» »

IPCC: Ukrepati je treba takoj

««
7 / 12
»»

tikitoki ::

c3p0 je izjavil:

Seveda, subvencije za živinorejo so absurd. V nekaterih državah, npr. Islandiji ima meso že bolj realno ceno. HINT: ceneje je kupovat beyong burgerje od mesa.

Drug absurd je to, da supermarketi lahko (morajo?) hrano po poteku mečejo stran.

Ni jim treba, lahko bi jo namenili ustreznim drustvom, pa jo le redki. Mislim, da nekje delijo hrano socialno ogrozenim osebam. Mirno bi lahko zivila dostavili tja. BTW: best before ne pomeni, da je hrana nuzitna po nekem datumu.

c3p0 ::

Daniel je izjavil:

Pa ti veš kakšni so pogoji za pridelavo mesa na Islandiji? Tam kaj dosti drugega kot trava ne raste, samo iz trave pa žival zelo počasi raste. Zato je seveda ceneje uvoziti surovine in prodajati beyond industrijsko procesirane zadeve. Važno, da uvoz in transport delata.

Ne vem zakaj Islandci ne posejejo kvinoje, mislim, res se ne znajdejo...

Imajo probleme z goloseki iz preteklosti, ki jih še vedno rešujejo. Jim pa niti približno ne manjka npr. konjev, niti ovac ali koz. Tudi zelenja za mulit ne manjka btw, te živali ne stradajo.

Daniel je izjavil:

Zato je seveda ceneje uvoziti surovine in prodajati beyond industrijsko procesirane zadeve. Važno, da uvoz in transport delata.

Ni bilo mišljeno, da bi to bilo dnevno na jedilniku. Za razliko od mesnih procesiranih zadev, še vseeno raje dam v usta beyond burger (grah z dodatki), kot vse kar je na koncu ostalo od kure in kopico E-jev, da se okus spravi na neko pogojno užitno raven ("polika", hrenovke itd.).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

Daniel ::

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

Tole ni spet nič drugega kot samo tvoje jamranje in izogibanje. Lepo sem ti napisal kako prideš do statusa, sedaj si prišel ven že s tem, da nimaš bistvenega dohodka iz tega. Za te parameter te ne bo nihče kontroliral.

Bullshit. Pac ali me bo kontroliral ali ne je tveganje, ki se ga ne grem. Vem, pa da ste kmetje navajeni delati mimo zakonodaje, od svinjanja podatlnice naprej. Ker ste bogi in revcki in vam je treba skozi prste pogledat in subvencije talat.

Daniel je izjavil:

Ti si čisto po sistemu, bila bi jebena al da ne uđe, torej boš o jamranju drugih res zelo težko sodil. Verjamem pa, da ti gre grozno v nos vse, kar ni po tvojih načelih. Hočeš nočeš imamo na svetu 8 milijard ljudi, ki imajo precej različne okuse. Ti zaradi mene žveči procesirano industrijsko hrano, jaz bom pa tole, kar meni bolj ugaja.

Predvsem si ti en hecen clovecek, v temi o globalnem segrevanju govoris kar tebi bolj ugaja. Veliko srece s tem v prihodnosti, ko ti bo drzava povedala, kaj ti ne sme ugajati in glede na 14.5% toplogrednih plinov, ki izhajajo iz zivinoreje je znak, da lahko zacnes prestrukturirati svoja ugajanja. Ker jih bos slej ko prej moral.

Daniel je izjavil:

Sistem zadrug je zavožen do temeljev. Vsi vedo kaj bi bilo potrebno ampak se tega nihče ne bo lotil, ker bo potem kakih 1000 novih brezposelnih.

Sicer jih bo tudi vsaj toliko.

Daniel je izjavil:

14.5%, res grozno... Verjamem pa, da bi ti z veseljem najprej ukinjal sektorje, ki nate nimajo nobenega vpliva. To je, lahko bi rekli hinavsko okoljevarstvo, ker za svojo rit boš vsekakor poskrbel, da bo še zmeraj lahko oddajala toplogredne pline v nespremenjenih količinah, pa tudi če boš rabil avto samo za to, da si boš šel nekam nabirat gajbico brokolija (večina si je sicer ne bi šla, ker je lažje vzeti s police v Merkatorju).

Ja, seveda, bedakom se zdi tocno tole kar si napisal, ampak v nasem sedanjem okolju je zivinoreja nepotrebna. Gre za preseravanje, ki ga je bilo pred 100 leti neskoncno manj, dela pa konkretno skodo. Ergo, je ena izmed prvih onesnazevalcev, ki bi jih pocasi ukinil, skupaj s termoelektrarnami ipd. Z mojo ritjo se pa ne ukvarjaj, tudi, ce si gay, ti ni na voljo.

Daniel je izjavil:

Tudi dvojno ceno boš kmalu plačal, ker drugega ne boš več dobil, saj se zelenjava ravno tako mora gnojiti, gnojila so pa na 400 - 500 % lanskih cen, gorivo pa sam veš kje je. Kar tolaži se, da bo poceni.

Tukaj bos prej imel tezave ti kot jaz.

