» »

IPCC: Ukrepati je treba takoj

««
5 / 12
»»

m0LN4r ::

p0f je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Pac delno je to tudi posledica tega, da ima zahodni clovek zadnje case polno rit in empaticni vegani lahko svojo agresijo sproscajo na socialnih medijih.

Ne, ker ima zahodni clovek zadnje case polno rit se pozre toliko mesa. Vcasih ga niso.
Toliko? Kaj toliko? Ja se ga pozre, to nima nobene veze s tem, da se to agresivno vegansko politiko grejo tisti, ki imajo se bolj polno rit in se preseravajo z raznimi mandljevimi mlekeci in umetnim stiroporom, ker jim je pravo meso "fuj"
Ce imas v mislih vojne case, ko ni bilo mesa, je odvisno kje in koga gledas. Medtem ko mescani mogoce res niso imeli mesa na razpolago, je bilo prinas na kmetih mesa vedno dovolj enako veliko kot danes oz. danes ga je manj, ker ni casa za vse. Povsem normalno je bilo imeti 2-3 svinje, 24 kokosi, kaksne race ali gosi, 2-3 krave, kaksne koze, zajce in se nihce.
Seveda blokarji so pa hirali, dokler se ni postavilo trgovin na vsak vogal.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

p0f ::

m0LN4r je izjavil:

p0f je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Pac delno je to tudi posledica tega, da ima zahodni clovek zadnje case polno rit in empaticni vegani lahko svojo agresijo sproscajo na socialnih medijih.

Ne, ker ima zahodni clovek zadnje case polno rit se pozre toliko mesa. Vcasih ga niso.
Toliko? Kaj toliko? Ja se ga pozre, to nima nobene veze s tem, da se to agresivno vegansko politiko grejo tisti, ki imajo se bolj polno rit in se preseravajo z raznimi mandljevimi mlekeci in umetnim stiroporom, ker jim je pravo meso "fuj"
Ce imas v mislih vojne case, ko ni bilo mesa, je odvisno kje in koga gledas. Medtem ko mescani mogoce res niso imeli mesa na razpolago, je bilo prinas na kmetih mesa vedno dovolj enako veliko kot danes oz. danes ga je manj, ker ni casa za vse. Povsem normalno je bilo imeti 2-3 svinje, 24 kokosi, kaksne race ali gosi, 2-3 krave, kaksne koze, zajce in se nihce.
Seveda blokarji so pa hirali, dokler se ni postavilo trgovin na vsak vogal.

Mislim, da rabis prevzgojo, z razclovecenjem zidov so SSovci zlahka prenasali delov v Auschwitzu. Enako kot dandanasnji kmetavz (pravi in samo mozganski) nima tezav s "pridelavo hrane". To niso inteligentne in cutece zivali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: p0f ()

Agresija je, ko ti štihneš svojo kravico, ki ti je zaupala ves ta čas in premore čustva, ki zmore imeti nekoga rada - tudi tebe. A ti si jo ves čas videl le kot one stand (šnicl), ona je pa tebe imela rada. Pacek.

To je ljubezen do hrane, ne dolocenega tipa zivali.
Cist normalno je, da gres hlev in se pobrigas za to kaj bos jedel, pobozas pujska in mu reces, lepe sunke bodo s tebe, se 2 mesca pa te bomo jedli. Tudi veterinarja se poklice, da bodoci zrezek ne crkne.

To ni nic kaj takega, kmet tudi obcuduje lep pridelek in ga vzljubi dokler ga lahko, pa se je to samo rz ali psenica.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Agresija je, ko ti štihneš svojo kravico, ki ti je zaupala ves ta čas in premore čustva, ki zmore imeti nekoga rada - tudi tebe. A ti si jo ves čas videl le kot one stand (šnicl), ona je pa tebe imela rada. Pacek.

Cist normalno je, da gres hlev in se pobrigas za to kaj bos jedel, pobozas pujska in mu reces, lepe sunke bodo s tebe, se 2 mesca pa te bomo jedli. Tudi veterinarja se poklice, da bodoci zrezek ne crkne.

To ni nic kaj takega, kmet tudi obcuduje lep pridelek in ga vzljubi dokler ga lahko, pa se je to samo rz ali psenica.

