ta reklama specificno je s strani nategunskega Vitalmarket-a, proti katerem sicer naj bi ze tekli postopki zaradi zavajanja, ampak saj vemo kako je to.
Stari so preko 90let in so tezavni. Prestejejo vsak eur in so trmasti, ces da je njihov denar.
Racune jim placujemo mi preko njihovega racuna, imamo dostop do nlb klik. A je kaksna uporabna nastavitev, da bi lahko omejili nakazila, ali pa da bi bilo potrebna odobritev ali kaj podobnega? Stari gredo na banko, izrocijo poloznico in svojo kartico in niti ne vejo kaj placujejo. Da ukrepamo preden pride do kaksnega se vecjega natega in se izprazni racun...
Sicer so prisebni, tako da niti ne vem kako tocno je prislo do natega, so pa stari in verjetno hitro padejo na taksne fore.
harvey ::
Pomanjkanje socialnih stikov in seveda izguba realnosti glede denarja, pa čeprav preštejejo vsak EUR. Sicer je po drugi strani malo butasto, da bi jim vnuki gledali v denarnico, čeprav trošijo za bedarije. Pogovor je edina pametna oblika, da pač to ni vredno piškavega groša, na njih pa je da se odločijo. Ne pa v smislu, da tega mi ne bomo tolerirali.
V kliku lahko nastaviš dnevni/mesečni limit plačil, samo verjetno te nastavitve ne veljajo pri okencu. Pozanimajte se v dotični banki.
Ta reklama specificno je s strani nategunskega Vitalmarket-a, proti katerem sicer naj bi ze tekli postopki zaradi zavajanja, ampak saj vemo kako je to
Tržini inšpektorat hitro odreagira, zato če sumiš, da je besedilo zavajujoče ali bi lahko bilo zavajujoče oglaševanje podaj prijalo. Lahko tudi anonimno.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
::
Smo imeli isti problem, vendar s prodajo na domu. Stari starši so zmeraj pokupili vso kramo, ki so jo prinesli akviziterji. Mi tega problema nismo nikoli rešili.
sparovcek2 ::
https://www.slovenskenovice.si/novice/s...
https://www.zurnal24.si/slovenija/nateg...
Oglasevanje je 100% zavajojoce, sam sem bil kar malce presenecen, ker res pise na veliko in debelo, da si dobitnik nagrade 4000eur.
Bi slikal pa mislim da sem vrgel v smeti.
https://www.zurnal24.si/slovenija/nateg...
Oglasevanje je 100% zavajojoce, sam sem bil kar malce presenecen, ker res pise na veliko in debelo, da si dobitnik nagrade 4000eur.
Bi slikal pa mislim da sem vrgel v smeti.
Dag ::
Žal kaj veliko ne moreš narediti. Moja stara mama je bila tudi lahek plen za akviziterje in topšop.
Uspelo nam jo je sicer prepričati, da ne spušča v stanovanje akviziterjev. Je bilo eno obdobje, ko so nepridipravi pod pretvezo, da so akviziterji, kradli starejšim ljudem iz stanovanj. Takrat smo ji pokazali časopisne članke o tem in jo napsihirali, da ne sme spuščati nikogar v stanovnje. Se je ustrašila in potem neznanim ljudem sploh ni več odpirala vrat.
Glede topšopa in ostalih podobnih ... lahko jih poskusite poklicati in prosite za blokado. Sicer niso dolžni tega narediti, ampak vsaj za eno podobno firmo vem, da naredijo blokado na prošnjo svojcev.
Uspelo nam jo je sicer prepričati, da ne spušča v stanovanje akviziterjev. Je bilo eno obdobje, ko so nepridipravi pod pretvezo, da so akviziterji, kradli starejšim ljudem iz stanovanj. Takrat smo ji pokazali časopisne članke o tem in jo napsihirali, da ne sme spuščati nikogar v stanovnje. Se je ustrašila in potem neznanim ljudem sploh ni več odpirala vrat.