Daniel je izjavil:

Lušt ja, krasen primer. Kar vsi lako postanemo lušt in imamo ogromne rastlinjake s po možnosti geotermalnim ogrevanjem...

In seveda se en bullshit, ker ne morem takoj biti ogromen, ne bom niti zacel.

Kaj, kontroliral te bo ali maš status kmeta? LoL. Sami izgovori. Točno tak si, kot sem zapisal.

Kmetje so uporabljali kar je industrija in zakonodajalec v tistem času ponudila. Če je bil atrazin v tistem času požegnan se je pač uporabljal, mimo tega ne moreš. Je pa dobro, da so se tukaj postavile omejitve in da so se ukinila problematična sredstva. Drugače pa vabljen na kako njivico soje z motiko, koliko bi imel, hektar, dva, pet? Obljubim, da takrat ne bo škropljena.

Nič ne bo država povedala, bo prej morala kake druge industrije počistiti in promet. Ker ko boš imel enkrat zaradi kupa omejitev lačen in jezen narod, takrat se bo prava zabava šele pričela. In takrat bojo super duper eko vegani hitro pobrali šila in kopita iz odločevalskih pozicij kamor že dolgo rinejo.

Res, živinoreje je bilo manj takrat, ko je bila živina pri praktičbo vsaki hiši na vasi? Zanimivo.... Aha, termoelektrarno boš ukinil, torej imaš doma res hitrega hrčka, ki ti dela elektriko.

Ne razumeš poante, nihče ne pravi, da moraš biti ogromen, le na vseh njivah ne moreš imeti paradajza, krompirja, kvinoje itd,. ker boš zasičil trg in delal izgubo. Človek bi pričakoval, da take stvari razumeš, sploh ko se hvališ kako si pameten in dobro služiš bi lahko vedel, da ni dobro poslovati v minus.

Svojo rit kar zase zadrži, zate že vemo, da boš zanjo poskrbel, za druge, ki nimajo toliko, pa ti je malo mar.

c3p0 je izjavil:

Daniel je izjavil:

Pa ti veš kakšni so pogoji za pridelavo mesa na Islandiji? Tam kaj dosti drugega kot trava ne raste, samo iz trave pa žival zelo počasi raste. Zato je seveda ceneje uvoziti surovine in prodajati beyond industrijsko procesirane zadeve. Važno, da uvoz in transport delata.

Ne vem zakaj Islandci ne posejejo kvinoje, mislim, res se ne znajdejo...

Imajo probleme z goloseki iz preteklosti, ki jih še vedno rešujejo. Jim pa niti približno ne manjka npr. konjev, niti ovac ali koz. Tudi zelenja za mulit ne manjka btw, te živali ne stradajo.

Daniel je izjavil:

Zato je seveda ceneje uvoziti surovine in prodajati beyond industrijsko procesirane zadeve. Važno, da uvoz in transport delata.

Ni bilo mišljeno, da bi to bilo dnevno na jedilniku. Za razliko od mesnih procesiranih zadev, še vseeno raje dam v usta beyond burger (grah z dodatki), kot vse kar je na koncu ostalo od kure in kopico E-jev, da se okus spravi na neko pogojno užitno raven ("polika", hrenovke itd.).

Vzami raje celo kuro. Po možnosti ne tiste iz industrijske reje, kar je danes najbrž že težko najti.

Ja saj, zelenja imajo in živali, ki to zelenje pojedo. Dajmo ukiniti živinorejo na Islandiji in naj to zelenje preorjejo in posejejo kvinojo. Take rešitve pač nekateri fanatiki tukaj zagovarjajo.

Mimogrede p0f, ti se kar tolaži, da bojo Islandci izgubili živinorejo in travnike. Tega niti ti, niti tvoji morebitni nasledniki ne boste doživeli, ker ne bojo dopustili, da se jim država zaraste.

Mene vedno fascinira, kako se nekateri spravljajo na večinoma male kmete, tam kjer je res prava industrija, farme s po več tisoč glavami, vas pa niti blizu ni. Pojdi na Kitajsko uveljavljat svoj prav, imajo manda največji hlev na svetu, pa da vidimo, če se vrneš v enem kosu.

p0f ::

Daniel je izjavil:

Kaj, kontroliral te bo ali maš status kmeta? LoL. Sami izgovori. Točno tak si, kot sem zapisal.

Kmetje so uporabljali kar je industrija in zakonodajalec v tistem času ponudila. Če je bil atrazin v tistem času požegnan se je pač uporabljal, mimo tega ne moreš. Je pa dobro, da so se tukaj postavile omejitve in da so se ukinila problematična sredstva. Drugače pa vabljen na kako njivico soje z motiko, koliko bi imel, hektar, dva, pet? Obljubim, da takrat ne bo škropljena.

Nič ne bo država povedala, bo prej morala kake druge industrije počistiti in promet. Ker ko boš imel enkrat zaradi kupa omejitev lačen in jezen narod, takrat se bo prava zabava šele pričela. In takrat bojo super duper eko vegani hitro pobrali šila in kopita iz odločevalskih pozicij kamor že dolgo rinejo.

Res, živinoreje je bilo manj takrat, ko je bila živina pri praktičbo vsaki hiši na vasi? Zanimivo.... Aha, termoelektrarno boš ukinil, torej imaš doma res hitrega hrčka, ki ti dela elektriko.

