» »

''Prešaltat'' na stare telefone?

''Prešaltat'' na stare telefone?

«
1
2 3

Scaramouche ::

Vidim da kar nekaj ljudi vidi problem pametnih ko so jih zelo zasvojili, je kar nekaj ljudi ki so 30-40 katerim telefon ni toliko pomenil ampak samo hišni računalnik.. telefon je bolj za kontakt, za mlajše pa hišni računalnik!

Meni so novejši enostavno preveliki!
Samo imam občutek da je neka stigma če ga imaš, kako te bodo gledali v poslovnem svetu? Ženske? Prijatelji? Kaj nimaš dovolj denarja?

strawman ::

Telefon že dolgo ni več samo za klice/smse.
2FA, e-bančništvo, fotografiranje. Seveda obstajajo alternative, ampak manj praktične.
Pa skoraj vsak telefon sedaj pride ven v več velikostnih razredih.

Kaj si pa drugi mislijo o tebi, če nimaš smart-phona je pa predvsem njihov problem, ne tvoj.

mr_chai ::

Ne bodi slabič in ne išči eksterne validacije. Ampak začni živeti! Človek, ki se sekira kako ga bodo drugi tretirali, ker ima slab avto ali slab telefon .....Začni fucking živet!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mr_chai ()

mr_chai je izjavil:

Ne bodi slabič in ne išči eksterne validacije. Ampak začni živeti! Človek, ki se sekira kako ga bodo drugi tretirali, ker ima slab avto ali slab telefon .....Začni fucking živet!

Saj jo ne, samo ko boš hotel boljšo službo ki jo recimo rabiš za to da boš mogoče lahko dobil kredit za stanovanje, se moraš vprašati ali se lahko obnašaš nonšalantno, s tem da imaš kavbojke in majico na razgovoru za službo,star telefon in Citizen uro za 30EUR... Pa tudi če si čist in urejen,lepo dišiš!

Ne gre se samo za to ali se ti počutiš dobro ampak kako bo ta družba gledala tebe kot predstavnika le te!
Dokler si niko i ništa, se je lahko izigravat hipija!

Zgodovina sprememb…

kow ::

strawman je izjavil:

Telefon že dolgo ni več samo za klice/smse.
2FA, e-bančništvo, fotografiranje. Seveda obstajajo alternative, ampak manj praktične.
Pa skoraj vsak telefon sedaj pride ven v več velikostnih razredih.

Kaj si pa drugi mislijo o tebi, če nimaš smart-phona je pa predvsem njihov problem, ne tvoj.

Glavni problem je, da je splet postal prilagojen "telefonom", ne pa osebnemu racunalniku. Tako, da uporabniki so vse bolj prisiljeni v uporabo "pametnih" telefonov.

Avenger ::

Mislim, da ni variante da e-banko uporabljaš brez smartfona.

Google maps. Mail. Razno, v trgovini zmanjkalo nekega izdelka, poiščeš prek telefona kje ga imajo, ali najdeš telefonsko in pokličeš tja.

Ne da brez sploh in nikakor ne gre (razen e-banke) ampak je precej olajšano vse skupaj. Naslovni problem je pa zgolj samodisciplina.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

tilen03 ::

Scaramouche je izjavil:

Saj jo ne, samo ko boš hotel boljšo službo ki jo recimo rabiš za to da boš mogoče lahko dobil kredit za stanovanje, se moraš vprašati ali se lahko obnašaš nonšalantno, s tem da imaš kavbojke in majico na razgovoru za službo,star telefon in Citizen uro za 30EUR... Pa tudi če si čist in urejen,lepo dišiš!

Saj ti ni treba biti hipi. Lahko nosiš calvin klein, armani parfume, diesel uro in podobno. Namesto iPhona pa imaš pač dumbphone, ker ti pametni telefoni ne sedejo. Izmisli si neko šalo, s katero boš odgovoril na vprašanje zakaj dumbphone, pa boš dobil več plus točk kot minus.

Avenger je izjavil:

Mislim, da ni variante da e-banko uporabljaš brez smartfona.

Google maps. Mail. Razno, v trgovini zmanjkalo nekega izdelka, poiščeš prek telefona kje ga imajo, ali najdeš telefonsko in pokličeš tja.

Ne da brez sploh in nikakor ne gre (razen e-banke) ampak je precej olajšano vse skupaj. Naslovni problem je pa zgolj samodisciplina.