Glede topšopa in ostalih podobnih ... lahko jih poskusite poklicati in prosite za blokado. Sicer niso dolžni tega narediti, ampak vsaj za eno podobno firmo vem, da naredijo blokado na prošnjo svojcev.
acookook ::
Pomanjkanje socialnih stikov in seveda izguba realnosti glede denarja, pa čeprav preštejejo vsak EUR. Sicer je po drugi strani malo butasto, da bi jim vnuki gledali v denarnico, čeprav trošijo za bedarije. Pogovor je edina pametna oblika, da pač to ni vredno piškavega groša, na njih pa je da se odločijo. Ne pa v smislu, da tega mi ne bomo tolerirali.
V kliku lahko nastaviš dnevni/mesečni limit plačil, samo verjetno te nastavitve ne veljajo pri okencu. Pozanimajte se v dotični banki.
Ta reklama specificno je s strani nategunskega Vitalmarket-a, proti katerem sicer naj bi ze tekli postopki zaradi zavajanja, ampak saj vemo kako je to
Tržini inšpektorat hitro odreagira, zato če sumiš, da je besedilo zavajujoče ali bi lahko bilo zavajujoče oglaševanje podaj prijalo. Lahko tudi anonimno.
Sem pred leti poslal prijavo na TI točno za to firmo pa niso izgleda še nič naredili...
Pod enim drugim UI sem pisal celo tu gor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: acookook ()
borut_p ::
Pri tej starosti jim pac pusti tisto nekaj veselja ki jim ga je se ostalo. Opozori, kaj vec pa ni korektno.
Drugace je, ce jim penzija ne zadostuje za bivanje in jim morate doplacevati iz svojega zepa. Tam bi pa jim jaz dal neki limit.
Drugace je, ce jim penzija ne zadostuje za bivanje in jim morate doplacevati iz svojega zepa. Tam bi pa jim jaz dal neki limit.
Karen ::
Če gre za nakup na daljavo imaš 14 dni da prekličeš in vrneš... poglej 43. člen Zakona o varstvu potrošnikov, med drugim tole, če kaj pomaga:
43.č člen
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.
Pri prodajni pogodbi začne odstopni rok iz prejšnjega odstavka teči z dnem, ko:
- potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad blagom,
...
43.č člen
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.
- potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad blagom,
...
darkolord ::
Topshop in podobni so še najmanj problematični. Oni prodajajo čisto normalno robo (samo reklame so malo bolj kičaste), ki jo lahko tudi vrneš.
Problematični so nateguni, ki dedkom in babicam poberejo celo penzijo za bullshit, potem pa seveda zginejo.
Mehmed ::
Ce gledajo na vsak evro jih prepricaj, da je ceneje, ce ti placas karkoli ze kupujejo prek klika. Zakaj bi dobili korono na banki ane.
Tako bos na tekocem pa imas moznost posredovati, ko pride do bolanih zneskov. Pa mogoce najdes karkoli kupujejo kje ceneje. Glavno je pa, da ne obsojas pri banalnih zneskih, ker bodo enostavno sli mimo tebe na banko naslednjic. Nima veze, ce zapravijo vsak teden 20eur za top shop, hoces biti ti tisti, ki ga klicejo, ko bojo naleteli na nekaj za 2000.
Ce imajo visek denarja na racunu za katerega te skrbi jim pa predlagaj vezavo.
Odpravil tega kar se dogaja zal ne bos nikoli, sploh ko so ze na radarju nategunov, lahko se gres samo damage control.
Tako bos na tekocem pa imas moznost posredovati, ko pride do bolanih zneskov. Pa mogoce najdes karkoli kupujejo kje ceneje. Glavno je pa, da ne obsojas pri banalnih zneskih, ker bodo enostavno sli mimo tebe na banko naslednjic. Nima veze, ce zapravijo vsak teden 20eur za top shop, hoces biti ti tisti, ki ga klicejo, ko bojo naleteli na nekaj za 2000.
