Forum » Operacijski sistemi » Nastavljanje pravic datotekam!
Nastavljanje pravic datotekam!
shorvat ::
Lep pozdrav,
zanima me, kaj moram storiti, da bom pri desnem kliku na datoteko dobil v možnost za nastavljanje pravic za datoteke (ne vem, če sem se prav izrazil, v glavnem, rad bi tisti zavihek, ki mi da možnost nastavljanja write, read itd itd)!
Imam pa privilegij Administratorja, ker se gre za moj osebni računalnik doma.
Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem!
zanima me, kaj moram storiti, da bom pri desnem kliku na datoteko dobil v možnost za nastavljanje pravic za datoteke (ne vem, če sem se prav izrazil, v glavnem, rad bi tisti zavihek, ki mi da možnost nastavljanja write, read itd itd)!
Imam pa privilegij Administratorja, ker se gre za moj osebni računalnik doma.
Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem!
noogy2noogy ::
V raziskovalcu ti desni klik na datoteko ponudi tudi izbiro Lastnosti, pod katero boš lahko izbiral nekaj atributov datoteke (samo za branje, arhivska, skrita...)
Ne vem če si mislil to, ampak sami windowsi ti kaj več ne ponujajo.
Ne vem če si mislil to, ampak sami windowsi ti kaj več ne ponujajo.
lp
noogy
Raw ::
Mas Win2k/XP ..?
My Computer/Tools/Folder Options/View (zavihek) / Use simple file sharing (cisto na koncu, klukco stran)
Pol pa dobi vsaka datoteka/mapa nov zavihek ("security") pod properties.
.raw
My Computer/Tools/Folder Options/View (zavihek) / Use simple file sharing (cisto na koncu, klukco stran)
Pol pa dobi vsaka datoteka/mapa nov zavihek ("security") pod properties.
.raw
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | skupna raba(v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 3822 (3171) | Kankan |
» | win xp - kako preprecit uporabniku dostop do posameznih mapOddelek: Pomoč in nasveti | 811 (716) | StratOS |
» | [win xp] ne morem do mape/profila na starem diskuOddelek: Operacijski sistemi | 995 (908) | Vesoljc |
» | Problem s particijami!Oddelek: Operacijski sistemi | 1005 (938) | para! |
» | Kako sharati samo enemu uporabniku?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1241 (983) | hruske |