Seveda lahko uporabljaš e-banko samo na spletu :)

OP, če se bojiš ljudi oz. si bolj asocialen, prešaltaj na stare telefone za krajšo obdobje. Boš hitro izgubil strah, saj boš primoran spraševati ljudi namesto telefona. Življenje bo bolj kaotično, kar ni nujno slabo, sploh za kratek čas :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilen03 ()

KTr1sk ::

Ne vem, ko imaš enkrat večji telefon,jaz imam 6.67",(~85.6% screen-to-body ratio) in ne bi šel več nazaj na manjši telefon, najbolj mi je uporaben za navigacijo, včasih sem dal več za navigacijo ko je zdaj vreden cel telefon.
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Unchancy ::

diesel uro

:))

Scaramouche je izjavil:

Vidim da kar nekaj ljudi vidi problem pametnih ko so jih zelo zasvojili, je kar nekaj ljudi ki so 30-40 katerim telefon ni toliko pomenil ampak samo hišni računalnik.. telefon je bolj za kontakt, za mlajše pa hišni računalnik!

Samo imam občutek da je neka stigma če ga imaš, kako te bodo gledali v poslovnem svetu? Ženske? Prijatelji? Kaj nimaš dovolj denarja?

Star si, čas te je povozil.>:D
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Unchancy ()

Ampak je smešno, da to sprašujejo na slo-tech tehnološkem forumu, ko je dejansko folk, ki jih zanima "hight tech" zadeve ;). Se pa spomnim prvih telefonov, ko smo gledali specifikacije o sevanju ...recimo "SAR EU 0.60 W/kg (head) 0.99 W/kg (body) "...to nič kaj več ne omenjajo operaterji..kateri ima manj ipd..

DePalmo ::

Jaz vidim dve težavi v tvojem razmišljanju.

1. Kaj si drugi mislijo o tebi. Če se s tem obremenjuješ, imaš preveč prostega časa. Najdi si hobi.

2. Če imaš pametni telefon še ne pomeni da moraš biti odvisen od njega. Jaz ga imam, ampak je zame orodje katero jaz uporabljam kot meni paše in ne katero meni narekuje kaj in kdaj moram kaj narediti. In tudi nimam najnovejšega, je trenutno star nekje tri leta in tuhtam če bi mogoče dal menjati baterijo ker me novi telefoni ne prepričajo. Že pri temu so me nategnili da je oh in sploh in se tega ne grem več (P20 Pro in superiorni fotoaparat ki je dejansko čisto povprečen).
Da bi pa prešaltal na stari telefon ... pa ne hvala, uporabljam tudi spletno banko in s kakšno predpotopno Nokio 3110 se to pač ne da.

Raptor F16 ::

Scaramouche je izjavil:

Imaš tudi manjše formate naprav.

Poleg tega pa ne vem kaj bi rad dosegel. Da boš odrinjen na smetišče tehnološke zgodovine ko bodo ugasnili 1G, 2G, 3G ?

Al se gremo to zdaj, jst bi rad bil poseben, ampak ful se sekiram da bom opažen čeprav hočem javno narest "statement".

Ne nihče te ne bo čudno goedal ker ne bi imel denarja ampak zato, ker si po nepotrebnem greniš življenje in se obremenjuješ s stvarmi ki jih večina sploh ne bo opazila razen če boš okoli hodil s tistimi prvimi "mobilnimi" cegli na akumulator.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

zobnik ::

Imam dva, enga na tipke eden je nova 5t. Tega na tipke vzamem vedno s seboj tega nova 5t pustim doma

zobnik je izjavil:

Imam dva, enga na tipke eden je nova 5t. Tega na tipke vzamem vedno s seboj tega nova 5t pustim doma

Kerga pa maš na tipke, jest tega iščem...
https://www.nokia.com/phones/sl_si/noki...

Jnou ::

Za kaj vse je potrebno dobiti mnenja ostalih. :)) Če hočeš star telefon, pojdi pa ga kupi, ni neka znanost.

Raptor F16 ::

Jnou je izjavil:

Za kaj vse je potrebno dobiti mnenja ostalih. :)) Če hočeš star telefon, pojdi pa ga kupi, ni neka znanost.

Ne gre se tolk za mnenje kot iskanje pozornosti in potrditve.

