Forum » Omrežja in internet » Innbox V60U tovarniške nasstavitve
Innbox V60U tovarniške nasstavitve
energetik ::
Torej naokoli mi je neuporabljen ležal gateway Innbox V60U, zato sem ga uporabil kot switch in dodatno WIFI dostopno točko.
Vse OK, deluje kot je treba, ampak je ena pomanjkljivost - ta hudič se ob vsakem odklopu napajanja ali ponovnem prižiganju zresetira na tovarniške nastavitve, kakor bi stisnil reset gumbek. Kar pomeni da za moj namen odpove, saj se mu IP, SSID, password itd spremeni nazaj na defolt, pa vklopi se DHCP server.
A ima kdo kako idejo, zakaj se to dogaja? Edini razlog ki ga vidim je, da ima gor Telekom naložene neke svoje nastavitve, ki ga zresetirajo? Ampak na novem Innboxu, ki ga dejansko uporabljam kot Telekomov gateway, se nastavitve ohranijo kljub rebootu.
Vse OK, deluje kot je treba, ampak je ena pomanjkljivost - ta hudič se ob vsakem odklopu napajanja ali ponovnem prižiganju zresetira na tovarniške nastavitve, kakor bi stisnil reset gumbek. Kar pomeni da za moj namen odpove, saj se mu IP, SSID, password itd spremeni nazaj na defolt, pa vklopi se DHCP server.
A ima kdo kako idejo, zakaj se to dogaja? Edini razlog ki ga vidim je, da ima gor Telekom naložene neke svoje nastavitve, ki ga zresetirajo? Ampak na novem Innboxu, ki ga dejansko uporabljam kot Telekomov gateway, se nastavitve ohranijo kljub rebootu.
vires in numeris
- spremenilo: energetik ()
starfotr ::
Predlagam, da ga prodaš na bolhi in zanj dobiš toliko, kot če si kupiš drug routerček ali pa dostopno točko.
Imaš innboxa z AC standarom za Wifi?
Imaš innboxa z AC standarom za Wifi?
Imaš innboxa z AC standarom za Wifi?Tega pa ne bi vedel.
Eh, če ne bo delal, bom pač nabavil nekaj novega, ampak škoda mi je, ker dela, kar sem hotel, z izjemo tega resetiranja.
amm, save to eeprom?Kaj si hotel s tem povedat?
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
Scorpy84 ::
Zresetira se, ker se nastavitve shranijo na telekomovih serverjih. Uprasaj na iskro, ce ti lahko dajo sw neprilagojen operaterjem, ce ga sploh imajo.
Me zanima kateri model novega Innboxa pa imaš in ali si na optiki ?Oba imam enaka V60U V2.0, ampak ta stari je imel če se ne motim neke težave na strani optičnega vhoda, skratka ni bilo povezave, in so mi poslali novega.
Zresetira se, ker se nastavitve shranijo na telekomovih serverjih. Uprasaj na iskro, ce ti lahko dajo sw neprilagojen operaterjem, ce ga sploh imajo.
Ampak zakaj se potem ne zresetira novi identični, ki ga imam za normalno uporabo kot gateway, tega lahko izklopim 100x, pa bodo vse nastavitve ostale moje? Poleg tega je tastari za firewallom, v mojem omrežju, nima do njega Telekom dostopa.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
Scorpy84 ::
Pac uprasaj na telekom ali pa pri iskri, kaksne zelje so imeli glede teh routerjev. Sej vsakic ko posodabljajo opremo, imajo drugacne zelje. Mogoce dobis kaksen pameten odgovor in resitev.
MadMax ::
Morda pa ni bila težava samo na strani optičnega vhoda...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Ja, možno da je okvara taka, da ga tovarniško zresetira, ko izgubi napajanje.
Že iščem nov AP, oziroma morda kar router, pa ga nastavim kot AP.
Že iščem nov AP, oziroma morda kar router, pa ga nastavim kot AP.
vires in numeris
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dve ločeni omrežji na istem DHCP serverjuOddelek: Omrežja in internet | 935 (819) | mzakelj |
» | innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 33738 (12646) | Lonsarg |
» | Primerjava med Innbox in Fritzbox modemomaOddelek: Omrežja in internet | 5977 (4536) | OSA |
» | Telekom optika-paket modri (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 30232 (20758) | ufek |
» | SIOL modemOddelek: Omrežja in internet | 2768 (2385) | telexdell |