Ce imajo visek denarja na racunu za katerega te skrbi jim pa predlagaj vezavo.
Odpravil tega kar se dogaja zal ne bos nikoli, sploh ko so ze na radarju nategunov, lahko se gres samo damage control.
Ales ::
Je starostnik dementen? Opravilno nesposoben iz nekega razloga? Ne? No fajn.
Me prav zanima kako se bo večina vas počutila, ko boste šli tja na 60+ in potem 70+ in tako dalje, vaši potomci bodo pa začeli misliti, da ste popolni debili, katerim je treba pobrati denar in dajati žepnino.
Po drugi strani pa ja, obstaja kup nategunov, ki so se specializirali na starejše ljudi. Ampak zaradi tega starostnikov še ni potrebno obravnavati, kot da so moroni.
In konec koncev, to da je denar njihov in da ga lahko tudi z lopato stran mečejo, čisto drži. Drži pa tudi, da se komurkoli lahko da nasvet, kako ne delati kake neumnosti. Od tu naprej pa se lahko vsak tudi briga zase.
Me prav zanima kako se bo večina vas počutila, ko boste šli tja na 60+ in potem 70+ in tako dalje, vaši potomci bodo pa začeli misliti, da ste popolni debili, katerim je treba pobrati denar in dajati žepnino.
Po drugi strani pa ja, obstaja kup nategunov, ki so se specializirali na starejše ljudi. Ampak zaradi tega starostnikov še ni potrebno obravnavati, kot da so moroni.
In konec koncev, to da je denar njihov in da ga lahko tudi z lopato stran mečejo, čisto drži. Drži pa tudi, da se komurkoli lahko da nasvet, kako ne delati kake neumnosti. Od tu naprej pa se lahko vsak tudi briga zase.
Problem nastane, ko jim akviziterji prodajo neko "naravno zdravilo", ki zdravi vse ter starostniki nato opustijo redno in nujno potrebno terapijo. Podobno je z ostalimi izdelki: ne opravljajo funkcije, prodajalci pa za seboj ne puščajo sledi: nimaš ne računa, kontakta, imena firme.
Vetrolov ::
je izjavil:
Problem nastane, ko jim akviziterji prodajo neko "naravno zdravilo", ki zdravi vse ter starostniki nato opustijo redno in nujno potrebno terapijo. Podobno je z ostalimi izdelki: ne opravljajo funkcije, prodajalci pa za seboj ne puščajo sledi: nimaš ne računa, kontakta, imena firme.
Za tiste k prodajajo konopljine tablete veš firmo, sej je bilo tud v medijih, ampak inšpektorji zgleda ne naredijo nič, ker še zmer prodajajo po domovih
dronyx ::
Malce čudno je, ko se upokojenci pritožujejo čez slabe pokojnine, na drugi strani pa razmetavajo denar za razne neumnosti. Veliko upokojencev je tudi osamljenih in če se kdo z njimi pogovarja pet minut potem za zahvalo kupijo copate iz kašmirske volne za par 100 €. Očitno pri nas tudi ne deluje nek resen nadzor, saj lahko prodajaš karkoli, po kakršnikoli ceni. Tudi nihče očitno ne nadzira preparatov za hujšanje in ostalih zvarkov, ki nimajo nikakršnih učinkov, pa se lahko kljub temu prodajajo. To je zame traparija. Da niti ne omenjam raznih zavajajočih nagradnih iger in podobnega. Tudi tu teh nateg nihče ne sankcionira ali preprečuje, zato pa tako dobro uspevajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
TheBlueOne ::
fikus_ ::
OP in ostali, še največ boste naredili, če boste starše prepričali, da se pred nakupom posvetujejo z vami. Potem jim poskusite razložiti na njim razumljiv način in tako da bodo sprejeli razlago.
In še to, veliko pomaga, da se družite s starši, da se pogovarjate na ta način, da jim pri nakupu npr. kakšnih krem/mazil poiščete cenejšo alternativo za nakup za enako poimenovano žavbo in s tem pokažete, da so v reklamah po TV ali pri prodaji na domu zadeve dražje. Tako se bodo pogosteje obračali na vas.
