» »

Tisti ki nikoli niste šli na faks?

Tisti ki nikoli niste šli na faks?

1 2 3
4
5

Gregor P ::

"Brain surgeons and rocket scientists no brighter than the rest of us, study finds
Data from 329 aerospace engineers and 72 neurosurgeons suggests they are not necessarily cleverer than general population"

https://www.theguardian.com/science/202...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

12c0 ::

Mike_Rotch je izjavil:

Kdor ni rojen z zlato žlico v ustih, je odvisen od drugih, če se nekdo (ali kar družba) odloči, da si zanič, da je neki posel zanič, ali ideja zanič, ne bo nihče investiral vate, na drugem koncu planeta, pa bi ti ista reč prinesla "milijarde".


Imaš kak primer?
Preberi odstavek v celoti, boš imel za primer kar celotno populacijo.

Če te pa res zanima samo iz zgornjega odstavka, pa je lep primer Horacio Pagani - njemu osvojeni naslov v seriji Formula Renault ni prinesel ničesar, po spletu okoliščin je spoznal Fangia, ki je izkoristil vse svoje zveze in poznanstva, da bi mu našel delo oblikovalca pri katerem od avtomobilskih podjetij, zavrnili so ga vsi, na koncu se ga usmilijo pri Lamborghiniju, pa še to na položaju "dečka za vse". Tudi tam je igrala sreča veliko vlogo, ker se je vodstvo skregalo z oblikovalcem, in so njemu dali priložnost - je bil zastonj. Potem so ga res vzeli za oblikovalca, začel je tečnarit za autoclave, ker je želel naredit avto iz kompozitov, ampak so ga večkrat zavrnili, dokler jim ni prekipelo, in so mu pojansili, da Ferrari nima, zato ne potrebujejo niti oni. Na banki mu je direktor kar dal kredit za autoclave, pri Lamborghiniju mu plačujejo račune, on pa izdela par kosov za diabla in vodsto spozna svojo zmoto.
Tudi potem, ko je že bil na svojem, in je imel prorotip Zonde, je potreboval motor, a ni imel niti denarja za kupit motor, kaj šele razvit svojega, in spet Fangio začne telefone okrog vrtet, samo Zetche mu pove, da mora najprej avto videt in se s Horaciom pogovorit, ne obljublja pa ničesar.

Mate Rimac je zelo podoben primer.

Vse, kar ti prodajajo Buffetti, Muski, Petersoni, Shapiri,... je propaganda.

Tole si poglej, če si že nisi:

Zato pa je ključno, da se v kapitalizmu izkoristi vsako priložnost, pa to ni mišljeno za posameznike, ampak bolj za podjetja. Če ti nekdo prinese idejo, kaj te stane preverit trg? Par jurjev, par 10 jurjev, za podjetje to ni nič. Kaj te stane človeka zaposlit za 3 mesece?
Pa to govorimo samo o nekih podjentiških priložnostih, kje je še vse ostalo.


Mike_Rotch je izjavil:

Seveda so še druge stvari, ki jih je treba upoštevati. Uspeh ni nič drugega kot razmerje med zastavljenimi in doseženimi cilji. Torej, povsem arbitraren in subjektiven koncept.

Biti uspešen je zelo enostavno, samo kriterije znižaš, pa je. Zato pa je brezveze govoriti o "uspehu", če hkrati ne napišeš točne definicije uspeha.
Saj zato se ne splača govorit o uspehu, ampak o tem, če je nekdo lahko izkoristil svoj potencial ali ne, če je lahko svoje ideje preveril ali ne, in dokler to ne bo možno, je uspeh nekoga drugega, popoln BS. Kot, če bi razvrstil tekače na teku z oviramu, enemu bi zvezal oči, drugemu vezalke, tretjemu bi nasul odvajalo v pijačo,... potem pa rekel, poglej, zmagal sem, dokaz, da sem najhitrejši, najboljši.

Nihče ne ve, da je naredil napako, ker nekomu ni ponudil priložnosti, če ta oseba potem ne dobi priložnosti drugje. Šele, ko jo drugje dobi, jo realizira in uspe, lahko vidiš, da si naredil napako, ampak marsikdo tega ne bo nikoli priznal, bo vedno drugim naprtil, češ slabo mi je predstavil, ni bil zanesljiv, idejo je spremenil, itn.
Ali pa primeri, ko v neki državi, recimo Sloveniji, vsi gledajo na formalno izobrazbo in izkušnje, čez severno mejo pa ne več toliko - hej, če lahko zaslužim evro, bom zaslužil ta evro, Slovenec pa bo rekel ne splača se tvegat, ker nisi iz kalupa. Poleg tega so v Sloveniji ideje ničvredne,z njimi se ne splača nič. V resnici pa ni tako.

D3m ::

Sup Shinto.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Mike_Rotch ::

Mate Rimac je zelo podoben primer.


V katero skupino spada Rimac?

m0LN4r ::

Mike_Rotch je izjavil:

Al sedi 16ur kot njegovi inzenirji za delovno mizo.


Včasih tudi. Včasih celo pod mizo zaspi za par ur in zjutraj nadaljuje.

In ja je marsikaj "nakradel" poglej zgodovino njegove familije.
Ni glih bival med studijem v socialnem studenstkem domu in kelnaril, da si je placal dom.


Kaj naj bi si nakradel?

Elon Musk trdi, da je med študijem delal. Ne sicer kot natakar. Komu zdaj verjeti?


Tebi marsikaj ni jasno. Ko je musk za zabavo programiral, na nasih OS se niti niso vedli kaj je internet in racunalnik. Kaj sele doma je bil vrhunec, ko so potegnili elektriko in napraskal denar na vasi, da so potegnili kabel za telefonijo.

To so predispozicije, ki jih 99,99% ljudi ni imelo. Sej ON mogoce res ni imel denarja, imeli so ga starsi. Ce ti vidis samo eno plat celotne zgodbe, kaj ti naj razlagam kako stvari potekajo, ce imas premozne starse in dolocena sredstva in orodja v otrostvu, ki jih drugi nimajo.
Drugi se pa borijo za prezivetje iz mesca v mesec, elon je imel dobro postlano celo otrostvo. Ni jedel konzerv fizola in polente doma, popoldan pa obrezoval gorice in pucal hlev, da je imel kaj za jest.

Ko je Musk na toplem z polno ritjo programiral so bili drugi srecni, ce so za bozic dobil suho sadje.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Mike_Rotch ::

Čakaj, kaj?