Naj gre neko neumnost narest, posnet in objavit na Tiktok. Instant gratification.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

fujtajksel ::

tilen03 je izjavil:

Danes v času šestfaktorne avtentikacije? Katero še lahko uporabljaš brez appa? Mojih dveh žal ne, ni več možen dostop npr z vnosom kode poslane preko sms kot včasih. Niti stari androidi pod 7 ne delajo če se prav spomnim.

fujtajksel je izjavil:

tilen03 je izjavil:

Danes v času šestfaktorne avtentikacije? Katero še lahko uporabljaš brez appa? Mojih dveh žal ne, ni več možen dostop npr z vnosom kode poslane preko sms kot včasih. Niti stari androidi pod 7 ne delajo če se prav spomnim.

NovaKBM gre

N26 tudi gre, rabis app samo ob registraciji racuna, si komot sposodis od nekoga

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilen03 ()

V-i-p ::

Scaramouche je izjavil:

zobnik je izjavil:

Kaj pa tej fali? https://www.mimovrste.com/klasicni-tele...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Likalnik ::

jaz pa praktično brez smartphone ne morem funkcionirati....pa ne zato, da se ne morem ločiti od njega...brez težav grem na fitnes pa telefon pustim v omarici (na fitnesu vidim kako veliko ljudi med pavzo med eno in drugo vajo šari po telefonu), grem ven tečt, na sprehod, k sosedu na pir, razna dela na vrtu...vse to je telefon doma....ampak ko ga pa uporabljam ga pa praktično za vse: plačevanje položnic, navigacija, glasba, stik s prijatelji (viber, sms, messenger, whats up, FB, insta itd), emaili (službeni, privat=> za privat sploh ne vem kdaj sem email napisal na računalniku, vedno preko telefona), da ne govorim o fotoaparatu (ga imaš takoj pri roki), svetilka, spomini ko gledaš slike, spremljanje domačih kamer, prenos filmov (ne vem kdaj sem šel nazadnje na comp in si potegnil dol film...vse to naredim preko telefona), denarnica (plačevanje v trgovini, preko spletne banke), razni opomniki in koledarji, če kaj prodajam/kupujem objavim preko telefona, razno "surfanje" po spletu....in za konec...zvečer, ko se uležem v posteljo sem sigurno še vsaj 1 uro na YT....

uglavnem...telefon je meni tak življenski sopotnik brez katerega si ne predstavljam življenje in bi mi vse samoumevne stvari katere sedaj naredim na sami poti...bi za to potreboval dalj časa...že da nekje na poti pridem do računalnika.

P.S. privat računalnika sploh nimam...samo službenega, kateri je pa namenjej službi....namesto računalnika pa uporabljam telefon

Likalnik: zanimivo, kot bi bral sebe. Namizne mašine in prenosnika že lep, lep čas nisem prižgal. Isto delam vse na telefonu zato je moj naslednji nakup fix Note xy varijanta, ker se bom počasi losal obeh mašin doma :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Pametni telefon je sicer res zakon, ker imaš dejansko res lahko vse v enem, ampak usest pred kvaliteten velik monitor, mehansko tipkovnico in kvalitetno miško bo zame še vedno zakon ;).

Invictus ::

Ne vem kdaj bodo omogočili, da boš lahko pametni telefon priklopil na monitor + tipkovnica + miška.

Nekaj se trudijo, pa ne uspeva. Najbrž blokirajo tako uporabo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Ne vem kdaj bodo omogočili, da boš lahko pametni telefon priklopil na monitor + tipkovnica + miška.

Nekaj se trudijo, pa ne uspeva. Najbrž blokirajo tako uporabo.

Si mi zdaj dal idejo, ki jo kanim hitro uresničit :). Namreč mirrorscreen adapter imam https://www.ceneje.si/Izdelek/11115210/...

Potem pa to zadegam v HDMI monitor in imam sliko in zvok na monitorju iz telefona, na teveju že itak to uporabljam. BT miš + tipkovnico pa ne bi smelo bit problem sparit na Android in evo, rešeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: V-i-p ()

m3k ::

Invictus je izjavil:

Ne vem kdaj bodo omogočili, da boš lahko pametni telefon priklopil na monitor + tipkovnica + miška...

Samsung DEX >:D
Mirko tipka na radirko ////

Meiniken ::

Hej, družba se je spremenila v dopamine junkije. Dolgčas 5 sekund? Telefon ven. Med pogovorom na pijači? Telefon ven. Greš v kino? Telefon ven. Sekret? Telefon ven.