In še to, veliko pomaga, da se družite s starši, da se pogovarjate na ta način, da jim pri nakupu npr. kakšnih krem/mazil poiščete cenejšo alternativo za nakup za enako poimenovano žavbo in s tem pokažete, da so v reklamah po TV ali pri prodaji na domu zadeve dražje. Tako se bodo pogosteje obračali na vas.
styrian ::
Tudi mi smo imeli podobne težave. Kapja čez rob je bila, ko je en akviziter prodal kreme za čez 300€, ki niso bile vredne več kot 5€.
Na zvonec se da obvestilo, da akviziterji niso zaželjeni. Potem se zamenja ključ na poštnem nabiralniku in se vsak dan prebere vsa pošta. Na telefon se nastavi blokada vseh dohodnih neznanih številk in se blokira Top Shop. Če pride naslovljena relamna pošta, se pošiljatelja kontaktira in sporoči da prejemnik več na živi na naslovu.
Na zvonec se da obvestilo, da akviziterji niso zaželjeni. Potem se zamenja ključ na poštnem nabiralniku in se vsak dan prebere vsa pošta. Na telefon se nastavi blokada vseh dohodnih neznanih številk in se blokira Top Shop. Če pride naslovljena relamna pošta, se pošiljatelja kontaktira in sporoči da prejemnik več na živi na naslovu.
acookook ::
Starce težko kaj prepričaš. Mi se trudimo babico prepričat, da pri 65 ne rabi novih super duper kavčov za več kot 2k€ pa nam ne uspe, obenem pa bo za neko (najnižjo) položnico jamrala, da nima keša...
TheBlueOne ::
Zna biti, da narobe vidite problem. Kolikor jaz poznam ta marketing je trik bolj v tem, da jim prodajalci na sto in en nacin delajo slabo vest, dajejo obcutek nujnosti nakupa... Praviloma je kupcem zal takoj, ko prodajalec oddide.
Recimo to na kaksni bolj bebavi TV je kombinacija, da postanes bogat.
Recimo to na kaksni bolj bebavi TV je kombinacija, da postanes bogat.
Miki N ::
Natvezi jim zgodbico, da so akviziterji največji prenašalci korone - tako je sploh prišla v naše kraje. Kaj, če lahko Kaco pravljičari, zakaj ne bi še vi.
mtosev ::
Lepo razložiš zakaj se ne kupuje čisto vse kaj se prodaja in verjetno večino tega stuffa ne rabijo. Če ne zaleže pač nič. Upokojenci imajo svoj denar katerega lahko porabljajo kak hočejo. To ni nič drugače od mladih, ki porabljajo denar za čike, alkohol, nočne klube, drug crap.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
link_up ::
seveda, da kupijo....kaj pa naj po vase? Ce jim ostane premalo za cez mesec, pa dodajte. Ali ste imeli v mladosti tudi limit postavljen? Zaenkrat se nismo sloni.
Kako to tocno mislis, da ne rabi?
Starce težko kaj prepričaš. Mi se trudimo babico prepričat, da pri 65 ne rabi novih super duper kavčov za več kot 2k€ pa nam ne uspe, obenem pa bo za neko (najnižjo) položnico jamrala, da nima keša...
Kako to tocno mislis, da ne rabi?
In and Out
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: link_up ()
kixs ::
Dokler tega ne dozivite, ne boste vedeli kako je... Stari je kupoval knjige, da bo lahko sodeloval v nagradni igri, ki ti garantirano prinese nagrado v visini nekaj 10K€ - garantirano! Doma je bilo toliko tega, da ne mores verjet. Pa razne CD-je... filme... Pac na starost (80+) postanejo otroci in verjamejo vse zivo in ne, pogovor cisto nic ne zaleze... to je trajalo leta, v bistu bo konca.