Ne razumeš poante, nihče ne pravi, da moraš biti ogromen, le na vseh njivah ne moreš imeti paradajza, krompirja, kvinoje itd,. ker boš zasičil trg in delal izgubo. Človek bi pričakoval, da take stvari razumeš, sploh ko se hvališ kako si pameten in dobro služiš bi lahko vedel, da ni dobro poslovati v minus.

Svojo rit kar zase zadrži, zate že vemo, da boš zanjo poskrbel, za druge, ki nimajo toliko, pa ti je malo mar.

Seveda spet same nebuloze kmeta, ki se boji za svoj zasluzek in predvsem svojo rit, ukvarja pa se s tujimi ritmi.

Bom samo tole rekel, planet je vec vreden od tvojega hleva.

Seveda se te to ne tice. Ti ne sezejo mozgani do tja. Prevec metana v zraku.

Skratka:

14.5% toplogrednih plinov izhaja iz naslova zivine, CO2 kupone je treba razsiriti na zivinorejo, ukiniti vse subvencije iz naslova zivinoreje, dvigniti davke na meso in vse pridobljeno usmeriti v gojenje zelenjave.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: p0f ()

Zakaj bi se bal za svoj zaslužek. Včeraj sem ti omenil zakon ponudbe in povpraševanja. Ti še zmeraj ni jasno čemu služi?

Lahko si brez skrbi, da bom jaz in naslednje generacije še dolgo potem, ko boš ti pojedel zadnji Tofu. Se bomo pač prilagodili, ko bo treba in ne, ko se bo nekemu veganu slučajno dvignil in se bo odločil reševati svet na svoji ideologiji, pri tem pa vzrajno skrbel, da njegove rešitve ne prizadanejo njega.

D3m ::

Treba bo obdavčite še zelenjavo in sadje.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Ker zmanjsujejo kolicino CO2? Ne vem, si morda prebral o cem je tema?

Zgodovina sprememb…

Nič ni treba obdavčiti. Še subvencije lahko ukinejo, da nekaterim zmanjka materiala za nakladanje. Sem ravno računal, če bi dobil pri mleku 10 centov več na liter mi to pokrije kompletne letne subvencije. Težava je le, da so že sedaj, ko je mleko šlo na kmetih gor par centov trgovci dvignili veliko več, sedaj, ko so se dogovorili še za 5 centov več kmetu pa so trgovci dali vedeti, da bo to na polici najmanj 20 centov več. Marže, marže, marže...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Daniel je izjavil:

Zakaj bi se bal za svoj zaslužek. Včeraj sem ti omenil zakon ponudbe in povpraševanja. Ti še zmeraj ni jasno čemu služi?

Lahko si brez skrbi, da bom jaz in naslednje generacije še dolgo potem, ko boš ti pojedel zadnji Tofu. Se bomo pač prilagodili, ko bo treba in ne, ko se bo nekemu veganu slučajno dvignil in se bo odločil reševati svet na svoji ideologiji, pri tem pa vzrajno skrbel, da njegove rešitve ne prizadanejo njega.

In se kar bulshitira in poizkusa zamegliti dejstva z ad-hominemi

Vzgajas toplogredne pline, ki se jih je treba znebiti. Si onesnazevalec okolja, za svoj zasluzek, na racun vseh drugih, si eden tistih, ki bojo zjebali svet. Pika.

No daj hitro se eno otrosko: saj tisti tudi. :))

Daniel je izjavil:

Nič ni treba obdavčiti. Še subvencije lahko ukinejo, da nekaterim zmanjka materiala za nakladanje. Sem ravno računal, če bi dobil pri mleku 10 centov več na liter mi to pokrije kompletne letne subvencije. Težava je le, da so že sedaj, ko je mleko šlo na kmetih gor par centov trgovci dvignili veliko več, sedaj, ko so se dogovorili še za 5 centov več kmetu pa so trgovci dali vedeti, da bo to na polici najmanj 20 centov več. Marže, marže, marže...

Seveda je nujno obdavciti.

Davke na mleko in meso se zacne progresivno povecevati (glede na proizvodnjo) in lepo dodatno navije vsako leto po vzoru tobacnih izdelkov.

Ukine se vse nacine sponzoriranja teh panog.

Prelije se ves denar zasluzen iz tega naslova v vzpodbude za gojenje zelenjave, ki je bo precej lazje prodati pa se lepo bo subvencionirana proizvodnja.

Po drugi strani bo enak zasluzek od mesa in mlecnih proizvodov, zaradi stalno narascajoce cene, pa bo kupcev vedno manj.

Mislim, da je zadeva cisto lepo izvedljiva.