Napisal si, da si je marsikaj nakradel. Zanima me kaj točno si je nakradel. Očitno imaš informacije, ki jih drugi nimamo.

Napisal si tudi, da med faksom definitivno ni delal, čeprav on pravi, da je. Samo zanima me kdo ima prav.

Tvoj rant o elektriki in računalnikih pa nima veze s temo.

Ko je Musk na toplem z polno ritjo programiral so bili drugi srecni, ce so za bozic dobil suho sadje.


No, saj to je razlika. On je programiral, da si je plačal faks in stanovanje. Nekateri pa čakajo, da dobijo suho sadje.

m0LN4r ::

Seveda in sredstva, orodje, literatura, ucitelji in ljudje, ki so mu pri tem pomagali za programiranje v njegovem otrostvu (12-16let) so pa padli iz neba...
Jebote bog, zivel je z nadpovprecno premoznimi starsi v elitnem predmestju Johanisburga.
Na nasi OS v 80ih niti ucitelji niso vedli, kaj je racunalnik. Ne pa, da ga imas doma in na njem tapkas. To si je lahko privoscila smetana v LJ.
Pred faksom je pa se srednja sola, kjer se je racunalnika prinas smel dotakniti samo ucitelj strojnistva.

On je programiral, da si je plačal faks in stanovanje.
Ja sej, on je LAHKO programiral. Nekdo v Yugi v 80ih pa pac ni mogel, niti studirati ni mogel. Je moral it po OS na tekoci trak, vojsko, med partizane, na kmete, da je familija prezivela. Jesus christ no.


Nekaj tedenske pocitnice, mama z avtom, fotr pa leta naokoli z privat letalom.

Tvoj rant o elektriki in računalnikih pa nima veze s temo.
Seveda ima, ce se imas za tako razgledanega, kot se imas bi lahko vedel, da ima in to ogromno.

Ce imas karierno uspesne in poslovno, ter podjetnisko usmerjene starse in zivis v razvitem okolju, ki ti nudi vse moznosti takratnega casa imas neomejene moznosti.
Nakradel si je "podporo" elitnih poslovnezev, ne ga srat no.

Al mislis, da bi v Yugi kot 12 letnik prikorakal do neke firme in jim nekaj prodal, pri 16ih pa je pobegnil, da ni rabil v vojsko.

In ti res verjames, da je njegov pobeg s 16 leti in nato prirocno pristati v univerzi v neki tuji drzavi potekalo brez financnega zaledja in vez njegovih starsev? Moras biti res naiven, da v take stvari verjames.
V yugi bi te na meji ustrelili, razen, ce si imel veze s politiko in zelo debelo kuverto napolnjeno z ljubeznijo starsev.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

ViperR ::

Seveda ima velik vpliv, kje se rodiš, tega nihče ne zanika. Ampak uspeha se ne meri s tem.

Saj nekdo, ki dela za trakom, ima vseeno možnost, da se popoldne kaj nauči/prihrani za študij in podobno.. Za to osebo bo seveda uspeh že to, da v življenju prileze do neke povprečne/višje plače in živi kvalitetnejše življenje (en del takih oseb bo seveda imelo srečo in bodo uspeli mnogo več). Če se bo ta oseba pač vdala življenju, ima 0% možnosti za uspeh. Tudi, če zadane na loto miljon evrov, bo zaradi svojega neznanja najverjetneje vse izgubila.

Te zgodbe z Muski so pa itak mimo, pač je imel tudi srečo, da je razvijal baterije v pravem času. Če bi jih razvijal 30 let nazaj, bi verjetno bilo samo neko povprečno podjetje(še vedno uspeh). Ali bi pa našel človek priložnost tam, kjer bi trenutno se obračalo največ denarja in bi spet postal najbogatejši zemljan. Who knows. Dejstvo je, da se trudi, dela in prikaže rezultate, kar pa za nekoga, ki je na minimalcu 30 let in samo joka, kako je slab lajf, ne moreš reči.

Mike_Rotch ::

Seveda in sredstva, orodje, literatura, ucitelji in ljudje, ki so mu pri tem pomagali za programiranje v njegovem otrostvu (12-16let) so pa padli iz neba...


In? V čem je problem? Praviš, da je Elon Musk edini s takšnimi pogoji? Ne razumem kaj sploh želiš povedati. Razen tega, da pišeš neumnosti o kraji in o tem kako mu ni bilo treba delati med faksom.

Ja sej, on je LAHKO programiral. Nekdo v Yugi v 80ih pa pac ni mogel, niti studirati ni mogel.


Kaj? Jaz sem se praktično rodil z računalnikom. V 80ih v jugi. Spectrumi in C64 so bili povsod po domovih in šolah. Pa ne, nisem smetana iz Ljubljane.

In ti res verjames, da je njegov pobeg s 16 leti in nato prirocno pristati v univerzi v neki tuji drzavi potekalo brez financnega zaledja in vez njegovih starsev?


Očitno spet veš več kot drugi. Jaz sicer informacije o Musku dobim izključno iz tega kar napiše in pove javno. Ampak vidva sta očitno bestiča in veš več kot drugi. Prosim razsvetli nas.

m0LN4r ::

Kaj? Jaz sem se praktično rodil z računalnikom. V 80ih v jugi. Spectrumi in C64 so bili povsod po domovih in šolah. Pa ne, nisem smetana iz Ljubljane.
Lepo za tebe. Jaz sem to poerbal eno desetletje pozneje od premoznejse zlahte, ker so hotl vrzt v smeti. Okoliscine so pa bile taksne, da so starsi prepovedali uporabo teh stvari in so ti pri 12ih dali v roke motiko in te po soli odpeljali na njivo.
Ne lazi v 80ih v OS ni bilo povsod racunalnikov!! Niti v srednjih solah jih ni bilo!! Kot sem rekel, bil je v srednji strojni, katerega se je lahko dotaknil samo ucitelj. Ravnatelj je se tipkal na pisalni stroj, ko je musk ze prodal svojo prvo igrico pri 12ih letih.