Ne velja pa to za vse... mama se zaenkrat se dobro drzi in ne pada na take finte. Morda smo moski bolj dovzetni :lol:
Ne velja pa to za vse... mama se zaenkrat se dobro drzi in ne pada na take finte. Morda smo moski bolj dovzetni :lol:
Se vedno pa zivijo svoje zivljenje in razmetavajo svoj denar. Kdo si ti, da mu to preprecis? Mogoce pa uziva v tem
Horas ::
to so stari ljudje zaostali v cajtu in še vedno mislijo da so ljudje prijazni in nimajo slabih namenov. starga konja ne spreobrneš.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Fora je, da nakupe pozneje obžalujejo. Akviziterji so namazani z vsemi žavbami in nakup prakrično izsilijo.
Par krat ko se nategnejo več to ne bodo počeli. Šola za naslednjič.
Magic1 ::
To velja za otroke(in normalno razvite odrasle osebe), ki odraščajo(se izpopolnujejo) in so vedno bolj mentalno razviti. Ne pa pri ostarelih, ki vedno bolj otroci postajajo in mentalno nazadujejo.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
styrian ::
Očitno nimaš izkušenj in ne veš. NOBENE šole ni. Kupijo tudi 5 izvodov iste knjige.
Lepo razložiš zakaj se ne kupuje čisto vse kaj se prodaja in verjetno večino tega stuffa ne rabijo. Če ne zaleže pač nič. Upokojenci imajo svoj denar katerega lahko porabljajo kak hočejo. To ni nič drugače od mladih, ki porabljajo denar za čike, alkohol, nočne klube, drug crap.
Totalno zgrešeno. Starostnike ne moreš prepričati z logiko, ker jim odmira racionalni del možganov!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: styrian ()
zobnik ::
Tud k nam kličejo vsaj 3x/mesec o nekih čudežnih tabeltkah, sesalcu in ne vem kaj še vse.
Goljufi a država nima posluha, da bi kaj ukrenla.
Goljufi a država nima posluha, da bi kaj ukrenla.
IL_DIAVOLO ::
Fora je, ko ti voda v grlo tece, vse vzames, samo da bi pomagalo. To so pac ljudje z zdravstvenimi tezavami in to je treba razumeti.
Goljufi pa to spretno izkoriscajo. Resitev je izklop stacionarnega telefona.
Goljufi pa to spretno izkoriscajo. Resitev je izklop stacionarnega telefona.
Izklop stacionarnega telefona ni rešitev, ker jih najdejo tudi prek drugih kanalov. Pridejo na dom ali pa na ulici, ko gredo po kruh ali plačat položnice.
Očitno nimaš izkušenj in ne veš. NOBENE šole ni. Kupijo tudi 5 izvodov iste knjige.
Totalno zgrešeno. Starostnike ne moreš prepričati z logiko, ker jim odmira racionalni del možganov!
Ker mlade ljudi tudi ne moreš prepričati v dosti stvari. Poznam enega, ki kadi travo in vozi tudi avto pod vplivom. Pa mi razlaga kak on boljše vozi avto ko je stoned, kak socialno pomoč, ki jo dobi mu ne zadostuje, ker si travo in čike kupuje in pol mu ne ostane dovolj denarja za hrano. Pa še pravi, da igra LoL po 10h na dan.
Se vedno nisem zasledil, da bi napisal ali se s svojo penzijo uspeta prezivljat in tudi ta 'hobi'. Ce sta zmozna, nimas kaj, ce kaj placujete vi, potem pa posezi o ukrepih.
Drugace pa zapravljata svoj denar za svoj hobi. Koliko pa imata drugega veselja?
Drugace pa zapravljata svoj denar za svoj hobi. Koliko pa imata drugega veselja?
mahoni ::
Pa jebemu mater, ste eni zadetki tle. Obsojate vnuke, otroke, ces zelijo jim upravljati z njihovim kesom, a obenem niti niti pisnete ne proti takim nategunom, katere je OP navedel v temi.