Šus dopamina na vsakem koraku je problematičen.

Telefoni so pa iz leta v leto postajali večji, ker večina folka samo hoče konzumirat tako imenovani "content" iz (anti) socilanih omrežij. To seveda s sabo prinese še več težav. Če te pa moti velikost, boš pa na žalost res moral na nekaj klasičnega pogledat, ker relativno manjših telefonov ne delajo več. Poišči nekaj kar ti je všeč in (še vedno) služi svojemu namenu.

Stigma seveda obstaja. Ljudje te bojo obsojali že če greš samo mimo njih v oblekah, ki niso take kot se njim zdi, da bi morale biti. Rešitev? Manj kot te briga mnenje drugih, bolj si srečen. Živiš svoje življenje.

Kako te bodo gledali v poslovnem svetu? Ženske? Prijatelji?
- Kdor je pameten v poslovnem svetu se ne bo s to malenkostjo ukvarjal.
- Nočeš take ženske, ki te sodi po telefonu.
- Če imaš prijatelje, ki bodo nate postrani gledali zaradi izbire telefona imam zate slabo novico - slabo izbiraš prijatelje.

Ob koncu dneva ti živiš v svoji koži. Počni kar hočeš in kakor hočeš (seveda s predpostavko, da ne škodiš sebi ali drugim).

Yohan del Sud ::

Osebna anekdota na dolgi rok.

Briefing. Telefon imam nek normalen za te čase, ampak ga uporabljam manj konvencionalno: GPS, outdoor appi, knjige, pa kakšen špil v čakalnici (shop simulatorji pa to). Telekonference, če je res nujno. Za primarno komunikacijo pač ne.

In vsak mesec dobim en klic, ki gre nekako takole:

"Dan gospod Yohan, vidimo uporabljate naše digitalne storitve in vam lahko ponudimo še naš mobilni paket bla bla bla ... ... akcija vse zastojn ... ... ... po ceni bla bla bla ... ... ...Koliko pa kaj plačujete zdaj, gospod Yohan, mhm?"

"1 eur na mesec predplačilno. Pokličite, ko boste imeli primerno ponudbo. Pa označite si me že enkrat, zaboga."

Dejansko se ne hecam, zadnjih deset klicev so trije njihova cifra. In dve od indijskih scammerjev.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

Škoda, ker tegale čuda ne dobiš pri nas: Kyocera DuraXV Extreme
Za določene stvari bi potreboval še eno drugo škatlo, ki bi jo preko dostopne točke priključil na net...
Ne vem ali je možno, da imaš dva sima z isto številko?
Eno bi imel za telefon eno pa za ostalo ropotijo.
Sedanja roba proti prejšnji je dejansko uporabno mehansko neprimerljiva, menjam telefon na leto, rang 300 - 400 €. Kolegi z dražjimi enako.

Ostalo je pa stvar kok te not povlečejo z raznimi bedarijami_ FB, TW ter miljon nekih app oziroma sploh ne obstaja alternativa. Recimo banke so čist zbluzile :)

Če si profi in sodeluješ z normalnimi ljudmi, jim dol visi kakšen telefon imaš.
Drugo, kar se pa meša, recimo pri obleki, je spoštovanje do nekoga kamor greš v "cunah" ali "cunah"

Gagatronix ::

Scaramouche je izjavil:

zobnik je izjavil:

Tega sem jaz kupil in razen ce imas prste na ravni 5-letnega otroka, je tipkovnica obupna za uporabo. Drugace ga je Simobil ponujal za cca 80 eur.

TheBlueOne ::

Ce gledas froce si mislis, da je smartphone ena velika katastrofa. Potem pa se ti zgodi, da si brez njega, pa vidis koliko casa ti dejansko prihrani.

Meni prav nic, ker ga uporabljam tocno tako, kot bi "neumen" telefon. Za klice in SMS-e.

hojnikb ::

Gagatronix je izjavil:

Meni prav nic, ker ga uporabljam tocno tako, kot bi "neumen" telefon. Za klice in SMS-e.

ce tvoj vsakdan predstavlja relacija kavc, hladilnik in postla, potem res.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Večina ljudi danes ne rabi vsak dan banko na telefonu,mapo kot da je vsak dan zgubljen in sto različnih appov, to so samo izgovori za to da so vsakih par minut na omrežjih twitterjev,insta in podobno...