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::

m0LN4r je izjavil:

PS:
Cez en mesec posadim ven paradajz, vsak drugi dan ga bom sel bozat, cupat, pedenat, vezat, se streho proti toci mu postavim in porabil bom hektolitre vode do jeseni in ga vzljubil. Najbolj se mi smili, ko je bolan, ko vidim na listih, da trpi zaradi vlage ali suse. Enostavno ne morem gledati kako trpi. Naj mu prekinem te muke in izpulim iz zemlje in vrzem na sonce, da se posusi... dilema.
Na koncu mu bom pa moral brutalno odtrgati plodove, da mi kr solze pritecejo in to vsako leto znova in znova, ponavljati ta zacarani krog ljubezni in agresije.
Se bolj me boli, kr zmrazi me ko si predstavljam kako kombajn prereze na miljone zivih biljk soje, nato jih v bobnu se mlati in trpinci, da popadajo ven zrna. Pol pa ta zrna meljejo in stiskajo, pravi horror.

Kapo dol, da se trudiš s temi "razvitimi ljdmi", ampak jih ne boš premaknil z mesta. njih premaknejo samo živilski vagoni. Ki imajo končno destinacijo kraj, ki se imenuje delovno taborišče. Poznam ena dva vegana... In se včasih vprašam, koliko je potrebno človeku vzeti, da se mu kaj premakne v galvi. Ker obe osebi imata polni riti vsega. Seveda sočustujejo s črnci, Ukrajinci, nikoli jih pa ne ganejo otroci v Slovenskih šolah, katerim je petkovo kosilo zadnji topli obrok do ponedeljka...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

Vzgajas toplogredne pline, ki se jih je treba znebiti. Si onesnazevalec okolja, za svoj zasluzek, na racun vseh drugih, si eden tistih, ki bojo zjebali svet. Pika.

Daniel je izjavil:

Davke na mleko in meso se zacne progresivno povecevati (glede na proizvodnjo) in lepo dodatno navije vsako leto po vzoru tobacnih izdelkov.

Prelije se ves denar zasluzen iz tega naslova v zelenjavo, ki je bo precej lazje prodati pa se lepo bo subvencionirana proizvodnja.

Po drugi strani bo enak zasluzek od mesa in mlecnih proizvodov, zaradi stalno narascajoce cene, pa bo kupcev vedno manj.

Imaš avto, potuješ kdaj z letalom? Ali je tvoj domet le kolo? Koliko toplogrednih plinov je ustvarila proizvodnja tvojega avta, porabljeno gorivo, olja itd. Koliko jih je ustvarilo letalo s katerim si šel na dopust.

Ne nakladaj in se ne poveličuj, nisi tako velik kot misliš, da si.

Daniel je izjavil:

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

Daniel je izjavil:

Prelije se ves denar zasluzen iz tega naslova v zelenjavo, ki je bo precej lazje prodati pa se lepo bo subvencionirana proizvodnja.

Imaš avto, potuješ kdaj z letalom? Ali je tvoj domet le kolo? Koliko toplogrednih plinov je ustvarila proizvodnja tvojega avta, porabljeno gorivo, olja itd. Koliko jih je ustvarilo letalo s katerim si šel na dopust.

Ne nakladaj in se ne poveličuj, nisi tako velik kot misliš, da si.

Pa smo prisli na otroske izjave, ki sem jih napovedal. :) Pa se ad-hominem na koncu. :)

Nikjer nisem omenil, da se bo zarezalo samo v zivinorejo. Ta je samo 14.5% problema. Ki pa ga je treba zaceti resevati zdaj, ker bojo kmetije rabile nekaj casa, da se prestrukturirajo, da ne bo potem prevec, prehitro.

V bistvu bi mi moral biti se hvalezen, da te opozarjam, pa pizdis.

Verjetno se z vilami spravis na postarja, ki ti prinese kazen za prehitro voznjo. Ker je on kriv, da ti prehitro vozis.

Zgodovina sprememb…

Nisi odgovoril na vprašanje. Izogibanje odgovorom ti gre res dobro.

Glede na zavedanje, ki ga poseduješ ti vseeno predlagam, da začneš pri sebi. Zjutraj se dobro najej pasulja, potem pa s kovčkom na kolo in do najbližje firme 100 km stran, kjer rabijo tvoje usluge avtomatizacije, potem pa nazaj.

S tem boš okolju prihranil kar nekaj Co2. Bodi dober in skrben državljan tudi sam.

Traktorji večinoma ne presegajo hitrostnih omejitev v naseljih...

Zgodovina sprememb…

Daniel je izjavil:

Glede na zavedanje, ki ga poseduješ ti vseeno predlagam, da začneš pri sebi. Zjutraj se dobro najej pasulja, potem pa s kovčkom na kolo in do najbližje firme 100 km stran, kjer rabijo tvoje usluge avtomatizacije, potem pa nazaj.

S tem boš okolju prihranil kar nekaj Co2. Bodi dober in skrben državljan tudi sam.

Ne odgovarjam, ker je irelevantno za debato. Tudi nisem nikjer rekel, da sem vegetarianec/vegan/... :)

Je samo tvoj poizkus, da napades tistega, ki je po tvojem imbicilnem razmisljanju problem.

Pa sploh nisem. Problem je globalno segrevanje, ti pa si eden njegovih vecjih vzrokov.

Zgodovina sprememb…

nevone ::

Mene vedno fascinira, kako se nekateri spravljajo na večinoma male kmete, tam kjer je res prava industrija, farme s po več tisoč glavami, vas pa niti blizu ni.

Sej se kritizira vse.