Jaz sicer informacije o Musku dobim izključno iz tega kar napiše in pove javno.
Ja saj, da prides na prvo stran medijev, moras povedati marsikaj prirejeno. Tudi Jansa je povedal marsikaj javno. Enostranska informacija brez pomena in okoliscin je vredna pol kurca, celo pa ce prihaja samo iz strani "zmagovalca"

Praviš, da je Elon Musk edini s takšnimi pogoji?
Ne ne pravim. Jaz pravim, da so njegove zivljenjske okoliscine, socialne, geopoliticne in predvsem druzinske, razlog za to, kjer je pristal danes.
Postavis enakega otroka v Yugo v Spodnji duplek, v druzino, kjer starsa delata v MB za trakom, popoldan pa se furajo kmetijo, da imajo za jest, pa iz tvojega ljubega Muskeca statiscino glede na ostale nebi bilo nic od tega, kar je danes.
Ja bi bil uspesen, ker je nadpovprecno inteligenten, kar so dokazali tudi testi univerze pretoria, ampak te stvari so tudi odvisne od vzgoje starsev, kaj ti nudijo, kam te peljejo, kam te usmerjajo.
Muskov uspeh se je zacel ze v zgodnjih letih osnovne sole. Predvidevam, da ves kaksni so 12 letni otroci.
Pa kreditov v 80ih raznim "silicon startupom" so tudi talali samo v Muriki...
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Mike_Rotch ::

Ne lazi v 80ih v OS ni bilo povsod racunalnikov!! Niti v srednjih solah jih ni bilo!! Kot sem rekel, bil je v srednji strojni, katerega se je lahko dotaknil samo ucitelj. Ravnatelj je se tipkal na pisalni stroj, ko je musk ze prodal svojo prvo igrico pri 12ih letih.


Jaz sem sicer osnovno šolo začel 1989, ampak se spomnim, da so imeli takrat še spectrume, v začetku 90ih pa so dobili že PCje.

Okoliscine so pa bile taksne, da so starsi prepovedali uporabo teh stvari in so ti pri 12ih dali v roke motiko in te po soli odpeljali na njivo.


In zakaj je Musk kriv, da so nekateri starši zaplankani?

Postavis enakega otroka v Yugo v Spodnji duplek, v druzino, kjer starsa delata v MB za trakom, popoldan pa se furajo kmetijo, da imajo za jest, pa iz tvojega ljubega Muskeca statiscino glede na ostale nebi bilo nic od tega, kar je danes.


Niti nisem trdil, da bi bili rezultati enaki. Trdim zgolj to, da za doseganje določenih ciljev obstajajo jasna pravila.

DamijanD ::

Tam okrog 1990 smo že imeli tekmovanja v programiranju.

tony1 ::

Drži. Si moral pa imeti srečo, da si v OŠ dobil kakšnega mentorja, ki te je lahko česa naučil.

Na OŠ z ene 400 učenci v okolici Lj smo imeli tja do leta 1995 v računalniški učilnici točno 3 računalnike: 2x C64 in enega Amstrada. Kakšni PCji, ljudje božji, to je bilo vredno zlata.

Najstarejši PC na šoli (286 s ČB monitorjem) je tisto leto še delal tlako v knjižnici (tisoče knjig, ki so jih na kup dajali desetletja so *ročno* vpisali v program z računalniško evidenco v ta komp, kar je trajalo cela leta in na tisoče ur dela - toliko če kdo rabi definicijo Sizifovega dela 8-O), nato je še nekaj let bil na voljo mulariji, da je na njem igrala Tetris.

No, naslednje leto so pa dobili kakšnih ducat novih 486tk in zaresno računalniško učilnico. Da bi nas kdo znal učiti programiranja? :)) Slaba šala, dostopa do takega človeka mularija ni imela.

m0LN4r ::

Programiranje v OS? Proti koncu 90ih si moral klicat tehnika iz MS, da se je pripeljal v OS, ce ni delal tiskalnik.
Krozek racunalnistvo se je pojavil na nasih koncih tam okol 1999 ali pozneje, nevem vec. Pa se ta clovek, ki je bil tam za en na teden iz ene druge sole je po dveh letih izgninil in je krozka vec ni bilo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

D3m ::

Anyway.

Ta mesec je bila plača konkretna

4500EUR

Ni slabo za srednje šolsko izobrazbo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Phantomeye ::

Mike_Rotch je izjavil:

Seveda in sredstva, orodje, literatura, ucitelji in ljudje, ki so mu pri tem pomagali za programiranje v njegovem otrostvu (12-16let) so pa padli iz neba...


In? V čem je problem? Praviš, da je Elon Musk edini s takšnimi pogoji? Ne razumem kaj sploh želiš povedati. Razen tega, da pišeš neumnosti o kraji in o tem kako mu ni bilo treba delati med faksom.

Ja sej, on je LAHKO programiral. Nekdo v Yugi v 80ih pa pac ni mogel, niti studirati ni mogel.


Kaj? Jaz sem se praktično rodil z računalnikom. V 80ih v jugi. Spectrumi in C64 so bili povsod po domovih in šolah. Pa ne, nisem smetana iz Ljubljane.

In ti res verjames, da je njegov pobeg s 16 leti in nato prirocno pristati v univerzi v neki tuji drzavi potekalo brez financnega zaledja in vez njegovih starsev?


Očitno spet veš več kot drugi. Jaz sicer informacije o Musku dobim izključno iz tega kar napiše in pove javno. Ampak vidva sta očitno bestiča in veš več kot drugi. Prosim razsvetli nas.


Jaz sem svoj prvi PC dobil leta 2000. Pa sem rojen 1989. V osnovki vsaj v prvi polovici je mogoče melo 5 sošolcev doma nek računalnik.

Veš kdo dela 16 ur na dan poleg muska? folk k sestavlja njegove avte v kitajskih tovarnah in tam spi.

DamijanD ::

tony1 je izjavil:

Drži. Si moral pa imeti srečo, da si v OŠ dobil kakšnega mentorja, ki te je lahko česa naučil.

Do sedaj sem mislil, da sem imel srečo, ker sem lahko hodil na krožek, kljub temu, da sem bil premlad (razred ali dva - omejitev je bila od 5r dalje)
Sploh nisem nikoli pomislil, da bi mi (kot en mali kraj 50km stran od Lj) imeli tako odlične razmere...
Ko sem začel s krožkom, smo imeli enih 5 spectrumov. Čez leto ali dve pa so prišli PCji - in takrat smo iz basica preklopili na Pascal (še vedno imam zvezek, kjer sem napisal nekaj v stilu da je basic shit in pascal the best :D)

Oba mentorja pa sta bila zunanja, prvi je bil starejši možakar iz lokalnega podjetja, kjer so že imeli računski center (uf, nekaj časa smo celo v to podjetje šli in smo se tam igrali v basicu - odzivost terminalov je bila kar porazna). Pascal je pa že učil nek študent FERa pomoje.

m0LN4r ::

Phantomeye je izjavil:

Mike_Rotch je izjavil:

Seveda in sredstva, orodje, literatura, ucitelji in ljudje, ki so mu pri tem pomagali za programiranje v njegovem otrostvu (12-16let) so pa padli iz neba...


