Forum » Loža » Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja
Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja
Sparkxl ::
Mi v službi dobivamo od dobaviteljev sporočila, da cene držijo 1 dan! In vsi nabijajo dodatke zaradi cen energije. Bolano. Covid je bil samo ogrevnaje, to kar nas zdaj čaka bo precej bolj bolelo, ko pridejo te cene z zamikom do končnega potrošnika.
Kar jaz na hitro opazim: gradbeni material je šel konkretno gor. Avti tudi. Moja kanta bi morala biti vredna največ 8k, prodajajo se podobni za vsaj 11k.
Picikli...adijo pamet. Za isto ceno dobiš zdaj 2 ranga slabši pecikl kot pred 2 leti.
Hvala bogu sem vse večje nakupe opravil do 2020, tako da zdaj pač enostavno manj trošim.
Ekspozija cen hrane je letos garantirana.
Povpraševanje po električnih avtih bo pomoje konkretno padlo. Cene surovin gredo v nebo, kupna moč pa dol.
Kar jaz na hitro opazim: gradbeni material je šel konkretno gor. Avti tudi. Moja kanta bi morala biti vredna največ 8k, prodajajo se podobni za vsaj 11k.
Picikli...adijo pamet. Za isto ceno dobiš zdaj 2 ranga slabši pecikl kot pred 2 leti.
Hvala bogu sem vse večje nakupe opravil do 2020, tako da zdaj pač enostavno manj trošim.
Ekspozija cen hrane je letos garantirana.
Povpraševanje po električnih avtih bo pomoje konkretno padlo. Cene surovin gredo v nebo, kupna moč pa dol.
FireSnake ::
Sparkxl: se strinjam, zato sem tudi začel to temo.
V času korone so pritali EUR, USD in JEN, zdaj pa je vse drugo krivo za podražitve.
Zato tudi podaljšek naslova teme "najhujše šele prihaja".
V času korone so pritali EUR, USD in JEN, zdaj pa je vse drugo krivo za podražitve.
Zato tudi podaljšek naslova teme "najhujše šele prihaja".
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
stara mama ::
Opazil sem na Vrhniki, da manjka v Lidlu, Hoferju olje navadno 1l in moko tip 400-500...ta hrana bo vrjetno kot rezerva in jo bodo čez čas sigurno zmetal stran.
pocen Olje in moka bela sta najslabša izbira za prehrano. Ostalo se da dobit.
Enako v Hofer Brezovica, prav tako nobenih belih testenin, "le" polnozrnate.
Predvidevam, da sta vidva mojstra še preverila zaloge v skladišču ter v distribucijskem centru, preden sta prišla do zaključkov, kot nam jih serjejo iz TV vsak dan ob sedmih zvečer.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
gansta ::
Šlo bo do neke točke, potem pa bo kontra ker si ljudje ne bodo mogli privoščiti. V Slo imamo uradno inflacijo že 7%+, kakšna je dejanska še realna
Tista iz jugoslavije, zgodovina se rada ponavlja :)
Zgodovina sprememb…
dexterboy ::
Šlo bo do neke točke, potem pa bo kontra ker si ljudje ne bodo mogli privoščiti. V Slo imamo uradno inflacijo že 7%+, kakšna je dejanska še realnaČe ne bom pozabil, prilimam en prispevek, kjer ljudje v ZDA že čakajo v vrstah za bone za hrano. In to delavski razred, zaposleni ljudje, ne berači z ulice. In je tudi povedano, da če bo zmanjkalo hrane, se bo zgodila ulica. Kar bi se morala zgoditi že zdavnaj... Realna inflacija je pa itak dvomestna. Nisem preverjal, ampak če je cifra 15% in več, že govorimo o hiperinflaciji.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()
WizzardOfOZ ::
Eurospin je že omejil nakupe moke in olja na 2 kili moke in 2 litra olja na osebo. V kratkem bodo sledile tudi ostale trgovine. Moka, sladkor, olje, kvas,...
Na hrvaškem so omejili pa poleg moke in olja še testenine na 2 vrečki na osebo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Colt1911 ::
Mi je pa fascinantno da je svetovno finančno krizo l.2008 povzročil propad ene us***e USA banke Lehman Brothers , sedaj pa jo bomo baje brez posledic odnesli po 2 letih Covid pandemije kjer je stalo 30% gospodarstva in Ukrajinsko-Ruske vojne kjer je v igro 30% nafte in plina , 50% urana , 30% žit , 80% sončničnega olja...