Bos psa tudi pojedel? Kaj pa macka? Saj je samo hrana, mogoce tudi dobra. Tako, kot se nekomu normalnemu v nasi kulturi zdi nekdo, ki zre pse in macke ogaben, enako nate gledajo vegiji in ti hocejo pomagati, da ne bos vec barbar, ti pa agresiven ratujes, namesto, da bi jim rekel hvala.

To niso inteligentne in cutece zivali.
Jebiga se rece. Koga pa briga kaj je njegov zrezek. To briga samo tiste, ki imajo neko cudno custveno navezo s svojim imaginarnim zrezkom, ki ga niti ne uziva.
Trade Republic 38MVDVXM

p0f je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Bos psa tudi pojedel? Kaj pa macka? Saj je samo hrana, mogoce tudi dobra. Tako, kot se nekomu normalnemu v nasi kulturi zdi nekdo, ki zre pse in macke ogaben, enako nate gledajo vegiji in ti hocejo pomagati, da ne bos vec barbar, ti pa agresiven ratujes, namesto, da bi jim rekel hvala.

Ja tudi psa bi pojedel ali macko, ce se da kaj dobrega skuhati, ampak izkusnje pravijo, da se bolj splaca imeti zivinorejo rastlinojedcev.
Ne obracaj, agresiven si ti, ker se tebi zdi, da je treba imeti do svoje hrane neke visje obcutke in si poklican od boga, da o tem na vse pretege pametujes. Malo vas je ... Malo za salo, ce smo mi vsejedci barbari, kaj so potem vegani? Emocionalne pickice oz. neki posebnezi, kot neka radikalna religija, ki se na socialnih medijih zdruzuje v neke aktiviste, kot neke vrste ekstremisti, ki se na skrivaj dobivajo in pogovarjajo o tem, kako bi lahko jutri pametovali in zmerjali normalne vsejedce, ker ni drugih problemov po svetu?
Trade Republic 38MVDVXM

energetik ::

m0LN4r je izjavil:

energetik je izjavil:

In tebi je to všeč? Ravno zato smo (nekateri) ljudje drugačni, ker so se nam možgani dovolj razvili, da se takih stvari ne gremo. Ja, da smo empatični.
Ti očitno do te ravni nisi prišel.

Pretirana empaticnost in emocionalnost do hrane nima nic skupnega z razvojem, ampak bolj z dusevno motnjo ali kaksno slabo izkusnjo iz otrostva, ki sedaj kaze posledice v obliki empaticne travme, kjer se hrano locuje na emocionalnem nivoju.
Hrana je hrana, v puscavkih stepah in nerazvitih krajih imajo zivinorejo z razlogom, ker pac veganskega luksusa iz merkatorja nimajo.

Ne gre samo za empatičnost do bodočega zrezka, ampak tudi do soljudi. Že na cesti vsak dan vidiš neobstoj empatije, kaj šele v kakšnih vojnah.
Sori, ti imaš ene glupe predstave, kakšna je veganska hrana. Ne, to ni treba da je iz Mercatorja, ampak raste povsod po naših poljih in vrtovih, povsem nepredelana. Imaš pač neko svojo fiksno idejo o vegankah s FB, ki jedo izključno fake hrenovke iz Mercatorja. Ja, obstajajo tudi take, ampak ti si pač obseden z njimi.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

gwtlwesncw ::

Jaz sem vsejed pa meso me prav nič ne moti, empatija tudi ni brezpogojna. Če bi bilo umetno meso tako (ali boljše ali kvalitetnejše) kot pravo, me sploh ne bi motilo... Psa ali mačke še namenoma nisem jedel, obstajajo legedende, da mešajo v kitajsko, potem pa že kar nekaj. Ena luštna enostavna ideja, vzameš šnicelj (kakršenkoli že pač) in daš med dva lista kitajskega zelja kot sendvič.

nevone ::

to nima nobene veze s tem, da se to agresivno vegansko politiko grejo tisti, ki imajo se bolj polno rit in se preseravajo

Niso vsi vegani agresivni ampak dejansko zavračajo ubijanje čutečih bitij.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

PS:
Cez en mesec posadim ven paradajz, vsak drugi dan ga bom sel bozat, cupat, pedenat, vezat, se streho proti toci mu postavim in porabil bom hektolitre vode do jeseni in ga vzljubil. Najbolj se mi smili, ko je bolan, ko vidim na listih, da trpi zaradi vlage ali suse. Enostavno ne morem gledati kako trpi. Naj mu prekinem te muke in izpulim iz zemlje in vrzem na sonce, da se posusi... dilema.
Na koncu mu bom pa moral brutalno odtrgati plodove, da mi kr solze pritecejo in to vsako leto znova in znova, ponavljati ta zacarani krog ljubezni in agresije.

