Forum » Loža » Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja
Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja
koyotee ::
Updejtajte kompe, dokler se še da.
Kmalu bo suša tudi na tem področju.
A ker ne bo ruskih komponent?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
feryz ::
dexterboy ::
Lahko cene strmoglavijo. Ali pa kar cel flat, kot v Ukrajini.
Pubeci, forget do not, da v vojnih časih zavarovalne police ne veljajo.
Pubeci, forget do not, da v vojnih časih zavarovalne police ne veljajo.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
dexterboy ::
Še vedno me čudi, da nismo (enkrat sem že pisal, pa se ni iz tega nič razvilo) tukaj na "forumu znanja" sestavili spisek zalog za dve leti, ki lahko zdržijo ta čas v kleti brez težav. Pa lahko bi tudi napisali, pri katerem trgovcu se splača kaj kupiti. Recimo Eurospin ima relativno poceni konzerviran fižol (pasulj), ne vem pa za ponudbo v Hoferju ali Lidlu. Mislim, da bi nam takšne informacije veliko bolj prišle prav kot pa medsebojno drkanje kdo ima daljšega in kolikokrat si bil na špiki... Pa da me ne boste napadli, da sem nek preper, zaloge si ne delam, zagotovo pa je med nami nekdo, ki bi to rad naredil. Osebno grejo meni štacne na organ in grem enkrat v soboto na izlet ter nabavim za cel teden robe. Če grem vmes do najboljšega soseda, je to kruh. Seveda se za sobotni obisk prej psihično pripravim. Ali pa grem takoj ob odprtju štacune ali pa zadnje pol ure. Folk je itak ratu čisto čuden, ko pa še useka "multi kulti", kjer eno nimajo niti bontona niti osnovne kulture... Đizs.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
cias ::
Posušen fižol, riž, lešniki...
Ameri vem da prodajajo kar zaboje s tako raznoliko kombinacijo, 1 mesec na človeka.
Nekaj takega:
https://www.amazon.com/Disaster-Prepper...
Ameri vem da prodajajo kar zaboje s tako raznoliko kombinacijo, 1 mesec na človeka.
Nekaj takega:
tikitoki ::
Tajvanci so Kitajci , endelin.
The population of Taiwan is composed of four ethnic or subethnic groups: aboriginal peoples, two groups of Taiwanese—the Fukien Taiwanese (Fukienese [Fujianese], or Hoklo) and the Hakka—and Chinese who came from mainland China beginning in the mid-1940s. Ethnic composition of Taiwan.
Bos moral nazaj v solo.
endelin ::
Jaz mislim da bi si mainland kitajci delali kar bruke v napadu na tajvan. Tajvan že desetletja gradi obrambo pred napadom mainland kitajske.
D3m ::
Tajvanci so Kitajci , endelin.
The population of Taiwan is composed of four ethnic or subethnic groups: aboriginal peoples, two groups of Taiwanese—the Fukien Taiwanese (Fukienese [Fujianese], or Hoklo) and the Hakka—and Chinese who came from mainland China beginning in the mid-1940s. Ethnic composition of Taiwan.
Bos moral nazaj v solo.
Res je.
Moral boš nazaj v šolo. Žal.
|HP EliteBook|R5 6650U|
m0LN4r ::
Danes sem v TUŠ-u videl starejšo gospo, ki v vozičku ni imela drugega kot pa kaj pa vem, petnajst, dvajset teh črnih paketov. Pri enajstem sem nehal štet, đizs no ljudje.
To sploh ni problem. Jaz tudi rad kupim kdaj vecjo kolicino pa zmecem v zmrzovalnik. Kar me moti je, da pakirajo samo po dve, da ni nevem kaksnega 5kg pakiranja, ko je akcija.
PS: Mogoce pa, bo imela obiske za vikend pa pride cela zlahta. Velka familija.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Lonsarg ::
Zaloga hrane je neučinkovita varovalka pred inflacijo.