In? V čem je problem? Praviš, da je Elon Musk edini s takšnimi pogoji? Ne razumem kaj sploh želiš povedati. Razen tega, da pišeš neumnosti o kraji in o tem kako mu ni bilo treba delati med faksom.

Ja sej, on je LAHKO programiral. Nekdo v Yugi v 80ih pa pac ni mogel, niti studirati ni mogel.


Kaj? Jaz sem se praktično rodil z računalnikom. V 80ih v jugi. Spectrumi in C64 so bili povsod po domovih in šolah. Pa ne, nisem smetana iz Ljubljane.

In ti res verjames, da je njegov pobeg s 16 leti in nato prirocno pristati v univerzi v neki tuji drzavi potekalo brez financnega zaledja in vez njegovih starsev?


Očitno spet veš več kot drugi. Jaz sicer informacije o Musku dobim izključno iz tega kar napiše in pove javno. Ampak vidva sta očitno bestiča in veš več kot drugi. Prosim razsvetli nas.


Jaz sem svoj prvi PC dobil leta 2000. Pa sem rojen 1989. V osnovki vsaj v prvi polovici je mogoče melo 5 sošolcev doma nek računalnik.

Veš kdo dela 16 ur na dan poleg muska? folk k sestavlja njegove avte v kitajskih tovarnah in tam spi.

Med drugim se je ze razsirila novice o Gigaberlin, da Muskec slabse placuje svoje delavce, kot druge avtotovarne v isti drzavi.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

korenje3 ::

V našem podjetju se je na razgovor za delo prijavilo 5 za konstr. (strojništvo), 100 za administacijo in 100 komercialistov.

Danes so inženirji iskana roba. Prav tako razna dela v strojništvu (strojniki, strojni tehniki).
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

korenje3 ::

D3m je izjavil:

Anyway.

Ta mesec je bila plača konkretna

4500EUR

Ni slabo za srednje šolsko izobrazbo.


A nisi govoril da delaš v prodajalni na petrolu?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

D3m ::

To si pa verjetno zamešal.

Tega nisem nikoli trdil
|HP EliteBook|R5 6650U|

nejc_nejc ::

Neglede na solo, je pomembno, da se zavedas tocke lastne nesposobnosti, ki jo imamo vsi.
Od tu naprej pa lahko totalno zajebes ali pa speljes.

Je pa fino, da imas nekaj z univerze, je le malo boljse pogajalsko izhodisce.
Posebej v tehniki kjer je kar nekaj "funkcij" pogojenih.

D3m ::

Je pa fino, da imas nekaj z univerze, je le malo boljse pogajalsko izhodisce.


Pri čem?
|HP EliteBook|R5 6650U|

nejc_nejc ::

Recimo za tehniko
Reguliran poklic....Pooblaščeni inženir 

Za IT ne vem, gradbinci, strojniki ter elektro foh, pa ze rabis met, da lahko okoli brcas. Brez faksa ni mozno.

D3m ::

Ne bodi tako prepričan, ker sedaj se odpira en posel in se zna zgoditi, da bo konstantno cca. 3500 do 4500 na mesec.
|HP EliteBook|R5 6650U|

12c0 ::

Mike_Rotch je izjavil:

Mate Rimac je zelo podoben primer.


V katero skupino spada Rimac?
O katerih skupinah pa je govora?

Mate je sam priznal, denar za vse je dal ata, ko je imel proizvod, ga je pa moral v tujino prodajat, ker so hrvati isti kot slovenci - "kva boš ti nas učil, k že vse vemo!"

Verjetno si srečo narobe predstavljaš, zato vztrajaš pri zmoti. Imeti srečo ne pomeni, da tebi nekdo nekaj odvzame. Nihče ne trdi, da "uspešneži" niso nič naredili, pomeni zgolj, da so morali imeti najprej izpolnjene določene pogoje, da so sploh lahko začeli, potem so pa morali še več pogojev imeti izpolnjenih, da so dejansko "uspeli", ampak na nobenega od pogojev sami niso imeli vpliva, je "z neba padlo".
Če te zanima univerzalna formula, je ni, nemogoče je vse opisat v enačbi, to je tudi temeljna napaka ekonomije, z eno enačbo, z enim modelom, bi opisali vse situacije, pojasnili celotno vesolje, ko ne gre, si izmislijo novo, postanejo zafrustrirani in jezni na "levake", namesto da bi v ogledalo pogledali, itn.


Mike_Rotch je izjavil:

Čakaj, kaj?

Napisal si, da si je marsikaj nakradel. Zanima me kaj točno si je nakradel. Očitno imaš informacije, ki jih drugi nimamo.

Napisal si tudi, da med faksom definitivno ni delal, čeprav on pravi, da je. Samo zanima me kdo ima prav.

Tvoj rant o elektriki in računalnikih pa nima veze s temo.

Ko je Musk na toplem z polno ritjo programiral so bili drugi srecni, ce so za bozic dobil suho sadje.
Musk je rekel marsikaj...
Njegov ata je bil premožen, otroci so imeli vse, kar so želeli, tudi računalnike. Nenazadnje je ata dal denar za prvo podjetje, je Musk tudi sam nekoč povedal.

Mike_Rotch je izjavil:

No, saj to je razlika. On je programiral, da si je plačal faks in stanovanje. Nekateri pa čakajo, da dobijo suho sadje.
Konservativni BS.

Noben otrok ni sam delal, da je dobil za 10.000€ opreme, ampak kdor jo ima, je v velikanski prednosti pred tistim, ki za RD dobi par nogavic, ti nas pa prepričuješ, da oba začneta v isti točki. Niti približno ne. Prvi je dobil začetnih 9.000 kosov sestavljanke od 10.000, drugi jih pa je dobil 400.

Ljudje se ne odločijo sami na čakanje, da bi z neba nekaj padlo, so zgolj v položaju, v katerem sami ne morejo nič naredit, da se jim situacija izboljša. Kruta resnica, ko pomisliš, ampak tako je v kapitalizmu.

Marsikdo bi ustanovil podjetje, a mu plača oz. brezposlenost ne omogočajo, da bi na stran dal denar, da bi opremo kupil, da bi se izobrazil, plačeval prispevke,... banke kreditov ne talajo takim ljudem, investitorjev ni, ideje so ničvredne, ne splača se nič z njimi, nihče ni dovolj dober, in imaš kar imaš.