Spxy ::

Scaramouche je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Večina ljudi danes ne rabi vsak dan banko na telefonu,mapo kot da je vsak dan zgubljen in sto različnih appov, to so samo izgovori za to da so vsakih par minut na omrežjih twitterjev,insta in podobno...

Če si vsakih par minut na socialnih omrežjih je problem v tebi. Pobriši dol vse razen uporabnih appov, pa ne rabiš nič menjat smartphona za "neumnega".

@hojnikb:

Edini app, ki sem ga jaz instaliral je ClearScan, ker nimam skenerja, obcasno pa rabim kake papirje v digitalni obliki.

In ce se ti prekladas samo med kavcem, hladilnikom in posteljo, to se ne pomeni, da se ostali tudi.

Če si vsakih par minut na socialnih omrežjih je problem v tebi. Pobriši dol vse razen uporabnih appov, pa ne rabiš nič menjat smartphona za "neumnega"

Nikoli imel ''pameten'' telefon...

Zgodovina sprememb…

Wolfie ::

Isto sem jaz razmišljal do pred štirimi leti, ko sem prvič šel na pametne telefone in od takrat naprej ne bi šel več nazaj. Preprosto skoraj da nimaš več izbire, da ga ne bi imel razen, če si hočeš otežiti svoje življenje. Recimo za navigacijo v avtomobilu, za spletno banko (skoraj nuja), PCT, spletne vstopnice, informacije (spletni katalogi, delovni časi), spletno naročanje, DRAJV, PREVOZI in še mnogo drugih stvari. Še je**** Lidl si je omislil kartico na appu za tiste svoje popuste.

Seveda pa ne smeš postati ujetnik telefona in družbenih omrežij. Telefon naj služi tebi in ne obratno. Žal pa nori kapitalizem zahteva, da si prisoten 24/7. Kje so tisti časi, ko si se z nekom brez telefona zmenil, da se dobita čez tri dni na X kraju ob Y času. Pa se sedaj z nekom zmeni, ne da pride kaj vmes.

karafeka ::

tilen03 je izjavil:

fujtajksel je izjavil:

NovaKBM gre

N26 tudi gre, rabis app samo ob registraciji racuna, si komot sposodis od nekoga

Kako lahko N26 uporabljaš brez pametnega telefona? Vedno ko se logiraš preko pcja, ti pošlje potrditveno sporočilo v mobilno aplikacijo. Brez da jo potrdiš na telefonu, se ne moreš logirat na pcju. Če gre kako drugače mi prosim povej.

Me prav zmrazi, ko začnem razmišljat če bi telefon kje izgubil ali pa bi se pokvaril. Ostanem takoj brez dostopov, predvsem do bank.

Kako lahko N26 uporabljaš brez pametnega telefona?

A ne moreš imeti razgovor preko kamere na laptopu?

Wolfie je izjavil:

Recimo za navigacijo v avtomobilu, za spletno banko (skoraj nuja), PCT, spletne vstopnice, informacije (spletni katalogi, delovni časi), spletno naročanje, DRAJV, PREVOZI in še mnogo drugih stvari. Še je**** Lidl si je omislil kartico na appu za tiste svoje popuste.

Navigacije ne rabim. Spletne banke ne uporabljam. PCT tudi ne. Spletne vstopnice ? Jebe se mi. Informacije, za to imam komp in internetno povezavo. Preko neta ne narocam prakticno nicesar. Drajv, prevozi, ne koristim. Kartic za popust ne uporabljam ne takih ne virtualnih.

Wolfie je izjavil:

Žal pa nori kapitalizem zahteva, da si prisoten 24/7.

Ce si se pustil prepricati, da je to obvezno, je problem v tebi. Sam imam telefon cez dan nastavljen na tiho in nanj pogledam mogoce 2-3x v dnevu. Zvecer gre na airplane mode.

Pod crto: Nekateri ste se pustili prepricati, da je pomembno nekaj, kar v resnici ni--aplikacija za vsak drek in povezljivost na net 24/7.

ZveeZ ::

Gagatronix je izjavil:

Pod crto: Nekateri ste se pustili prepricati, da je pomembno nekaj, kar v resnici ni--aplikacija za vsak drek in povezljivost na net 24/7.

Kaj pa je narobe s tem, da imas dolocene informacije/funkcije vedno na razpolago?