Se bolj me boli, kr zmrazi me ko si predstavljam kako kombajn prereze na miljone zivih biljk soje, nato jih v bobnu se mlati in trpinci, da popadajo ven zrna. Pol pa ta zrna meljejo in stiskajo, pravi horror.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

PS:
Cez en mesec posadim ven paradajz, vsak drugi dan ga bom sel bozat, cupat, pedenat, vezat, se streho proti toci mu postavim in porabil bom hektolitre vode do jeseni in ga vzljubil. Najbolj se mi smili, ko je bolan, ko vidim na listih, da trpi zaradi vlage ali suse. Enostavno ne morem gledati kako trpi. Naj mu prekinem te muke in izpulim iz zemlje in vrzem na sonce, da se posusi... dilema.
Na koncu mu bom pa moral brutalno odtrgati plodove, da mi kr solze pritecejo in to vsako leto znova in znova, ponavljati ta zacarani krog ljubezni in agresije.

Se bolj me boli, kr zmrazi me ko si predstavljam kako kombajn prereze na miljone zivih biljk soje, nato jih v bobnu se mlati in trpinci, da popadajo ven zrna. Pol pa ta zrna meljejo in stiskajo, pravi horror.

Rastline ne čutijo bolečine.

o+ nevone

nevone je izjavil:

to nima nobene veze s tem, da se to agresivno vegansko politiko grejo tisti, ki imajo se bolj polno rit in se preseravajo

Niso vsi vegani agresivni ampak dejansko zavračajo ubijanje čutečih bitij.

o+ nevone

Vsi verjetno res niso, ampak v vsaki religiji imas skrajneze. Zaradi mene se naj delajo, da se jim hrana smili, ce so pac tako emocionalni. Ampak ne si delat dvojnih meril, da je ziva narava deljiva na manj in bolj cuteco hrano, zaradi neke travme iz preteklosti ali pa socialnih medijev.
Verjetno so frustirani najbolj tisti vegici, ki niti svojega vrta nimajo in jim je zdrav vegi luksus predrag in v podzavesti se prepricujejo, da s tem ko jedo umetni stiropor in ponaredke, da jim je to fajn.
No ampak, nekaterim pase tudi, ce sami sebe bicajo. Me ne moti, dokler me ne zacne prepricevat naj se zacnem se jaz bicat, ker je to sproscujoce in orgazmicno.
Trade Republic 38MVDVXM

nevone je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

PS:

Rastline ne čutijo bolečine.

o+ nevone
Kaj ima to vese s tem, kaksne obcutke ima clovek do rastline za katero se briga vsak dan in jo vzljubi, ce je lepa, zdrava in ima lep pridelek, na koncu pa jo mora pokoncati.
Ce predpostavimo, da tebi za rastlino za katero si skrbel mesece, nimas nobenih obcutkov in se nisi navezal na njo, ti prakticno za njen obstoj dol visi, potem le nisi tako empaticen in emocionalen.
To da rastlina ne cuti, ni noben izgovor, da nebi imel obcutkov do nje in se mi ne sme smilit, ce ze kot ponavljate, se vam kravice smilijo. Hkrati pa se za kravo niste v zivljenju nikoli skrbeli.

Skrb je skrb, se brigas, se sekiras, hoces najboljse, pa ce je to krava ali paradajs, oboje zivi in raste glede na to kako se brigas zanj.
Izgovor, da paradajs nic ne cuti je samo prirocen izgovor.
Trade Republic 38MVDVXM

FireSnake ::

Raptor F16 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Samo, da se meni ne gleda na krožnik. Svoje meso "predelam" pa kar sam.

Mislim... to bi ti verjel.

Iz porcije na krožniku ga samostojno PREDELAŠ v blato. Checks out.

Ampak to znam tudi jaz in vsaka morska kumara.

