Forum » Loža » Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja
Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja
gruntfürmich ::
jst imam plan da si kupim zadeve če pride najhujše. ampak to ne zajema moke in podobnega sranja, ampak nek šotor, kvalitetno spalko (300€/kom), komplet za kuhanje za vsakega (50€) (kjer je inox posoda, čutara ter dvignjeno kuhališče), male filtre za vodo, kresilo (že imam), žično žago (že imam), nahrbtnik (že imam) in nekaj ostalega multi praktičnega orodja ki se valja po bajti, ter seveda orožje. svetilko bi bilo fino imeti tudi na dinamo, radijo prav tako.
to je pripravljenost za najhujše, ne pa zmrznjeni piščanci...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
m0LN4r ::
Prepperji si kupujejo suho hrano, ki je bila linkana že prej. In pa seveda orožje.
Tudi ne-prepperji bomo rabili orožje, da se bomo ubranili pred prepperskimi napadi. Boj za konzerve in pašto bo brutalen.
lol kaki paničarji. svašta.
https://twitter.com/vicktop55/status/15...
ja, to je samo zaradi panike.
Ljudje kupujejo več zaloge kot je dejansko rabijo in zato je povsem logično da zalog zmanjka. Spirala se ustvarja s paniko.
če bi vsak kupil 1 liter olja za sproti, bi ga bilo vedno dovolj za vse.
ne razumem..a zdaj pa kar vsi porabijo po 1 liter sončničnega olja na mesec al kaj? vsi samo cvrejo, nihče ne kuha nič drugega?
pismo jaz imam 1 liter sončničnega olja vsaj pol leta, če ne dlje.
V naso fritezo do polovice gre tocno 2,5L olja.
Sicer pa se da tut spohano spect v pecici. Spohas, pospricas z obeh strani s prsilko z vodo, das na peki papir in 180-200C v pecico.
Edini minus je, da ni okusa po mastnem.
gruntfürmich je izjavil:
jst imam plan da si kupim zadeve če pride najhujše. ampak to ne zajema moke in podobnega sranja, ampak nek šotor, kvalitetno spalko (300€/kom), komplet za kuhanje za vsakega (50€) (kjer je inox posoda, čutara ter dvignjeno kuhališče), male filtre za vodo, kresilo (že imam), žično žago (že imam), nahrbtnik (že imam) in nekaj ostalega multi praktičnega orodja ki se valja po bajti, ter seveda orožje. svetilko bi bilo fino imeti tudi na dinamo, radijo prav tako.
Zamrznjeni piscanec je za nedeljsko kosilo, ko se po masi dobi cela zlahta. Se nisi pohal za 18 ljudi?
Jebes kuhanje, samo pogrejes kaksno konzervo pa je.
Zakaj pa sotor? V njem te tanki hitro povozijo al pa kaksn metek preluknja tist sotor slucajno.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
WhiteAngel ::
gruntfürmich je izjavil:
Zdravila si pozabil, antibiotike, razkužila, šivanke, povoje in podobno.
cias ::
gruntfürmich je izjavil:
Jaz bi priporočal še nakup kakšne zračne/co2 puške, da imaš kaj počet med krizo. Samo ne odstranit blokade ker potem z njo lahko še kakšnega zajca ubiješ!
WhiteAngel je izjavil:
Kratom bi bil tudi zelo pametna ideja. Zadeva je prekleto močno poživilo in proti bolečinam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cias ()
WhiteAngel je izjavil:
šivanke, prva pomoč vsekakor. pač najbolj uporabne zadeve kar se jih najde doma.
antibiotiki, razkužila... pa niso 'trajni' materiali. to pomeni ko jih zmanjka jih ni več. in to je problem pri preživetju za dalj časa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
D3m ::
|HP EliteBook|R5 6650U|
A ni nekaj časa nazaj tu en "jokal" glede palet?
https://mobile.twitter.com/TrentTelenko...
Jaz.
Si imeti res
Če ne bi ti tega omenil sploh ne bi registriral da smo tako odvisni od tega. Bo treba polomljene začet popravljat in ne več v peč metat.
Čeprav #notmyproblem, sam palet itak ne uporabljam.
chucki ::
Jaz municije imam dosti, ce bo treba srne lovit pa golaz skuhat. Antibiotike in tablete tudi :) tablete se rabim da ti vodo precisti
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Miki N ::
Fantje, če bodo stvari dosti zagustile morate biti psihično pripravljeni tudi na to, da jo boste pač skupili. Pravijo, da šele, ko sprejmeš tudi to varianto lahko začneš umirjeno funkcionirati v post-apokaliptičnem scenariju.