Skok nazaj iz smartphonea na feature phone je nekako tako smiselen kakor prehod iz indukcije s stirimi kuhalisci na staro elektricno plosco z zgolj enim kuhaliscem.
Debeluh ne bo nic manj debel, zasvojenec pa nic manj zasvojen.

karafeka je izjavil:

tilen03 je izjavil:

fujtajksel je izjavil:

NovaKBM gre

Kako lahko N26 uporabljaš brez pametnega telefona? Vedno ko se logiraš preko pcja, ti pošlje potrditveno sporočilo v mobilno aplikacijo. Brez da jo potrdiš na telefonu, se ne moreš logirat na pcju. Če gre kako drugače mi prosim povej.

Me prav zmrazi, ko začnem razmišljat če bi telefon kje izgubil ali pa bi se pokvaril. Ostanem takoj brez dostopov, predvsem do bank.

Ob vpisu klikneš na I didn't get a notification in potem Request SMS. Se pravi, mobitel potrebuješ, samo pametnega ne.

ZveeZ je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Kaj pa je narobe s tem, da imas dolocene informacije/funkcije vedno na razpolago?

Skok nazaj iz smartphonea na feature phone je nekako tako smiselen kakor prehod iz indukcije s stirimi kuhalisci na staro elektricno plosco z zgolj enim kuhaliscem.
Debeluh ne bo nic manj debel, zasvojenec pa nic manj zasvojen.

Ce sem prezivel pred pametnimi telefoni bom pa tudi zdaj.

dexterboy ::

Meiniken je izjavil:

Hej, družba se je spremenila v dopamine junkije. Dolgčas 5 sekund? Telefon ven. Med pogovorom na pijači? Telefon ven. Greš v kino? Telefon ven. Sekret? Telefon ven. Šus dopamina na vsakem koraku je problematičen. Telefoni so pa iz leta v leto postajali večji, ker večina folka samo hoče konzumirat tako imenovani "content" iz (anti) socilanih omrežij. To seveda s sabo prinese še več težav. Če te pa moti velikost, boš pa na žalost res moral na nekaj klasičnega pogledat, ker relativno manjših telefonov ne delajo več. Poišči nekaj kar ti je všeč in (še vedno) služi svojemu namenu. Stigma seveda obstaja. Ljudje te bojo obsojali že če greš samo mimo njih v oblekah, ki niso take kot se njim zdi, da bi morale biti. Rešitev? Manj kot te briga mnenje drugih, bolj si srečen. Živiš svoje življenje.
- Kdor je pameten v poslovnem svetu se ne bo s to malenkostjo ukvarjal.
- Nočeš take ženske, ki te sodi po telefonu.
- Če imaš prijatelje, ki bodo nate postrani gledali zaradi izbire telefona imam zate slabo novico - slabo izbiraš prijatelje.
Ob koncu dneva ti živiš v svoji koži. Počni kar hočeš in kakor hočeš (seveda s predpostavko, da ne škodiš sebi ali drugim).

THIS!!!
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

karafeka ::

tilen03 je izjavil:

Ob vpisu klikneš na I didn't get a notification in potem Request SMS. Se pravi, mobitel potrebuješ, samo pametnega ne.

Super :) Nisem poznal tega.

Bela_Krajina ::

Nikol v zivljenju nisem kupil smart phone. Sem ga pa uporabljal obcasno. Nikol v zivljenju nisem kupil racunalnik. Pa ga uporabljam kar pogosto. Najrajs sem imel tiste stare preproste telefone.

Fora je v tem, da se vecina ljudi to sprasuje. Torej tisti, katere omenjas, prijatelji , zenske itd, se bolj sprasujejo, kako bomo mi na njih gledali. Torej obratno. Bolj pomembno je kako mi gledamo svet kot pa kako svet gleda nas. Torej sprasevati bi se mogli kontra od tega kar si napisal.