Jajo nam je pa par let nazaj zatrjeval da bo konec sveta če 2. januar in 2.maj še naprej ostaneta praznika. Miljardni izpad prihodkov in blablabla....
Jajo nam je pa par let nazaj zatrjeval da bo konec sveta če 2. januar in 2.maj še naprej ostaneta praznika. Miljardni izpad prihodkov in blablabla....
sbawe64 ::
five reasons to feel good about higher gas prices
https://www.thestreet.com/personal-fina...
Zmaga No. 1 !
https://www.thestreet.com/personal-fina...
Zmaga No. 1 !
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
D3m ::
Freedom si naj vtaknejo v šupak....globoko.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Zmajc ()
Telbanc ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Eurospin je že omejil nakupe moke in olja na 2 kili moke in 2 litra olja na osebo. V kratkem bodo sledile tudi ostale trgovine. Moka, sladkor, olje, kvas,...
Počas Nemčija prhaja sem, to so meli oni pred 14 dnevi, zaj se že garbajo po supermarketih, za robo... kolk so eni pisali po forumih. Upam sam da to ni res.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Telbanc ::
Kolkr so ruski boti pisali.
Mamo že prve omejitve, Evrospin 2 kile moke, 2 kile moke. Hofer in Lidl olja že dalj časa nimata. Tud to so boti pisal da nas čaka mal nazaj.
https://twitter.com/spriter99880/status...
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
feryz ::
Olja kolikor hočeš. Ampak ... v butari sem imel, da so buđet olja po evro za liter. Zadnjič pa se ozrem in vidim, da so po 2 evra in pol. Očitno sem desetletje ali par njih prespal, da se je cena toliko napihnila ob nič ali največ 2 odstotni inflaciji.
Utk ::
Mamo že prve omejitve, Evrospin 2 kile moke, 2 kile moke. Hofer in Lidl olja že dalj časa nimata. Tud to so boti pisal da nas čaka mal nazaj.
Ne laži.
energetik ::
A dej no paniko zganjat, zvečer sem bil v Hoferju, moke kolikor hočeš, še sončnično olje je.Kolkr so ruski boti pisali.
vires in numeris
https://www.zurnal24.si/slovenija/zacel...
Tudi v mercatorju zaradi trenutnih razmer razmišljajo o omejitvi nakupa jedilnega olja.
V trgovinah Eurospin po Sloveniji so po novem v veljavi omejitve glede kupovanja moke in olja, poročata dva lokalna portala - Maribor.info in Primorske novice. Na posamezni račun lahko po novem kupite največ dva kosa moke ter dva kosa olja.
Zaradi povečanega povpraševanja naj bi imeli težave s povečano dobavo, saj ljudje masovno kupujejo olje in moko na zalogo. Ob tem trgovci mirijo, da razlogov za paniko in kopičenje zalog ni.
V hrvaških Eurospinih naj bi omejili tudi nakup testenin.
Tudi v mercatorju zaradi trenutnih razmer razmišljajo o omejitvi nakupa jedilnega olja.
Zgodovina sprememb…
A si si prebral članek? Tam so namreč to napisali.
O omejitvah pri nakupih jedilnega olja razmišljajo tudi v Mercatorju. Več o tem v članku na povezavi (https://www.zurnal24.si/slovenija/bodo-...
Sem, govori o Hrvatih. Zato vprašam.
Slovenci predstavljamo manj kot nič v svetu. Če takoj pri nas nehajo prodajati olje, bo to v Italiji rešilo problem za uro ali dve. kje je še Evropa in svet.
Zato so take izjave zgolj izgovor za nesposobnost nabavnih ali podražitve z izgovorom.
Hecno mi je, da bi Hofer ravno pri nas omejeval prodajo, glede na to, da praviloma dosegajo višje cene za enak produkt, kot v drugih državah. Veliko višje.
Slovenci predstavljamo manj kot nič v svetu. Če takoj pri nas nehajo prodajati olje, bo to v Italiji rešilo problem za uro ali dve. kje je še Evropa in svet.
Zato so take izjave zgolj izgovor za nesposobnost nabavnih ali podražitve z izgovorom.
Hecno mi je, da bi Hofer ravno pri nas omejeval prodajo, glede na to, da praviloma dosegajo višje cene za enak produkt, kot v drugih državah. Veliko višje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
m0LN4r ::
Pa pejte po svinjsko mast k kmetom. Jebela cesta, ce ni za 2mio slovencev dovolj olja po trgovinah.