Veliko bolje je vlagati v delnice ali nepremičnine in se zakreditirati, da inflacija poje kredit.
Veliko bolje je vlagati v delnice ali nepremičnine in se zakreditirati, da inflacija poje kredit.
IgorCardanof ::
Če pa Kitajci napadejo Tajvan, potem je pa konec. Glede na to, kako je zahod vezan na izdelke s Kitajske, kaj bomo nardil?
Pa mislim drugače tudi, da so Kitajci vojaško dosti močnejši od Rusov in da bi Tajvan dejansko zavzeli dokaj hitro. Tudi Tajvan je velika manjša država.
Pa mislim drugače tudi, da so Kitajci vojaško dosti močnejši od Rusov in da bi Tajvan dejansko zavzeli dokaj hitro. Tudi Tajvan je velika manjša država.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zavzeli sicer bi ga ja, ampak če Kitajci napadejo Tajvan bo US poskrbela preko "vojaške pomoči", da bodo vse Tajvanske tovarne za čipe porušene in bo Tajvan rabil 10 let predno spet kak čip proizvede, pomagali bodo tudi pobegniti čimveč možganom ki znajo čipe delat. Pa izvoz tehnologije za litografiji iz EU v Tajvan bi seveda se ustavil če bi Tajvan padel pod Kitajsko. Pa TSMC tovarne ki so izven Tajvana bi US nacionalizirala, skratka kar bi dogajalo.
Trpel bi sicer cel svet, ampak Kitajska je konkretno bolj, to je tudi razlog zakaj se niso napadli.
Kitajski bo sicer US pomoje sčasoma pustila zavzetje Tajvana brez vmešavanja, ampak ne prej predno se več tovaren za čipe postavi drugje izven Tajvana, torej šele ko bo Tajvan manj pomemben po domače povedano, takrat ga bo US izdala Kitajski v zameno za nek drug bonbonček, geopolitika pač, nič osebnega.
Trpel bi sicer cel svet, ampak Kitajska je konkretno bolj, to je tudi razlog zakaj se niso napadli.
Kitajski bo sicer US pomoje sčasoma pustila zavzetje Tajvana brez vmešavanja, ampak ne prej predno se več tovaren za čipe postavi drugje izven Tajvana, torej šele ko bo Tajvan manj pomemben po domače povedano, takrat ga bo US izdala Kitajski v zameno za nek drug bonbonček, geopolitika pač, nič osebnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
MisterR ::
Še vedno me čudi, da nismo (enkrat sem že pisal, pa se ni iz tega nič razvilo) tukaj na "forumu znanja" sestavili spisek zalog za dve leti, ki lahko zdržijo ta čas v kleti brez težav. Pa lahko bi tudi napisali, pri katerem trgovcu se splača kaj kupiti. Recimo Eurospin ima relativno poceni konzerviran fižol (pasulj), ne vem pa za ponudbo v Hoferju ali Lidlu. Mislim, da bi nam takšne informacije veliko bolj prišle prav kot pa medsebojno drkanje kdo ima daljšega in kolikokrat si bil na špiki... Pa da me ne boste napadli, da sem nek preper, zaloge si ne delam, zagotovo pa je med nami nekdo, ki bi to rad naredil. Osebno grejo meni štacne na organ in grem enkrat v soboto na izlet ter nabavim za cel teden robe. Če grem vmes do najboljšega soseda, je to kruh. Seveda se za sobotni obisk prej psihično pripravim. Ali pa grem takoj ob odprtju štacune ali pa zadnje pol ure. Folk je itak ratu čisto čuden, ko pa še useka "multi kulti", kjer eno nimajo niti bontona niti osnovne kulture... Đizs.
Vsa konzervirana hrana, ki potrebuje cim manj energije za pripravo (Eurospin, eleclerc)
Usteklenicena voda (eurospin, tuš, mercator oz ostale hišne znamke)
Testenine
Manjše plinske jeklenke
Oprema za kampiranje (gorilnik, posode...)