Iz svinje v klobase ... to sem ciljal.
Preveč za razumet? :)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Izgovore se v resnici išče tam, kjer se enači rastlino s čutečim bitjem, ki ob neposrednem napadu odreagira samoobrambno.

o+ nevone

c3p0 ::

m0LN4r je izjavil:

Vse je stvar vidika. Tudi tebe bi nekje globoko v afriki z užitkom pomlatili in še pomazali kar bi ostalo.

c3p0 ::

m0LN4r je izjavil:

Zate je paradajz enako "čuteč" kot krava, ker nimaš razvite empatije. Ti si čuteča hrana?

nevone je izjavil:

Izgovore se v resnici išče tam, kjer se enači rastlino s čutečim bitjem, ki ob neposrednem napadu odreagira samoobrambno.

o+ nevone

Ne razumes, jaz ne govorim o tem kaj hrana cuti, ampak kaj jaz cutim do hrane za katero sem skrbel in se sekiral, da je zdrava in bo lep pridelek.
Ljudje se tudi na roze navezejo, ne samo paradajs. To je normalno in ne izmisljeno.

Pac to je tisto, ko so se otroci na vasi vedno veselili kolin, skakali od veselja, zajahali pujsa, nato mehur napihnili in z njim igrali nogomet, pa se dobro se je jedlo, kozo z glave slekli in imeli za masko.
Pa se je vedno nasel en posebnez, po vecini kak obisk iz "fine" familije, ce pa je njegova normalnost prevec "fina"

To da se ti nekaj smili ali ne ima bolj malo veze s tem ali stvar nekaj cuti ali ne. Koliko cuti in kaj cuti je pa stvar posameznikovega emocionalnega stanja in navezanosti do zivega ali nezivega predmeta, koliko casa, truda si vlozil v njega, koliko veselja ti je vrnilo.
Hrano je treba spostovati, ne pa ljubiti. To ni isto.
Da se pa neka mescanska mularija bori za pravice zivali, ker so pac "fini" a zivali pa se v zivljenju niso v zivo videli, razen na izletu v zivalskem vrtu in animiranih risankah na nivoju telebajskov.

Katero vrsto mesa pa uziva katera kultura je pa druga debata.

c3p0 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Vse je stvar vidika. Tudi tebe bi nekje globoko v afriki z užitkom pomlatili in še pomazali kar bi ostalo.

Ampak tu si pa ti kriv, ker jih se nisi preprical, da naj jejo samo veganske instant testenine iz plasticnega loncka.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Pac to je tisto, ko so se otroci na vasi vedno veselili kolin, skakali od veselja, zajahali pujsa, nato mehur napihnili in z njim igrali nogomet, pa se dobro se je jedlo, kozo z glave slekli in imeli za masko.

Meni se je pujs, ki je presunljivo cvilil, ko so ga vlekli na zakol in mu z nožem prerezali vrat, da je pri živem telesu izkrvavel, pač smilil.

o+ nevone

D3m ::

To bi cvilil tudi, ko bi ga lev zagrabil.

Boš pametovala levu?

Seveda, da ne.
|HP EliteBook|R5 6650U|

c3p0 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Zate je paradajz enako "čuteč" kot krava, ker nimaš razvite empatije. Ti si čuteča hrana?

Pa ti imas tudi videnje, kot vidim, da sem govoril o tem kaj cuti paradajs. Ti namignem, govoril sem o navezanosti do "paradajsa" - po tvoje tudi, ce neka stvar ali predmet nic ne cuti, ne mores biti na njo navezan.
Ljudje smo pac custveno navezani na razlicne stvari, tudi otrok se joka, ko mu pohodis igraco in se zlomi. Eni so pa pac navezani na kravje slikice in posnetke na internetu, drugi pa smo navezani na pristno meso, kot vsejedci in smo uzaljeni, ko se nam to hoce vzeti.

Se najbolj bizarno pa je, ko vegimescan pametuje kmetu, ki si hrano prideluje sam. Vegi blokar, ki se v zivljenju ni pridelal nicesar pa se ima za odresitelja sveta.