Pac ja, ni nov trend, ampak za jajca spect bo ane.
Pac ja, ni nov trend, ampak za jajca spect bo ane.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Jasno da je dovolj olja, problem so hrčki, ki grejo s črednim nagonom po 50L olja naenkrat, potem ga seveda zmanjka začasno.
vires in numeris
c3p0 ::
Ker to procesirano rastlinsko olje je pa res esencialno živilo - morda za žile ožat. Črpajo ga pa v Rusiji.
Jasno da je dovolj olja, problem so hrčki, ki grejo s črednim nagonom po 50L olja naenkrat, potem ga seveda zmanjka začasno.
Po eni strani je to povsem ok, ce se nabavi zivila, ki ne potecejo v vecjih kolicinah, da ni treba vsak teden v trgovino.
To je itak absurd, da se hodi vsak dan ali vsak drugi, treji dan oz. vsak teden po taksne stvari.
Nepotreben luksus.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
kriptobog ::
Mi je pa fascinantno da je svetovno finančno krizo l.2008 povzročil propad ene us***e USA banke Lehman Brothers , sedaj pa jo bomo baje brez posledic odnesli po 2 letih Covid pandemije kjer je stalo 30% gospodarstva in Ukrajinsko-Ruske vojne kjer je v igro 30% nafte in plina , 50% urana , 30% žit , 80% sončničnega olja...
Daleč od tega, da je to povzročilo krizo v 2008... Lehman Brothers so pustili za zgled, ostale banke so reševali. Krizo je pa povzročil nepremičninski balonček. Folk v USA je imel po več hipotek na isti nepremičnini. To pač ne gre.
njyngs ::
Po eni strani je to povsem ok, ce se nabavi zivila, ki ne potecejo v vecjih kolicinah, da ni treba vsak teden v trgovino.
To je itak absurd, da se hodi vsak dan ali vsak drugi, treji dan oz. vsak teden po taksne stvari.
Nepotreben luksus.
No, nekateri ljudje živijo v precej majhnih bivanjskih enotah in nimajo druge opcije. Včasih bi blo dobro, da situacijo pogledaš še z drugih zornih kotov.
Če se jaz prav spomnim, je konec leta 2019 NIJZ dal ven priporočilo, da naj bi vsaka slovenska družina imela doma zaloge hrane za vsaj 30 dni.
Ne hofer, eurospin. Tudi v italiji imajo v eurospinu podobno.
Hofer je pa samo optimiziral dobavo, pa sedaj dobivajo robo enkrat na teden, če sem prav zasledil.
Meni je za ostali svet vseeno, važno mi je pa da tukaj kupim lahko hrano, kadar pač pridem v trgovino.
Sicer imam vedno za vsaj 3 mesece hrane doma, drugače pa je veliko tudi na vrtu zraste. Imam pa tudi zimski vrt, tako da smo domač motovilec imeli celo zimo.
Sem, govori o Hrvatih. Zato vprašam.
Ne hofer, eurospin. Tudi v italiji imajo v eurospinu podobno.
Hofer je pa samo optimiziral dobavo, pa sedaj dobivajo robo enkrat na teden, če sem prav zasledil.
Meni je za ostali svet vseeno, važno mi je pa da tukaj kupim lahko hrano, kadar pač pridem v trgovino.
Sicer imam vedno za vsaj 3 mesece hrane doma, drugače pa je veliko tudi na vrtu zraste. Imam pa tudi zimski vrt, tako da smo domač motovilec imeli celo zimo.
Zgodovina sprememb…
Jasno, ampak 50L naenkrat je overkill za verjetno 95% folka. Pa to ni problem, problem je ker hočejo svojih 50L vsi v istih 1-2 dneh.Jasno da je dovolj olja, problem so hrčki, ki grejo s črednim nagonom po 50L olja naenkrat, potem ga seveda zmanjka začasno.
Nepotreben luksus.
No, mi imamo tiste 2L sončničnega in repičnega že 1 mesec v shrambi, 50L bi imeli verjetno zadosti tam za 5 let.
vires in numeris
Nepotreben luksus.
No, nekateri ljudje živijo v precej majhnih bivanjskih enotah in nimajo druge opcije. Včasih bi blo dobro, da situacijo pogledaš še z drugih zornih kotov.