Jaz bi bil vesel kot prvo take starosti, kot drugo bi se bil bolj vesel, da se nekdo sekira za mene.
Sklepam iz OP-ove teme, da dejansko oni skrbijo za njih, jim perejo, kuhajo ipd.
Ce pa se zmeraj drzite z nateguni, potem ni panike - pustmo starce na miru in njihov prihodek, a ko zajamrajo da so jim gate posrane, ker jim je s prdcom malo uslo, pa naj jim perejo tisti, katerim so dali kes za nategunske reklame ipd. bs.
Jaz bi bil vesel kot prvo take starosti, kot drugo bi se bil bolj vesel, da se nekdo sekira za mene.
Sklepam iz OP-ove teme, da dejansko oni skrbijo za njih, jim perejo, kuhajo ipd.
Ce pa se zmeraj drzite z nateguni, potem ni panike - pustmo starce na miru in njihov prihodek, a ko zajamrajo da so jim gate posrane, ker jim je s prdcom malo uslo, pa naj jim perejo tisti, katerim so dali kes za nategunske reklame ipd. bs.
starfotr ::
Problem pri starih ljudeh je ta, da si včasih niso mogli privoščit, ker ni bilo denarja ali robe, sedaj je pa vse. In to je kot bi otroka spustil v trgovino z bonboni ali pa z igračami, vse bi imel.
In je, to je problem. Tudi firme so nategunske in delajo štale z raznimi bolj ali manj podlimi forami. Tudi operaterji imajo kao ugodne pakete za upokojence, pa so navadno druge ponudbe bolj ugodne.
In je, to je problem. Tudi firme so nategunske in delajo štale z raznimi bolj ali manj podlimi forami. Tudi operaterji imajo kao ugodne pakete za upokojence, pa so navadno druge ponudbe bolj ugodne.
Se vedno nisem zasledil, da bi napisal ali se s svojo penzijo uspeta prezivljat in tudi ta 'hobi'. Ce sta zmozna, nimas kaj, ce kaj placujete vi, potem pa posezi o ukrepih.
Nepomemben podatek. Vsak bi želel pomagati svojim prednikom, da jih ne prinašajo naokoli in se jim smejijo.
Pa ne samo njim, tudi sosedu ali kar enemu, ki pač nima tega poguma in energije da bi rekel "spizdi".
Verjetno večina od "tapametnih" tukaj ni videla, kako agresivne taktike imajo nateguni.
Dedek in babica sta šla v mesto in so jima demonstrirali nek aparat, ki iz tvojega telesa pobere svinjarijo. Not natočiš vodo iz pipe, daš noge not, čez par minut voda rata rjava. Izgleda impresivno (je le navadna voda šla not, ven pa svinjarija, izvora te svinjarije pa ni nikjer videti), ampak sta bla še vedno skeptična, pa sta rekla, da bosta malo razmislila. Babica gre naprej, dedka pa ustavi možakar (certificirani krvolog!), pa mu reče, "veste, sam vaša žena bo umrla brez tega.". Kva je pol hotu?
Nam je enostavno k mal pogooglamo pa vidimo, kaj je bullshit in kaj ne. Pa še to ni vedno enostavno.
Dedek in babica sta šla v mesto in so jima demonstrirali nek aparat, ki iz tvojega telesa pobere svinjarijo. Not natočiš vodo iz pipe, daš noge not, čez par minut voda rata rjava. Izgleda impresivno (je le navadna voda šla not, ven pa svinjarija, izvora te svinjarije pa ni nikjer videti), ampak sta bla še vedno skeptična, pa sta rekla, da bosta malo razmislila. Babica gre naprej, dedka pa ustavi možakar (certificirani krvolog!), pa mu reče, "veste, sam vaša žena bo umrla brez tega.". Kva je pol hotu?