WizzardOfOZ ::
preppersi so tukaj dost na boljšem, ker imajo že vse na kupu.
težko boš v postapokaliptičnem svetu umirjeno funkcioniral. boš moral biti stalno pripravljen na obrambo, ker bodo hoteli tvojo hrano in orožje.
Fantje, če bodo stvari dosti zagustile morate biti psihično pripravljeni tudi na to, da jo boste pač skupili. Pravijo, da šele, ko sprejmeš tudi to varianto lahko začneš umirjeno funkcionirati v post-apokaliptičnem scenariju.
težko boš v postapokaliptičnem svetu umirjeno funkcioniral. boš moral biti stalno pripravljen na obrambo, ker bodo hoteli tvojo hrano in orožje.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
dexterboy ::
Aja, verjetno ni slabo imeti zalogo čokolade?Sedaj si me spomnil, orientacijski pohodi v osnovni šoli; med vprašalniki je bila tudi hrana za preživetje; tam sem si zapomnil, da je med njimi tudi čokolada ;)
gruntfürmich je izjavil:
jst imam plan da si kupim zadeve če pride najhujše. ampak to ne zajema moke in podobnega sranja, ampak nek šotor, kvalitetno spalko (300€/kom), komplet za kuhanje za vsakega (50€) (kjer je inox posoda, čutara ter dvignjeno kuhališče), male filtre za vodo, kresilo (že imam), žično žago (že imam), nahrbtnik (že imam) in nekaj ostalega multi praktičnega orodja ki se valja po bajti, ter seveda orožje. svetilko bi bilo fino imeti tudi na dinamo, radijo prav tako. to je pripravljenost za najhujše, ne pa zmrznjeni piščanci...To imam jaz v planu že 15 let, pa nikako da namenim finance temu strošku... vsaj spalka je zakon, ker toplota med spanjem je neprecenljiva. Kje si nabavil kresilo?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()
Kar mi je v tej temi všeč, da ni zmerjanja in žaljenja. Bi vas pa spomnil na oddaje, ki so bile cca 5 let nazaj na NGC ali pa Discovery, se ne spomnim več, ko so znanstvenike spraševali, kaj bi se zgodilo, če zmanjka lai elektrike, ali hrane ali vode ali ne odvažajo smeti... bili so razni scenariji, ampak vsi so imeli SKUPEN imenovalec; sedem dni, en teden, in civilizacija, kot jo poznamo, začne razpadati. Ni več družbe, kot jo poznamo danes. Seveda nastradajo prvo mesta, to itak, ampak podeželju ni prianeseno, samo z zamikom. Pomislite samo na bolnike z dializo....
Zato mi ni jasno, kako lahko folk onanira na sankcije, ko je pa jasno kot beli dan, da se to ne bo končalo dobro za nikogar.
Zato mi ni jasno, kako lahko folk onanira na sankcije, ko je pa jasno kot beli dan, da se to ne bo končalo dobro za nikogar.
Govoril z zaposlenim na Butanu, mi dobivamo plin od Italijanov. Pa to je razlagal že lani, ne zdej pa da bi si zmišljeval zgodbice.
WizzardOfOZ ::
Aja, verjetno ni slabo imeti zalogo čokolade?Sedaj si me spomnil, orientacijski pohodi v osnovni šoli; med vprašalniki je bila tudi hrana za preživetje; tam sem si zapomnil, da je med njimi tudi čokolada ;)
gruntfürmich je izjavil:
jst imam plan da si kupim zadeve če pride najhujše. ampak to ne zajema moke in podobnega sranja, ampak nek šotor, kvalitetno spalko (300€/kom), komplet za kuhanje za vsakega (50€) (kjer je inox posoda, čutara ter dvignjeno kuhališče), male filtre za vodo, kresilo (že imam), žično žago (že imam), nahrbtnik (že imam) in nekaj ostalega multi praktičnega orodja ki se valja po bajti, ter seveda orožje. svetilko bi bilo fino imeti tudi na dinamo, radijo prav tako. to je pripravljenost za najhujše, ne pa zmrznjeni piščanci...To imam jaz v planu že 15 let, pa nikako da namenim finance temu strošku... vsaj spalka je zakon, ker toplota med spanjem je neprecenljiva. Kje si nabavil kresilo?