Kar je vprašanje, je, zakaj ne bi stimulirali pridelavo zelenjave? Kmetijstvo se itak stimulira.

Glede na to, da je pridelava zelenjave vezana na vremenske pogoje veliko bolj, kot živinoreja, bi lahko gradili večnadstropne (pol)avtomatizirane rastlinjake, da se izognemo izgubam zaradi slabih vremenskih pogojev.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

nevone je izjavil:

Glede na to, da je pridelava zelenjave vezana na vremenske pogoje veliko bolj, kot živinoreja, bi lahko gradili večnadstropne (pol)avtomatizirane rastlinjake, da se izognemo izgubam zaradi slabih vremenskih pogojev.

Saj to ze pocnejo, v Londonu gojijo zelenjavo v delu podzemnih zaklonisc iz ww2, pa obstaja startup, ki jo goji v ladijskih kontejnerjih.

Te zadeve so nekaj kar se da premostiti, tako, da so vse Danielove pripombe najmanj nesmiselne, pac s spreminjanjem okoliscin panoge propadajo in nastajajo nove, to je cisto normalen in reden pojav.

Ljudje se pac prilagodijo, tezave imajo samo tisti, ki se ne.

Podobno kot neprilagojene zivalske vrste, grejo v izumrtje.

Zgodovina sprememb…

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

Ne odgovarjam, ker je irelevantno za debato. Tudi nisem nikjer rekel, da sem vegetarianec/vegan/... :)

Je samo tvoj poizkus, da napades tistega, ki je po tvojem imbicilnem razmisljanju problem.

Pa sploh nisem. Problem je globalno segrevanje, ti pa si eden njegovih vecjih vzrokov.

Ti si prava komedija. Za druge točno veš kje vse delajo škodo okolju, škoda, ki jo ti povzročaš je irelavtna... Rad bi imel status kmeta in ko ti pokažem kako najdeš kup izgovorov kako ti to ne moreš.

Mene obtožuješ napadanja in Ad Hominemov a obenem nisi sposoben prebrati par svojih zadnjih postov, da bi videl kdo napada in uporablja Ad homineme itd...

Res si kompetenten.

Sicer pa ne skrbi, tudi zate se bo našlo kaj na njivi. Imam 5 hektarjev pšenice (sicer krmne, iz katere peki bojda ne vedo več speči kruha), 5 ha ječmena, 1,5 ha oljnih buč, krmni grah (uporaben tudi za vegane, je pa malo bolj bridek), 2,3 ha oljne ogrščice, da boš imel olje in kar nekaj koruze (lahko si zmelješ v koruzno moko).

Pismo, ne vem, če ne nahranim skoraj več veganov kot vsejedcev :))

nevone je izjavil:

Mene vedno fascinira, kako se nekateri spravljajo na večinoma male kmete, tam kjer je res prava industrija, farme s po več tisoč glavami, vas pa niti blizu ni.

Sej se kritizira vse.

Kar je vprašanje, je, zakaj ne bi stimulirali pridelavo zelenjave? Kmetijstvo se itak stimulira.

o+ nevone

Kot sem že omenil smo leto ali dve v Sloveniji posejali dosti več krompirja, ki je potem zgnil na njivah. Kumaric ipd. pa ti Sloveniji za ta denar ne bo nihče pridelal, ker gre za precej delovno intenzivno panogo in če ne ostane za plačilo delavcev je pač bolje, da tega ne delaš.

Zgodovina sprememb…

Daniel je izjavil:

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

Ti si prava komedija. Za druge točno veš kje vse delajo škodo okolju, škoda, ki jo ti povzročaš je irelavtna... Rad bi imel status kmeta in ko ti pokažem kako najdeš kup izgovorov kako ti to ne moreš.

Mene obtožuješ napadanja in Ad Hominemov a obenem nisi sposoben prebrati par svojih zadnjih postov, da bi videl kdo napada in uporablja Ad homineme itd...

Res si kompetenten.

Sicer pa ne skrbi, tudi zate se bo našlo kaj na njivi. Imam 5 hektarjev pšenice (sicer krmne, iz katere peki bojda ne vedo več speči kruha), 5 ha ječmena, 1,5 ha oljnih buč, krmni grah (uporaben tudi za vegane, je pa malo bolj bridek), 2,3 ha oljne ogrščice, da boš imel olje in kar nekaj koruze (lahko si zmelješ v koruzno moko).

Pismo, ne vem, če ne nahranim skoraj več veganov kot vsejedcev :))

In se kar blebeta, da bi zakril bistvo.

Onesnazevalci okolja ste spravili svet do takega nivoja, da bomo zdaj vsi morali zategniti pasove.

Ampak seveda je to po tvojem problem drugih. Ceprav je ravno tvoja panoga ena od bolj problematicnih.

Zgodovina sprememb…

Ti se kar še naprej izogibaj odgovoru. Že veš zakaj...

Daniel je izjavil:

Ne rabis odgovora, ti isces izgovor.