Poglej v teme o kriptu, tam se tudi pojavlja desničarska ideja, da je vsak imel možnost investirat, pametni so, glupi niso.
Ampak ni imel vsak možnosti, ker ni imel vsak dragega računalnika, s katerim bi lahko rudaril kripto, niti ni imel vsak možnosti digitalnega bančništva, da bi kupoval kripto. Marsikateri Slovenec je še danes odrezan od tega, kmalu vas bodo še Afričani prehiteli. Problem je, ker vi tega nočete videt, ti v videu pojasni zakaj je tako.
Na žalost je desničarsko sprenevedanje tipa "vsak je svoje sreče kovač", iz inteligentnih, nadarjenih ljudi, naredilo zatrte reveže - zato toliko depresije, jeze, nezadovoljstva itn. Namesto, da bi izkoristili polni potencial ljudi, ker bi tako vsi imeli največ, vi dovolite, da desniačrske pravljice iz ljudi ustvarjajo neumne izvajalce dela, potem bi jim pa minimalno plačo ukinili, ker da jih tišči v revščini, in bi jim dali samo še 50€, tudi to bibilo najboljše zanje. Baje. SNAFU

Mike_Rotch ::

Če te zanima univerzalna formula, je ni, nemogoče je vse opisat v enačbi


Seveda obstaja. Vsega sicer res ne moreš opisati v enačbi, niti nisem trdil tega.

Ljudje se ne odločijo sami na čakanje, da bi z neba nekaj padlo, so zgolj v položaju, v katerem sami ne morejo nič naredit, da se jim situacija izboljša. Kruta resnica, ko pomisliš, ampak tako je v kapitalizmu.


Ja, večinoma se dogaja točno to. Ljudje se sami postavijo v tak položaj.

m0LN4r ::

Ljudje? Ne pogovarjamo se o otrocih? Ko te starsi po soli spokajo na traktor in odpeljejo na njivo/gorice delat od 6. leta naprej kaj bos kot otrok naokoli skakal? Nic ne mores, ce ne ves kaj se okoli tebe dogaja.
Jaz sem bil vzgojen, da se z trdnim delom dalec pride, ampak to je pomenilo tocno to fizicno trdno delo in nic drugega, dobil sem kramp in lopato v roke, ne pa racunalnik, kot razni Muskeci. Se do nekje prvega leta faksa sem poslusal, da se z racunalniki ne da denarja sluzit. Potem pa srecas druge sovrstnike iz drugih druzin, po moznosti se z kaksno koncano srednjo racunalnisko, pa te vse mine, ko ugotovis, da v dirki startas nekaj sto metrov za ostalimi.
Jebiga, kot otrok si pac nemocen in odvisen od interesov in financnih sredstev starsev. CE bodo iz tebe hotl narest balerino, bos hodil v baletno solo, pa si mogoce dober matematik. Recimo jaz sem imel zlata vegova iz drzavnih pa se kaj iz fizike, ampak to mojemu ocetu nic ni pomenilo, ko so bile domace naloge narjene se je slo delat, kar pac je blo treba za narest.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Malidelničar ::

m0LN4r - pa se ti ne zdi, da bi lahko iz svoje družinske izkušnje potegnil kaj dobrega npr. da ceniš da sta te starša naučila kako ceniti trdo delo, osebno odgovornost itd.?
Se pa strinjam, da se v družini velikokrat že v zgodnjih otrokovih letih postavi osnova za naprej, ravno na Twitterju smo debatirali, kako eni iz revnih družin zaradi privzgojenih lastnosti delavnosti postanejo uspešni, ene revne družine pa tudi iz svojih otrok naredijo socialkarje, ker so preveč vdani v usodo in se zaciklajo v cikel neuspeha, nič se ne da. In seveda eni otroci bogatašev praktično propadejo in pristanejo na heroinu itd.

Jaz zanimivo, čeprav sedaj zelo skromno živim, pravzaprav imam samega sebe za 'radničko klaso', nikoli nisem imel te mentalitete foušije do drugih, vedno sem občudoval tiste, ki kaj uspejo narediti, ustvariti v lastnem življenju, pa čeprav sem bolj "možganski" tip sem vedno občudoval ljudi, ki imajo ročne spretnosti.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

Mike_Rotch ::

Potem pa srecas druge sovrstnike iz drugih druzin, po moznosti se z kaksno koncano srednjo racunalnisko, pa te vse mine, ko ugotovis, da v dirki startas nekaj sto metrov za ostalimi.


Ravno o tem govorim. Če tečeš enako hitro in enako daleč kot drugi, ni važno, če štartaš par 100m zadaj. Na cilj boš prišel. Sreča pri tem nima nobenega vpliva (če odmislimo ekstrem, kot npr. to, da te avto povozi).

Jaz nikjer nisem trdil, da je lahko vsak najbogatejši človek na svetu. Trdim, da za vsak dobro definiran cilj obstaja jasno zaporedje stvari, ki jih moraš narediti, da cilj dosežeš. Če slediš temu zaporedju obstaja zelo velika verjetnost, da boš cilj dosegel ali pa se mu vsaj zelo približal.

12c0 ::

Mike_Rotch je izjavil:

Če te zanima univerzalna formula, je ni, nemogoče je vse opisat v enačbi


Seveda obstaja. Vsega sicer res ne moreš opisati v enačbi, niti nisem trdil tega.
Temelj ideje, da obstaja načrt/postopek, je ravno v tem, da lahko vse opišemo z magično enačbo. ;)


Mike_Rotch je izjavil:

Ljudje se ne odločijo sami na čakanje, da bi z neba nekaj padlo, so zgolj v položaju, v katerem sami ne morejo nič naredit, da se jim situacija izboljša. Kruta resnica, ko pomisliš, ampak tako je v kapitalizmu.


Ja, večinoma se dogaja točno to. Ljudje se sami postavijo v tak položaj.
Temu se reče "victim blaming", tipična desna metoda.

Mike_Rotch ::

Temelj ideje, da obstaja načrt/postopek, je ravno v tem, da lahko vse opišemo z magično enačbo. ;)


Mogoče. Ampak jaz nikjer nisem govoril o univerzalnih načrtih in enačbah, ki opisujejo celotno vesolje. To si ti privlekel v temo.