Kresilo dobiš v vsakem army shopu. Spalka je dovolj za 100€, 300 je res preveč.
Komplet za kuhanje dobiš skupaj s priborom in krožniki že med 40 in 60€ v dechatlonu. Mali žarčki na drva so taki luštni zložljivi in zelo priročni.
Žična žaga je zanič. Vzameš ketno od motorke, pa jo razpneš in na vsak konec dodaš ročaj. Reže mnogo bolje, ni prav velika za spravit in ne bo se strgala, kot žična žaga, ko jo pregreješ. Pa sekirce ne pozabi. Fiskars ima take, ki so lahke, z votlim ročajem, kamor lahko še nožek pospraviš, sekajo pa odlično, glede na težo.
Svetilke so dobre tudi tiste z 18650 vložki, pa polnilec in zložljive solarne celice, ki rešijo marsikatero prepreko, ker lahko še marsikaj drugega polnijo.
Sam imam en ruzak v katerem je vse za preživet en teden v naravi vedno pripravljen. Notri je še 7 MRE-jev, posušeno sadje, vojaške frutabele,.... To je že tko meni čisto naravno, če me prime in grem za en teden bluzit po hostah, da se mal odpočijem od vsega time pressinga in komolčenja za zlato žlico.
Govoril z zaposlenim na Butanu, mi dobivamo plin od Italijanov. Pa to je razlagal že lani, ne zdej pa da bi si zmišljeval zgodbice.
Mislim da nekje 20% plina uvozimo iz rusije. Pa nekje 20% slovenije se s plinom greje. tako da...
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Z napačnega konca ste se lotili. Fora preživetja v naravi je, da izhajaš, da se znajdeš dobesedno z največ kurcem v hlačah. Oziroma brez hlač. Pozimi.
Kakorkoli, profi orodja kresila in sploh spalke (te se itak da improvizirati iz odpadnega materiala civilizacije in okoliške vegetacije, glede na letni čas) so dol po seznamu.
Kakorkoli, profi orodja kresila in sploh spalke (te se itak da improvizirati iz odpadnega materiala civilizacije in okoliške vegetacije, glede na letni čas) so dol po seznamu.
stroj66684 ::
Prej bo Where is the diesel?
Pomanjkanje zalog se začenja: Avstrijski energetski gigant omejil spot prodajo dizelskega goriva do nadaljnega
stroj66684 je izjavil:
Pomanjkanje zalog se začenja: Avstrijski energetski gigant omejil spot prodajo dizelskega goriva do nadaljnega
Ja saj. Pripravite se na "EV Marija Antonietta" odziv oblasti - "če raja nima dizla pa naj vozijo Tesle, LOL."
Popularno razmišljanje tudi na tem forumu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
Buggy ::
Sam res ...Miki, tebe bi pa s takim veseljem pocasil pir. Zdej ko jypeta ni, so tvoji posti kot svez veter, ki zapiha cez to megleno in zatohlo ST sceno
Ob petkih me najdes na kolesu...ti kar pomahaj
Sam res ...Miki, tebe bi pa s takim veseljem pocasil pir. Zdej ko jypeta ni, so tvoji posti kot svez veter, ki zapiha cez to megleno in zatohlo ST sceno
Ja hvala Buggy za povabilo, mogoče pa res kdaj - tudi sam pridem marsikam s kolesom, nisem pa seveda pol človek, pol kolo, kot je bil jype.
... kar me spomni. To ne leti nate osebno, da ne boš narobe razumel - samo ne bom skrival občutka, da vas večina tukaj ni čisto gladka!! Pa saj vsi opazimo vse od nevrotičnih odzivov, do sanj o pospravljanju celih skupin ljudi, če ne kar narodov. Madona pa v sosednji temi si folk že ogleduje "kemping" nože in preppajo! Pivo in fojba? Ne hvala!
Hec.
Mogoče bi - iz (samo)terapevtskih razlogov - bila dobra tema z naslovom "Stanje duha na ST"? Da se malo zamislimo? Ne bi škodila tudi tema "ST stand-up", kjer bi se malo pohecali na račun drug drugega. Ker meni se zdi, da da smo tukaj vseeno bolj Al Bundyji kot Ted Bundyji, čeprav gotovo se skriva med članu tudi čisto pravi duševec ali dva.
Kaj pravite?
Mr.B ::
Pocakmo, koliko se bo poznalo.... https://www.aljazeera.com/news/2022/3/2...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Mato989 ::
stroj66684 je izjavil:
Ja saj. Pripravite se na "EV Marija Antonietta" odziv oblasti - "če raja nima dizla pa naj vozijo Tesle, LOL."
