Forum » Elektrotehnika in elektronika » Ojačevalcu zmanjka zvoka
Ojačevalcu zmanjka zvoka
txdrxd ::
ZdraVO
A kdo tu mogoce ve ,zakaj na mojemu ojačevalcu ,kar naenkrat zmanjka zvoka ?(igra,pol pa kar naenrat počasi utihne,pa spet pride,.. )
A kdo tu mogoce ve ,zakaj na mojemu ojačevalcu ,kar naenkrat zmanjka zvoka ?(igra,pol pa kar naenrat počasi utihne,pa spet pride,.. )
stromar ::
Če so ti intervali večji cca. 30 sek. se ti pregreva čip in vključuje termično zaščito. Poglej če je dobro privit na hladilno telo. Druga možnost je, da imaš priklopljene gor zvočnike s premajhno impedanco, in se ti pri večji moči vklučuje kratkostična zaščita.
koristno bi bilo, če poveš kakšen ojačevalec imaš to
koristno bi bilo, če poveš kakšen ojačevalec imaš to
intervali so čisto odvisni,včasih so dolgi sekundo,včasih pa kakih 30 sekund.Zvočnik ni kaj kriv.a obstaja še kakšen način,da preveriš,če so čipi vredu ?
aja pa še nekaj ojačevalec se ne pregreva,ker to začne delati takoj ko ga vklopin,včasih pa ko je en čas prižgan.
aja pa še nekaj ojačevalec se ne pregreva,ker to začne delati takoj ko ga vklopin,včasih pa ko je en čas prižgan.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: txdrxd ()
poglej mogoče je krivo stikalo, dobro bi blo če poveš še zakaj je crknil in za kakšen ojačevalec gre, mogoče celo kateri model. Jaz sem imel podoben problem pri nekih računalniških zvočnikih, ki so se vklapljali in izklapljali (delali so cca 1min in se izklopili za 5min in se spet prižgali...), tudi če so bili na min. moči. Problem je bil, ker je prebilo eno diodo v usmerniku in se je transformator pregreval in izklapljal (noter je bila kao neka tempetaturna varovalka vezana zaporedno s transformatorjem in vstavljena med navitje)
gre za kitarski ojačevalec "LANEY HCM60R".Danes sem probal dati ventilator za ojačevalec in se prekinjanje ni pojavilo!A misliš,da je kako pregrevanje čipov?Če je kk naj pol to odpravim?
blazp88 ::
če misliš, da se pregreva, daj gor večja hladilna rebra in med njih in čip hladilno pasto
taka kot za procesor. Reče se ji temperaturno prevodna pasta, dobiš pa jo v HTE-ju, IC-ju, conradu..., mogoče v kakšni računalniški trgovini...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako narediti ojačevalec (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 29791 (12784) | N4m31355 |
» | Problem z Fostex mešalno mizo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2519 (2166) | Azrael |
» | ojačevalec s čipom STK4050Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4356 (3976) | Highlag |
» | Comp. napajalnik za ojacevalec???Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5197 (4794) | jRk0 |
» | elektroniki kje ste!!!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4538 (3938) | footprint |