Jaz trdim, da obstajajo načrti/postopki za določene dele vesolja. Na vprašanje "Kako uspeti?" ni jasnega odgovora. Na vprašanje "Kako v 5 letih zaslužiti 1 milijon EUR" pa je.

Temu se reče "victim blaming", tipična desna metoda.


Nope. Temu se reče "težko prebavljiva resnica". Prej, ko se sprijazniš s tem, da ti vesolje ne bo ničesar podarilo in da življenje ni pravično, boljše ti bo v življenju.

Gregor P ::

Pri vseh teh "enačbah" sploh niste upoštevali same "narave" človeka, torej da je vsak drugačen karakter ipd. + razne prirojene predispozicije za različne bolezni, tudi duševne, ki lahko ali ne nastopijo - in tega je v resnici ogromno; sploh pri tem slednjem smo še čisto na začetku spoznavanja problematike (v smislu, da smo v 21. stoletju postali malo bolj civilizirani/kulturni do teh ljudi, prav zares zdraviti jih še vedno ne znamo, zgolj "nafilati" s tabletami, da malo zadržimo simptome).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Mike_Rotch ::

Seveda smo upoštevali. Zato pa ne trdim, da je končni rezultat pri vseh identičen. Je zgolj podoben.

tikitoki ::

Mike_Rotch je izjavil:

Ker tako pridigajo guruji. Kdo drug pa daje neka navodila te vrste?


Tisti, ki v tvojem videu kritizira guruje, naprimer. Munger in Buffet pogosto delita nasvete kako obogateti. In ne dvomim, da bi ti uspelo, če bi ju poslušal in upošteval.

Npr:

Razlogi za klasicno sluzbo pri sposobnih pa niso varnost, med tem ko sanjajo o milionih. Je bolj "Jaz bi, samo se mi ne da.".


Točno to sem jaz napisal. Ampak to, da se ljudem ne ljubi ne pomeni, da pot do cilja ni jasna, da ni univerzalnih receptov. Ampak od recepta do torte je še par korakov vmes.

Drugace se uspesni izjemno pogosto strinjajo, da je sreca enormno pomemben faktor. Zacensi z kje si rojen, komu si rojen, zdravje itn.


Ja ja. Tako, kot se vsi miljarderji strinjajo, da je treba delati za dušo in tisto kar te veseli, denar pa pride sam od sebe, a ne?

Kot rečeno, sreča je definitivno faktor. Ampak tisti, ki je sposoben v USA postaviti milijardno firmo bo uspešen tudi v Kongu ali Somaliji. Zelo verjetno ne bo imel milijardne firme, sigurno pa mu ne bo hudega.


Preber si njegov zivljenjepis. Prvo pravilo rodi se v uspesno druzino, da ti lahko druzinski prijatleji omogocijo priloznosti, ki jih drugace ne bi bil delezen in tudi sicer imas moznosti, ki so vecini nedostopne. Kak lepo, k priviligiranci razlagajo kaj je potrebno za uspesno zivljenje:).

Mike_Rotch ::

Poznam njegovo zgodbo. Preberi si post na katerega odgovarjam, da boš imel malo konteksta.

Malidelničar ::

Vglavnem prihodnost bo od tistih, ki znajo delati. In če za to ne potrebujejo papirja, bodo v večji prednosti: prej se zaposliš in začneš s služenjem denarja + nimaš stroškov z zahtevano višjo stopnjo izobrazbe (v prihodnosti bomo verjeto imeli vsaj delno simbolično plačljiv študij; študij pa itak stane - navsezadnje nastanitev, prehrana, študijski materiali in literatura).
Izplačale se bodo tehnične vede, naravoslovje ter medicina in farmacija.
Ostalo pa obrt, srednje tehnične, poklicne.
V tej smeri pričakujem tudi repozicioniranje plač v roku 3-10 let.
Nova vlada tudi z davčno-administrativnimi posegi tega ne bo mogla spremeniti.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

12c0 ::

Mike_Rotch je izjavil:

Temelj ideje, da obstaja načrt/postopek, je ravno v tem, da lahko vse opišemo z magično enačbo. ;)


Mogoče. Ampak jaz nikjer nisem govoril o univerzalnih načrtih in enačbah, ki opisujejo celotno vesolje. To si ti privlekel v temo.
Saj ni treba, da ti govoriš o tem, ker tega nisem napisal, napisal sem "če misliš....", ampak ti zgolj pišem, od kod izvirajo ta zmotna prepričanja.

Mike_Rotch je izjavil:

Jaz trdim, da obstajajo načrti/postopki za določene dele vesolja. Na vprašanje "Kako uspeti?" ni jasnega odgovora. Na vprašanje "Kako v 5 letih zaslužiti 1 milijon EUR" pa je.
Trdiš narobe, ker trivializiraš kompleksnost vesolja, predvsem pa si zgrešil pomen besede vesolje.

Recept ni, zgolj propagandi si nasedel. Lahko pa ga napišeš, da vidimo, kje si naredil napako.

Mike_Rotch je izjavil:

Temu se reče "victim blaming", tipična desna metoda.


Nope. Temu se reče "težko prebavljiva resnica".
To je pa že projekcija:
Trdiš, da ni žrtev, da so se ljudje sami odločili, kar seveda ni res, ker ste se vi zanje odločili (verjamete v enačbo in se temu primerno obnašate). Postavljen si bil pred to dejstvo, ker ti ni bilo všeč, si svojo užaljenost pripisal meni. Sem tudi v enem od odgovorov napisal kaj bi lahko bil povod za zanikanje dejstev.

Mike_Rotch je izjavil:

Prej, ko se sprijazniš s tem, da ti vesolje ne bo ničesar podarilo in da življenje ni pravično, boljše ti bo v življenju.
Temu se pa reče verska indoktrinacija - ker verjameš v enačbo in zanikaš srečo, ti ne preostane drugega, kot da verajmeš v "just world" idejo, da vsak dobi kar pač dobi, in zaradi tega ne sme napredovati, ker pa ne morete nadzirati vsega, se tu pa tam kdo izmuzne, tedaj ga uporabite za zgled:"A vidiš, s trdim delom je daleč prišel!" Kapitalizem je zgrajen okrog te desne ideje ;)
Da bi eni lahko imeli veliko, jih mora veliko biti v blatu - winner takes all, the losers get to congratulate the winner. Zamenjaš sistem, nehaš verjet v pravljice, in imaš napredek, ker bi vsak zapolnil mesto, ki mu najbolj ustreza,.... ampak to je za kakšno drugo temo.

kuall ::

tikitoki je izjavil:

Kak lepo, k priviligiranci razlagajo kaj je potrebno za uspesno zivljenje:).

to je isto, kot če bi zdrav človek bolnemu rekel, da je prvi pogoj zdravje za to, da bo tako uspešen kot on. očitna stvar, ni se treba razburjati zarad nje, če nekdo pove resnico, tudi če ni prijetna.