Hkrati pa nobenega ne briga, da se normalnega cloveka krivi za CO2 izpuste direktno, da lahko potem industrija stanca plastiko in izdelke v se vecjem merilu in visa CO2 naprej indirektno.
Da poenostavim, postavlja se nova tovarna za izdelovanje plasticnih lonckov in folije, ki bo izpustila v ozracje doloceno kolicino emisij, zato bo treba dolocenim ljudem zategniti pas direktno, da bodo lahko tovarne izpuscale se vec.
Ti se futraj s stiroporom, ker pac verjames da bos s tem resil svet, v resnici pa se bo gradilo se vec tovarn in bo tvoj ucinek zanemarljiv.
Trade Republic 38MVDVXM

energetik ::

Kaj če bi raje nehal pisat, tebi je vse enako, stiropor, veganska hrana, plastika, CO2. Še kaj dodaj, da boš bolj pameten izpadel.
vires in numeris

m0LN4r je izjavil:

To niso inteligentne in cutece zivali.
Jebiga se rece. Koga pa briga kaj je njegov zrezek. To briga samo tiste, ki imajo neko cudno custveno navezo s svojim imaginarnim zrezkom, ki ga niti ne uziva.

Potem bi pa prosim 1 kg tvoje sunke. Pa en kare prosim. Pa mogoce se polovico jeter. No vidis, pa te kar naenkrat zacne zanimati kateri del ti bi odrezal.

m0LN4r je izjavil:

PS:

Vedno bolj me spominjas na Benigninijevo vlogo tule:

"Pa tako nezno je delala beee..."

Zgodovina sprememb…

nevone je izjavil:

Meni se je pujs, ki je presunljivo cvilil, ko so ga vlekli na zakol in mu z nožem prerezali vrat, da je pri živem telesu izkrvavel, pač smilil.

o+ nevone

Saj sem razlozil, vedno se je na kolinah nasel kak posebnez. Drugi smo se pa veselili, igrali in pomagali. Med drugim drzati skledo, da se je nabrala kri za krvavice. Njam, njam. Si pac malo bolj obcutljive sorte, to je normalno, saj smo si razlicni.
Ti si tudi verjetno potem tisti, ki bo peljal 20 let starega macka k veterinarju na uspavanje, ker sam ga nisi mozen resiti muk in zakopati na vrtu.
Mislim s tem ni nic narobe, prevec plisasto vzgojo si imel.
Saj tudi pri vsejedcih so razlike. Poznam recimo lovce, ki mu sploh ni problem ustreliti zival od dalec, da bi pa eni jebeni kuri vrat prerezal to pa ne. Se v nezavest bi padel, ko bi videl kri.
Trade Republic 38MVDVXM

D3m ::

Bi enega maltezana v rizotki, a? Pa kaksna siamska macka v klobasi in goloba v bureku?

Boš podganji burger?

|HP EliteBook|R5 6650U|

m0LN4r je izjavil:

Drugi smo se pa veselili, igrali in pomagali. Med drugim drzati skledo, da se je nabrala kri za krvavice.

Ja seveda. Pijana drhal, ki uziva v krvi. Sicer so podobni primitivizmi znani tudi iz Jasenovca. Nazges se ga in za zabavo in ideoloske motnje pobijas ljudi/zivali.

Zgodovina sprememb…

Potem bi pa prosim 1 kg tvoje sunke. Pa en kare prosim. Pa mogoce se polovico jeter. No vidis, pa te kar naenkrat zacne zanimati kateri del ti bi odrezal.
Mam kilo domacega se zapakiranega prekajenga v hladilniku. Vem, da bi rad, ampak ti ne dam, no... odvisno kolk placas.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Mam kilo domacega se zapakiranega prekajenga v hladilniku. Vem, da bi rad, ampak ti ne dam, no... odvisno kolk placas.

Dam ti dvojno ceno kot jo ima kila svinjine na trgu. Baje je clovesko meso tako ali tako podobnega okusa kot svinjina, tako, da bo tudi cena prava.

Pa kaksna siamska macka v klobasi in goloba v bureku?
Ce bo klobasa potem dobra, pridem na pokusino in kupim. Sicer se nisem kaj dosti ukvarjal s tem, kaj je v klobasi v trgovini, vcasih samo pogledam, da je cim vec mesa in cim manj soje notr.

Baje je clovesko meso tako ali tako podobnega okusa kot svinjina,
Aja? Si probal?
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

Aja? Si probal?