Ti ga dam, ti in tebi podobni proizvedete 14.5% toplogrednih plinov. Ves transport jih proizvede 16.5%

Skratka ukinimo najprej ves transport, ki ga rabimo, pustimo pa zivinorejo, ki je dejansko ne rabimo. :)

Zgodovina sprememb…

49106 ::

Onesnazevalci okolja ste spravili svet do takega nivoja, da bomo zdaj vsi morali zategniti pasove.

Zato ker je splet okoliščin poskrbel, da so se tvoji kakšno generacijo prej prenehali ukvarjati s kmetijstom?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

49106 je izjavil:

Zato ker je splet okološčin poskrbel, da so se tvoji kakšno generacijo prej prenehali ukvarjati s kmetijstom?

A je pomembno, trol? :)

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

Ne rabis odgovora, ti isces izgovor.

Ti ga dam, ti in tebi podobni proizvedete 14.5% toplogrednih plinov. Ves transport jih proizvede 16.5%

Skratka ukinimo najprej ves transport, ki ga rabimo, pustimo pa zivinorejo, ki je dejansko ne rabimo. :)

Kdo je tukaj trolček, ki ni sposoben enega enostavnega odgovora se ve. Saj se lahko zlažeš, če si si s takimi prihodki pač privoščil kakšen voz, ki zaserje ozračje za 3 druge. Lahko te še nežno potrepljamo po rami, da se boš bolje počutil.

Daj nalimaj še ostale procente, da malo popestrimo debato.

Daniel je izjavil:

Ja saj, zelenja imajo in živali, ki to zelenje pojedo. Dajmo ukiniti živinorejo na Islandiji in naj to zelenje preorjejo in posejejo kvinojo. Take rešitve pač nekateri fanatiki tukaj zagovarjajo.

Ni dovolj živali, da bi lahko pojedle vso to zelenje. Islandija je precej velika in zelo redko poseljena. Tudi kmetije se vijejo km in km, v vse smeri. Težje bi se pa tam šli masovne živinoreje, hvala bogu.

p0f je izjavil:

Živinoreje in večine poljedelskih površin, ki je namenjena za prehrano te živine, res ne rabimo. In razne subvencije ipd. so navadno licemerstvo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

c3p0 je izjavil:

Daniel je izjavil:

Ni dovolj živali, da bi lahko pojedle vso to zelenje. Islandija je precej velika in zelo redko poseljena. Tudi kmetije se vijejo km in km, v vse smeri. Težje bi se pa tam šli masovne živinoreje, hvala bogu.

p0f je izjavil:

Živinoreje in večine poljedelskih površin, ki je namenjena za prehrano te živine, res ne rabimo. In razne subvencije ipd. so navadno licemerstvo.

Saj tudi v Sloveniji se ne moreš iti masovne živinoreje, ni izvedljivo, niti ni smiselno sploh po hribih.

Subvencije so samo razlika med ceno v trgovini in odkupnimi cenami in jih na koncu itak pobere industrija v eu (proizvodnja strojev) in trgovci. Najbrž težko najdeš kakega kmeta, ki si je iz njih vplačal 2 tedna na maldivih. Bi pa bilo vsem lažje, če bi bile odkupne cene realnejše in bi se subvencije ukinile. Ne vem pa, o čem bi potem tekla debata tukaj.

Zgodovina sprememb…

Večine spornih točk se sploh še nismo dotaknili, pa je Molnar že šel z nožem nad domačo kravico, da veganom pokaže kako se rečem streže. Morda kdaj drugič, v kaki drugi temi.

Lonsarg ::

Ne se slepit da procent 14% za zivinorejo lahko drasticno pade, ker je treba kar precej stvari posadit, ce hocemo to ukinit in bo pac drugje zraslo. Na temle linku pise da zivinoreja faktor 2 vec emisij povzroca kot zelenjava, torej padli bi maksimalno iz 14 na 7. V praksi se manj, ker bi mlecne izdelke se vedno hoteli.

Medtem ko premog za ogrevanje plus nafta za vozjo se da nadomestit BREZ da imamo karkoli manjsi luksuz, tak da logicno da je to prva stvar na kateri se dela.

Oziroma cisto prva stvar bi morala biti zamrznitev rasti prebivalstva, ker to vpliva tako na izpuste hrane kot transporta. Ena boga zemljica pac ni za miljarde in miljarde...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Raziskavo je sicer delal striktni vegan in niti na misel mu ni prišlo, da bi upošteval tudi ponor Co2 v kmetijstvu globalno. Tako kot vse ostale raziskave doslej. Se sicer strinjam s tem, da bi se lahko pojedlo manj mesa in, da je izsekavanje pragozda za palmovo olje in sojo popolna norost, nikakor pa se ne strinjam z vsemi temi enostansko prikazanimi raziskavami, saj so praktično vse po meri naročnika.

Lonsarg je izjavil:

Ne se slepit da procent 14% za zivinorejo lahko drasticno pade, ker je treba kar precej stvari posadit, ce hocemo to ukinit in bo pac drugje zraslo. Na temle linku pise da zivinoreja faktor 2 vec emisij povzroca kot zelenjava, torej padli bi maksimalno iz 14 na 7. V praksi se manj, ker bi mlecne izdelke se vedno hoteli.

Medtem ko premog za ogrevanje plus nafta za vozjo se da nadomestit BREZ da imamo karkoli manjsi luksuz, tak da logicno da je to prva stvar na kateri se dela.

