Forum » Pomoč in nasveti » Kako zbuditi brezžično tipkovnico?
Kako zbuditi brezžično tipkovnico?
ekran ::
Imam novo brezžično tipkovnico. USB-vmesnik. Najprej se je povezala z računalnikom, nato pa je zaradi parminutne neaktivnosti zaspala. Zdaj je ne morem nikakor zbuditi. Na odstranitev in ponovni priklop vmesnika ni reakcije. Googlam, ampak ne najdem ničesar koristnega.
Ales ::
Karkoli narediš, pod nobenim pogojem, ampak res nobenim, ne napisat katero znamko in model tipkovnice imaš!
Prav tako ne smeš napisati, ali ima kako stikalo in kakšno baterijo ima, vgrajeno ali izmenljivo.
Če karkoli od tega napišeš, lahko pride do verižne reakcije, ki bi pripeljala do trka Plutona z Neptunom, kar bi nato povzročilo nastanek črne luknje takoj zraven Spodnjega Dupleka.
Tako da, ni druge, moramo na slepo, brez kakršnih koli podatkov, ugibati, kaj tvoji novi tipkovnici dogaja.
Ampak pogumno, naša žrtev je majhna in nepomembna v primerjavi s tem, kaj bi se lahko zgodilo našemu osončju!
Prav tako ne smeš napisati, ali ima kako stikalo in kakšno baterijo ima, vgrajeno ali izmenljivo.
Če karkoli od tega napišeš, lahko pride do verižne reakcije, ki bi pripeljala do trka Plutona z Neptunom, kar bi nato povzročilo nastanek črne luknje takoj zraven Spodnjega Dupleka.
Tako da, ni druge, moramo na slepo, brez kakršnih koli podatkov, ugibati, kaj tvoji novi tipkovnici dogaja.
Ampak pogumno, naša žrtev je majhna in nepomembna v primerjavi s tem, kaj bi se lahko zgodilo našemu osončju!
:) Mar bi se tipkovnica drugače povezovala z imenom drugim?
Xplore XP1253. Stikala ni. Baterija je klasična AAA.
Xplore XP1253. Stikala ni. Baterija je klasična AAA.
Mare2 ::
Imam novo brezžično tipkovnico. USB-vmesnik. Najprej se je povezala z računalnikom, nato pa je zaradi parminutne neaktivnosti zaspala. Zdaj je ne morem nikakor zbuditi. Na odstranitev in ponovni priklop vmesnika ni reakcije. Googlam, ampak ne najdem ničesar koristnega.
Probaj tipkovnico na kakem drugem računalniku. Če ne dela, kupi kako nekitajsko robo. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Ales ::
NEEEEE! Spodnji Duplek je izginil! Pa Neptun, Pluton... gone, all gone!
No ja, kaj čmo. Se bomo morali znajti brez.
V glavnem, poskusiti na drugem kompu je ok nasvet, v vsakem primeru pa tudi ne bo škodilo za nekaj časa vzeti baterijo ven, da se tipkovnica ugasne do konca, ter nato ponovno prižge... Če se ne, prvo preveri kontakte pri bateriji in pa samo baterijo.
No ja, kaj čmo. Se bomo morali znajti brez.
V glavnem, poskusiti na drugem kompu je ok nasvet, v vsakem primeru pa tudi ne bo škodilo za nekaj časa vzeti baterijo ven, da se tipkovnica ugasne do konca, ter nato ponovno prižge... Če se ne, prvo preveri kontakte pri bateriji in pa samo baterijo.
Kitajsko sranje je očitno res škodljivo za planet(e) ...
Trenutno težko na drugem računalniku preverim. Mogoče še ena potencialno koristna informacija: če baterijo odstranim in jo dam potem nazaj noter, za par sekund posvetita lučki.
Trenutno težko na drugem računalniku preverim. Mogoče še ena potencialno koristna informacija: če baterijo odstranim in jo dam potem nazaj noter, za par sekund posvetita lučki.
MadMax ::
Z drugo baterijo potem tudi ne smeš probat
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
janezvalva ::
jaz sem pravkar opral brezžične bluetooth slušalke(Mi True Wireless Earbuds Basic 2) skupaj s škatlico/polnilcem. sem jih pozabil v žepu. sem jih že dal v pečico na 50˙C.
mislite, da bodo preživele, ali moram kupit nove?
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Še par info:
- v Device Managerju kaže, da je tipkovnica povezana in da dela ("This device is working properly.),
- driverji so posodobljeni,
- v kompletu je bila še miška, ki dela normalno (isti USB-vmesnik, zdaj sem miško izklopila oz. odstranila baterijo, ker tudi miška nima posebnega stikala :/).