Ne, ampak po pripovedovanju prezivelih iz strmoglavljenega aviona v Andih. Kdaj bos torej kare in jetrca dostavil, za sunko sem se premislil.

p0f je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Drugi smo se pa veselili, igrali in pomagali. Med drugim drzati skledo, da se je nabrala kri za krvavice.

Ja seveda. Pijana drhal, ki uziva v krvi. Sicer so podobni primitivizmi znani tudi iz Jasenovca. Nazges se ga in za zabavo in ideoloske motnje pobijas ljudi/zivali.

Se mi res smilis, ce si moral gledati taksne krvave stvari, ko si se hodil v vrtec, zdaj pa dozivljas travme.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

p0f je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Se mi res smilis, ce si moral gledati taksne krvave stvari, ko si se hodil v vrtec, zdaj pa dozivljas travme.

Pa ne zaradi krvavih stvari ampak zaradi primitivcev, ki to pocnejo.

Zanimivo, da isti, ki fanaticno zagovarjajo pobijanje zivali, obicajno tudi fanaticno zagovarjajo avtomobile.

Naj grem pogledat po tvoji zgodovini?

Zgodovina sprememb…

p0f je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Aja? Si probal?

Ne, ampak po pripovedovanju prezivelih iz strmoglavljenega aviona v Andih. Kdaj bos torej kare in jetrca dostavil, za sunko sem se premislil.
Verjemi, noces ti moja jetra jest. Stara, pokvarjena, zastrupljena.
Zdaj bos pa zacel mesati kulturo kulinarike z veganstvom? Saj ves da veganstvo ni kultura, ampak modna nisa?
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Saj jih ne bom jedel, psu jih bom dal za zajtrk. Gre se bolj za gesto, da bos zacel bolj ceniti tuje sestavne dele, ko nekdo ne bo cenil tvojih.

Zanimivo, da isti, ki fanaticno zagovarjajo pobijanje zivali, obicajno tudi fanaticno zagovarjajo avtomobile.

Naj grem pogledat po tvoji zgodovini?
Komot lahko gledas, ce te to zadovoljuje. Naceloma nima veze z nicemer.
PS:
Zanimivo, da isti, ki fanaticno zagovarjajo veganstvo, obicajno tudi fanaticno zagovarjajo da smo mali ljudje bolj krivi za CO2 kot pa tovarna industrija.
Razsvetljenstvo.

p0f je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Saj jih ne bom jedel, psu jih bom dal za zajtrk. Gre se bolj za gesto, da bos zacel bolj ceniti tuje sestavne dele, ko nekdo ne bo cenil tvojih.

No no, si se ze izgubil v gozdu kot vidim. Tipicno vegansko, zdaj smo ze prisli do enacenja cloveka z hrano, res tipicno, da bolj ne more biti res.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

zdaj smo ze prisli do enacenja cloveka z hrano, res tipicno, da bolj ne more biti res.

US surgeons test pig kidney transplant in a human
https://www.bbc.com/news/health-58993696

Izgleda, da ni tako velike razlike med "hrano" in tabo.

Zgodovina sprememb…

Saj sem razlozil, vedno se je na kolinah nasel kak posebnez. Drugi smo se pa veselili, igrali in pomagali. Med drugim drzati skledo, da se je nabrala kri za krvavice. Njam, njam. Si pac malo bolj obcutljive sorte, to je normalno, saj smo si razlicni.

Pa vseeno danes na bolj human način usmrtijo žival. Torej zavest o čutečih bitjih in načinu postopanja z njimi se vseeno s časom spreminja.

o+ nevone

nevone je izjavil:

Pa vseeno danes na bolj human način usmrtijo žival. Torej zavest o čutečih bitjih in načinu postopanja z njimi se vseeno s časom spreminja.

o+ nevone
Vsekakor, pa ne samo zaradi humanosti, ampak predvsem zaradi efektivnosti in prirocnosti. Mislim streljas lahko veliko hitreje, kot rezes, tako debeli vrat.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

nevone je izjavil:

o+ nevone
Vsekakor, pa ne samo zaradi humanosti, ampak predvsem zaradi efektivnosti in prirocnosti. Mislim streljas lahko veliko hitreje, kot rezes, tako debeli vrat.