Oziroma cisto prva stvar bi morala biti zamrznitev rasti prebivalstva, ker to vpliva tako na izpuste hrane kot transporta. Ena boga zemljica pac ni za miljarde in miljarde...

Stara studija, ampak saj pravim, suma sumarum povzroca 14.5% toplogrednih plinov (metan je 25x ucinkovitejsi kot CO2), za primerjavo transport pa za 16.5%

Ne rabis vedeti drugega, znebiti se iz miz mesa in mlecnih izdelkov je enako ucinkovito, kot, ce vsi odpeljejo avtomobile spresat.

Imas raje meso ali avtomobil? To je zadeva, pri kateri se se najhujsemu slovenceljnu zatrepeta celjust, sploh zato, ker tisti, ki so manicni idioti na avtomobile majhnost svojega penisa izkazujejo tudi z obsedenostjo z mesom.

Zgodovina sprememb…

p0f je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Stara studija, ampak saj pravim, suma sumarum povzroca 14.5% toplogrednih plinov (metan je 25x ucinkovitejsi kot CO2), za primerjavo transport pa za 16.5%

Ne rabis vedeti drugega, znebiti se iz miz mesa in mlecnih izdelkov je enako ucinkovito, kot, ce vsi odpeljejo avtomobile spresat.

Imas raje meso ali avtomobil?

In medtem, ko ti tukaj hrabro rešuješ svet bojo na Poljskem postavili še ene par termoelektrarn, da Nemci ne bojo večerjali ob svečah... Kako zelo si prozoren s forsiranjem svoje agende.

Daniel je izjavil:

In medtem, ko ti tukaj hrabro rešuješ svet bojo na Poljskem postavili še ene par termoelektrarn, da Nemci ne bojo večerjali ob svečah...

Ah seveda, to je tudi za resit, ampak se ne smemo pustiti zmesti zasluzkarju v eni panog, ki dela planetu najvecjo skodo, onesnazevalcu, ki kaze na druge.

Potrebno je resiti problem, ki ga delate oboji.

Zgodovina sprememb…

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

In medtem, ko ti tukaj hrabro rešuješ svet bojo na Poljskem postavili še ene par termoelektrarn, da Nemci ne bojo večerjali ob svečah...

Ah seveda, to je tudi za resit, ampak se ne smemo pustiti zmesti zasluzkarju v eni panog, ki dela planetu najvecjo skodo, onesnazevalcu, ki kaze na druge.

Da da, vsekakor si ti prvi, ki lahko govori o zaslužkih, po tem, ko se pohvališ kako poln denarja si in, ko vsak dan propade kar nekaj kmetij. To bo to ja, bravo. Zadel si žebljico na glavico.

Daniel je izjavil:

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

Da da, vsekakor si ti prvi, ki lahko govori o zaslužkih, po tem, ko se pohvališ kako poln denarja si in, ko vsak dan propade kar nekaj kmetij. To bo to ja, bravo. Zadel si žebljico na glavico.

Ah si SDSovo dikcijo prevzel. Pogovarjamo se onesnazevanju, ti pa vlacis ven mojo placo. Ti pa si za luno :)

Se enkrat, spadas v panogo najvecjih onesnazevalcev planeta in treba se bo zaceti odpovedovati spornim praksam, ne glede na mojo placo.

Ne sekiraj se, saj bos nasel kaksno enako necastno in sporno panogo, kjer pa vsaj ne bos delal skode celemu planetu.

Recimo prodaja drog v osnovnih solah. Ali pa da bos blizje izvornemu "fohu", ugrabljanje ljudi in prodaja njihovih organov.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Se enkrat, realno zmanjsanje izpustov ce v celoti ukinemo meso niti slucajno ne bi bil nad 5%.

Vseeno podpiram ukinitev subvencij za meso (ampak mora biti EU-wide, nic ne pomaga ce zgolj SLO to naredi) ter celo uveljavitev kuponov za zivinorejo (lahko zgolj krave, ostale zivali ne pridejo blizu po izpustih).

Glavni fokus pa vseeno mora biti kje drugje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Lonsarg je izjavil:

Se enkrat, realno zmanjsanje izpustov ce v celoti ukinemo meso niti slucajno ne bi bil nad 5%.

https://time.com/6125014/cows-agricultu...

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

Ah si SDSovo dikcijo prevzel. Pogovarjamo se onesnazevanju, ti pa vlacis ven mojo placo. Ti pa si za luno :)

Se enkrat, spadas v panogo najvecjih onesnazevalcev planeta in treba se bo zaceti odpovedovati spornim praksam, ne glede na mojo placo.

Ne sekiraj se, saj bos nasel kaksno enako necastno in sporno panogo, kjer pa vsaj ne bos delal skode celemu planetu.

Recimo prodaja drog v osnovnih solah. Ali pa da bos blizje izvornemu "fohu", ugrabljanje ljudi in prodaja njihovih organov.

Res ne vem zakaj te moti, če jo omenjam, če si se pa javno sam hvalil z njo. Bil bi tiho in ostala bi skrivnost. Tako kot tvoj prispevek k onesnaževanju planeta.

