» »

Wine in RH 9

Wine in RH 9

mchaber ::

ok, z neta sm potegnu wine, pač nekaj fajlov s sourceF-a,

Ko poženem en paketek, se nič ne zgodi, samo za root geslo me prosi potem pa 0.

in kam se Wine namesti?
:\
.

Aspirinix ::

AKteri paketek? Pa ne reci da za Wine, ker mi je to že jasno.
Je oaket v tgz ali rpm? Če je tgz potem imaš izvorno kodo in jo moraš prevajati. Za to si preberi readme.
Če je rpm, potem se pa stvar namešča samodejno, ker je rpm kao neke vrste setup ala Polkne.
Problem je, da je dostikrat potrebno k sebi rpetočiti več paketov in ne samo enega. Za Mplayer mislim da jih je ene 8 ali 9. Poglej za wine še enkrat in preveri če imaš vse.
Možna je tudi napaka med prenosom. Probaj morda še enkrat prenesti. ??

RPM

in to vse za RH 9!

Hmm. sumim ta program za nameščanje paketkov

;(
.

Ales ::

Hm, najbrž prav sumiš. Sklepam, da si logiran v X windows "pognal" rpm v konquerorju in te je potem rpm program vprašal za root geslo, nato pa se ni nič več zgodilo... Tipično... :\

Lahko narediš tudi takole:
- odpri konzolo (najdeš pod System tools, Terminal)
- napiši 'su -' (brez navedkov, seveda)
- vpiši svoje root geslo ko te vpraša
- premakni se v direktorij, kamor si shranil rpm-je od wine (ukaz 'cd /neki/direktorij')
- izvedi ukaz 'rpm -Uvh wine_datoteka.rpm'

Seveda zgoraj nadomestiš /neki/direktorij s pravim direktorijem, kamor si shranil wine in ime wine_datoteka.rpm s pravim imenom datoteke. Če je datotek od wine več in če bi moral namestiti vse, jih navedi eno za drugo v istem ukazu.

Če ti bo javilo kak error, je to panavadi zato, ker ti manjka še kak drug rpm. Če sam ne boš mogel rešiti napiši error v ta thread... Najverjetneje pa ti ne bo. In kam se je zadeva namestila? Heh, poskusi kar ukaz 'wine' in bo najverjetneje delalo, če ne pa poišči... (najverjetneje v /usr/local/bin).

Nimam kaj za reči kot hvala.0:)

Verjetno se driverji za GeForce4 namestijo na enak način?:\
.

Še en problem. Ne "najde" mi dvd-rom in cd-rw enote:8)

In kako, ko pritisneš alt+ctrl+f1 prideš nazaj "na namizje?":P
.

roscha ::

Nvidia ima VSA navodila napisana na svoji strani. Priporočam da si jih počasi in dobro prebereš. Tudi linke na Readme-je. Še link do navodil...

X okolje ponavadi teče na 7 terminalu, torej: alt+F7

by!

Kako pa priti v t.i. vga console?:\
.

dr.J ::

Če si v X-ih, potem lahko prideš v virtualne kozole z Alt-Ctrl-F1 do Alt-Ctrl-F6. Alt-Ctrl-F7 te vrne nazaj v X-e, kar je vse že bilo povedano. Lahko pa v X-ih pošeneš Xterm in imaš konzolo znortaj grafičnega okolja. Simpl kot pasulj.

A Alt-Ctrl-F1 je vga console?:))

sem sprobal instalirati driverje za grafo, pa je napisalo, da X teče in ne more namestit:(
.

O jebemti.. Seveda teče, Linux je pač MULTITASKING in 32 bit OS že od vsega začetka, ko je plesnavi M$ s svojim DOSom delal z 16 biti in se mu o multitaskingu še sanjalo ni. Ampak to ni niti važno.

Torej: Nekako moraš priti iz X okolja. Samo preklop na konzolo tega kot si opazil ne stori. Kako točno ima RH to rešeno ne vem (Debian user), lahko probaš preko logoff, pa tam poizkusiš najti stop Xserver ali kaj podobnega. Bolj grd način je alt+ctrl+backspace, pa za RH spet nisem prepričan če bo ok, ker se X-i lahko sami ponovno startajo. najbolj ziher varianta je v konzoli napisat: runlevel. Številka ki ti jo vrne je trenutni runlevel, mislim da je v RH s tem da X-i tečejo 4. Nisem prepričan. Poglej. Če je 4 potem v konzoli (kot root) pač napiši init 3 in padeš en level nazaj, z drugo besedo X-i naj bi se poslovili.

dr.J ::

kot root napiši (seveda brez narekovajev): "telinit 3"
in te prestavi iz grafičnega načina v textovnega

potem inštaliraš gonilnike in greš nazaj v grafični način s "telinit 5".

Ok, recimo da delujejo:))

Kaj pa za zvočno?(je via onboard in priložena navodila ne delujejo:8) )

paketek je rpm, vendar ka napišem sh xxxx.rpm, mi napiše nekaj da ne more namestik ker je binary file:\
.

xxx.rpm je BINAREN paket za RH (lahko tudi za Suse ali Mandrek). Install: rpm -i xxx.rpm

Za Nvidio je bila SKRIPTA, ki si jo pognal z sh...

Fantje brat bo treba mal... ne vedno eno in isto spraševat tle gor.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fedora FAQ (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
934350 (3665) meszaj
»

Linux vprašanja

312667 (1900) BigWhale
»

linux install

381734 (1317) CCfly
»

PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )

795702 (4928) marsovec gugu
»

Linux (strani: 1 2 )

504905 (4294) moj_nick

Več podobnih tem