Ne, ne, nisi razumel. Ljudje so na razlicnih razvojnih stopnjah, nekateri so pri "humanem" ubijanju, nekateri bi bili raje humani, nekateri ste pa se v prazgodovini.

p0f je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

zdaj smo ze prisli do enacenja cloveka z hrano, res tipicno, da bolj ne more biti res.

Ja no, samo se vprasanje casa je kdaj bodo zaceli pujsi rediti ljudi. Do takrat pa uzivajmo. Na koncu nas pa napadejo rastline izza vogala. Tiste mesojede rastline predvsem delujejo zelo nevarno in inteligentno, tehnicno gledano seveda.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

p0f je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Ja no, samo se vprasanje casa je kdaj bodo zaceli pujsi rediti ljudi. Do takrat pa uzivajmo. Na koncu nas pa napadejo rastline izza vogala. Tiste mesojede rastline predvsem delujejo zelo nevarno in inteligentno, tehnicno gledano seveda.

Zakaj bi nas pujsi zaceli rediti, saj so cisto zadovoljni z rastlinsko hrano? Ne ne, pujsi so bolj humani od vecine ljudi.

Torej bos dobavil svoja jetrca? Saj ne vem, moj pes je izbircen, mogoce jih izpljune, bojo pa za na gnoj.

Zgodovina sprememb…

p0f je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

nevone je izjavil:

o+ nevone

Ne, ne, nisi razumel. Ljudje so na razlicnih razvojnih stopnjah, nekateri so pri "humanem" ubijanju, nekateri bi bili raje humani, nekateri ste pa se v prazgodovini.

Ma kaki prazgodovini neki, saj pa vec ne lovimo pujse po gozdovih in jih obmetavamo s kamni.
To, da znamo proizvajati posebne izdelke za posebneze in njihove posebne potrebe po preseravanju ne gre enaciti z razvojem. To je mesanje panog.
Razni hippi startupi s svojimi pastetami niso glih sinonim napredka. To je samo malo boljse zacinjena pasja hrana.

Danes je zivinoreja zelo moderna avtomatizirana dejavnost, znanost, tam kjer pac je. Ne mores pa pricakovati, da bo tako po celem svetu iz danes na jutri.

p0f je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

p0f je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Zakaj bi nas pujsi zaceli rediti, saj so cisto zadovoljni z rastlinsko hrano? Ne ne, pujsi so bolj humani od vecine ljudi.

Torej bos dobavil svoja jetrca? Saj ne vem, moj pes je izbircen, mogoce jih izpljune, bojo pa za na gnoj.

Ce rabis gnoj, se ti lahko se vsaj 40 let vsak dan enkrat poserjem na vrt. Ves koliko vode bom privarceval?
Zakaj bi nas pujsi zaceli rediti,
Ce pa ti pravis, da ni razlike med nami in pujsi. Tako da je samo se vprasanje casa, kdaj se prehranjevalna veriga obrne v prid zivalim in bodo prevladale nad nami.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: energetik ()

m0LN4r je izjavil:

Ma kaki prazgodovini neki, saj pa vec ne lovimo pujse po gozdovih in jih obmetavamo s kamni.

Glede na tvoj ziv opis kolin, bi bilo to celo bolje.

m0LN4r je izjavil:

Danes je zivinoreja zelo moderna avtomatizirana dejavnost, znanost, tam kjer pac je. Ne mores pa pricakovati, da bo tako po celem svetu iz danes na jutri.

Ja, to so trdili tudi v nekem drugem casu:
https://www.sciencespo.fr/mass-violence...

m0LN4r je izjavil:

Ce rabis gnoj, se ti lahko se vsaj 40 let vsak dan enkrat poserjem na vrt.

Verjamem, ampak tvoja jetra na gnoj je zgolj, ce jih se pes zavrne. Tako, da ni enako.

Zgodovina sprememb…

Pa daj no, zdaj bos pa zacel z Provegi Bro Science linki? Resno?

Daj nalimi se kaksno sliko umazane stale in shirane krave, ze dolgo nisem videl.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Pa daj no, zdaj bos pa zacel z Provegi Bro Science linki? Resno?

A? Verjetno nisi kliknil... :)

Ko razclovecis cloveka ali razzivalis zival, se da marsikatere ogabnosti znanstveno avtomatizirat.