Na preostali del komentarja pa lahko rečem samo to, da ti pomanjkanje nekaterih hranil očitno resno načenja kognitivne sposobnosti in razum. Vzemi kako tabletko B12...

Ker rad lepiš linke izvoli še enega iz moje strani:

https://m.youtube.com/watch?v=6ai1xpi8b...

Zgodovina sprememb…

.

Zgodovina sprememb…

Daniel je izjavil:

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

Res ne vem zakaj te moti, če jo omenjam, če si se pa javno sam hvalil z njo. Bil bi tiho in ostala bi skrivnost.

Razumem, se pravi vsaka informacija, ki jo dobis, jo lahko uporabis v nepovezanem kontekstu kot logical fallacy? Mogoce pa tebi malo B12 manjka?

Oxfordski contest v retoriki vs Time? Res ti B12 manjka. Le vzami tabletko.

Baje je v kvasu, da ne bos rekel, da te silim pojesti zrezek.

Saj ves, tvoja uporaba nepovezanih informacij kot logicne zablode.

Zgodovina sprememb…

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

Res ne vem zakaj te moti, če jo omenjam, če si se pa javno sam hvalil z njo. Bil bi tiho in ostala bi skrivnost.

Razumem, se pravi vsaka informacija, ki jo dobis, jo lahko uporabis v nepovezanem kontekstu kot logical fallacy? Mogoce pa tebi malo B12 manjka?

Oxfordski contest v retoriki vs Time? Res ti B12 manjka. Le vzami tabletko.

Baje je v kvasu, da ne bos rekel, da te silim pojesti zrezek.

Saj ves, tvoja uporaba nepovezanih informacij kot logicne zablode.

Glede na to koliko bedarij si ti spisal, si upam trditi, da sem še zmeraj dokaj blizu debate. Ti si bil že pri dilerjih drog, tako da...

D3m ::

p0f je izjavil:

D3m je izjavil:

Ker zmanjsujejo kolicino CO2? Ne vem, si morda prebral o cem je tema?

Si ti v živo videl, kaj delajo Italijani s Sočo?

Pritoka v morje ni, ker zalivajo tvojo zelenjavo in sadje.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Daniel je izjavil:

Glede na to koliko bedarij si ti spisal, si upam trditi, da sem še zmeraj dokaj blizu debate. Ti si bil že pri dilerjih drog, tako da...

Ja, primerjal sem eticnost tvojega pocetja z njimi. Popolnoma nobena bedarija.

Zgodovina sprememb…

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

Vsekakor si lahko vsak ustvari svoje mnenje o osebi, ki primerja pridelavo hrane z dilanjem drog in trgovino z organi.

D3m je izjavil:

Si ti v živo videl, kaj delajo Italijani s Sočo?

Pritoka v morje ni, ker zalivajo tvojo zelenjavo in sadje.

Krme za živali pa ne? Če ne bi toliko površin rabili za poljščine, ki so le hrana govedu, bi količino teh površin lahko jutri zmanjšali za vsaj tretjino in prenehali s sekanjem gozdov.

V Sloveniji vsekakor ne sekamo gozdov za krmo za živali. Izvoli reševati problem na viru in ne pol sveta stran.

Daniel je izjavil:

p0f je izjavil:

Daniel je izjavil:

Vsekakor si lahko vsak ustvari svoje mnenje o osebi, ki primerja pridelavo hrane z dilanjem drog in trgovino z organi.

Tako je, dragi bralci ustvarite si ga:

https://www.istockphoto.com/en/photos/c...

Sem bil mogoce se malo prevec nezen? Se strinjam, imamo tudi bolj podobne nacine sluzenja denarja oz. smo jih imeli:

https://www.auschwitz.org/en/gallery/hi...

Oboje deluje pa po enakem principu. Tam so ljudi razclovecili v zivali, tukaj pa primitivec razzivali zivali v "hrano".

Te zivali:

Zgodovina sprememb…

Se spet odmikamo od mojega odgovora kajne. Klavnica pač ne more biti nekaj lepega, kakorkoli obrneš a skozi stoletja je tak način prehrane poskrbel za preživetje človeštva. Sedaj pa bi morali zaradi godlike sindroma nekaterih očitno zaviti ostro v levo.

Daniel je izjavil:

Se spet odmikamo od mojega odgovora kajne. Klavnica pač ne more biti nekaj lepega, kakorkoli obrneš a skozi stoletja je tak način prehrane poskrbel za preživetje človeštva. Sedaj pa bi morali zaradi godlike sindroma nekaterih očitno zaviti ostro v levo.

Ja, saj nekateri so tudi samo skrbeli za ucinkovitost transporta zidov.

Samo opravljas svojo dolznost. In tudi minimaliziras svojo vlogo v enakem stilu. Sieg Heil.

Zgodovina sprememb…

Zdaj razumeš kaj pomeni, ko se pogovarjamo o veganski agresiji?
««
7 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IPCC: drugi in tretji del poročila o podnebnih spremembah

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
178489 (6804) Truga
»

IPCC: Hitrost globalnega segrevanja manjša, a le po naključju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
11836943 (26905) NSA Agent

Več podobnih tem