» »

FB - ukradena identiteta

FB - ukradena identiteta

BRBR ::

Zagotovo vem za enega, ki se predstavlja z ukradeno identiteto. A ma FB kak tozadevni complaint form ?

matic492 ::

Sem že parkrat prijavil take, isto spam accounte, fake celebrity promotorje itd..

Aja, ali pa une strani, kjer piše "like & share za nagradna igro, glavna nagrada je avtodom"

Ponavadi nič ne nardijo....
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

svecka ::

ne naredijo nič, ker oni morajo pokazat rast facebook uporabnikov svojim delničarjem. In če bi brisal uporabnike, bi kmalu imel facebook samo še pol manj uporabnikov. Tudi jaz sem prijavljal očitne fake račune, vendar nič ni bilo narejeno.

Gagatronix ::

A mas res tako dolgocasno zivljenje, da se moras z drugimi ukvarjat ? :))

bambam20 ::

Zanimivo, da imate načeloma negativne izkuđnje. Sam ima pa zelo dobre izkušnje pri prijavi raznih fake profilov.

Csharp ::

Če veš, da je identiteta ukradena in za profilom stoji nekdo drug, zakaj o tem ne obvestiš uporabnika, ki mu identiteta pripada? Če ga bo motilo, bo že on ukrepal dalje. Jaz sem tako enkrat obvestil enega od svojih kolegov in mu pomagal pri nadaljnji obravnavi. Kolikor se spomnem, sem mu poskeniral osebno in vozniško izkaznico (več je dokumentov, boljše so možnosti), oba dokumenta pa je potem skupaj z razlago poslal facebook podpori. V nekaj dneh/tednih je bil fake račun zbrisan.

Gagatronix je izjavil:

Ti računi se uporabljajo za spamanje ali phising, tako da ja.

Včasih tudi phising domene grem prijavljat domain providerjem in imam več sreče z tem kot pa z FB.

Gagatronix ::

Pa dobro, a si placan da to pocnes ? Ker samo svoj cajt zabijas.

Ja ko mi 15 starejših sorodnikov share-a njihov scam, ali pa "klikni sem, šokirano" po messengerju, se pač čutim dolžan pomagat, ker sem lahko enkrat jaz malo zaspan in bom kliknil na kak link od fotra in bom dobil virus gor.

Od tete sem že vsaj 10x dobil scam sporočila, sploh ne vem več kje najde te appe, ki to pošiljajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Daniel ::

Teh lažnih in prevzetih računov je ko listja in trave. Skoraj vsak dan kdo ponuja super ugodne kredite, nagradnih iger, kjer kar komaj čakajo, da ti podarijo avto je polno, WHO doktorji z otroci pa iščejo žene pri 45 - 65 letnih slovenkah. Imamo en tak primer med znanci, kjer je oseba, ki sicer stanuje kar nekaj 100 km stran prekinila stike z vsemi domačimi, po tem, ko ji je en tak opral glavo. Bojda ima 9 milijard dolarjev, pa hišo v Texasu je prodal... Pojma nimam kaj je zdaj z njo, ker smo vsi blokirani.

IL_DIAVOLO ::

Gagatronix je izjavil:

Mislim no, ce uporabljajo fb in instagram, ga verjetno imajo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

bambam20 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Mislim no, ce uporabljajo fb in instagram, ga verjetno imajo.

Neumna izjava nekoga, ki ne ve, zakaj se uporabljajo socialna omrežja.

IL_DIAVOLO ::

Vecino ljudi "socialno" omrezje spravlja v depresijo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Miki N ::

Ironija tega je, da so FB in ostali socialci zadnja leta na veliko forsirali vedno bolj osebne avtentikacije z vedno bolj invazivnimi metodami, z izgovorom, da se ti ravno to ne bo dogajalo! :))

Mogoče gre pa za sistem podoben stari teoriji zarote, ko so steklarji razbijali okna naskrivaj. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri zasebnosti na netu (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Informacijska varnost
20220751 (12179) HotBurek

Prijava psihičnega nasilja žene (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11310309 (6968) Hypathia
»

Facebook zagrozil z umikom iz EU (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
18921083 (14958) ranulokniv
»

SMS NATEG HalloKupon Vinjeta -50% (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15633156 (23234) darkolord

Več podobnih tem