Točno take gluposti delamo ja :) katastrofa
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Telbanc ::
stroj66684 je izjavil:
Sem napisal na začetku, ko je EU uvedla te sankcije, da spominjajo na " Naljutio se seljak na selo i sam sebi odsekao..k...c."
Namen sankcij je bil, da se Rusijo ustavi v enem tednu, zaj bo problem ker se Rusi vkopavajo okol Kijeva in "se jim nikamor ne mudi."
Če ne bo goriva, ne bo robe v trgovinah, in zna bit štala.
Drgač sem opazu da eni trolajo teme z električnimi avti, kar je v tej situaciji, nekam tko. Ko da bo folk pripraljen prodajat nepremičnine in za ta denar kupoval el. avte za 50.0000 evrov. Ki ga potem parkiraš nekam na travo, na zadnji prazen vogal parcele, če se slučajno ponoči vžge.
V glavnem bom moral zagradit vrt kjer imam tud veliko sadnega drevja, ker jesen no, zna bit zanimiva.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Drgač sem opazu da eni trolajo teme z električnimi avti, kar je v tej situaciji, nekam tko. Ko da bo folk pripraljen prodajat nepremičnine in za ta denar kupoval el. avte za 50.0000 evrov. Ki ga potem parkiraš nekam na travo, na zadnji prazen vogal parcele, če se slučajno ponoči vžge.
To ni trolanje, to govorijo avtorji sankcij. Je bilo en kup tvitov o temu da kaj jokate, zakaj nimate tesle, zakaj niste kupili varčen avto...
Jih mas tudi kup na slotechu ki se hvalijo kako samo luzerje skrbi strošek ekstra 50e na mesec.
#notmyproblem
D3m ::
Mogoče bi - iz (samo)terapevtskih razlogov - bila dobra tema z naslovom "Stanje duha na ST"? Da se malo zamislimo? Ne bi škodila tudi tema "ST stand-up", kjer bi se malo pohecali na račun drug drugega. Ker meni se zdi, da da smo tukaj vseeno bolj Al Bundyji kot Ted Bundyji, čeprav gotovo se skriva med članu tudi čisto pravi duševec ali dva.
Dobra ideja.
Škoda, ker modi niso za, zaradi njihovih psihopatskih nagenj.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Telbanc ::
To ni trolanje, to govorijo avtorji sankcij. Je bilo en kup tvitov o temu da kaj jokate, zakaj nimate tesle, zakaj niste kupili varčen avto...
Jih mas tudi kup na slotechu ki se hvalijo kako samo luzerje skrbi strošek ekstra 50e na mesec.
#notmyproblem
Torej pač dežurni sendvičarji, ki bojo zginli prvi dan s foruma, ko bo vojne konec. Tko ko so zginli uni "korona sendvičraji". Pač plačni troli, za usmerjanje javnega mnenja, in pol ko človek bere to kar pišejo, dobi občutek krivde, ker še nima vsaj ene tri tesle pod streho.
Rajši si kupim vikend v hribih, ko pa avto na štrom.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
WhiteAngel ::
stroj66684 je izjavil:
Kva imate to neke autogenerated google-translate bloge?
stroj66684 ::
WhiteAngel je izjavil:
stroj66684 je izjavil:
Kva imate to neke autogenerated google-translate bloge?
Sem pričakoval kakšen bolj konstruktiven komentar na link, ampak očitno od tega nič.
ZveeZ ::
S ponedeljkom pa bomo tudi v Hofru drazje nakupovali.
Sem bil prej, pred zaprtjem, tam in videl kako menjujejo cenovke. Prodajalka je imela konkreten šop listkov v roki, zato predvidevam, da bodo dvignili cene velikemu procentu izdelkov.
Sem bil prej, pred zaprtjem, tam in videl kako menjujejo cenovke. Prodajalka je imela konkreten šop listkov v roki, zato predvidevam, da bodo dvignili cene velikemu procentu izdelkov.
MisterR ::
Ali pa je le urejala obstoječe listke s cenami? Ker, sploh ko imajo nov letak, folk s temi listki dela čuda, sploh ne vem kaj se imaš za dotikati cene. Potem pa najdeš oranžno/rdeč listek s ceno za jogi med jogurti.