Baterije
Svetilke
Vžigalnike
Nokio 3310 ali podobno verziji (da baterija drži čim dlje in da pašejo SIM kartice)
Ribiško opremo (palica, trnki, laks...)
Brisače iz mikrofibre (lahke in mali volumen)
Večja pakiranja se dobijo v cash n carry trgovinah.
fikus_ ::
Posušen fižol, riž, lešniki...
Nekaj takega:
Nič ne bo, je razprodano "Currently unavailable."
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
eventyrer ::
Vsa konzervirana hrana, ki potrebuje cim manj energije za pripravo (Eurospin, eleclerc)
Testenine
Manjše plinske jeklenke
Baterije
Svetilke
Vžigalnike
Nokio 3310 ali podobno verziji (da baterija drži čim dlje in da pašejo SIM kartice)
o ti mater a tako daleč smo že prišli da smo postali prepperji?
LeQuack ::
Hrano je najbolj hraniti v maščobnih zalogah v telesu. 1kg maščobe je nekje 9000 kcal, oziroma nekje ~7000 če odšteješ energijo ki jo telo porabi za procesiranje. Se pravi 1kg imaš za kak teden kalorij, oziroma še več če recimo zmanjšaš na minimum. Cilj je recimo imeti ene 100kg odveč maščobe, to pomeni da imaš zaloge za kake 2 leti vsaj.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Mr.B ::
Zavzeli sicer bi ga ja, ampak če Kitajci napadejo Tajvan bo US poskrbela preko "vojaške pomoči", da bodo vse Tajvanske tovarne za čipe porušene in bo Tajvan rabil 10 let predno spet kak čip proizvede, pomagali bodo tudi pobegniti čimveč možganom ki znajo čipe delat. Pa izvoz tehnologije za litografiji iz EU v Tajvan bi seveda se ustavil če bi Tajvan padel pod Kitajsko. Pa TSMC tovarne ki so izven Tajvana bi US nacionalizirala, skratka kar bi dogajalo.
Kdo ti bo pa delal cipe za ameriska podjetja. Apple lahko kar zapre hw izdelke.
Na sreco bos lahko kupil Intla, ale cipe ki jih ne delajo verjetno cca 4 leta v sodobnih izdelkih.
Pomisli kdaj si nazadnje kupil graficno na 20nm litografiji.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Testenine
Manjše plinske jeklenke
Baterije
Svetilke
Vžigalnike
Za ene prepperji za druge načrtovalci nakupov. Marsikdo se pelje v trgovino.
spegli ::
Dober je da nas pridejo Dr. ekonomije sem pa tja potolažit. Na TV. Enko kot če greš h šlogarci.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: spegli ()
c3p0 ::
Miki N ::
D3m ::
Sem zasledil, da se Kitajci pripravljajo na blokado izvoza redkih kovin.
Lets go Brandon.
Lets go Brandon.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Seveda da ga da, drobni tisk je prepovedan ze dolgo. Poleg tega pa ne bo ravno hiperinflacije, ampak bo obicna inflacija 5-10% na leto, da ne bodo prevec ocitno kradli ljudem, ampak postopoma.Zaloga hrane je neučinkovita varovalka pred inflacijo.
Banka ti bo kar tako dala kredit na fiksno OM, brez malega tiska...
Prvi kredit ze imam, za drugega se menim. Pac sem se odlocil "if you cannot beat them, join them". Ce bo vsa elita in drzave profitirale z inflacijo in krediti bom pac se jaz.
Se mi kar smili folk ki ni mogel vzet kredita in bit del tega vlakca. Se noro bolj smilijo pa se mi ljudje ki imajo premozenje v kesu, oni bodo najbolj okradeni, puf in bo slo premozenje na pol...