Moja shramba je tudi "samo" 1,5x1 meter, pa spravim not 10 flas olja in tri pakunge wc papirje in se kaj.
Tudi stanovanja imajo kleti in baje 70% ljudi v slo zivi v hisah (vir inzenir).
Nisem rekel, hrane za pol leta, ampak da imas samo 1L olja, 1kg moke, 1kg soli, mislim take stvari ne porabijo ogromno prostora. Jaz imam vse na treh meterskih policah in eno 60L skrinjo.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Jasno, ampak 50L naenkrat je overkill za verjetno 95% folka. Pa to ni problem, problem je ker hočejo svojih 50L vsi v istih 1-2 dneh.Jasno da je dovolj olja, problem so hrčki, ki grejo s črednim nagonom po 50L olja naenkrat, potem ga seveda zmanjka začasno.
Nepotreben luksus.
No, mi imamo tiste 2L sončničnega in repičnega že 1 mesec v shrambi, 50L bi imeli verjetno zadosti tam za 5 let.
Pri nas je stara mama preživela vojno. Od takrat naprej je imela vedno doma kvas, 50kg moke, 30l olja in 10 kil sladkorja. Ko je eno enoto (liter olja, kilo sladkorja, kilo moke) nečesa porabila, je šla v trgovino in kupila novo. Ampak to so pač stari ljudje, ki so videli, kaj pomeni biti lačen. In tega ni hotela doživeti nikoli več.
Pa problem pa je, ker imamo tako veliko veliko uvoza hrane. Če se zgodi kaka suša, potem uvoza ne bo in takrat pa bo problem.
Eni ste pa res telebanci, da ne spregledate marketinških prijemov....
Hej, zdaj po novem bo vsak ata in bakica vzel 2 kili moke in mal olja...... sam za ziher ker tako piše že nad polico!! Pa tud vsak, ki je skoču samo po štruco kruha. Ker nikol ne veš.... kao...
Zgodovina sprememb…
njyngs ::
Nepotreben luksus.
Moja shramba je tudi "samo" 1,5x1 meter, pa spravim not 10 flas olja in tri pakunge wc papirje in se kaj.
Tudi stanovanja imajo kleti in baje 70% ljudi v slo zivi v hisah (vir inzenir).
Nisem rekel, hrane za pol leta, ampak da imas samo 1L olja, 1kg moke, 1kg soli, mislim take stvari ne porabijo ogromno prostora. Jaz imam vse na treh meterskih policah in eno 60L skrinjo.
Lol...
stara mama je izjavil:
Eni ste pa res telebanci, da ne spregledate marketinških prijemov....
Hej, zdaj po novem bo vsak ata in bakica vzel 2 kili moke in mal olja...... sam za ziher ker tako piše že nad polico!! Pa tud vsak, ki je skoču samo po štruco kruha. Ker nikol ne veš.... kao...
Jaz imam drugačne informacije, ampak ti že veš ...
WizzardOfOZ je izjavil:
Jaz imam drugačne informacije, ampak ti že veš ...
Predvidevam, da si, kot mnogi drugi, šel tudi sam preverit zaloge v skladišča in ne samo na polici, preden zagotovo trdiš da ni hrane nikjer.
Pa če je ena blontna šoja na 24kur tako rekla, pa nekdo drug enako zapisal na twiterju, potem bojo pa informacije že držale, ker si jih sam osebno preveril, kajne!!!
Problemi so povsod enaki. Manjko delovne sile. Nihče več noče delati.
Na dolgi rok pa to res zna biti zelo velik problem. Trenutno glavnina robe res še leži nekje po skladiščih in v tranzitu. Ampak brez delavcev, se bo tudi tja nehala vsipati.
Ker tudi v kmetijstvu in proizvodnji ni nič drugače z delovno silo.
Na dolgi rok pa to res zna biti zelo velik problem. Trenutno glavnina robe res še leži nekje po skladiščih in v tranzitu. Ampak brez delavcev, se bo tudi tja nehala vsipati.
Daniel ::
Izgleda, da bo enkrat vseeno moral priti čas, ko bojo ljudje ugotovili, da se denarja ne da jesti. In, da je tudi ljudi, ki dejansko delajo težja fizična dela, brez katerih se 3/4 vsega ustavi, dostojno plačati, v nasprotnem primeru bomo lahko v nekaj letih rekli samo še, naj zadnji ugasne luč.
sbawe64 ::
Problemi so povsod enaki. Manjko delovne sile. Nihče več noče delati.