Pa niso zato nic manjse ogabnosti. Samo ti imas tolazbo in opravicilo pred druzbo.

In druzba je pocasi zacela prepoznavati ogabnosti kot ogabne in na to na glas opozarjati. Zato pa se toliko pritozujes nad vegiji, ker ti jemljejo tolazbo in opravicilo.

Zgodovina sprememb…

Ne razumes, Provegi Bro Science pomeni, da lahko uporabis vse kar obstaja, kot pro vegi kontra omni mantro, samo dovolj dolgo moras googlat in biti zelo kreativen.
In druzba je pocasi zacela prepoznavati ogabnosti kot ogabne in na to na glas opozarjati.
Napaka. Zdaj pa enacis nekaj empaticnih veganarjev z "cela druzba" v resnici pa vas je tolko, da glih lahko recemo, da vas je nekaj.
Industrija pa je zagrabila moznost, da vas molze na se bolj prefinjene nacine in vam daje obcutek zaledja. Brez tega, se sploh nebi vedlo, da vegici obstajate, razen tistih 10 komadov, ki na vsake tolko pri kaksnem kmetu protestirajo, namesto da bi prijeli za vile in spucali stalo.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

Ne razumes, Provegi Bro Science pomeni, da lahko uporabis vse kar obstaja, kot pro vegi kontra omni mantro, samo dovolj dolgo moras googlat in biti zelo kreativen.

Sorry ne spoznam se na cudne skovanke. Sem ti pa vseeno razlozil zgoraj, ker ocitno nisi razumel samo linka.

m0LN4r je izjavil:

In druzba je pocasi zacela prepoznavati ogabnosti kot ogabne in na to na glas opozarjati.
Napaka. Zdaj pa enacis nekaj empaticnih veganarjev z "cela druzba" v resnici pa vas je tolko, da glih lahko recemo, da vas je nekaj.

Ne vem, jaz jih poznam kar precej. Je pa res, da jih je na kmetih precej manj. Kot sicer, se svet pri njih bolj pocasi vrti. Ce pa zdaj pristejem zraven se Indijo... ;)

Zgodovina sprememb…

Ja indijci imajo odlicnega piceka massala. Njam njam.
Ne vem, jaz jih poznam kar precej.
No ja, to se ne pomeni, da je to cela druzba. Hkrati pravis, da prevec ljudi je meso, torej iz tega sledi, da skoraj nihce ne je izkljucno samo vegansko.

Cry me a river

Cry me a river

Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

Ja indijci imajo odlicnega piceka massala. Njam njam.
Ne vem, jaz jih poznam kar precej.
No ja, to se ne pomeni, da je to cela druzba. Hkrati pravis, da prevec ljudi je meso, torej iz tega sledi, da skoraj nihce ne je izkljucno samo vegansko.

Seveda ni cela druzba, jih je pa ocitno dovolj veliko, da se hudo obremenjujes z njimi. Clovek bi rekel, da ti ogrozajo obstoj :)

m0LN4r je izjavil:

Cry me a river

Cry me a river

Kot bi se grobar s truplom hvalil. :) Ti kar prinesi svoja jetrca, jih bom lepse dekoriral, dobis fotko.

Zgodovina sprememb…

da se hudo obremenjujes z njimi.
Od prevec emocionalnega cloveka, ki ima empaticne odnose do hrane, je povsem normalno, da pretirava v svojem dojemanju stvari.
Clovek bi rekel, da ti ogrozajo obstoj
Ti bi to rekel, pa se kak empaticni kolega.
na glas opozarjati.
No no vidis, kdo je pol glasen in se obremenjuje s cim?

Kje imas ljubezen do ljubezni vsejedcev, ki imajo radi v zelju se kako klobaso? Nisi nic empaticen, ko se naglas deres in jim pametujes o tem kaj ne smejo jesti?

Torej ti se ne obremenjujes, ti si samo glasen, ti samo opozarjaj in ne pametujes, razumem, ampak tvoji nameni so isti ane?
Trade Republic 38MVDVXM
««
5 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IPCC: drugi in tretji del poročila o podnebnih spremembah

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
178373 (6688) Truga
»

IPCC: Hitrost globalnega segrevanja manjša, a le po naključju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
11836409 (26371) NSA Agent

Več podobnih tem