Mike_Rotch ::

Trdiš, da ni žrtev, da so se ljudje sami odločili, kar seveda ni res, ker ste se vi zanje odločili (verjamete v enačbo in se temu primerno obnašate).


Si sproti zmišljuješ scenarije, ki jih nihče ni omenjal ali imaš v naprej pripravljene te blodnje?

tedaj ga uporabite za zgled:"A vidiš, s trdim delom je daleč prišel!" Kapitalizem je zgrajen okrog te desne ideje ;)
Da bi eni lahko imeli veliko, jih mora veliko biti v blatu - winner takes all, the losers get to congratulate the winner.


Nič od tega seveda ni res. "Trdo delo" v kapitalizmu ni pogoj za uspeh. Prav tako kapitalizem ni zero sum game, da bi morali za uspeh enega drugi biti v blatu. Obratno.

Malidelničar ::

Zadnjič sem bral eno debato na Twitterju, v stilu 'Glede česa vam je žal, da ste ljudem v mladosti verjeli?' in je kar veliko odzivov v stilu, "Žal mi je, ker sem se pustil prepričati, da velja 'Samo pojdi v šolo.'" ali pa "Neumen sem bil, ker sem verjel tistim, ki so nam govorili 'Pejt študirat, da ti ne bo treba delat.'" "Žal mi je, da sem silil na faks, tisti sošolci iz OŠ, ki so šli na poklicne, jim gre v življenju bistveno boljše kot meni."

Imam samo jaz občutek, da je pri nas zadnjih 10 let tega razmišljanja KREPKO več?? Navsezadnje tudi tukaj na tem forumu. Ne spominjam se, da bi se takšne teme pojavljale 20 let nazaj na starih forumih.

Še posebej po krizi 2008/2010 se je to razmišljanje kar razširilo. Veliko ljudi se je pri nas opeklo predvsem z družboslovnimi faksi, ki danes v finančnem smislu v povprečju ne nudijo več nekega tako samoumevnega finančnega benefita, kot recimo enega leta 1995. Poleg tega so se možnosti za napredovanje po pozicijah v državni in javni upravi, ministrstvih, agencijah, šolstvu, državnih podjetjih, po letu 2000 in še posebej po krizi zmanjšale.

Obratno se je po krizi 2008/2010 po več kot 15 letih ene nenaravne situacije v Sloveniji, ko je bilo tehnično-razvojno delo podplačano, zadeva obrnila. Inženirski kader iz različnih vzrokov (pomanjkanje, pomen razvoja na odprtem EU tržišču itd.) plačno pridobiva in verjetno še bo (zaradi odpora veliko ljudi do uravnilovke, ki je ne sprejemajo). Podobno poklicni kader, kjer so se storitve obrtnikov podražile in obrt oz. poklic danes omogočata konkretne mesečne prihodke (tudi z različnimi kreativnimi računovodskimi pristopi, keš na roko itd.).

Iz današnjega vidika se tudi vidi, kako je bilo gospodarsko-politično-izobraževalno okolje v tranziciji popolnoma napačno zastavljeno, da je sploh pripeljalo do takšne nestabilne ureditve z umetno preplačanimi poklici in podplačanimi tehnološko-obrtniškimi-poklicnimi kadri. In tudi kakšen trud je bil vložen v umetno vzdrževanje razmerij, ki jih je porušila edino totalna svetovna ekonomska kriza 2008.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Mike_Rotch ::

Veliko ljudi se je pri nas opeklo predvsem z družboslovnimi faksi, ki danes v finančnem smislu v povprečju ne nudijo več nekega tako samoumevnega finančnega benefita, kot recimo enega leta 1995.


Tole stalno ponavljaš. Imaš mogoče kakšne številke, ki to tezo potrjujejo? Zgoraj sem ti prilepil članek, kjer piše, da imajo v USA družboslovci višje plače od naravoslovcev. Začnejo sicer nižje ampak jih kasneje prehitijo.

Malidelničar ::

Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Gregor P ::

Ok jaz sem pa ravno te dni na neki konferenci poslušal, da je sedaj izjemno ugoden čas za delojemalce in da praktično še nikoli niso bili v tako močni poziciji kot sedaj; še posebej ker je brezposelnost tako nizka in je veliko primanjkovanje delovne sile v določenih poklicih - skratka čas za menjavo delovnega mesta pod boljšimi pogoji (če seveda s trenutnim niste zadovoljni).8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Mike_Rotch ::

Malidelničar je izjavil:

Mike_Rotch: Slovenija ni ista kot ZDA. Govorim iz lastnih izkušenj, poznavanja razmer v gospodarstvu, obsežnih pogovorov s prijatelji in znanci.
Nekaj linkov:
https://topjob.finance.si/8980286/S-kat...
https://topjob.finance.si/8965378/Top-1...
https://pro.finance.si/MOJEDELO/8864308...
https://ikt.finance.si/8931229/Ne-boj-m...
https://forum.over.net/forum/tema/zapos...
https://www.strojnistvo.com/forum/viewt...


Nimam dostopa do Financ, sem se pa malo igral s tabelami na stat.si. Pavšalna izjava, da so družboslovni poklici slabše plačani od naravoslovnih ne drži.

Tole je sicer splošen primer. Obe skupini lahko vključujeta družboslovce in naravoslovce, ampak, če pogledaš podskupine je bias precej jasen.

https://pxweb.stat.si:443/SiStatData/sq...

Zanimivo je tudi, da so sociologi in antropologi sicer plačani cca. 8% manj kot inženirji elektrotehnike, ampak 7% več kot programerji.

Torej, družboslovni faksi očitno niso finančni polom, kot praviš.

Gregor P ::

Sploh sedaj, ko je v sodobnih podjetjih trend, da se izzivov lotiš multidisciplinarno in v projekte vključiš raznolike strokovnjake.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

12c0 ::

Mike_Rotch je izjavil:

Trdiš, da ni žrtev, da so se ljudje sami odločili, kar seveda ni res, ker ste se vi zanje odločili (verjamete v enačbo in se temu primerno obnašate).