ZveeZ ::
Ali pa je le urejala obstoječe listke s cenami? Ker, sploh ko imajo nov letak, folk s temi listki dela čuda, sploh ne vem kaj se imaš za dotikati cene. Potem pa najdeš oranžno/rdeč listek s ceno za jogi med jogurti.
Sem jo vprasal "ali mesa meglo", pa je odgovorila da menjuje cenovke. Sem vprasal: "podrazitve?" in je pritrdila.
Potem sem jo se vprasal, da kaj me bo najbolj bolelo, pa je odvrnila: "meso".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
Bezos and Gates-backed miner to start drilling in Greenland for key resources
Me zanima kaj bo Greta rekla?
Me zanima kaj bo Greta rekla?
Kje podpišem in kje je tema? Ja, Miki ima vesele in zabavne poste, ki človeka nasmejejo ;)Mogoče bi - iz (samo)terapevtskih razlogov - bila dobra tema z naslovom "Stanje duha na ST"? Da se malo zamislimo? Ne bi škodila tudi tema "ST stand-up", kjer bi se malo pohecali na račun drug drugega. Ker meni se zdi, da da smo tukaj vseeno bolj Al Bundyji kot Ted Bundyji, čeprav gotovo se skriva med članu tudi čisto pravi duševec ali dva.
Dobra ideja. Škoda, ker modi niso za, zaradi njihovih psihopatskih nagenj.
m0LN4r ::
To z vojno v rusiji se zna zavlect do zime. Kaksne tople bunde priporocate? Pa pulovre?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
l0g1t3ch ::
c3p0 ::
Joaquin ::
Podrazitve so odlicna zadeva.
Razni plebejci, ki zivijo na ramenih starsev in po internetu zagovarjajo socialnomedijski bullshit sankcioniranja Ukrajine, bodo koncno zacutili posledice svojih dejanj.
Drug, se boljsi ucinek pa bo, da se bojo zaceli zavedati, da njihovo bedno navijastvo v imenu povecevanja vrednosti kriptovalut, ne zmore premostiti podrazitev in so kljub zasluzku pri vrednosti kriptovalut, se vedno v vecjem minusu, kot bi bili brez podpihovanja vojne.
Skratka nic slabega, cimvec podrazitev. Vsega.
Razni plebejci, ki zivijo na ramenih starsev in po internetu zagovarjajo socialnomedijski bullshit sankcioniranja Ukrajine, bodo koncno zacutili posledice svojih dejanj.
Drug, se boljsi ucinek pa bo, da se bojo zaceli zavedati, da njihovo bedno navijastvo v imenu povecevanja vrednosti kriptovalut, ne zmore premostiti podrazitev in so kljub zasluzku pri vrednosti kriptovalut, se vedno v vecjem minusu, kot bi bili brez podpihovanja vojne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Joaquin ()
chucki ::
Stisn si focn, drgac ti ga bom jaz.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Podražitev energentov in surovin je super da ne bomo vec imeli industrije in tako osnaževali okolja. Zmanjšanje populacije je najbolj učinkovit način varovanja okolja.
Mato989 ::
Podrazitve so odlicna zadeva.
Neumnost... tisti ki imajo kriptovalute bodo spet na 10x boljšem kot oni ki imajo keš na banki že 4 leta =) Tako da overall bodo samo obojni na slabšem ampak oni brez kriptičev v zadnjhi 2-4 letih še 10x bolj slabem :)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
vsaj spalka je zakon, ker toplota med spanjem je neprecenljiva. Kje si nabavil kresilo?
pa ja, spalka vedno prav pride. jst jo bom vzel od avstrijske carinthie.
za kresilo nisem nekih študij delal; imajo jih v vsaki outdoor trgovini. ker sem že nekaj drugega nabavljal, in da je prišla poštnina zastonj, sem kresilo vzel pri avanturi, postojna.
sem mislil da je bolj popularno da je kresilo v votlem ročaju noža, kamor lahko spraviš še kakšne druge potrebščine, ampak kolikor sem pregledal ponudbo, je ponudba nožev z votlim ročajem kar slaba po celem svetu...
Mr.B ::
Podražitev energentov in surovin je super da ne bomo vec imeli industrije in tako osnaževali okolja. Zmanjšanje populacije je najbolj učinkovit način varovanja okolja.
Hm,
Azijki delovni sili se samo smeji,
če je to mentaliteta FB izobraženega zahoda.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 48512 (16270) | Mr.B |
» | Sberbank propadla? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 54446 (21559) | lithium |
⊘ | Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje? (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Loža | 213271 (139980) | endelin |