Milijon Ukrajincev nas bo rešil in bo Slo postala nova Švica.
Malo bolj resno: manjko delovne sile je tam, kjer dobijo minimalca za tri izmene in psihopatskega šefa.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Mato989 ::
Kako ne opažate podražitev, jaz gledam Sbudget Edamec sir, bil je faking 2,5€ pred dobrim letom... zdaj je 3,0X € to je 20% podražitev v 1 letu... praktično bomo počasi začeli reducirat VSE tisti ki imajo podpovprečno plačo oz. pod mediano so že v totalni buli, se mi smilijo samo jebiga...
Prihajajo težki časi podražitev in vojne
Prihajajo težki časi podražitev in vojne
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
V-i-p ::
Seveda se opazijo podražitve, sekret papir recimo, ki sem ga v TUŠ-u kupoval za 1,79€ še dva meseca nazaj je zdaj 2,29€.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Sparkxl ::
Verjetno ste zasledili novice da se proizvodnje po eu ustavljajo zaradi cen energentov. Mi recimo v firmi ne dobimo ploščic, ker so italijani ustavili proizvodnjo. Torej zdaj ni več problem da je dražje, ampak sploh več ne dobiš. Kooperant je poslal 200 delavcev na čakanje, ker ne dobi materiala za proizvodnjo. Ko bo vso to dogajanje v industriji prišlo do končnega potrošnika bo veselica.
Eu pripravlja v 14 dneh 100 miljardni fond za subvencije za energijo podjetjem, ki se jim enostavno zdaj ne izplača proizvajat.
Dečki to kaj smo imeli med korono je samo predigra tega kar prihaja.
Vidim pa vsaj eno pozitivno stvar: zdaj ko bo šlo za preživetje, se bo eko green teroriziranje in pravljice o soncu in vetru nehalo.
Eu pripravlja v 14 dneh 100 miljardni fond za subvencije za energijo podjetjem, ki se jim enostavno zdaj ne izplača proizvajat.
Vidim pa vsaj eno pozitivno stvar: zdaj ko bo šlo za preživetje, se bo eko green teroriziranje in pravljice o soncu in vetru nehalo.
Mato989 ::
Verjetno ste zasledili novice da se proizvodnje po eu ustavljajo zaradi cen energentov. Mi recimo v firmi ne dobimo ploščic, ker so italijani ustavili proizvodnjo. Torej zdaj ni več problem da je dražje, ampak sploh več ne dobiš. Kooperant je poslal 200 delavcev na čakanje, ker ne dobi materiala za proizvodnjo. Ko bo vso to dogajanje v industriji prišlo do končnega potrošnika bo veselica.
Tako je... stvar bo izbruhnila poleti... ko bo folk letel na čakanje in odpovedi... cene v nebo, nihče ne bo kaj dosti kupoval, pol pa recesija... ŽAL :(
To je bil cilj all along.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
eventyrer ::
Tako je... stvar bo izbruhnila poleti... ko bo folk letel na čakanje in odpovedi... cene v nebo, nihče ne bo kaj dosti kupoval, pol pa recesija... ŽAL :(
To je bil cilj all along.
Ja, vse te bebave sankcije Rusiji bodo na koncu pokopale EU. O tem ni nekega dvoma.
endelin ::
Ja, vse te bebave sankcije Rusiji bodo na koncu pokopale EU. O tem ni nekega dvoma.
Nimajo veze sankcije ampak gospodarstvo od 2008 dalje z nekimi umetnimi vzpodbudami. Slej ali prej bo to enkrat udarilo.
eventyrer ::
Nimajo veze sankcije ampak gospodarstvo od 2008 dalje z nekimi umetnimi vzpodbudami. Slej ali prej bo to enkrat udarilo.
to drži ampak trenutne sankcije Rusiji so ta zaključek zgolj zabetonirale.
Kupna moč v EU je že do zdaj padala, zdaj po sankcijah Rusiji bo pa strmoglavila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eventyrer ()
endelin ::
Ma pravi problem bo takrat ko bo spet tako kot par let nazaj, ko ni blo služb in si bil eden od par 10 kandidatov
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 48611 (16369) | Mr.B |
» | Sberbank propadla? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 54584 (21697) | lithium |
⊘ | Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje? (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Loža | 213887 (140596) | endelin |