Zgodovina sprememb…
Magic1 ::
Seveda da ga da, drobni tisk je prepovedan ze dolgo. Poleg tega pa ne bo ravno hiperinflacije, ampak bo obicna inflacija 5-10% na leto, da ne bodo prevec ocitno kradli ljudem, ampak postopoma.Zaloga hrane je neučinkovita varovalka pred inflacijo.
Prvi kredit ze imam, za drugega se menim. Pac sem se odlocil "if you cannot beat them, join them". Ce bo vsa elita in drzave profitirale z inflacijo in krediti bom pac se jaz.
Se mi kar smili folk ki ni mogel vzet kredita in bit del tega vlakca. Se noro bolj smilijo pa se mi ljudje ki imajo premozenje v kesu, oni bodo najbolj okradeni, puf in bo slo premozenje na pol...
In ti imaš 100% varen dotok denarja, da ti ob kakšni konkretni štali preprosto ne poberejo vsega kupljenega na kredit, ker ne boš zmogel odplačevati?
Magic
WaterBoy ::
Čakaj, vzel si kredit in kupil delnice? Pričakuješ da boš lahko živel od dividend?
Nene kredit je za nepremicnine (pa tja smo parkiral se denar od starsev, da ne bo zgnil na banki zarad inflacije, ker si starejsi pac klasicno kaj drugega od nepremicnine ne upajo). Nekaj pa imam se v delnicah, pac treba razprsiti v razlicne zadeve. Delnice so tut dober backup da ce prihodka ni jih prodam za odplacilo kredita (ceprav razen tega da postanem invalid ni nekih sans da ne bi sihta dobil, IT pac, ce bom invalid sm pa tut zavarovan)
Skratka pozicioniran sem tako da vec ko bo inflacije bolj profitiram, isto je pozicionirana tudi celotna zahodna elita ter celo drzave same in jaz stavim na to da bodo poskrbeli za svojo rit.
Skratka pozicioniran sem tako da vec ko bo inflacije bolj profitiram, isto je pozicionirana tudi celotna zahodna elita ter celo drzave same in jaz stavim na to da bodo poskrbeli za svojo rit.
Zgodovina sprememb…
WizzardOfOZ ::
Danes sem v TUŠ-u videl starejšo gospo, ki v vozičku ni imela drugega kot pa kaj pa vem, petnajst, dvajset teh črnih paketov. Pri enajstem sem nehal štet, đizs no ljudje.
To sploh ni problem. Jaz tudi rad kupim kdaj vecjo kolicino pa zmecem v zmrzovalnik. Kar me moti je, da pakirajo samo po dve, da ni nevem kaksnega 5kg pakiranja, ko je akcija.
PS: Mogoce pa, bo imela obiske za vikend pa pride cela zlahta. Velka familija.
Pakiranja so tudi po 20kg skupaj, samo ne v štacuni, ampak pri firmah, ki vozijo hrano v gostilne. Pa se da tudi pri njih naročiti meso, če dost vzameš in ti dostavijo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
wcpapir ::
15-20kg takole meso dobiš pakirano tudi v Merkatorju če rečeš na mesnem oddelku naj prinese taveliko vrečko. Ampak kako dolgo potem to shranjuješ ? Meni po mesecu meso iz skrinje ni tako dobro kot sveže in tega ne prakticiramo.
WizzardOfOZ ::
Testenine
Manjše plinske jeklenke
Baterije
Svetilke
Vžigalnike
Ustekleničena voda bo po parih mesecih zanič, če ni v steklu ampak v plastenkah.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Testenine
Manjše plinske jeklenke
Baterije
Svetilke
Vžigalnike
Za ene prepperji za druge načrtovalci nakupov. Marsikdo se pelje v trgovino.
Tako je. In to so živila, ki jih uporabljamo vsakodnevno.
Tudi kampiram, tako da oprema bo slej ali prej v uporabi.
Pri ribolovu sem slab, ampak tu in tam pa mi uspe dati kaj na krožnik.