Zgodovina sprememb…

Glede zensk, ki te sodijo po telefonu in materialnih dobrinah. To ni prava zenska zate ampak pleharca oziroma material girl. Take si verjetno ne zelis za zivljensko sopotnico. tista, ki te bo imela rada tudi brez materialnih stvari, ki te ima rada zarad tebe samega, tista je prava zate. Kaj pa tisti, ki menijo, da brez materialnih stvari nimajo kaj dost za pokazat? taksni naj se vprasajo in zamislijo, ce so na pravi poti. Verjetno je boljse delat na osebnostnem razvoju. Sem lahko pristejemo tudi znanje, ce hocete, ali izkusnje, modrost, osebnost, karakter, tudi fizicne sposobnosti itd. Ni vse v denarju. Ampak vsak clovek je talentiran za nekaj.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

KTr1sk je izjavil:

Ne vem, ko imaš enkrat večji telefon,jaz imam 6.67",(~85.6% screen-to-body ratio) in ne bi šel več nazaj na manjši telefon, najbolj mi je uporaben za navigacijo, včasih sem dal več za navigacijo ko je zdaj vreden cel telefon.

jaz bi takoj ime 4.5" če bi le ta imel enak hardware.
rabim nfc, rabim gps, rabim radio na telefonu(brez slušalk),...
pa ni takih. vsi samo še phablete prodajajo.

ne rabim pa fb, twiterja, snapc... in ostalih poneumljajočih zadev. mam pa clean android z ugasnjenimi googlovimi servisi. pa nimam niti gmaila.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Likalnik je izjavil:

jaz pa praktično brez smartphone ne morem funkcionirati....pa ne zato, da se ne morem ločiti od njega...brez težav grem na fitnes pa telefon pustim v omarici (na fitnesu vidim kako veliko ljudi med pavzo med eno in drugo vajo šari po telefonu), grem ven tečt, na sprehod, k sosedu na pir, razna dela na vrtu...vse to je telefon doma....ampak ko ga pa uporabljam ga pa praktično za vse: plačevanje položnic, navigacija, glasba, stik s prijatelji (viber, sms, messenger, whats up, FB, insta itd), emaili (službeni, privat=> za privat sploh ne vem kdaj sem email napisal na računalniku, vedno preko telefona), da ne govorim o fotoaparatu (ga imaš takoj pri roki), svetilka, spomini ko gledaš slike, spremljanje domačih kamer, prenos filmov (ne vem kdaj sem šel nazadnje na comp in si potegnil dol film...vse to naredim preko telefona), denarnica (plačevanje v trgovini, preko spletne banke), razni opomniki in koledarji, če kaj prodajam/kupujem objavim preko telefona, razno "surfanje" po spletu....in za konec...zvečer, ko se uležem v posteljo sem sigurno še vsaj 1 uro na YT....

uglavnem...telefon je meni tak življenski sopotnik brez katerega si ne predstavljam življenje in bi mi vse samoumevne stvari katere sedaj naredim na sami poti...bi za to potreboval dalj časa...že da nekje na poti pridem do računalnika.

P.S. privat računalnika sploh nimam...samo službenega, kateri je pa namenjej službi....namesto računalnika pa uporabljam telefon

kaj je naslednji korak. berem komentarje, kako jim pameten telefon prihrani cas. To ni nic. Koliko casa prihranijo sele nekateri na svedskem ki so si prostovoljno vgradili cip v telo, da lahko placujejo direkt v trgovini, samo nastavijo roko. Zdaj pa se je ze pojavlja nova tehnologija, ki bo omogocala blokchain transakcije, instantno hitro, koliko casa bo sele to prihranilo. Kaj bodo potem naslednje generacije, bodo pisale, da brez cipa si ne znajo predstavljat? Veste, "dedki" (vam bodo vnuki pravili) koliko casa bi vam to prihranilo? Da ne govorim o mozganskih vsadkih, ki je ze izumljen. Samo pomislis, in je ze tu. Kaj pa sele to? Zdaj pa samo vprasanje, ce vam je to vsec ali ne. Kaj pa generacijam, ki se rodijo ob smart telefonu, ali se jim bo to zdelo nekaj samoumevnega? Mozganski vsadki povezani na cloud? Kaj mislite? Se samo sprasujem.

Zgodovina sprememb…

jaz bi takoj ime 4.5" če bi le ta imel enak hardware.

Sej to mene moti, da moraš poleti z peder tašno okol hodt samo ker rabiš not telefon dat!
Včasih si ga dal v majhen žep!
Ko to vidim mi je za bruhat!

«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baterije v pametnih telefonih (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8114350 (8887) louser
»

Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
20549728 (28433) RC37
»

Zakaj imate pametne mobilne telefone? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15224144 (20404) MxxW5
»

Pametni vs klasični telefoni (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6215262 (12981) Jerry000
»

Nokia X, X+ in XL: finski telefoni z Androidom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8724085 (17785) andromedar

Več podobnih tem