Si sproti zmišljuješ scenarije, ki jih nihče ni omenjal ali imaš v naprej pripravljene te blodnje?
To je projekcija z ad hominem napadom - jezen si, ker ne razumeš o čem govoriš, a se ti počasi dozdeva, da se motiš, ker pa ti ego ne dovoli, da bi se s tem sprijaznil - podre se ti namreč 40 let vere v pravjico, da si special - se um zateka k osnovnim psihološkim samoobrambnim mehanizmom. Ampak nič bat, zato sem tukaj, da ti vedno znova pojasnim, da se motiš.


Še za vsakogar, ki je uspel, si napisal, da sreča ni igrala pomembne vloge, ko ljudje nimajo sreče, da bi sploh imeli možnost, da nekaj naredijo, pa napišeš tole:

Mike_Rotch je izjavil:

No, saj to je razlika. On je programiral, da si je plačal faks in stanovanje. Nekateri pa čakajo, da dobijo suho sadje.


Torej, kdor ima, ima zato, ker je delal, kdor nima, pa nima, ker je čakal. Kar seveda ni res. Večkrat smo ti pojasnili, zakaj to ni res, sam sem ti pa pojasnil izvor te zmote - iz napačnega prepričanja, da obstaja univerzalna formula, ter pozneje sklicevanja na to formulo:

Mike_Rotch je izjavil:

Ja, večinoma se dogaja točno to. Ljudje se sami postavijo v tak položaj.





Mike_Rotch je izjavil:

tedaj ga uporabite za zgled:"A vidiš, s trdim delom je daleč prišel!" Kapitalizem je zgrajen okrog te desne ideje ;)
Da bi eni lahko imeli veliko, jih mora veliko biti v blatu - winner takes all, the losers get to congratulate the winner.


Nič od tega seveda ni res. "Trdo delo" v kapitalizmu ni pogoj za uspeh.
Mi to vemo, smo ti tudi povedali, da je "dumb luck" mnogo pomembnejši faktor, a si do sedaj recitiral svoja verska prepričanja, sedaj si se pa spreobrnil? Le zakaj ;)


Mike_Rotch je izjavil:

Prav tako kapitalizem ni zero sum game, da bi morali za uspeh enega drugi biti v blatu. Obratno.
Ne razumeš, kaj pomeni zero-sum, kajne?

Ekonomija ni zero-sum, kapitalizem pa je - "kdor nima, nima zato, ker čaka na srečo", kar je izgovor, da se tiste, ki nimajo sreče, tlači v blato, ker da je to njihova odločitev.
Sploh pa si ponovno zgrešil pravo bistvo odstavka...


PS: Kje je postopek za milijon v 5ih letih?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 12c0 ()

Mike_Rotch ::

podre se ti namreč 40 let vere v pravjico, da si special - se um zateka k osnovnim psihološkim samoobrambnim mehanizmom. Ampak nič bat, zato sem tukaj, da ti vedno znova pojasnim, da se motiš.


Če bi dejansko bral moje poste bi videl, da že ves čas zagovarjam ravno nasprotno. Nihče ni "special".

Mi to vemo, smo ti tudi povedali, da je "dumb luck" mnogo pomembnejši faktor, a si do sedaj recitiral svoja verska prepričanja, sedaj si se pa spreobrnil? Le zakaj ;)


Pomembneši faktor pri čem?

Ekonomija ni zero-sum, kapitalizem pa je


Ne ni. Aktivnost, ki ustvarja dodano vrednost po definiciji ni zero sum. In kapitalizem dela točno to, ustvarja novo vrednost.

PS: Kje je postopek za milijon v 5ih letih?


Načinov je veliko. Začneš lahko z googlanjem ali pa pogledaš kaj delajo drugi, ki so dosegli podobne rezultate.

m0LN4r ::

No ja. Nihce ni special je prelahka izjava.

Ce imas "special" okoliscine si takorekoc "special"
Te so pa lahko pozitivne ali negativne in pac tisti z pozitivnimi "special" okoliscinami se bo lahkp tudi boljse in lazje trudil.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

12c0 ::

Mike_Rotch je izjavil:

podre se ti namreč 40 let vere v pravjico, da si special - se um zateka k osnovnim psihološkim samoobrambnim mehanizmom. Ampak nič bat, zato sem tukaj, da ti vedno znova pojasnim, da se motiš.


Če bi dejansko bral moje poste bi videl, da že ves čas zagovarjam ravno nasprotno. Nihče ni "special".
Zgolj govoriš drugače, zagovarjaš pa, da vse izvira iz posameznika. Po tvojem mnenju je življenje posameznika odvisno le in zgolj od njega samega. Na posameznika ne vpliva nič, in posameznik ne vpliva na nič, vse kar ima, si je ustvaril sam, kar je dosegel, je dosegel sam, ker si je to želel, in je za to delal. Glede na to, da je uspešnih ljudi tako zelo malo, in glede na to, da vse izvira iz posameznika samega, so tej posamezniki očitno special.


Mike_Rotch je izjavil:

Mi to vemo, smo ti tudi povedali, da je "dumb luck" mnogo pomembnejši faktor, a si do sedaj recitiral svoja verska prepričanja, sedaj si se pa spreobrnil? Le zakaj ;)


Pomembneši faktor pri čem?
Pri lupljenju krompirja, ker je tema baje o tem.


Mike_Rotch je izjavil:

Ekonomija ni zero-sum, kapitalizem pa je


Ne ni. Aktivnost, ki ustvarja dodano vrednost po definiciji ni zero sum. In kapitalizem dela točno to, ustvarja novo vrednost.
Še dobro, da je bilo govora o ustvarjanju česar koli...

kapitalizem ustvarja? :))
Ustvarja bedo, trpljenje, zgodnjo smrt, uničenje planeta,...
Kapitalisti kradejo tistim, ki so ustvarili njihovo vrednost, potem jim pa rečejo, da nimajo, ker so čakali, da bo z neba padlo. ;)


Mike_Rotch je izjavil:

PS: Kje je postopek za milijon v 5ih letih?


Načinov je veliko. Začneš lahko z googlanjem ali pa pogledaš kaj delajo drugi, ki so dosegli podobne rezultate.
Aha, če se posreči, si pravilno uporabil postopek, če se pa ne posreči, si pa ziher nekaj narobe delal. Got it. :P
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Karierna pot programerja brez računalniškega faksa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Programiranje
16626284 (21552) 111111111111
»

Punca -> Tehnik računalništva, Vegova LJ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
12931360 (25021) x128

Več podobnih tem