Pri tipkovnici je še vedno isti problem. Ko odstranim in spet vstavim baterijo, za par sekund posvetita lučki. Najprej rdeča pri bateriji, potem se ta izklopi in se vklopi zelena pri "Num Locku". Nato se izklopi tudi zelena, tipkovnica je neodzivna. Preizkusila sem že več baterij, vse nove, tako da ni problem v prazni bateriji.
Ali je možno, da obstaja kakšna kombinacija tipk, ki zbudi tipkovnico?
Žal mi je, da so moja vprašanja tako silly in pomanjkljiva, moj budžet pa tako omejen. Če se bo komu kljub temu dalo ukvarjati s tem ... hvala!
- v Device Managerju kaže, da je tipkovnica povezana in da dela ("This device is working properly.),
- v kompletu je bila še miška, ki dela normalno (isti USB-vmesnik, zdaj sem miško izklopila oz. odstranila baterijo, ker tudi miška nima posebnega stikala :/).
Pri tipkovnici je še vedno isti problem. Ko odstranim in spet vstavim baterijo, za par sekund posvetita lučki. Najprej rdeča pri bateriji, potem se ta izklopi in se vklopi zelena pri "Num Locku". Nato se izklopi tudi zelena, tipkovnica je neodzivna. Preizkusila sem že več baterij, vse nove, tako da ni problem v prazni bateriji.
Žal mi je, da so moja vprašanja tako silly in pomanjkljiva, moj budžet pa tako omejen. Če se bo komu kljub temu dalo ukvarjati s tem ... hvala!
janezvalva ::
imaš več možnosti:
- prestavi USB vmesnik na drug USB port
- pogedaš pine na USB vmesniku/portu, da niso zamazani/zviti
- reinstaliraš OS (windows?)
- poiščeš original driverje na netu
- izklopiš tipkovnico in preveriš če miška dela in obratno
- vrneš v prodajalno in vzameš nadomestno
- ok, preživele. zaenkrat delajo.
(pustil sem jih v pečici za 20 ur na 50˙C)
enkrat sem imel podoben problem. po 5 letih mi je računalnik začel naključno zmrznjevati, na koncu sem ugotovil, da to povzroča miška.
- prestavi USB vmesnik na drug USB port
- pogedaš pine na USB vmesniku/portu, da niso zamazani/zviti
- reinstaliraš OS (windows?)
- poiščeš original driverje na netu
- izklopiš tipkovnico in preveriš če miška dela in obratno
- vrneš v prodajalno in vzameš nadomestno
janezvalva je izjavil:
jaz sem pravkar opral brezžične bluetooth slušalke(Mi True Wireless Earbuds Basic 2) skupaj s škatlico/polnilcem. sem jih pozabil v žepu. sem jih že dal v pečico na 50˙C.
- ok, preživele. zaenkrat delajo.
(pustil sem jih v pečici za 20 ur na 50˙C)
Še par info:
enkrat sem imel podoben problem. po 5 letih mi je računalnik začel naključno zmrznjevati, na koncu sem ugotovil, da to povzroča miška.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: janezvalva ()
Gagatronix ::
Ko so meni zaceli nagajati USB porti na racunalniku se je izkazalo da je par kondijev odpovedalo poslusnost.
_Denny_ ::
Že 18 let uporabljam izključno samo wireless komplete in do zdaj nikoli nisem občutil (ali celo slišal), da bi miš ali tipkovnica po neaktivnosti "zaspala"; z on/off ju tudi nikoli ne ugašam, ker ne vem kako dolgo bom odsoten. Je pa res, da je oboje od Logitecha in je posamezno stalo 2-3x več od tvojega celega kompleta (K270 kb iz 2018 in Performance MX miš iz 2015).
Glede na to, da je komplet nov se ne zafrkavaj in ga nesi nazaj v trgovino, da ti ga zamenjajo. Neke posebne kombinacije tipk za zbujanje zgleda ni, ker bi drugače bila navedena na njihovi strani.
Glede na to, da je komplet nov se ne zafrkavaj in ga nesi nazaj v trgovino, da ti ga zamenjajo. Neke posebne kombinacije tipk za zbujanje zgleda ni, ker bi drugače bila navedena na njihovi strani.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tipkovnica in miska za prenosnikOddelek: Kaj kupiti | 1428 (1246) | Nesta |
» | ASUS Eee Pad Transformer Prime (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 25855 (22160) | CaqKa |
» | Fire-wire vs. USB?!?Oddelek: Strojna oprema | 3853 (3690) | Vikking |
» | Bluetooth miška za prenosnikOddelek: Strojna oprema | 3051 (2849) | jackorsen88 |
» | Prenosnik do 300.000, raje manj :)Oddelek: Kaj kupiti | 4006 (3098) | drejc |