Prepperji si kupujejo suho hrano, ki je bila linkana že prej. In pa seveda orožje.
Miki N ::
kriptobog ::
Jap... zadeve grejo proti katastrofi... 6 mesecev in menim da bo več kot očitno vse, tudi slepim.
Pravkar pripravljam da bomo prečrtali VSO zapravljanje...
Kaj boš prečrtal?
Praktično vse, pivo v gostilni, kakršnokoli naročevanje hrane ali prehranjevanje zunaj... kakršnekoli oblačila itak delam od doma... enako potovanje sem moji rekel že da odpade, predrago vse... skratka nič kar ni nujno potrebno...
Sem kupil nekaj več riža in piščančje fileje v akciji in dzaj vsak teden nardim v pon rižoto in je za 3 dni ;) ipd... bomo pač ekstra zategnili jebiga. mene ne moti zaenkrat... k sreči je moja v šolstvu jaz pa od doma delam pa delamo za javni sektor med drugim...
edini weak spot ostaja najin rabljen avto ki pije 7l/100... samo EV ne gre skozi.
wtf? za kaj potem delaš, če boš črtal vse užitke? Kuča poso, poso kuča, britof? To sploh ni življenje lol.
l0g1t3ch ::
zobnik ::
Včeraj tik pred zaprtjem Lidla v Škofji Loki nisme opazil, da bi česa zmanjkovalo, vsega je bilo dovolj. Moke, sladkorja, zelenjave....se mi zdi da ljudje namerno naredijo paniko, pokupjo moko, olje in določeno hrano sam zato da se pol v medije daje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
Telbanc ::
Prepperji si kupujejo suho hrano, ki je bila linkana že prej. In pa seveda orožje.
Tudi ne-prepperji bomo rabili orožje, da se bomo ubranili pred prepperskimi napadi. Boj za konzerve in pašto bo brutalen.
lol kaki paničarji. svašta.
https://twitter.com/vicktop55/status/15...
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
WizzardOfOZ je izjavil:
Ustekleničena voda bo po parih mesecih zanič, če ni v steklu ampak v plastenkah.
Ustekleničena v plastenki se sliši ful smešno.
Jaz sem imel Radensko kar dolgo v shrambi, ravno tu gledam eno mesec staro plastenko in res gor piše 07.2022. Sploh nisem vedel da ima tako kratek rok.
Biden sam je rekel da bo kriza.
EDIT: sem ravno teden nazaj bral da so sedaj prvič odkrili mikroplastiko še pri ljudjeh v krvi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cias ()
Tudi ne-prepperji bomo rabili orožje, da se bomo ubranili pred prepperskimi napadi. Boj za konzerve in pašto bo brutalen.
https://twitter.com/vicktop55/status/15...
ja, to je samo zaradi panike.
Ljudje kupujejo več zaloge kot je dejansko rabijo in zato je povsem logično da zalog zmanjka. Spirala se ustvarja s paniko.
če bi vsak kupil 1 liter olja za sproti, bi ga bilo vedno dovolj za vse.
ne razumem..a zdaj pa kar vsi porabijo po 1 liter sončničnega olja na mesec al kaj? vsi samo cvrejo, nihče ne kuha nič drugega?
pismo jaz imam 1 liter sončničnega olja vsaj pol leta, če ne dlje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eventyrer ()
m0LN4r ::
Sreča da mi ni treba kupovat perutnine s kostjo
Dobra juha in za na zar, je samo iz perutnine s kostmi. Za juho pa cimvec kosti, zaradi kostnega dzusa.
Jaz sem imel Radensko kar dolgo v shrambi, ravno tu gledam eno mesec staro plastenko in res gor piše 07.2022. Sploh nisem vedel da ima tako kratek rok.Ce verjames.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 48512 (16270) | Mr.B |
» | Sberbank propadla? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 54446 (21559) | lithium |
⊘ | Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje? (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Loža | 213271 (139980) | endelin |