» »

Google se vrača v pisarne

Google se vrača v pisarne

The Verge - Googlovega dela od doma zaradi epidemije bo konec. Že ob najavi hibridnega načina dela so bili številni zaposleni nezadovoljni, saj podjetje ni predvidelo možnosti trajnega dela od doma. Sedaj je sporočilo, da se 4. aprila zaposleni vračajo v pisarne v Silicijevi dolini.

Hibridni način dela bo zaposlenim omogočal nekaj fleksibilnosti, saj bodo tri dni tedensko v pisarni in dva dni doma. Nekateri bodo v pisarni tudi večkrat, približno 14.000 zaposlenih pa bo bodisi delali od drugod bodisi trajno od doma. To je bil eden glavnih očitkov ob najavi hibridnega načina dela, saj so med epidemijo mnogi zaposleni zapustili drago Silicijevo dolino in se preselili v cenejše dele države. Ti se ne morejo enostavno vrniti v pisarne v San Franciscu. Google pravi, da je 85 odstotkov zahtevkov za tovrstno delo odobril. V podjetju je sicer 156.600 zaposlenih.

edtem bodo v pisarnah ukinili obvezno nošenje mask za cepljene, prav tako bodo spet odprli kavarne, restavracije in druga mesta srečevanja. Google bo od vseh obiskovalcev njihovih prostorov še vedno zahteval, da se cepijo proti covidu ali da se - ob odobreni izjemi - redno testirajo. Kdor dela od doma, mu tega ne bo treba.

Tudi ostala podjetja se počasi vračajo v pisarne. Facebook (Meta), American Express in Wells Fargo bodo to storila ta mesec - večina pa jih bo omogočala fleksibilnejši pristop kot pred epidemijo.

2 komentarja

billy ::

Google bo od vseh obiskovalcev njihovih prostorov še vedno zahteval, da se cepijo proti covidu ali da se - ob odobreni izjemi - redno testirajo.

Lepo je videt, da smo enkrat med bolj naprednimi kar se tiče neumnih ukrepov/cepljenja in nesmiselnega testiranja.

LeQuack ::

Google sili svoje sužnje nazaj v tako nevarno okolje, da morajo ti biti cepljeni ali se testirati proti hudi okužbi.
Quack !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hibridno delo - delo od doma

Oddelek: Loža
171901 (1271) Mato989
»

Facebook bo tudi po pandemiji omogočal delo od doma

Oddelek: Novice / Ostale najave
397528 (5301) StarMafijec
»

V Applu konec stalnega dela od doma

Oddelek: Novice / Ostalo
249119 (6706) m0LN4r
»

San Francisco: delo od doma priložnost za selitev na cenejše

Oddelek: Novice / Rezultati
135735 (4689) joze67
»

V Yahooju nič več dela od doma, zaposleni besni

Oddelek: Novice / Ostale najave
3410792 (7662) Spura

Več podobnih tem