Nam je enostavno k mal pogooglamo pa vidimo, kaj je bullshit in kaj ne. Pa še to ni vedno enostavno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Glugy ::
je izjavil:
Smo imeli isti problem, vendar s prodajo na domu. Stari starši so zmeraj pokupili vso kramo, ki so jo prinesli akviziterji. Mi tega problema nismo nikoli rešili.
Da hodiš po domovih moraš prej dobit dovoljenje upravne enote in too v papirnati obliki tud nosit s seboj in pokazat. Če ne pokažeš adijo; nimaš kej zvonit po domovih če nisi maškara al pa če ne greš na obisk. Je kaznivo.
Utk ::
Zanimivo kako bi včasih nekateri umrli za kapitalizem, ko je pa nekdo nategnjen, in to je zmeraj, pa jokajo. Ko ti pivo računajo 4 evre, je tudi nateg. Itd.
dela ::
Moja žlahta pade občasno na Top shop, kakšnega bioenergetika, enkrat na neko SMS nagradno igro (tisto mi je takoj uspelo deaktivirat) in neke knjige o vzhodnjaški alternativni medicini. En sorodnik še sploh ni blizu penziji, pa mu je skoz blazno dolgčas, si najde polno dvotedenskih hobijev, ki zahtevajo nakup nečesa za nekaj stotakov, potem pa se nikoli več s tem ne ukvarja, pa že zdaj išče magične recepte za zdravje. S tem bodo še hude borbe, ko pride višja starost, to je že jasno. Moraš pa razvit neko distanco do tega in jim pustit, da na natege pač padajo, če si prevelik kontrolfrik, še sam poleg trpiš.
pivmik ::
Penzionisti se nategujejo sami, ker prižigajo TV in ga gledajo. Pa berejo medije. Ter odpirajo vrata ter poslušajo door2door prodajalce (nategovalce). Namesto TV naj vklopijo možgane (učenje jezika/inštrunetov, druženje, centri aktivnosti za upokojence, branje knjig,...), pa še pomagalo jim bo proti demenci.
Upokojenci ponavadi takoj raztržejo original embalažo ter odvržejo v smeti. Tudi ker embalaže so tako nareejene da jih je treba uničiti za odpreti izdelek.
Če gre za nakup na daljavo imaš 14 dni da prekličeš in vrneš... poglej 43. člen Zakona o varstvu potrošnikov, med drugim tole, če kaj pomaga:
43.č člen
...
Upokojenci ponavadi takoj raztržejo original embalažo ter odvržejo v smeti. Tudi ker embalaže so tako nareejene da jih je treba uničiti za odpreti izdelek.
LP, Gregor GRE^
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pivmik ()
pivmik ::
Tudi mi smo imeli podobne težave. Kapja čez rob je bila, ko je en akviziter prodal kreme za čez 300€, ki niso bile vredne več kot 5€.
+1
Kvinta ::
Skratka stari starsi kupijo skoraj vsako bedarijo, ki jo vidijo na TV reklamah. Kramo in raznorazne tablete, mazila..
Vi bi lahko svoj Top Shop naredli pa vse kar bi zaslužli bi v drugih pognali
A.C.A.B
filip007 ::
Ne moreš vrniti, če je firma na Škotskem in proizvajalec v Litvi (tam nekje), foter je vzel neke tablete za prostato in seveda nič od nič in je šlo nekaj čez 100€.
Trevor Philips Industries
Šmorn ::
Življenje je njihovo, naj ga tudi v starosti živijo kakor hočejo. Stara mama se je vedno pritoževala čez njeno sestro, ki je kupovala v Top Shopu vso možno šaro. Sama pa spusti v hišo vse kar leze in gre. To ni samo starost kriva. Odkar se spomnim je tako. Vzgoja in manjše intelektualne zmogljivosti že v štartu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sesalci Lura premium (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7197 (6000) | stara mama |
» | Sesalec - nateg (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 101722 (39598) | |
» | Kje se odjaviti od nategunskih firm?Oddelek: Loža | 3312 (2013) | solatko |
» | Dedovanje nujnega deleža (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22862 (20113) | Ziga Dolhar |